Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Call of Duty: Black Ops – prémium” muliplayer bejelentés”

Volt ugyebár korábban az a hírünk, mely az online multiplayer játék [A http://playstationcommunity.hu/note/3838]lehetséges “sarcolásáról”[/A] szólt. Az opciót Michael Pachter játékipari elemző vázolta fel, az erős pénzközpontúságáról – is – híres Activision nyakába varrva a jövőbeli extra költséget. Az első “online megadóztatott” game-nek Pachter a Call of Duty: Black Ops-t vizionálta.A fejlesztő Treyarch kerek perec cáfolta a pletykát, 100%-ra kijelentve: nem társulnak majd extra költségek az online multiplayerhez.A téma akkor elült, most azonban újra felkorbácsolódtak a kedélyek: a szélsőségektől és légből kapott pletykák leközlésétől mentes, mértékadó MCV magazin – általában jó forrásaik annak, több pletykájuk is beigazolódott utólag – úgy tudja, jövő hónapban egy “fizetős prémium szolgáltatásról” szóló bejelentés közeleghet a Black Ops-szal kapcsolatban! Hogy pontosan mi lesz, mi lehet ez, senki sem tudja egyelőre, de források úgy gondolják, talán valami kellemetlen extra költségről lehet szó…A THQ és az Activision azon kiadók közé tartozik, akiknek a szemét eléggé szúrja a használt szoftverek egyre virágzó kereskedelme. Régebben már voltak arról hírek, hogy sarcolni akarják majd azokat, akik használtan vásárolt játékokkal akarnak online multizni. Ez egyébként könnyen kivitelezhető: minden új játék dobozába tesznek egy “lekaparós” aktiválókódot, amivel a netes játék regisztrálható. Amikor használt stuffot veszel, ez valszeg’ már nem lesz benne, szóval ha multizni akarsz, jöhet az utólgos online fizetés a multiért. Persze nem a game teljes árát csengeted… csak mondjuk 10-15 dodót.A dolog egyelőre erősen pletykaként kezelendő. Ráérsz anyázni, ha bejelentik.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nem igazán értem mi bajuk a használt szoftverek kereskedelemmel. Úgyértem ja de, hogy nincs belőle hasznuk. Ettől függetlenül hogy ha valaki eladja a játékot másnak, ugyanúgy csak 1 ember tulajdona lesz, és csak 1 valaki használhatja a játékot egyszerre. Aki meg megunja az miért ne adhatná tovább?Gyíkok ezek.

  • “Ja de ez nekik mindannyiszor bukta, ahány kézen átmegy a game az eredeti megvásárló után, mert az ő felfogásuk szerint azok az embereknek mind meg kellett volna venni “”normális”” módon ami őket “”gazdagítaná””. Nem foglalok állást, hogy mi helyes meg mi nem, de szívbaj nélkül fogom venni a használt gameket ezután is.”

 2. “Egy dolgot sajnálok nagyon : a Bungie új játékát is ez a “” görény “” Activision fogja kiadni . Remélem a “” többiek “” nem fogják követni a példájukat -már ha tényleg bekövetkezik a fizetős multi .”

 3. szerintem csak extra tartalomról van szó. plusz cuccok, perkek, stb… bár ha akár ez valósul meg akkor biztos, h nem veszem meg a játékot. mmo-kban is utáltam a donater-eket az extra cuccaikkal, nem vágyom rá h itt is az legyen, h a fullmiller bloodpistike játszani nem tud, de apunak van pénze a sok szarra… ha ez bekövetkezik akkor bye-bye cod sorozat…

 4. Lehet szerezhetsz premium cuccokat, pl fegyvereket, képességet mint KZ2-ben.

 5. Szerintem nem kevesen fizetnének a nagyvilágban ennek a játéknak a multi használatáért is….és valószínűleg ezzel tisztában vannak…de nem lenne korrekt, csak azért mert ezzel sokan multiznak. Ha a használt játékok többszöri felhasználása ellen teszik, tegyék…azt még elfogadom…

  • És akkor is sokan fizetnének, ha lenne egy erős, ingyenes (multira gondolok) konkurencia mellette az új Medal of Honor személyében?

