Cyberpunk 2077 – novemberre csúszik

Szebb lesz PS5-ön, jövőre komoly frissítést kap. *FRISSÍTVE*

A CD Projekt Red bejelentette, hogy már egyébként is csúsztatott szeptemberi megjelenéséhez képest még két hónappal tolódik a Cyberpunk 2077.

Marcin Iwiński társalapító és Adam Badowski stúdióvezető kifejtették, hogy ugyan a tartalom és a játékmenet is véglegesítve, még több időre van szükségük a mechanikák egyensúlyozásához és a számtalan bug kiiktatásához. Minden küldetés, jelenet, képesség és tárgy – minden, amit Night City kínál – a helyén, de a mennyiségből fakadóan a hibalehetőség is sok, így ahhoz, hogy csiszolt kalandot kapjanak a rajongók, még türelmesnek kell lenniük.

A The Witcher alkotóinak új kalandját még 2012-ben jelentették be, majd hosszú évekig hallgattak róla. 2018-ban újból leleplezték, és később április 16-ára datálták, azonban ahhoz képest is kitolták szeptember 17-ére még januárban. Az új, remélhetőleg végleges dátum november 19-e.

Egyébként érdekesség, hogy a CD Projekt Red épp pár hete nyilatkozta egy a befektetőknek tartott megbeszélésen, hogy tartani fogják a szeptemberi érkezést.

A móka így elég közel fut majd be a következő generációs konzolokhoz, amelyeket az év végére terveznek. Nagy eséllyel az amerikai hálaadás előtt dobják piacra a gépeket, ami idén november 26-ára esik.

A Cyberpunk 2077 először csak egyjátékos móddal érkezik, amit majd 2021-ben követ a multiplayer.

*FRISSÍTVE*

A kiadó egy a befektetőkhöz szóló konferencián beszélt arról, hogy a következő generációs konzolokhoz közeli megjelenéstől függetlenül nem lesz külön PS5-ös verzió, és aki megveszi PS4-re, az simán nyomhatja az új gépen is – azon viszont szebb lesz és jobban fut rajta. Emellett 2021-ben egy komoly frissítést kap a kaland next-genen. A kiegészítők és a többjátékos mód vonatkozásában kitért a CD Projekt Red arra, hogy, mivel csúszik az alapjáték, arányosan tolódnak későbbre a bővítmények is.

11 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Ezt már PS5-ön tolnám.

 2. Örülök neki, hogy kap majd frissítést a játék, hogy jobb minőségben fusson PS5-ön.
  Annak viszont már kevésbé, hogy nem megjelenéskor fog érkezni ez a patch.
  De legalább nem kell kukáznom a PS4-es játékot. 😀

 3. Nem értem, hogy miért nem lehet szimplán bevallani, hogy a játék elsősorban PS5-re készül, amit PS4-re downgrade-elnek?

  • Nagyon nehéz elhinni, hogy annyira komplex lesz a cucc, hogy az további polírozásért kiált?

   • Szó sincs ilyesmiről, én elhiszem, hogy polírozni kell még, csinálják is, meg különben is a legnagyobb tisztelettel adózom a lengyel komák felé. Nem zavar, hogy később érkezik, bőven van mivel játszani addig, de őszintén, nem látsz egy hangyányi rációt sem a kérdésemben?

    Továbbmegyek, amit eddig láttunk gameplay-t, rátennéd a nyakad, hogy nem PS5 “platformon” futott?

 4. Ha ebből tényleg lesz PS5-ös verzió is megjelenéskor, akkor jó lenne ha a gyűjtői verziókat is upgradelnék. 😀

 5. Ebből már nagyon valószínű a cross-gen. A Persona 5 PS3 -ra volt sokáig bejelentve majd abból is cross-gen lett és végül én is PS4-re rendeltem elő.
  Nem baj talán a Vampire the Masquerade Bloodlines 2 premier is közel lesz.

 6. Sebaj. Legalább egy közel 100%-os terméket kapunk, a PS generáció váltásra pedig ők tutira ingyen cserélik majd, vagy őket ismerve PS4-en megvetted digitálisan és gépváltás után a PS5-re a hozzávaló verziót tölti le majd automatikusan.

 7. Ha így folytatják, tényleg 2077-ben jelenik meg.

 8. a befektetők gondolom még jobban befektettek, legyen már akkor launch cim a kövi generációra 😀
  na igy már viszont biztos nem veszem meg ps4-re. max ha úgy lesz, mint a micro-nál és adják ingyéé next gen-re is.

  • A befektetők befektetője….hát, így már tényleg nincs értelme erre a genre, ha valaki szinte az elején vesz ps 5-öt.