Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Cyberpunk 2077 – alig tudnak dolgozni a hackertámadás óta a fejlesztők

Csúszik a márciusi frissítés is.

A Bloomberg friss értesülései szerint azért csúszik a Cyberpunk 2077 beígért frissítése, mert nemrég a CD Projekt egy zsaroló hackertámadás áldozata lett.

A lengyel cég munkatársai az elmúlt két hétben nem tudnak hozzáférni munkaállomásaikhoz. A legújabb update bugokat és egyéb problémákat orvosolt volna még februárban, de a stúdió hálózati infrastruktúráját ért kiberostrom miatt, illetve a frissítés mértékéből kifolyólag ez nem fog összejönni – írta a csapat. A tervek szerint március második felében teszik majd elérhetővé. Egy nemrég, a korábbi alkalmazottaknak kiküldött közlemény szerint a CD Projekt nem engedett a zsarolóknak, és elzárta a távoli hozzáférést a belső hálózati erőforrásoktól, továbbá izolálta azt az internettől. Az ott dolgozók így nem tudnak bejelentkezni a virtuális privát hálózatra, így hozzáférni sem tudnak a munkavégzéshez szükséges rendszerekhez és eszközökhöz. Bár vannak, akik a varsói főhadiszállásról dolgoznak, a legtöbben a koronavírus-járvány miatt otthon vannak.

A nem tervezett “vakáció” ellenére a hack egy rémálom volt, ugyanis a hackerek hozzáfértek a személyes adataikhoz, beleértve a személyi azonosítóikat és útlevelük adatait, ami miatt a vállalat arra kérte őket, hogy fagyasszák be számláikat és jelezzék a releváns feleknek. A munkatársaknak számítógépeiket is be kellett küldeniük az IT-seknek, hogy szkenneljék azokat, nincsenek-e rajtuk rosszindulatú vírusok vagy más behatolások.

A Cyberpunk 2077 botrányos debütálása óta – tesztünket ITT olvashatod – a cég azon dolgozik, hogy helyrehozza a játékot, és egyfajta megváltásban reménykedik. Az alkotás a PlayStation Store-ból nem is vásárolható meg egyébként PlayStation 4-re a technikai problémái miatt, emellett kritika érte a vállalatot a kényszertúlórák miatt is, valamint az alkotás állapota miatt a befektetők is perrel fenyegetőznek. Arról, hogy mi vezetett idáig, ITT tudhatsz meg többet, míg a pénzügyi körülményekről ITT.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. nem lennék meglepődve ha ez is valami bullshit szöveg lenne, mert még a patch-et se tudják időben megcsinálni xD