Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Call of Duty: Black Ops III – kipróbáltuk a PS4 bétát

Miközben töltődik lefelé a program, ami a [i]fekete hadművelet[/i] legújabb bétája, azon gondolkodom, hogy mivel lehetne kezdeni egy kedvcsinálót egy olyan sorozatról, amit már mindenki betéve ismer, és amiről mindenkinek megvan a maga véleménye, legyen az pozitív vagy negatív. A [B]Black Ops III[/B]-at ugyanis a szokásos „negatív” hangvételű kampány kíséri, a múlt és a jelen „kanapé” harcosai között egyaránt.Így hát időszerű volt az Activision részéről – sorozat történetében először – egy bétában lenyugtatni (vagy éppen felszítani) a kedélyeket… ne húzzuk tovább az időt, vágjunk is bele. A nem túlbonyolított menü és az alapvető képernyő beállítások után szinte azonnal a látóterünkbe kerül a játék a legnagyobb újítása, a Specialisták. Bizony, ebben a részben nem tucatkatonákkal fogunk „bevonulni a hívó szóra”. Kilenc igen jól megtervezett és megszerkesztett harci humanoid áll majd a playerek szolgálatába.Fogadni mernék rá, hogy a single player kampányból kölcsönözték a szereplőket, akik hihetetlenül hangulatosra sikeredtek. Igazi futurisztikus badass harcosok, akik nem lacafacáztak feláldozni emberi mivoltuk egy kis részét, hogy mindent elsöprő hadi gépezetekké változzanak. Itt jegyezném meg, hogy a Specialisták megnyitása tokenekkel történik, melyeket szintlépések után kapunk. Már az elsőt is okosan költsétek el! Gondoljátok át, mely harcos és tulajdonság passzol a stílusotokhoz. Jól gondoljátok meg, mert az első szintlépésig nem lesz lehetőségetek karaktert cserélni.Én Ruinra szavaztam: ő egy nagy melák orosz akcentussal és két gravitációs tüskével. A bétában 4db specialista áll rendelkezésükre kezdetben (+2 később megnyitható a bétában), 2-2db speciális tulajdonsággal. Ezek a speciális tulajdonságok a játék közben szerzett pontokból tölthetjük, de nem a megszokott kill streak (öléssorozat) módon. Ezek a pontok nem vesznek el egy-egy halál esetén, így egy átlagos játékosnak is lehetősége van a spéci tulajdonságok aktiválására. Ezzel egy csapásra megváltoztathatja bárki a végső harc kimenetelét.Hogy mi lapul a kalapban? Van itt minden a gravitációs tüskétől (mely mindenkit ledönt a lábáról egy bizonyos hatótávon belül) a spéci látáson és az extra gránátvetőn keresztül minden, ami szem-szájnak és robotkatonának ingere. Jól kiegyensúlyozott tulajdonságok ezek, melyeknek megvan az előnye és a hátránya.A legérdekesebb tulajdonság szerintem Propheté, aki 3mp erejéig vissza tudja forgatni az időt úgy, hogy csak ő ugrik vissza az időben… a többiek kvázi egy teleportációként fogják megélni a kunsztot. Ilyet nem láttatok még multiban, azt garantálom…(talán csak a szingularitásban).Videón szemléltetem a működését.
[YOUTUBE]SCucfgIahmo[/YOUTUBE]De fogjunk is bele az akcióba. Az alapvető játékmódokat jelölő Core funkciókra kár szót fecsérelni. Az eddig megszokott feladatspecifikus módok itt is tiszteletüket teszik. Az utolsó töltőképernyőt nézve megvallom őszintén, kicsit én is tartottam magától a játékmenettől. Mert ugye az Advanced Warfighter új alapokra helyezte a múltit. Az ős „Quake/Unreal” hagyatékot magán viselő, egyszerre vertikális és horizontális, giga-gyors játékmenet sokaknál kiverte a biztosítékot (bár ez az eladásokon nem látszott meg). Azt ígérték Treyarch-ék, hogy ők visszatérnek az alapokhoz. Ez a visszatérés nekem bejött. Igaz a játék tartalmaz újításokat, de nem olyan mértékben, mint amit egy éve az AW-ban prezentálták.Aki már valaha játszott a 4. rész óta CoD-ot, annak ismerős lesz a felállás. Gyors, de ugyanakkor taktikus harc közepes és kicsi pályákon, ahol a gyorsaság ugyan olyan fontos, mint a jó taktika. A pályák tervezése egyszerre szolgája a régi és az új játékmenet kibontakozását. Ha nem tetszenek az új mozgások, mint a falon futás, a spéci pár másodperces boost ugrás, vagy a gyors csúszás, nem kell őket használni. Minden fontosabb pont, helyszín elérhető a régi megszokott futás segítségével is. Újdonság, hogy a sprintelést végre nem kell külön aktiválnunk. Pár másodperc gyaloglás után automatikusan futásba kapcsol a játék, így a kontrollerek R3 gombja fellélegezhet.A testre szabható beállításoknál újdonság a 10-es szám bevezetése. Minden katonánkra aggatott fegyver/tulajdonság/kiegészítő ebből a 10 bázispontból levon 1 pontot. Tehát egy fegyver 3db kiegészítővel már 4 pontot vett el, így már csak 6 pont maradt a perkekre és az egyéb gránátokra, kiegészítőkre. A harc igazi nosztalgiával töltött el. Egyszer sprintelsz a hőn áhított B pontig, máskor meglapulsz egy fedezék mögött, hisz sejted, hogy az ellenfél mely irányból fog érkezni. Sunyin töltesz a bokorban, hogy azt a fránya +35 pontot egy assisttal levadászd és az éppen kigyűlő kill streak jutalommal segíts a társaidat.(vagy végső rakétazáport zúdíts az ellenfeleid állásaira.) Ez a Call of Duty. Itt nincsenek járművek, csak a katona és a fegyvere.Fegyverekből egyébként elég szép arzenál áll rendelkezésünkre. Típusokként 5-6 jövőbeli cucc, mely jól felismerhetően a jelenleg is aktív szolgálatban lévő puskák modernizált változatai. A fegyverek statisztikái között érezhető a különbség. Garantálom, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Run and Gun gameplay ez a jó öreg formula alapján. Se több se kevesebb.
[YOUTUBE]tFvhj7zga0I[/YOUTUBE]Végítéletet nem érdemes mondani a játék felett, hisz ez még csak egy béta. Itt is jelen vannak lagok és egyéb netkódból eredő hibák (1mp instant halál, holott a killcamban azt mutatja, hogy az ellenfél 1 tárat beléd pumpált) Viszont glitchekkel és csalásokkal a bétával eltöltött időm alatt nem találkoztam. Nem lőttek le a falból, vagy mások számára elérhetetlen helyekről. Naponta bővül és finomodik a kód, a Treyarch nem tétlenkedik és szerintem elég jó úton haladnak, hogy day 1 ne csak a brutális lagról és az első patch várakozásáról szóljon.Két és fél hónappal a megjelenés előtt bátran kijelenthetem, hogy jó úton halad a sorozat legújabb része. Bár felfedezhető némi ötletgyűjtés a Tintanfallból vagy az EA Crysis sorozatából, de nem épít túlzottan ezekre az új funkciókra. Jól színesítik és kiegészítik a régi megszokott formulát úgy, ahogy azt elvárhatjuk 2015-ben egy majd 10 éve futó sorozattól. Engem meggyőztek, hosszú év után ez lesz az első CoD, amit lelkifurdalás nélkül merek ajánlani az ismerőseimnek.

