Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Cyberpunk 2077 – kiszivárgott a teljes forráskód

Eladták a hackerek.

A CD Projekttől ellopott adatok állítólag kiszivárogtak, beleértve a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3: Wild Hunt és más játékok forráskódjait. A cég még februárban erősítette meg, hogy zsarolós hackertámadás áldozata lett, és “bizonyos adatokat” elloptak. A napokban egy 2013-as, alfafázis előtti játékmenet is kikerült, de azt azóta leszedették: érdekesség, hogy ebben még külső nézetből látható a főhős.

A lopott adatok közé tartozhat a CD Projekt RED játékfejlesztési RedEngine motorjának, a The Witcher 3 készülő raytracinges verziójának, valamint a Thronbreaker: The Witcher Talesnek a forráskódjai is. Eredetileg a sötét weben 1 millió dolláros kezdőárral, valamint 7 millió dolláros gyorsvételi árral tették fel az adatokat, de az eladó külső ajánlatot kapott, így levette az aukciót azzal a feltétellel, hogy nem forgalmazza vagy értékesíti tovább – jelentette anno a kiberinformációs Kela nevezetű vállalat. A databreaches.net szerint ugyanazok az adatok kerültek most fel az internetre, a Resetera fórum egyik posztja szerint pedig ezek a fájlok jelszóval vannak védve, amelyeket egy 10 dolláros adományért osztanak meg a felhasználókkal.

A csoport állítólag a PS4-es, a PS5-ös, a Nintendo switch és az Xbox Series X szoftverfejlesztői csomagokat jelszóvédelem nélkül tette fel, hogy igazolja az adatok legitimitását: egy Resetera-felhasználó állítólag meg is szerezte őket. Magát a támadást egyébként feltételezhetően a HelloKitty csapata követhette el, akik az aukció előtt feltették a GWENT: The Witcher Card Game forráskódját: akkor azt állították az elkövetők, hogy ellopták az említett játékok forráskódjait, valamint dokumentumokat a cég könyvelésével, jogi információval és HR-es anyagaival – egyebek mellett. Azzal fenyegetőztek, hogy ha 48 órán belül nem jutnak egyezségre a céggel, akkor vagy eladják, vagy kiszivárogtatják a tartalmat. A cég akkor azt mondta, hogy nem enged a követeléseknek, és már a releváns hatóságokat, valamint bűnügyi IT-szakértőket is felkeresték.

A nehézségek ellenére egyébként óriási siker lett a kaland, 13,7 millió eladott példányával pedig az egyik legerősebb fizetős nyitányt jelentette. A Cyberpunk 2077 botrányos debütálása óta – tesztünket ITT olvashatod – a cég azon dolgozik, hogy helyrehozza a játékot, és egyfajta megváltásban reménykedik – több mint 500 változtatást tartalmazó frissítés került ki például a megjelenése óta. Az alkotás csak holnapután kerül vissza a PlayStation Store-ba (bár a cég szerint jó kapcsolatot ápolnak a Sonyval), emellett kritika érte a vállalatot a kényszertúlórák miatt is, valamint az alkotás állapota miatt a befektetők is perrel fenyegetőznek – négy csoportos keresetet vonnak majd össze ellenük. Arról, hogy mi vezetett idáig, ITT tudhatsz meg többet, míg a pénzügyi körülményeikről ITT. A cég nagy változásokat tervez, amikről ITT tudhatsz meg többe.

Forrás: VGC

Hozzászólás