Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

CryEngine 3-at demózik a Crytek a GDC-n

A PC-s vonalon sokak szerint etalonnak számító, enyhén szólva zorall gépigényű FPS, a Crysis fejlesztőcsapata a GDC-n mutatja be új, immár konzolokra is optimalizált motorját, a CryEngine 3-at.A DirectX 9/10, PS3 és Xbox 360 rendszerekre tervezett környezet elsősorban FPS-ek és MMO-k futtatására van kihegyezve. Teljesen egyértelmű, hogy a Crytek a Crysis sikere után multiplatform, esetleg exkluzív címek legyártásán – is – gondolkodik a jövővben. Természetesen az igazi biznisz itt most nem a saját játékok készítése lesz a Cryteknek: gyaníthatóan összehoznak majd egy (két?) konzolos játékot, ami demonstrálja a motor erejét, aztán súlyos összegekért szépen licencelik a CryEngine 3-at a külsős fejlesztőknek.(Vannak nagy álmodók, akik a bejelentés után máris PS3 átiratot remélnek a Crysis-ből…)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nagyon jó lenne ha valami Crysisszerűség lenne ps3-ra. És az a legjobb, hogy Cryenige 3-as motorja lessz!

 2. PC-n istenkirály volt a játék, sajna egy atomerőmű kellett hozzá :S kiváncsi lennék milyen lenne PS3on. lehet hamarosan megtudjuk

 3. Johetne egy PS3 atirat a Crysisbol, PC-n kimaradt. (Mivel utalok PC-n jatszani.:))

 4. ha a cryengine3 az x360 ra is optimalizálva lesz akkor olyan grafikát se várjunk mint ami a killzone2 nek van

 5. Kemény lesz majd.

 6. “Van egy olyan érzésem, hogy ez rondább lesz, mint a cryengine 2.(1: maga a ‘multiplatformság’ ténye)2: “”MMO-k futtatására van kihegyezve”” – a c.engine 2vel nem igazán csináltak mmo-t, mert így se ment semmin. + az mmo-knak rondának kell lenniük, hogy mehessenek a több 100 fős csaták. “

 7. ne demózgassanak. mérhetetlen optimalizálási gondokkal küszködik a foltozgatott cry engine 2 is, kicsit korai még az arcoskodás.

 8. Hogy lenne már a CRYENGINE3 a next nextgen konzolokra belőve?Semmi specifikáció nincs még belőlük, max csak elméleti szinten, nem tudom, hogy vagytok vele, de egy engine megírásához marhára kell tudni a VÉGLEGES HW specifikációit…..

  • “Már a régebbi közleményeikben is leírták, hogy ezt az engine-t valójában a következő generációs konzolokhoz szánják, de működni fog az mostaniakon is. És hidd el, hogy egy Cryteknek vannak elképzelései, mit kell tudnia egy motornak egy 3 éven belül. A Cryengine 2 is messze meghaladta a korát és nem az akkori gépekre volt belőve. Persze el hiszem, hogy nehéz megemészteni azt, hogy ezek a konzolok már rég curent gen és a next gen már csak 2-3 évnyire van.( a 10 éves cuklust meg nehogy úgy kezeljétek a sonynál, hogy addig nem adnak ki PS4-et.)Egyébként:””Speaking at GC Asia, Crytek’s Cevat Yerli has confirmed that the next generation of CryEngine will be release on the next round of console hardware.The Studio boss said he expects the next tech round in either 2011 or 2012, and that 360’s successor will arrive a year before the next PlayStation.”””