51 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Akinek eddig sem tetszett annak most sem fog. De azért leírja mindenki minden évben ugyanazt a mondókát mintha kötelező lenne megvenni. 🙂

 2. És én még azt hittem, a codosok a véresszájúak. 😀

 3. “””Jo uton haladnak”” Enyhen felrevezeto infok halamaza ez a “”kedvcsinalo””20 eves fps tapasztalat utan nem tunt fel, hogy nincsenek dedikalt serverek? packet loss mond valamit? hosting? De te ertesz hozza :)Annyira ertesz a multihoz, mint En a harangonteshez kedves soliduss.”

  • Te tudsz olvasni? Mit jelent a beta?A dedikált serverek meg mely játékban vannak jelen? A bf-ben is van lag pedig ott elméletileg vannak.A véleményemet megindokoltam, mig te csak dobálódsz szavakkal.

   • “A bf siman fut 64 fovel a cod meg laggos. Viszont ez cod hir…Szoval beta? A teljes jatekban sem lesz ds tamogatas. Ez a host rendszer mindenre jo csak arra nem amire kene pl korrekt gameplay. Gondolom nem kell mondani mi van, ha a masik csapatban van a host 🙂 Mirol beszelunk? mw2 volt ahol ez a hosting meg mukodott (sony konzolon igy volt) bo ota meg ki a host az a lenyeg. Tehat nincs meg a korrekt gameplay, de “”jo uton haladnak””. Piacvezeto a game, de nincs ds tamogatas. Dice jobban csinalja hulladek launch ellenere is.”

