Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
State of Play 2020. augusztus 6.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
Tokyo Game Show
Ubisoft Forward

Control – The Foundation DLC (PS4, PSN)

Kis barlangászás, tűzharcok, bosstalk, és a diszkóexpressz.

Noha instant klasszikussá nem avanzsált a Remedy Controlja – némely korábbi munkáikkal ellentétben –, azért szépen teljesített. Terv szerint meg is kapta első történetkiegészítését, amivel jó pár órára ismét a képernyő elé szegezi a játékosokat. A The Foundation névre keresztelt DLC még mélyebbre ás a Hivatalnak otthont adó betonépítmény történetébe.

A Hiss visszaszorítása után konfliktust ezúttal az épület alatt terpeszkedő barlangrendszer mélyén növekvő oszlop szállítja, amely ha eléri a Hivatalt, akkor beláthatatlan következményekkel fogja sújtani törékeny világunkat. Hogy ezt megakadályozzuk a misztikus Astral Plane (egy különálló dimenzió, amelybe elkezdett átfolyni a valóságunk) négy eldugott szegletébe kell eljutnunk és helyreállítani a rontást. De mire odáig eljutunk rengeteg vérgőzös harcban lesz részünk.

A kiegészítő nem különálló szegmens, szépen belefolyik a főjátékba, amiben új küldetésként bukkan fel. Elvileg még akkor is végigmehetünk rajta, ha az alapsztorit nem teljesítettük. Maga a küldetéssorozat nem mondható rövidnek, a teljesíteni szükséges feladatok pedig nagyjából ugyanolyanok, mint az alapjátékban. Ami bónuszként beköszön a rendszerbe, az pár új kifejleszthető képesség, valamint a magasabb szintű (azaz VI-os) módosítók felbukkanása. Ezeken túl újfajta ellenfelek is megjelentek, ráadásképpen nem is a könnyebb fajtából, mert agresszívak és közelharcban ugyanúgy képesek nagyobb károkat okozni Jesse törékenynek egy csöppet sem nevezhető testecskéjében, mint távolról.

Maga a bejárandó terep nem nevezhető aprónak. Egy elég zegzugos barlangrendszer, valamint az Astral Plane világa ad otthont az új eseményeknek. Sajnálatos módon így a szetting némileg önismétlő, de azért felbukkannak új típusú helyszínek is üdítésképpen. Ezekből az egyik legütősebb a természetfeletti erőkkel megrontott kamera elfogására megjelenő alagútrendszer, amiben két egymás mellett futó platformon kell kikerülnünk az akadályokat és eliminálni az életünkre törő Hiss-csatlósokat. Mindezt kellemes retrowave muzsikára! Ugyanakkor visszatér az egyik opcionálisan leverhető boss is a főjátékból, ami nagyban oda tud verni a figyelmetlen játékosoknak.

Hála az új kifejleszthető képességeknek a kimaxolásra játszó, OCD hajlammal rendelkező játékosok is el lesznek egy jó darabig. Ugyanis nem kevés idő, valamint sikeresen lenyomott harc szükséges a kifejlesztéshez nélkülözhetetlen pontok megszerzésére. Ezeken felül új dokumentumok is felvehetőek, amik tovább mélyítik ismereteinket a történet terén.

Sokkal többet nem lehet, illetve nem is szabad írni a Control új DLC csomagjáról. Akinek tetszett az alapjáték, az örömmel fogja belevetni magát az új kihívásokkal kecsegtető The Foundationbe is. Ugyan a terep nem túl változatos, de az új történeti elemek, a vadiúj képességek, illetve ellenféltípusok hozzák rendesen a változót az amúgy sem egyszerű egyenletbe.

(A kiegészítőt a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! A Control már megjelent PlayStation 4-re, tesztünket ITT olvashatjátok. A DLC a Deluxe verzió és a szezonbérlet része, külön pedig 4590 Ft-ért tölthető le a PlayStation Store-ból.)

7 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Köszi szépen srácok! 🙂

  2. Na, a diszkóexpressz azóta is pörög! Ideje lenne pótolni, mert nagyon tetszett a streamben is.

  3. Kellemes meglepetés volt a játék anno, szinte egyben végigpörgettem. Néztem a PSC streamet is a dlc-ről, meg is vettem utána, bár még kipróbálni nemsikerült (ezt sem). Szuper az írás, ColdHand hangján ment a fejemben, ahogy olvastam 😀

  4. Ááá, bakker Coldi, akarom. De most előtte a TLAOU 2 és a Csucsima lesz. Nagyon köszi az összefoglalót pazar, mint mindig. Remélem megkapom valami bundle-ben a DLC-vel együtt. 🙂
    Anno, ahogy néztem, amikor streamelted, meg az előzetes videókat, ebből az jött le, hogy újabb Remedy ékkő, legalábbis számomra. 🙂😁