Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Control – The Foundation DLC (PS4, PSN)

Kis barlangászás, tűzharcok, bosstalk, és a diszkóexpressz.

Noha instant klasszikussá nem avanzsált a Remedy Controlja – némely korábbi munkáikkal ellentétben –, azért szépen teljesített. Terv szerint meg is kapta első történetkiegészítését, amivel jó pár órára ismét a képernyő elé szegezi a játékosokat. A The Foundation névre keresztelt DLC még mélyebbre ás a Hivatalnak otthont adó betonépítmény történetébe.

A Hiss visszaszorítása után konfliktust ezúttal az épület alatt terpeszkedő barlangrendszer mélyén növekvő oszlop szállítja, amely ha eléri a Hivatalt, akkor beláthatatlan következményekkel fogja sújtani törékeny világunkat. Hogy ezt megakadályozzuk a misztikus Astral Plane (egy különálló dimenzió, amelybe elkezdett átfolyni a valóságunk) négy eldugott szegletébe kell eljutnunk és helyreállítani a rontást. De mire odáig eljutunk rengeteg vérgőzös harcban lesz részünk.

A kiegészítő nem különálló szegmens, szépen belefolyik a főjátékba, amiben új küldetésként bukkan fel. Elvileg még akkor is végigmehetünk rajta, ha az alapsztorit nem teljesítettük. Maga a küldetéssorozat nem mondható rövidnek, a teljesíteni szükséges feladatok pedig nagyjából ugyanolyanok, mint az alapjátékban. Ami bónuszként beköszön a rendszerbe, az pár új kifejleszthető képesség, valamint a magasabb szintű (azaz VI-os) módosítók felbukkanása. Ezeken túl újfajta ellenfelek is megjelentek, ráadásképpen nem is a könnyebb fajtából, mert agresszívak és közelharcban ugyanúgy képesek nagyobb károkat okozni Jesse törékenynek egy csöppet sem nevezhető testecskéjében, mint távolról.

Maga a bejárandó terep nem nevezhető aprónak. Egy elég zegzugos barlangrendszer, valamint az Astral Plane világa ad otthont az új eseményeknek. Sajnálatos módon így a szetting némileg önismétlő, de azért felbukkannak új típusú helyszínek is üdítésképpen. Ezekből az egyik legütősebb a természetfeletti erőkkel megrontott kamera elfogására megjelenő alagútrendszer, amiben két egymás mellett futó platformon kell kikerülnünk az akadályokat és eliminálni az életünkre törő Hiss-csatlósokat. Mindezt kellemes retrowave muzsikára! Ugyanakkor visszatér az egyik opcionálisan leverhető boss is a főjátékból, ami nagyban oda tud verni a figyelmetlen játékosoknak.

Hála az új kifejleszthető képességeknek a kimaxolásra játszó, OCD hajlammal rendelkező játékosok is el lesznek egy jó darabig. Ugyanis nem kevés idő, valamint sikeresen lenyomott harc szükséges a kifejlesztéshez nélkülözhetetlen pontok megszerzésére. Ezeken felül új dokumentumok is felvehetőek, amik tovább mélyítik ismereteinket a történet terén.

Sokkal többet nem lehet, illetve nem is szabad írni a Control új DLC csomagjáról. Akinek tetszett az alapjáték, az örömmel fogja belevetni magát az új kihívásokkal kecsegtető The Foundationbe is. Ugyan a terep nem túl változatos, de az új történeti elemek, a vadiúj képességek, illetve ellenféltípusok hozzák rendesen a változót az amúgy sem egyszerű egyenletbe.

(A kiegészítőt a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! A Control már megjelent PlayStation 4-re, tesztünket ITT olvashatjátok. A DLC a Deluxe verzió és a szezonbérlet része, külön pedig 4590 Ft-ért tölthető le a PlayStation Store-ból.)

7 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Köszi szépen srácok! 🙂

  2. Na, a diszkóexpressz azóta is pörög! Ideje lenne pótolni, mert nagyon tetszett a streamben is.

  3. Kellemes meglepetés volt a játék anno, szinte egyben végigpörgettem. Néztem a PSC streamet is a dlc-ről, meg is vettem utána, bár még kipróbálni nemsikerült (ezt sem). Szuper az írás, ColdHand hangján ment a fejemben, ahogy olvastam 😀

  4. Ááá, bakker Coldi, akarom. De most előtte a TLAOU 2 és a Csucsima lesz. Nagyon köszi az összefoglalót pazar, mint mindig. Remélem megkapom valami bundle-ben a DLC-vel együtt. 🙂
    Anno, ahogy néztem, amikor streamelted, meg az előzetes videókat, ebből az jött le, hogy újabb Remedy ékkő, legalábbis számomra. 🙂😁