Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Capcom – új IP-t ezentúl csak Japánból””

Még tavaly volt többször is hírtéma a japán videojáték ipar állítólagos hanyatlása, melyről Hideo Kojima és a Capcom képviselői is beszéltek. Akkor a japán fejlesztők azt mondták, megpróbálnak a nyugat felé orientálódni……nos, úgy tűnik, ez a “váltás” nem igazán jött be, legalábbis a Capcomnak.Haruhiro Tsujimota, a kiadó elnöke egy friss interjúban kijelentette, hogy a Capcom mostantól fogva nem ad ki új IP-t nyugati fejlesztő kezébe, hiszen sem a Airtight Dark Voidja, sem a GRIN Bionic Commando-ja nem hozta azt a sikert, amit reméltek tőle. A nem japán csapatok ezentúl csak folytatásokhoz, illetve portolásokhoz (más gépekre átírás) nyúlhatnak, a vadiúj címeket mindig japán brigádok prezentálják majd.Az egyik utolsó cím, amit a Capcom nyugaton készíttet, a Playstation 3-as (is) Dead Rising 2, amit a kanadai Blue Castle Games hegeszt – bár nekik aktívan besegít az ismert japán játékkészítő, Keiji Inafune.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Helyes és támogatom a capcom ötletét ! De nem a nyugati fejlesztők hibája, hogy nem lett sikeres a játék, hanem a capcomé is ! Miért adja ki no-name fejlesztőknek a címeket ?Hülye ez a capcom, amúgy biztos ezekbe a brigádokba is voltak japók, ennyit erről !

 2. megölték az európai kiadókat, azért ritka a normális nyugati fejlesztőcsapat.

 3. Nevetséges.. nem a nyugati fejlesztés miatt lett alacsony a vétel a fent említett játékokra,ez csak egy ürügy,hogy valamire rá tudják fogni.

 4. Ez jó hír.

 5. Valamire rá kell fogni a fenti címek alacsony sikerét…

 6. Nagyon helyes!

 7. Értem, tehát az első rész üssön, a folytatások pedig lehetnek gagyi szárnypróbálgatások, kis zsebpénz szerzés gyanánt.Legalább tudom, hogy Capcom folytatásokat már nem szabad vennem mostantól. 🙂

 8. Nem is kell nekünk nyugati játék. Japó cuccot a népnek.

 9. Miért kell változtatni egy jól működő dolgon, azért hogy még közelebb kerüljenek a nyugathoz, mikor csak az IP-n múlik a hogy sikeres lesz-e? Például a Resident Evil, Dead Rising, és a Konami-féle Metal Gear Solid, tipikusan olyan címek amik japán precízitással készültek, mégis azok számára is emészhető akik nincsenek oda az ottani játékokért. A Bionic Commandot nem bántom, mert jó játék lett, de még jobb is lehetett volna ha…

 10. Segastok!DMC 5. a ninja theory készití.

  • Ez csak pletyka…. nem erősítették meg a hírt, csak egy ninja theory-s csóka köhögte el, hogy tárgyalnak róla.De lehet a negatív év végi zárás miatt meggondolják magukat….

 11. A Capcom most nyilván a LP2 -től vár nagy bevételt és most Jun Takeuchi veri a mellét erre a játékra, de alig hiszem, hogy sikeres lesz, ha már a Resident Evil 5 képtelen volt megmenteni a stúdiót a veszteségtől a LP2, DR2 és a SSF2 alig hiszem, hogy képes lenne arra.Amit elismerek, hogy ők azok akik minden konzolgenerációban kihoztak valamit ami hisztériát keltett és sikert hozott nekik :PS1 – Resident EvilPS2 – Devil May Cry, Resident Evil 4 ( a revolúció )PS3 – Lost Planet, SF4

 12. hát nekem is inkább az jön le, hogy rákenik a másikra a buktát (még ha ebben van is vmi)

 13. Ez érdekes. Számomra úgy jön le a fenti dolog, mint ha a nyugati fejlesztőkkel lenne a probléma, holott szerintem csak a Capcom választott több esetben rosszul. Millióegy tehetséges, Japánon kívüli fejlesztőcsapat is van, viszont azok valószínűleg drágábban dolgoznak, mint a B kategóriás címeket hegesztő GRIN.Ha valami bénán sikerül, akkor azt nem fogják venni, ennyire egyszerű a képlet. Szánjanak rá több pénzt kapkomék, adják egy komoly csapatnak a játékaikat és akkor rendben lesz a dolog.

  • “Lehet hogy igazad van, de én azért nem szomorkodok… “”nyugati”” játékból így is van elég és nem azokért rajongok elsősorban, de szerintem itt a PSC-n a többség nem…Jó lesz ha kapkomék otthon csinálják eztán a játékokat, Japánban…”