Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Cyberpunk 2077 – négy csoportos keresetet vonnak össze

Közösen vizsgálják az ügyeket.

A Cyberpunk 2077 és a The Witcher játékok fejlesztője, a CD Projekt megerősítette, hogy a sci-fi szerepjáték botrányos megjelenése körül kialakult jogi ügyekben meghatározták a vezető felperest, a konszolidáció után pedig a négy csoportos keresetet közösen tárgyalják majd a bíróságon.

A per középpontjában a Cyberpunk 2077 előző generációs konzolokon való teljesítménye áll, valamint az, hogy levették a PlayStation Store-ból ramaty állapota miatt – ezek következtében 2020. december 18-án a CD Projekt részvényei 15 százalékot zuhantak. A keresetek között kettő csoportos van a cég saját részvényeseitől, akik szerint a CD Projekt szövetségi törvényt szegett azzal, hogy félrevezette a befektetőket a játék konzolos minősége terén, ezzel anyagi károkat okozva nekik.

Az első, decemberben benyújtott kereset szerint a CD Projekt hamis és/vagy félrevezető nyilatkozatokat tett és/vagy nem tette közzé, hogy a Cyberpunk 2077 “gyakorlatilag játszhatatlan volt a jelenlegi generációs Xbox és PlayStation rendszereken óriási mennyiségű bug miatt”. Arra is kitér, hogy a konzolos verzióval való gondok “hírnévi és anyagi károkat” okoztak, amiért a Sony úgy döntött, hogy levette a játékot a PlayStation Store-ból, valamint más platformbirtokosok is hajlandóak voltak teljesen visszaszolgáltatni a vételárat. A CD Projekt szerint a második, januári kereset “tartalma, alanya és mértéke megegyezik” a decemberivel. A cég még a decemberi eset után úgy reagált, hogy “hevesen védi meg magát minden ilyennemű állítással szemben”. A cég egyébként megerősítette, hogy nincs új információjuk arról, hogy a Sony mikor engedné vissza a felületen öt hónapja elérhetetlen játékot, és arra várnak, hogy visszajelezzen a vállalat. (Maga a kérdés egyébként nem volt a részvényesekkel tartott megbeszélés napirendjén, de Adam Kiciński vezérigazgató azért válaszolt rá.) Michał Nowakowski üzletfejlesztési szenior alelnök szerint a többi platform eladásainak is rosszat tesz az, hogy nem lehet megvenni a PS Store-ból, és szerinte a PS5-ös változatok megjelenése mellett a visszatérés hathat ki jelentős mértékben az értékesítésre. A CD Projekt elvileg “baráti kapcsolatot ápol” a Sonyval.

A nehézségek ellenére egyébként óriási siker lett a kaland, 13,7 millió eladott példányával pedig az egyik legerősebb fizetős nyitányt jelentette. A Cyberpunk 2077 botrányos debütálása óta – tesztünket ITT olvashatod – a cég azon dolgozik, hogy helyrehozza a játékot, és egyfajta megváltásban reménykedik – több mint 500 változtatást tartalmazó frissítés került ki például a megjelenése óta. Az alkotás a PlayStation Store-ból már egy jó ideje nem vásárolható meg PlayStation 4-re a technikai problémái miatt (bár a cég szerint jó kapcsolatot ápol a Sonyval), emellett kritika érte a vállalatot a kényszertúlórák miatt is, valamint az alkotás állapota miatt a befektetők is perrel fenyegetőznek. Arról, hogy mi vezetett idáig, ITT tudhatsz meg többet, míg a pénzügyi körülményeikről ITT. A cég nagy változásokat tervez, amikről ITT tudhatsz meg többet.

Hozzászólás