   • “kötve hinném, hogy 2-3 év múlva jönnek. ne higyj el mindent.azért mert olvastál valahol valamit, nem kell konkrétan kijelenteni ilyen dolgokat. a mai fejlődő világban már a 2-3 éves “”dolgok”” is lassan elavultnak számítanak…”

    • Mert szerinted mikor jönnek ? Egy konzol 5-6 évre van belőve….Annyi idő alatt fejlődik annyit a technika ,hogy megérje lecserélni a régit…És az X már lassan 4éves… A ps3 lassan 3… Már ha 2010 re bedobbanna az új X, az se lenne akkora csoda, az előző gépének a 4 éves élettartama végett :)Meg ,hogy azt mondják, hogy 10 év.. Az azt jelenti, hogy addig kívánják támogatni játékokkal, mint pl. a PS2 őt 8 évig…… De már a 6.évben volt a ps3… De gondolom ezt mindenki tudja 🙂

    • Szerintem inkább te ne vegyél be mindenféle marketing szöveget.:) Ahogy előttem is írják, egy konzol 5-6 évig van a piacon, aztán jön az utód.(egyébként nem csak a crytek, de John Carmack is akkora várja következő konzol generációt.)

 9. Nekem a Bubble Bubble volt az ÁSZ játék Commodore64-en! Alázott mindent, mind technikailag mint játékélményben.Apppáám! :F

 10. (Vannak nagy álmodók, akik a bejelentés után máris PS3 átiratot remélnek a Crysis-ből…) PS3-as Cysis? Minek?

 11. Kiváncsi vagyok hogy ez a motor mennyire lessz jó, és ha nagyon akkor mennyire használja majd ki a ps3 teljesítményt.

  • “Nagyon nem fogja kihasználni, ugyanis a sajtóközlemény szerint, az engine már next genre van balőve,(PS4/X720) de “”butítva”” használható lesz a mosatni HD konzol pároson.”

   • Túlzásokba ne essünk, hogy szénné aláz mindent 🙂 Én nem mondanám hogy szénné alázza a Kz2őt… Maximum szebb nála.. De még ezt se mondanám 100%ra biztosra… A Crysisnak iszonyat nagy előnye,hogy egy szép tájon játszódik, és ez miatt már álleejtős… És tényleg pazar a fény, meg a JUNGEL :)A KZ2-őt meg minél többet látod, annál jobban rájössz, hogy milyen űber brutál részletesen kivan dolgozva minden 🙂 Az én gépem is tudja maximálisan futtatni, az egy dolog, hogy 5 FPS el :):):) És láttam ,hogy néz ki..Haverom gépe meg elég szépen viszi maxon.. nem tökéletesen azért….. Valami 3magos AMD…. 3-4GBram.. 8800gt…. Vista DX10….

    • Járt nálam a KZ2(és egy kcist csalódtam is magában a játékban) és konzolokon szerintem is az eddigi legszebb játék, de hiába, a Crysis felette áll technikailag. A szénné alázás lehet, hogy tényleg túlzás volt, de jópár méterrel előtte jár még mindig mindennek.(mégegyszer —-> szigorúan technikailag.):)Nehogy azt hidd, hogy én annyira a pártját fogom, mert eleve nem szeretek pc-n játszani. Konzolon 1 Crysisra jut 10-15 SOKKAL jobb játék, de ami igaz, az igaz és nem lehet tőle elvenni.

    • De, szénné alázza azt is és minden mást is. (technikailag) Pont.

   • PS4-re van belőve?:DOMG…

    • Igen, így van. A következő generációs konzolokra is be van lőve. (persze nem bzitos, hogy PS4 és X720 lesz a neve, de valahogy nevezni kell most őket.)Gergő: Tedd már egyszer félre azt a fanboyságot.Belső terek és az a embereke megjelenítése nem kiemelkedőek? Nem vicceljünk már. De veled inkább nem vitázom, mert ha nem ps3 van valamire ráírva, úgy se látod a fától az erdőt.:)Bogyi: Igen, ha Blizzard a neved, akkor érvényesülhetsz a pc-s piacon..:)

 12. Hát örülök, legalább meglátjuk mit tudnak a crytekes fiúk konzolon.

 13. Hát én sem voltam elájulva a Crysis-tól (bár tény, hogy egy GF8800GT-n, XP alól futtatva nem is maxon láttam), de még így is sokkal inkább, mint egy Unreal3 motoros játék. Egyszerűen gusztustalan, ahogy (pl. a MoH:Airborne-ban) minden CSILLOG!!! A fogak, a körmök, sőt még az árnyékban lévő fémek is! Érthetetlen, hogy ezt így miért? Szerintem az UE3 egy parasztvakítás, az egyetlen előnye, hogy az Epic segítségével nagyon jól lehet optimalizálni, tehát szarabb vason is jól fut(hat).