    • “Akkor kezdjük az elején. Ez egy béta és így nem érdemes vizsgálni a net kódot , hisz napról napra változik. Toltam szinte lagmentes menetet és volt olyan ahol 400 ms pinget írt a játék. Ez még változhat.Ghost és az AW esetén is volt hír, hogy a cod-ok is minden platformon kapnak dedikált servereket. A ghostban volt olyan nap amikor teljesen lagmentes menetek voltak…. gondolom nem sikerült nekik a teljes igényt lefedni. De mivel a dedikált serverek fenntartása kúrva költséges nem véletlenül nem vetemedik rá sok kiadó. Ha meg a serverrel van gond akkor ugye nem kell magyarázni, hogy az egyszerre kihat több játékra is, míg a host-kliens megoldással ez a hiba akár 1 gamere korlátozható.Az ,hogy az ellenfélnél van a host az nem jelent semmit. Mivel geológiai helyzethez kötött a csatlakozási rangsor és a válaszidő. Day 1 toltam a bf4-et hidd el több 100 órám van benne ps3 és ps4-en is. De amit az EA tolt az első két hónapban az példa nélküli. Dedikált serverek ide vagy oda még most is megesik, hogy lagos meccseket produkál a játék. Persze az egy jó funkció ,hogy lehet régiókra szűrni.A fenti írást ,ha elolvasod akkor a “”jó irány”” az a gameplay-re vonatkozik. Technikai oldat egy béta esetében kár boncolni. De ha már annyit elérnek a Treyarchos srácok, hogy a day 1 patch játszhatóvá teszi a múltit akkor már megérte ez az egész. Vélhetőleg ezért is tették nyiltá a bétát, hogy a serverekek kapjanak még egy launch közeli terhelést. Ha ezt okosan felhasználják akkor már megvan a helyes irány a sorozat számára. Én is Bf párti vagyok, de ez a cod bo3 valami régit és újat is ad egyszerre.”

     • Ez beta is marad, ne trefalj :)Igen az elozo resznel is igertek dedikalt servereket aztan semmi.A legszarabb nettel rendelkezo playert barakja hostnak.Mi van ha a masik csapatban van a host? Dupla annyi toltenyt kell pumpalni az enemybe.Ez a koltseges dolog nevetseges, mikor kadjak minden evben ezt a szart arrol megy a tema eladasi rekord megint. Mirol beszelunk?Bf zokenomentesen fut koszonhetoen a dedikalt servereknek a piacvezeto meg azt mondja hostolj 🙂 Korrekt gameplay itt nincs es ez beta is marad kar irnod de hat ez beta 1999 es hulladek motor mocap rol nem hallottak audio is egy szar minden teren szar de csak egy beta…Megjeleneskor visszaterunk erre

     • “Gondoltam, hogy válaszolok a válaszodra….. de inkább mégsem. kár vesztegetni beléd a szót.Te már eldöntötted ,hogy ez egy “”szar”” bármit írhatok nem változtatod meg a véleményedet.”

     • Ez forditva is igaz.

     • vicces fiú vagy te… csak nem látod a fától az erdőt.

     • Mennyit penzt kapsz a reklamert? 🙂

 4. Sikerült eljutnom 35-ös szintig. Engem meg győzőt.

 5. még a végén ki fogom próbálni. az általad linkelt videók teljesen hangulatosak ellentétben a promo videótól amitől majd kiokádtam a belem. kicsit mw2 utánérzés volt némi ugrival. lehet nem lesz ez rossz.

 6. Én az Ghost és AW nem igazán szeretem , sőt, utálom őket, de ez most tényleg jónak tűnik, az ugrálás nem idegesítő annyira, a falon futás egy jó dolog is. Nekem bejött a béta, pedig nagyon úgy álltam hozzá hogy ez most borzasztó lesz

  • “Valahogy én is így vagyok vele. Nálam nagyobb “”utálója”” a sorozatnak kevés volt. Az Mw2 volt talán az utolsó ami le tudott ültetni a sorzat elé…. Valahogy sosem voltam megelégedve a sorozattal múlti téren. De ez a bo 3 tényleg jó lett…. aki erre azt írja ,hogy egy “” újabb Dlc”” az nem ért semmihez.”

 7. Soliduss, te nyomtad az AW-t?Érdemes lenne még most beszerezni ha a BO3 béta bejött?

  • Más…. nagyon más. Én csak pc-n toltam pár menetet, de az oldara dash meg a sok ugrás nagyon más képet mutat.Mint a kedvcsinálóban is írtam, ez jobban hasonlít a régi részekre, míg az AW egy teljesen más irányvonal lett.

   • Én írtam is az AW topikban hogy nekem elment tőle a kedvem teljesen a BO3 béta után, klasszisokkal jobb lett a BO3.

 8. Kipróbáltam, meg le is töröltem. Hulladék. Akkora lag volt, hogy az ajton se tudtam bemenni. A killcam nem azt mutatja ami a valosag. Stb.Ingyen se kell.

