Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Can’t Drive This (PS5, PS4, PSN)

Tombolán nyert jogsik és féktelen száguldás.

(A játékot B_Renato97 és Onimushaman együtt tesztelte a PlayStation 4-es verzió alapján.)

Nyomd tövig a gázt egy brutális monster truck volánja mögött, amíg a haverod az utat építi. A Can’t Drive This koncepciója ennyire egyszerű, és ami az elején működik, az egy idő után sajnos unalomba fullad, ha egyedül ugranál bele a mókába. Amennyiben megvan a játszópajtás, úgy egy picit más a felállás, szóval csapjunk is bele a közepébe.

 /Renátó/

Jelen bemutatónk tárgya teljes egészében a kooperációra épül és bár egyedül is el lehet vele bohóckodni, javasolt az emberi partner hozzá. Összesen három játékmódban duhajkodhatunk, akár egyszerre 4-en is, a kanapén ülve vagy az online opciót választva. Fura módon édes mindegy melyiket toljuk, mert mindenképpen osztott képernyős mókába csöppenünk. Egyikünk lesz a hajtó, aki a kis terepjáróval a Féktelenül című film mintájára folyamatosan nyomja a gázt. Abban az esetben, ha megáll/beszorul, vagy túl lassan halad pillanatok múlva felrobban és véget is ér a futam. A másik játékos az útépítő feladatát tölti be és szorgos méhecske módjára pakolgatja a random szakaszokat. Ezeket az elemeket lehet forgatni, és ugyan elég nagy a játéktér, annak határait könnyű elérni, így észnél kell lenni, hogy merre tereli az időzített bombát. A sima egyenes és kanyargós útburkolatokon kívül rengeteg gyorsító és csapda is előkerül, ezek közül a legrosszabb, ami vizuálisan szűkíti le a látóteret mindkét félnek.

/Oni/

Látványban sajnos borzalmasan egyszerű a játék. Semmi kiemelkedőt nem nyújt, és ez összességében egyébként az egészről elmondható. Építőnek és sofőrnek lenni viszont egyaránt izgalmas és ezt jól eltalálták, a készítők. A tesztelés során Oni kollégával folyamatosan cserélgettük a szerepeket, de bármelyik pozícióban is voltam, mindig találtam kihívást a feladatokban. Az esetlegesen elforduló káromkodások és egymás szidása járulékos dolog egy ilyen stílusú cím esetén. Pozitívan sajnos mindezektől függetlenül sem tudok hozzá állni. A legnagyobb gond, hogy sok újdonságot nem mutat a játék az alap felállásokon kívül. Semmilyen extra tartalom nincsen, ami tartós szórakozást kínálna. Érthetetlen számomra, hogy ilyen árazás mellett miért lehet több autó vagy speciális kihívások közül választani, ami talán korrekt szintre hozta volna tartalmi szempontból a programot.

/Renátó/

Különféle kunsztok vagy nagy mentések után kosztümizációs tárgyakat oldunk fel. Csinosíthatjuk verdánkat megannyi kiegészítőből válogatva, módosíthatjuk az építőelemek szegélyét és mintáját is. Lényegében ezeknek a cuccoknak a megszerzésén túl csak maga a játékélmény marad. Ami sajnos a túl feszes kamera miatt nem túl marasztaló. Ez a program legnagyobb hibája, hogy az építő csupán pár panellel előre lát el és néha még ez a kevés látómező is beragad. A háromféle játékmód pedig nagyon szerény, mivel mindegyik egy-egy instant szórakozást ígér. Nincsenek kihívások vagy küldetések, viszont kampányért minimum síkit a szoftver.

/Oni/

Amennyiben valamilyen autós játékra esne a választás egy olyan partin, ahol a konzol sem tabu, akkor jó szolgálatot tehet a Can’t Drive This. Akár órákon keresztül is el lehet vele lenni és a mély barátságokat is képes megtépázni, hiszen valaki mindig túl gyorsan megy vagy túl lassan épít. Mint oly sokszor mostanában, a gond ismét az árazással van. Ennyi pénzért sokkal komolyabb és tartalmasabb címek közül tudunk válogatni, ez pedig az egész játékot romba dönti. Ha valami óriási akciót jelentenek be, akkor nyugodtan adjatok hozzá egyet a pontszámhoz, de ez így ebben a formában kissé lehúzás szagú.

/Renátó/

★★
CSAK ÓVATOSAN
Kiadó: Pixel Maniacs
Fejlesztő: Pixel Maniacs
Megjelenés: 2021. március 19.

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Jópfa volt ez a dupla-teszt. A játék videók alapján érdekelt, sajnálattal olvastam, hogy nem lett kiemelkedő a végeredmény. Na majd valami 90% akcióban lehúzom.?

  2. Köszi. 2000Ft is sok lenne érte. Pedig az ötlet nem rossz.