 6. “Nem igazán tudni, mi lesz ez, ha egyáltalán lesz. Talán “”prémiumba”” fizetsz 10 dollárt, és Level 20-ról kezdesz a multiban.A használt játékokról szóló fejtegetés csak részben kapcsolódik a hírhez, mivel az is egyre többet szóba kerül. Most, hogy a THQ komoly veszteséget jelentett, mindenki befosott.”

 7. *Az anyátokat!!!(*Ha bejelentenék)

 8. Hogyha ez így lesz akkor baszok egyet a ps3-ra és átállok a pc-re ahol ingyen letőltöm aztán mehet a buli.

 9. Magukkal bsznak ki, pláne ha az ex-IW odatesz válasz gyanánt valami igazán ütőset, aminél a játék megvásárlása után már nem kell a zsebünkbe nyúlni – minusz DLC-k.

 10. a sok fogalmatlannak : Amikor (!!!——>) használt (<----- !!!) stuffot veszel, ez valszeg' már nem lesz benne, szóval ha multizni akarsz, jöhet az utólagos online fizetés a multiért. Persze nem a game teljes árát csengeted... csak mondjuk 10-15 dodót.ez már most így van a kurrens Tiger Woodsnál és senki sem nyarvákol (még)

  • A COD esetében nem használtvédelemröl van szó szerintem, arrol nem lenne ilyen titkolózás.

   • “pont hogy erről van szó … és nézd figyeld a szöveget , még egyszer:””Amikor (!!!)használt (!!!) stuffot veszel, ez (!!!)valszeg'(!!!) már nem lesz benne”””

   • pont mint a BF:BC2 VIP kód…

    • “Amit te idézel, az egy példa volt arra, hogy , hogyan lehet fellépni a használt játékok ellen ala. BC2 és nem arra utal, hogy a CoD-ban is erröl lenne szó. Nem hiszem, hogy ekkora titkolózás meg pletyka indulna meg már 2-3.szor, mert ez már egy ismert dolog. Mint a cikk is említi “”az online multiplayer játék lehetséges “”sarcolásáról”” van szó, és nem kimondottan a használt játékot használók sarcolásáról. Szerintem itt senki sem anyázna egy “”VIP kód”” miatt.”

     • amit én idézek az konkrétan a fent olvasható hír…az , hogy itt sokan mit, olvasnak, értelmeznek, kommentelnek és anyáznak az megint más dolog…

     • “Így van, annak a bekezdésnek viszont semmi konkrét köze nincs a CoD:BO -val kapcsolatban elhintett “”fizetős multihoz”” meg “”prémium modellhez””. Max annyi, hogy ilyen is lehet de lehet, hogy teljesen más.”

     • Ne vitatkozz And1-val, mert azt hiszi mindenkinél okosabb. Mindenkivel lekezelően beszél, azt hiszi, hogy ő sz*rta a spanyol viaszt, közben meg sehol semmi. Inkább ne is törődj vele.

     • Ja, de hát mi fogalmatlanok vagyunk, velünk lehet lekezelően is:)

     • te mondtad 😛

     • te próbálkoztál be nálam a múltkor 😀 már emlékszem :)lol

     • Igen főleg, hogy te hurrogtál le minden ok nélkül, mert te akkora koponya vagy. Ha nem tudsz normálisan beszélni az emberekkel akkor nem is kell.

     • “2500 Ft-ért vettem tőle 2 lemezes Silent Hill 2-t.Szóval én “”szeretem”” :)Ps-en kell majd multizni mert a live-ért egyébként is fizetünk…”

  • Ja mert idén jelentősen csökkent a vásárlókör Tigris botrányai miatt…..

