Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Call of Duty: Black Ops Cold War – kína miatt az egész világon cenzúrázták az első előzetest

November közepén ismerheted meg a “történelmet”, az első Black Ops közvetlen folytatása, nem lesz ingyenes PS5-ös upgrade.

Számos új infó derült ki a holnap bemutatkozó Call of Duty: Black Ops Cold Warról.

Kínában az első előzetest elérhetetlenné tették, ugyanis szerepelt benne körülbelül egy másodperc az 1989-es Tianenmen téri eseményekről, amikor a kommunista kormány keményen leszámolt a demokráciapárti tüntetőkkel. A videót furcsa módon az Activison megvágta, és az eredeti 2 perc 2 másodperces felvétel helyett egy 1 perceset töltöttek fel. Az “ismerd meg a történelmed” szlogen mellett ez a húzás eléggé képmutató döntés. Az érthető, ha a kínai piacon való értékesítés “áraként” megvágják a videót, de bizarr, hogy világszerte az új verziót teszik elérhetővé, bár közrejátszhat az, hogy a kínai videojátékos óriás, a Tencent 5 százalékos részesedést birtokol a játékot kiadó Activisionben. A kínai cenzorok figyelmét egyébként már korábban felkeltette a széria: 2018-ban a Call of Duty: Black Ops II-t betiltották az internet kávézókban, amiért szerepelt benne egy kínai város lebombázása.

Íme egyébként az eredeti trailer, amely a hivatalos csatornán már nem látható, de egyéb helyeken még fenn van:

És íme az új, vágott változat:

A Charlie Intel a Call of Duty: Modern Warfare augusztus 24-én érkezett frissítésének fájlaiból infókat nyert ki az idei kalandról. A hivatalos leírás szerint a mostani fejezet közvetlen folytatása a 10 évvel ezelőtt megjelent Call of Duty: Black Opsnak, és története az 1980-as évek hidegháborújában játszódik. A hagyományos kampány mellett lesz multiplayer és zombis mód is.

A fájlokból az is kiderült, hogy a többjátékos szegmenst szeptember 9-én leplezik majd le, míg maga a játék november 13-án érkezik PlayStation 4-re, majd PlayStation 5-re. Az Activision nem kínál majd ingyenes PS5-ös upgrade-et azoknak, akik PS4-en várásolják meg, illetve a következő generációs változat alapvetően drágább lesz – amely a kiadó új árazását is előrevetítheti. Lesz egy Standard Edition PS4-re, valamint egy mindkét verziót tartalmazó Cross-Gen Edition, amelynél eggyel drágább az extrákat is kínáló Ultimate Edition.

A népszerű széria legújabb részét, amelyet a Treyarch és a Raven Software fejleszt, holnap, augusztus 26-án leplezik le hivatalosan.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. meg is lepődtem volna ha ezek ingyen upgrade-et adnának xD