Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Cyberpunk 2077 – bojkottra hív az OpenCritic magazin

Ne vedd meg a PS4 – XO változatokat, mondják.

Az értékelési statisztikákat közlő Metacritichez hasonló formátumú OpenCritic.com magazin a videojáték szakmában szokatlan, történetében pedig eddig példátlan lépésre szánta el magát, és direkt állásfoglalással figyelmezteti olvasóit, hogy lehetőleg senki ne vegye meg jelen formájában a CD Projekt RED kiadó Cyberpunk 2077 című sci-fi akció-RPG-jét. A figyelmeztetéssel egyébként mindenki szembetalálkozik, aki az OpenCritic Cyberpunk 2077-es értékeléseit tömörítő listáját böngészi.

Az OC hivatalos közleménye szerint “ennél a játéknál igen komoly eltérés mutatkozik a PC, az újgenerációs konzol, valamint a PS4 – Xbox One konzol verziók teljesítménye között, mely egyértelműen befolyásolja a pontszámok értékét”. Ez nagyjából annyit jelent, hogy ha valaki, aki nem jártas a videojátékok mindennapi világában és meglátja mondjuk egy PC-s változatokkal foglalkozó magazin értékelését, akár azt is gondolhatja, hogy az a PS4-es kiadásra is érvényes.

Nem.

“Az OpenCritic csapata és több kritikus is azt gyanítja, hogy a fejlesztő CD Projekt Red tudatosan hallgatta el és titkolta az Xbox One és PS4 verziók hiányosságait, és kizárólag előre renderelt képsorokat [gyk. nem valós játékállapot, hanem grafikailag szerkesztett és tupírozott anyag] mutattak a játékból, valamint direkt nem küldtek ki PS4 és Xbox One tesztverziókat” – mondja a magazin.

Az OpenCritic 2021 februárjáig tervezi kint hagyni a figyelmeztetést, ekkorra ígérték ugyanis a fejlesztők a két erősen érintett változat teljes javítását. További érdekesség, hogy a Cyberpunk 2077 konzolos tesztverzióit csak azután küldték ki, miután az első PC-s értékelések már nyilvánosan megjelenhettek.

A Cyberpunk 2077 mindezektől függetlenül máris brutális bevételt termelt a kiadónak…

6 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Szerintem, akit érdekelt a játék, az azért valamennyire jártas a videojátékok világában és szvsz sajnos várható volt, hogy nem lesz zökkenőmentes a játék startja. De pl. a Days Gone is elég gyenge formában volt megjelenéskor, kapott is sok fikát magazinoktól de mégsem volt ekkora népharag.

  • Köze nem volt a Days Gone-nek ehhez, megalol.

   • Igazad van, nem volt ennyire botrányos, csak ez jutott hirtelen eszembe, ami szarul nyitott, és játszottam is vele(sőt, az első nagyobb cím volt, amit platináztam, szóval imádtam). Amúgy nem is a játékban csalódtam most, hanem inkább a CDPR-ben, mert eddig a szememben ők voltak a jógyerekek a nagyobb stúdiók közül, most meg könyörögnek, hogy adjunk nekik még egy esélyt. Elég szánalmas, főleg, hogy nem érzem túl őszintének a bocsánatkéregetésüket. Én mondjuk kivárom, hogy kijavítsák rendesen, mert nem fogok baszakodni pénzvisszatérítéssel, már bántam meg jobban játékba beruházást.

    1
    • Ahogy látom, itt most az a legnagyobb probléma, hogy hazudtak a PS4/XO verzióknál és direkt elhallgatták azok gyengeségeit. Még külön hír is volt róla, hogy “milyen jól futnak” ezek a verziók, mondja a fejlesztő. Ja, marhára.

     1
     • Igen, valszeg ez a legnagyobb gond, de nyilván nem mondják azt, hogy az alap PS4 verzió szar lesz. Az a baj, hogy ha halasztották volna, akkor azért lenne lázadás, így meg a megjelenés miatt van. Nekem mondjuk jobban belefért volna egy halasztás, mert így, hogy már megvan, és azért játszanék vele, mert tényleg nagyon jó lehetne, így szar várni a következő meg az azutáni patchet. Nekem már az is sokat dobna ha a betűméretet orvosolnák, mert faszom kivan, hogy kajak közel kell menjek a tv-ez, hogy néhány dolgot el tudjak olvasni. Ja és még annyi, hogy sajnálom az alap PS4-et, mert sajnos néha a pro mellett is néha elnyomottnak tűnt, most meg, hogy ennyi felé kell optimalizáljanak a fejlesztők, lehet, hogy még szarabb lesz a helyzete.

      1
 2. Én a részemről szépen megvárom, amíg lesz egy PS5-öm, és majd megveszem arra.

  4