  • hiba nálad lehetett. Mert ekkora lagot nem tapasztaltam.De ne feledjétek, hogy ez még csak a Béta. Nem a végleges verzió.

 9. 1. Cod lesz, amit megveszek és noha piszkosul bénázok, nagyon élvezemAz azért zavart, hogy átlag 80 ping volt és ha volt valami hihetetlen dolog, gyorsan megnéztem és pirosban mutatta a 400 pinget :(Ma már sokszor volt 50 is, de remélem ez lejjebb fog csúszni, mert mérgel nagyon, hogy kilövök 1 tárat és killcambe más helyen állok és agyonlőnek úgy, hogy nem látszik a lövésem sem..

  • 50 alá nem nagyon fog menni. Ne viccelj.

   • Volt 32 is és pár percig tartotta is havernál 1 – 2 meccsig is kitartottNem értem, miért is ne lehetne jobb ?

    • Ez elég egyszerű. Pusztán azért, mert fizikailag lehetetlen, hacsak nem a szomszédodban van a szerver. Valamennyi ideig eltart, amíg eljut az információ a különböző routereken, és hálózatokon keresztül a célig, majd vissza is talál a te gépedhez. 50 ms elég jó már, azzal bőven lehet játszani.

     • 50 felettit rossznak mondják tudtommal, szóval csak 30 – 50ig várnék ami fix.No majd kiderül

  • Most nézem volt, hogy 999et is írt képet mentettem 😀

 10. Utoljára a BO1-el játszottam hosszabban. Az MW3-t és a BO2-t steam ingyen hétvége alatt próbáltam ki illetve a most ennek a bétáját ennyi bőven elég volt megint egy darabig a CoD sorozatból. Treyarch megint bebizonyította, hogy normális respawn rendszert még mindig nem tud csinálni. Tök mindegy milyen módot próbáltunk haverral szinte az össze a TDM-be csapott át. Megint csak rohangálnak benne az emberek idióta módjára és csak rusholnak.Akárki akármit mond a CoD sorozat a Call of Duty 2-vel lett vége, ahol nem volt fos perkrendszer meg fos killstreakek.

 11. Mérhetetlenül sajnálom, hogy az IW nem csinál több COD-ot. Azóta látszik, hogy egy helyben topog a széria. A BO3 se lesz rossz csak telirakták idegesítő és felesleges dolgokkal. Ha lenne jobb alternatíva biztos várnék vele.

  • Márpedig a következőt ők csinálják.

  • Ugye tudod ,hogy az iw már nem az a cég aki volt? Már csak a nevük van meg. Az alapítók a Respawn-t és a titanfallt csinálják. Az IW már csak egy néz…. amit lassan be fognak olvasztani valamelyik studióba. A ghost-tal nagyon negatív pontokat kapott

 12. Esetleg az megoldhato, hogy kirakjatok hirbe mikor lehet jelentkezni beta-ra? Nagyon sokszor csak a chatfalon tudom meg, hogy ennek es annak a jateknak a betajat toltik, amire hetekkel azelott lehetett jelentkezni. Ezekrol mindig lemaradok…

 13. Örülök hogy nem fektettek nagy hangsúlyt erre az ugrálásra. Tartottam egy kicsit tőle de bőven belefér. Nekem az aw kiverte a biztosítékot, de ez jónak tűnik.

 14. Engem is meggyőztek, hogy még mindig ugyanaz az agyatlan lövölde mint az előzőek.

  • menj előre agyatlanúl és linkelj egy videót. Nem fogsz aratni azt garantálom.Nem Bf ez tény… de azért taktikai nélkül esélyünk sincs.

   • CoD és a taktika? :DDDD Ezen most jót nevettem. 🙂

    • “Menj és lőj csak… garantálom ,hogy 2 mp nem élsz. Nem egy Bf ez tény… de azért itt is kell alapvető taktikai ismeret. A nélkül esélytelen vagy.De neked is felajánlom egy run and gun gameplay-t. Tolj egyed ha ennyire “”fa egyszerű”” a játékmenet. Garantálom, hogy nem lesz sikerélményed.”

 15. Sziasztok ha elörendeled bank kártyàval hogy játsz a beta verzioval akkor leveszi a pénzt ès nem tudod vissza mondani a rendelést .. Valami ilyesmiről hallottam nem tudom igaz e.

  • Nem kell még kártya sem az előrendeléshez, 2-3 nappal megjelenés előtt veszi le a pénzt ha van kártyád kapcsolva, de törölhető a rendelés.De már lényegtelen mert egyrészt nyitott a béta, másrészt ma az utolsó nap.

 16. Várom, majd meglátjuk.