  • “Igen, ez így van. A crysis mint játék nem egy nagy durranás. Az UE3 meg épp azért annyira kelendő, mert könnyedén optimalizálható “”bármire””. A Cryengine-hez meg NASA terchonógia kell. Gondolom a crytekes srácok rájöttek erre a baklövésre és a harmadik számú engine már egyben konzolbarát is. (mert pc-n gyakorlatilag nem lehet ma már eladásokat produkálni.)”

   • Nem tudom!Nekem nagyon bejött a Crysis.Nagyon szép volt a grafika,a játékmenet is tetszett.Az UE3 valóban jól megírt engine,de hogyan vették a készítők azt a bátorságot,hogy az élsimítást kihagyták belőle?!?!?!?!Legalábbis a sima UT3 egyáltalán nem támogatta azt….

   • Dehogynem csak legyen rajta egy WoW logó. 😀

 14. az előző kettő megvan és naon bejönnek ,úh már várom a kövi részt

 15. jó lenne ha lenne más is mint unreal engine

 16. “Grafikalilag és technikailag!! mindenképp etalon a crysis, de mint játék, csak egy “”szimplán”” jó FPS, semmi több. Exkluzív címeket pedig nemigen kell várni mostanság tőlük, mert nyíltan kimondták, “”irány a multiplatfom””:”

 17. Az volt a Crysis nagy hibája hogy megjelenéskor kevés ember láthatta úgy, ahogy azt Cevat Yerli és csapata megálmodta. Csak a hype volt meg körülötte. Akkor tényleg állejtős volt, a mai technikai fejlődés mellett már csak szép.

  • “Azért butaságokat ne beszéljünk. Volt szerencsém látni a játékot teljes pompájában(és ezt tényleg értsd is úgy: DX10, effektek very high-on, 8X-os élsimítás, 1920*1080 felbontás) és szigorúan grafikailag!!, szénné aláz BÁRMIT, még a mai játékok közül is.(igen, a KZ2-őt is.) Szóval javaslom először nézd meg így és nem a haverod gépén, “”amin jól fut mediumon, vagy esteleg highon, de élsimítás, DX10 meg a többi ficsőr nélkül.) Persze ilyen áron meg kár kiadni játékot, mert az egyszerű halandó sose fog abban a minőségben játszani vele.”

   • [33] Egyetértek!

   • Nem butaságot szándékozok beszélni, elismerem a Crysis-t, sőt számomra még a FarCry is szép manapság is. Viszont látok elég szép játékot, és már a Crysis se ragyog úgy mint akkoriban… ez van.

    • Lényegében a teljesen eltérő design miatt szerintem teljesen összehasonlíthatatlan a két játék, és persze a hardver erőssége miatti pluszok miatt sem összehasonlítható( Igazi HD felbontás, Élsimítás aminek hiánya nagyon sokat ront a Killzone 2 összképén). Magában mindenki el tudja dönteni, hogy melyik tetszik neki, ezen felesleges vitázni.

     • Nincs itt semmiféle vita, attól sztem messze állunk hogy mgsfan-al vitázzak. 🙂 Egyébként igazad van, és Crysis dizájnja, helyszíne tényleg jó, ugyanígy a FarCry.

     • “A 720P nem “”igazi”” HD? Jó tudni… Arról nemis beszélve hogy natív 1080i-t is támogat… Inkább úgy lenne helyes hogy nem FullHD. A másik pedig hogy a KZ2 használ vonalsimítást,nézz kicsit utána a játéknak.”

