Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

CES 2009 – 3D a Sony standon

Javában zajlik az idei [A http://www.cesweb.org/]CES[/A], a világ egyik legnagyobb, elektronikai újdonságokat prezentáló show-ja, így elkezdtek szállingózni a hírek.A Sony standján végre “élőben” is láthatják a kiváncsiskodók a Sony 3D-s fejlesztéseit – mindössze egy furi SZTK-keretes nagypapaszemüveget kell felvenni, és máris 3 dimenzióban pompázik a Gran Turismo 5 Prologue és a Wipeout HD.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ezt egy videó jobban prezentálná, kár,h nincs :/

 2. Ha úgy működik ahogy gondolom, akkor 30fps az nem fog fejfájást okozni senkinek. Moziban a 24et is bírni lehet. 🙂 Itt pedig egyszerre sosincs mindkét szem letakarva, csak felváltva. Életképes.

 3. ajha, érdekes ez a szemcsi! szürke lencsék, miközben a térhatást úgy érhetjük el (én így tudom és eddig ezt is láttam) ha a piros és kék színű színszűrővel a két szem képének színsprektumát a két véglet felé toljuk, tehát nagy differenciát hozunk létre a két szem által alkotott kép között. mindkettő kicsit alrébb kerül a retinán aztán hopp a HumanGrafikCard 😛 máris 3Dben operál XD de ez a szonyi megint tudott nekem újat mutatni, máris érdekel! ^.^ a technika :PBár ez azt jelenti sajna, hogy nem lesz jó a Teszkósmüzlisdobozban ajándékként hozzámvágott 20.- os 3d szemcsi… káááár 🙂

 4. Hű Imádom ezeket a 3D-s dolgokat!!

 5. Azt mondják a CES-en, kizárólag HDMI-s gépekkel lehet megoldani ezt a fajta 3D-t.

 6. Ziher,hogy lesz ilyen a kőbányai bazárban.

 7. Ez semmi! Majd az lesz az igazi, ha Tekkenezés közben érzed a karaktered által beszívott ütéseket! Heihachi pofán rúg, aztán kiesik a joy a kézből! :-DKomolyabban: meglátjuk mi sül ki belőle! Izgalmasnak hangzik!

 8. Dizájnos ez a szemcsi.:-)

 9. na ezt nagyon várom

 10. Van olyan magyar tv amihez nem kell szemüveg és valós 3D képet ad, nem csak ilyen sztereót.Vagy is attól függően változik a kép, hogy milyen szögből nézed. Kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen sztereo képből is tudna-e valós 3D-t produkálni.

  • annó a duna plázás saturn nyitáskor ki volt állítva egy ilyen 3D Lcd…szemüveg nélkül lehetett bambulni egy gyümölcskosarat asszem…kb 10-15 percig kavarogtunk körülötte,és 2 óra múlva múlt el teljesen az a fejfájás amit okozott….

 11. Ez is klassz. De jó lenne már valami újdonság!

 12. Ez tetszik! Kíváncsi lennék rá, milyen élőben!

 13. bakker eleg hulyen neznek ki abban a szemuvegben!

 14. “Úgy tűnik a CES idén a 3D-ről fog szólni!http://www.homecinemachoice.com/címek:””Any movie can now be 3D says Mitsubishi, thanks to Nvidia processing power””””CES 2009: LG introduces wireless HDMI and broadband TVs, says 3D is the next big thing””””CES 2009: Panasonic announces 3D Full HD authoring facility in Hollywood”””

 15. Igaz nem mai a videó, de nekem még most is le esik tőle az állam, élőben kemény lehet :)http://www.gametrailers.com/player/usermovies/171830.html

 16. Az nagyon jó lehet hogy 3D-ben is lehet már játszani. Ez mikor lesz kereskedelmi forgalomban?

 17. http://holografika.com/Documents/Press_News_Events/Hungarian_Radiology_Interview_HUN.pdfa sony több fajta 3d-s kijelzö fejlesztésében van benne, az egyik magyar feltaláló is lepaktált a sonyval mint ahogy a pdf-ben is olvasható

 18. Engem a szemüveges megoldás zavarna. Van sajátom, és nem vagyok kontaktlencse párti.

 19. Fú ezt azért megnézném élőben.

 20. kicsit számomra hihetetlen,hogy a meglévő tv-kkel menne….ha igen a labda a Sonynál van…ezzel lehet tarolni…részemről már most jöhetne…

  • Csak egy szoftverfrissítés kell hozzá. Elképesztő lehet így játszani, főleg a WipEout HD-t, epilepszia 3D-ben 😀

   • ha a helyzet ilyen rém egyszerű lenne,akkor minden mozi vetíthetne 3d-ben….egyszer a pc-n próbáltam egy neves cég 3d-sítő programját,több fajta metódust használt,a vörös/kék kivételével mindegyikhez speciális megjelenítő kellett…szal érdekes….mindenesetr bízok benne…

    • Tényleg vetíthetne, ha lenne két olyan vetítő gépük, ami egymásra merőlegesen polarizált fényt bocsájtana ki, valamint a filmet eleve 3D kamerával forgatták volna.Egyébként most lendül be ez az egész, pl 3 hete megvolt az első NFL meccs 3D-ben közvetítése 4-5 IMAX moziban amerikában. azt mondták hogy brutális volt. csak véletlenül az egyik cameraman elrántotta a kamerát, és egyből többen kitették a taccsot, mert olyan volt mintha elkaszált volna egy kamion.Idén az első rendes 3D-re optimalizált animációs film is kijön, a superbowl alatt lesz 3D reklámja :)Szóval van ebben valami és lehet hogy már nem annyira gyomorforgató a technika.