 11. “A BC2 VIP kódja még valahol oké, 3000 forint egyszer, le van baszva, énis kifizettem mert használtan vettem. De ilyen többszöri fizetést/havidíjat dugják fel maguknak. Lemondok a gameről inkább. Illetve mivel használtan mégolcsóbbak lesznek multi “”nélkül”” 3000 forintért megveszem a single miatt aztán viszlát.”

 12. sztem a kisautóra lehet majd venni matricákat!!!!444négy tuti!!!!

 13. Ha a havidíjról lesz szó, akkor ANYÁD Activision, de ha használtcuccvédelem, akkor hidegen hagy, ha veszem akkor újat veszek, mint a gt5-ből.

 14. nem zörög a…

 15. Egy valamit magyarázatok el nekem milliókat adtak el minden egyes cod sorozatból (kivéve cod3) akkor miért kell ennyire pénz éhes mocskos dögnek lenni ? miért nem tudnak egy picit barátiasabbak lenni . ? Miért kel még a szarból is pénzt csinálni ? miért van ennyi pénzéhes genya bajom ebben a világban. Miért csak én gondolkodok el ezen ? Miért nem tudják a dlc-ket ingyenesre tenni ,? Miért nem én vagyok a világ ura ?

  • Soroljuk…Mert megtehetik.Mert nem akarnak.Mert pénzéhesek.Mert ilyen az emberiség.Mert ezen már nincs mit gondolkozni.Mert nem akarják.Mert az én vagyok.

 16. nem szoktam mostanában használt játékot venni, mindenböl csak foliásat.

 17. Még jó, hogy magasról teszek az Activision játékaira, nem érdekelnek a COD-ok.

 18. “Ez nem fog teljesen úgy menni, ahogy ők elképzelték. Tudniillik az Xbox Live-nak az az egyik tulajdonsága, ha fizetsz a Goldért, akkor onnantól kezdve ingyen van a multi, különböző kiváltságok, stb, stb. Többek között ezért nincs fizetős MMO, és addig nem is lesz, amíg ez a rendszer áll fenn. Namármost, ezt az fizetős rendszert nem fogják tudni importálni az X360 rendszerébe ezen okok miatt. PS3-nál ez nem tudom hogy van, de az biztos, hogy az ilyen kézikönyvben, amit a konzolhoz adtak, abban benne van az “”ingyenes multiplayer/online játék”” is és azzal, hogy megvetted a gépet ezt el is fogadod (javítsatok, ha tévedek). PC-n a dedikált szerverek miatt lesznek galibák, de ez könnyen áthidalható azzal, hogy nem lesznek dedikált szervek (ez pont Activisionéknél fordult elő). Kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle. Egy 50 fontos Activision játék, aminek még a multijáért is fizetni kell (hasamra ütök) 10 fontot/hó nem lesz valami kelendő, főleg egy már fizetős szolgáltatásra ráépítve.”

 19. Nem egészen értem a dolgot lehet akkor fizetős lesz a multy, mert ha igen akkor anyátokat .

 20. akkor már nem is kell. veszek mást . csak nem kell minden multiert csengetni……..

 21. Egyébként semmi anyázás de ha ezt megteszik..szerintem csak Psp párti leszek.így is lenulláznak a gémek

 22. És mi lesz a PC-s dedikált szerverekkel? Azokat hogyan fogják fizetésre bírni?

 23. Én eddig is azt mondtam, hogy csak idő kérdése, és fizetni fogunk a multiért.

 24. Az EA már úgymond alkalmazza, és szerintem hamarosan lesz valami hasonló. Annyi az ez irányú pletyka, hogy valami tuti robbanni fog…

 25. Hiába mondja a Treyarch, hogy nem lesz extra költség a multihoz, mert nem ő dönti el, hanem az a csúnya és gonosz kiadó.Legalább újítanak a játékon legalábbis negatív értelemben.