Cris Tales – november végi szerelmes levél a klasszikus JRPG-knek

Az időmágus és fantasztikus szövetségesei!

A Modus Games, a Dreams Uncorporated és a SYCK bejelentette, hogy a Cris Tales november 17-én jelenik meg PS4-re, illetve PS5-ös verziója is lesz.

A készítők szerelmes levélként titulálják a régi idők japán szerepjátékainak – azonban új elemekkel. A történet Crisbell időmágusról szól, aki fantasztikus szövetségeseivel jár be egy sötét mesevilágot, amely zord jövőnek néz elébe. A csapat képes a múltba tekinteni, cselekedni a jelenben, és megtapasztalni, ahogy a döntések dinamikusan változtatják meg a jövőt.

Crisbellenk be kell járnia Crystallist és a négy Királyságot annak érdekében, hogy megállítsa az Időcsászárnőt, aki át akarja írni a világ és minden élőlény jövőjét. Cimborái lesznek az út során különféle szerzetek, akik saját történetekkel és képességekkel rendelkeznek: ilyen például Matias a Béka és Willhelm a Gyermekmágus. A kézzel rajzolt 2D-s világ több mint 20 órányi játékidőt kínál elágazó múltakkal és jövőkkel minden régióban, amely a benne található ellenségekre és egyéb karakterekre is kihat.

A Chrono Trigger, a Final Fantasy VI, a Valkyrie Profile időtálló JRPG-k, valamint a Bravely Default-hoz és Persona 5-höz hasonló modern klasszikusok ihlette Cris Tales november 17-én fut be PlayStation 4-re, addig pedig itt a nyitófilmjének ízelítője.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Szerintem nagyon ronda ez az art design, mintha a Pindúr Pandúrokat látnám… Pedig az alapkoncepció nem tűnik rossznak, és így a leírás alapján erősen hajaz a Chrono Triggerre és a Radiant Historiára.