     • tudom,olvastam róla énis,csak itt megint igaz az,hogy külön hardver kell a 3d-hez…a hír szerint viszont nem,amit én nem nagyon akarok elhinni..

  • Jáh 🙂 Szerintem is :)Szerintem ha tényleg jól működne, olyan eladásokat produkálna a gép 🙂 Több haverom is izélte, hogy az lenne a jó, ha 3d ben látná meg ilyenek:)

 21. ez teccik nagyon , ilyen kell!

 22. Simán csak másik kameraállással / szöggel kell legenerálni az adott frame-ot, nem bonyolult művelet. Sokkal egyszerűbb mint egy sima mozifilmet térbelivé tenni. Vagy a 3D-s renderelt cinemafilmek, legenerálják a 2 kamerával aztán összefűzik felváltva a képeket.

 23. Ebben a 3D-ben igazából az a jó, hogy a sok kockafej fél óra után kikapcsolja majd a konzolt, mert megfájdul a feje. Azért is hagyták félbe a kisérletezést a 90-es években….

  • Erre én is gondoltam, hogy ilyen babrálástól, nem lehet e valami mellékhatás 😀 Hiszen nagyon nem természetes 🙂

   • jah, imaxba is van aki rosszul lesz a 3d től.. mondjuk én a 106 cm es tvn is be tudok hányni közelről egy jó fps-el 2-4 óra után 🙂

  • 90ben még a technológia nem nagyon engedte meg ezt, amit ma. 🙂 Pl, a periféria korrekt késleltetése a képfrissítéshez képest PS2-n a GunCon2-vel jött el, amit az USB portba is be kellett dugni pont ez miatt. A mai LCD-k 8ms-osak átlagosan, a többi komponens tulajdonsága meg adott (szemüveg lcd kapcsolási sebesség, USB timingek, 60FPS-es kép (60 külön képkocka, nem mint a 100HZ ami valójában 4×25) ilyesmik).

   • Hello Dzson, eddig még nem láttalak itt. :)A probléma még mindig adott….az emberek többsége fél óra után önszántából feláll a gép elöl, -képfrissítés ide-oda- mert megfájdul a feje….Ez nem technológiai kérdés hanem orvosi, valszeg a szem/agy kapcsolatot kéne fejleszteni, elég elavult az ott használt analóg rendszer. :)))

 24. A srác szerint nagyon jól kijön a 3D és azonnal vette is volna le a polcrol a dolgot. 😀 Szóval annyira szar már nem lehet.

 25. De ez akkor csak 60Hz-n életképes, mert 30/30 kép/mp jut a szemekre egyenként. 30 FPS mellett a 15/15 már zavaró lenne.

 26. Viszont ha megy projektoron… 🙂 WPHD sima képen is szédítő. 🙂 3D-ben meg, brrrr.

 27. Én olyan 3D-s dologról tudok, ahol a képernyő felváltva muatta a perpektíva szerinti képet a jobb / bal szem szerint, a szemüveg pedig ezzel szinkronban takarta le a másik szemet, vagyis a bal képet csak a bal szem, a jobbat pedig a jobb látta. Ez is valam iilyesmi lehet, csak úgylátszik jobban beépíthető a mai technológiákba.

 28. PS2ön a Sly 3ik része is használta a piros kék szemüveget.

 29. na azonnal ide vele!!!! nagyon kíváncsi vagyok az ilyen fejlesztésekre !!!Meg is veszem mihelyt lehet!!

 30. mar a kilencvenes evek elejen volt pcre olyan jatekprogram ami szemuvegel 3d volt. vmi aladdin es a varazsszonyeg

 31. Azt szeretném megkérdezni hogy érti valaki ezt a 3D dolgot? mert én már akkor is furcsállottam amikor bejelentették, hogy a sony ebbe az irányba is megy.Van ugye a piros-kék/zöld szemcsi, ahol a kéket az egyik, a pirosat a másik szemeddel látod. oké. ez tök béna a színek miatt.Van a másik szemcsi, ami meg 2polár szűrővel van felszerelve, és a vászonra két géppel vetítenek, az egyik kép függőleges, a másik vízszintes hullámú, így ez egyik az egyik szemedbe a másik a másikba megy.Na de ez állítólag minden LCD tv-n menni fog! Hogy a gyíkba?Ha tényleg bejön, szerintem brutális nagyot lehet ezzel szakítani. 3D-ben bármit játszani akkora plusz lenne, főleg ha korábban kiadott játékokat is frissítenek…Hajrá SONY!!!! 3D-t ide!!

  • Nekem halvány lila fingom sincs hogy működik, de biztos ütősen nézhet ki! 😛

  • valószínűleg szoftveresen lehet a 2 vetített-eltolt képet produkálni lcdn, plazmán is, ehhez egy nem gagyi piros-kék, hanem az a masszív műanyagszemüveg ami az imaxba van működik…. (én így képzelem) mindenesetre gratula hozzá!

 32. Ez teljesn olyan mint a Beowulf 3D, ott is ha szemcsi nélkül nézed tiszta homály az egész, és a szemüvegen keresztül az agy dolgozza fel az információt.Ami jobban el van mosódva az lesz közelebb Hozzád a téreben:)Szerintem külön megjelenítő sem kell hozzá, csak így kell megírni a cuccot:)

 33. “Egy nagyon hasonló cuccot kipróbáltunk a tavalyi BNV-n, igaz az nem Sony-s volt. Nos én, aki a “”piros-kék”” szemüveggel nézhető filmeken is remekül látom a térhatást, azon a gépen semmi 3D-s hatást nem láttam.”

 34. “Naneee, nem véletlenül csak béna a fotózásban és elmosódott a kép?! Ez olyan “”hiszem, ha látom”” dolog. :)”