     • Sok más effekt mellet van teljes képernyős élsimítás is ( full screen anti-aliasing ) de ne zavarjon.Hasonlítani a kettő enginet meg fölösleges: az A.I. , a fényhatások, egyéb effektek és az animáció miatt technikailag jóval túlmutat a KZ2 jelenleg mindenen.

 18. a crysis nem olyan nagy játék, sőt! kellemes szórakozás volt, de mondjuk egy deus ex vagy half life közelébe sem ér játékmenetben.a crysis látványos és monumentális sokszor, de ezen kívűl mást nem tud felmutatni. játékmenetben kicsit jobb, mint középszerű.meg ha visszaemlékezünk, anno a hype is csak arról szólt, h jól fog kinézni a játék. amit be is váltott, de a többi frontról nem nagyon volt szó…

 19. Ha X-re is kijön akkor nem lesz valami hajde….

 20. A Crysis egy nagy rakás szar!Nesztek! Most mindenki megkapta!Meg az engine is!

 21. nagyon várom már a bemutatót!

 22. Véletlenűl a Cry Engine 2 konzolos változatáról van szó?

 23. Egy konzolos Stalker érdekelne.

 24. Doom engine is így indult, aztán nem kellett senkinek.

 25. Ehhheee a CryEngine2 meg a Crysis nem fut PS3-on mer’ kevés neki a vas ( meg azanyád ) de a CryEngine3 meg már jó lesz hozzá, ami gondolom hogy többet is tud mint az elődje… 😀

 26. A Crysis fény effektjei DX9 ben silányok! DX10 ben már jó…Kíváncsi vagyok mire lesz képes kihozni a DX9 tudó grafika chippekből ez az engine.. (mondjuk lehet, hogy volt valami patch, hogy XP-ben is normálisan nézzen ki)Amúgy Crysis nekem nem kell, de ha például valami király játékra fel lehet használni az engine-t, mint ahogy írtátok a cikkben,akkor az már jó 🙂

 27. aham….

 28. Ideje volt!

 29. Szerintem lassan már mindenkinek kezd elege lenni az Unreal 3 és MT framework engine-ből.Éppen itt lesz az ideje valami új, reményteli engine eljövetelének. Crysis fény- és árnyékhatásokban a legprofibb, abban verhetetlen.Talán még bizonyos tereptárgyak modellezésében is ( pl. növényzet ).

 30. Várjuk a Crisyst és a többit is.

 31. Kiváncsian várom mi lesz!

 32. pedig hogy leszólták a konzolokat

 33. Mert álmodozni jó…Crysis-t láttam PC-n szar felbontásban, akadozva, és még úgy is tetszett, kérem a PS3 verziót!

 34. Hát, én megkaptam a fémdobozos gyűjtői változatot anno.Még egyszer sem sikerült végigvinnem ezt az fps-t, pedig a gép is megvan alá.. .ellentétben a bioschockal, cod4-el killzone 2-vel 😀

 35. A Free Radical -már dolgozik is egy cry engine konzol játékon a crytek megbízásából

 36. PS3,és PC tulaj révén, az álmodók táborába tartozom! De nem a sima Crysis átiratát(remake) várom, hanem egy új részt.

 37. Láttam a Crysist atomerőművön futtatva max. grafikán, amire annyi volt a reakcióm, hogy ettől vannak annyira oda?

  • Bocsi, de te nem tudod miről beszélsz (írsz)! Nézz már utána egy csöppet, hogy milyen szinten elismert a Crysis a játékiparban! Ja, és ne felejtsd el, hogy nem mai játék. Írd már meg, hogy PC-n melyik FPS volt jobb nála, abban az időben? Te abba az 1%-ba tartozol akinek nem tetszik a Crysis!

 38. Én isnem véletlen a Free Radical beolvasztása

 39. Biztos durva lesz.