Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Bungie: Nem vagyunk a Microsofthoz láncolva!””

A Bungie-t videojátékos körökben leginkább az Xbox/X360 exkuzív Halo játékok fejlesztőjeként tartják számon, azaz sokáig Microsoft exkluzív csapat is voltak egyben. Ez az állapot azonban véget ért akkor, amikor nem is olyan régen a Bungie nagy meglepetésre – és az Xbox tábor hangos morajlásával kísérve – kvázi kilépett az MS árnyékából. A srácok jelenleg még egy X360-as címen, a Halo 3: Reconon dolgoznak, azonban következő fejlesztésük már akár multiplatform game is lehet – az a kérdés, a PS3 és/vagy PSP tulajok élvezhetik-e a jövőben játékaikat?”Nem, nem vagyunk kizárólag egy konzolhoz vagy játékcímhez kötve,” mondta a cég PR szószólója, Brian Jarrard, aki a GamesIndustry.biz-nek adott interjút az idei Tokyo Game Show-n. “Odáig azért még nem jutottunk.” “Elvileg minden lehetőségünk megvan rá, hogy jó kapcsolatot ápoljunk más partnerekkel (Sony? Nintendo?) is. Ki tudja, mit hoz majd a jövő számunkra?”Ezek a láthatóan óvatos kijelentések akár azt is jelenthetik, hogy születtek már tervek Sony/Nintendo konzolokra írt jövőbeli játékokról, azonban az xboxos közösség Bungie iránt táplált imádata, sőt bálványozása nagy felelősség a cég vállán. “Sokat jelentett nekünk az xboxos tábor támogatása és a játékaink közösségformáló hatása,” magyarázta Jarrard. “Minden game, amit készítettünk komoly online opcióval rendelkezik, ezáltal láthatóan meghatározó hatással voltunk az Xbox konzolok által szállított online multiplyer élményre.” “Szeretném azt hinni, hogy játékaink döntően meghatározták, sőt formálták az xboxos piacot. Az Xbox Live rendszere jól szolgálta érdekeinket. Hihetetlen, hogy még mindig milyen jól fogy a Halo 3, egy évvel a megjelenése után is.” “Csodálatos érzés látni a rajongóink által nyújtott támogatást, éppen ezért szerettünk volna még adni valamit nekik a Halo 3: Reconnal, hogy egy picit tovább élvezhessék az élményt.”Korrekt, megfontolt, átgondolt nyilatkozat. Olyan, mint amikor az ember egy több éves kapcsolatból kilépve azt mondja partnerének: “Sok közös élményünk van, szerettelek nagyon, nem akarok rossz szájízzel elválni tőled – legyünk barátok……de most már megyek, és új szerető után nézek.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. jo

 2. Nekem semmi gondom a Halokkal, végigvittem őket, de semmi maradandó élményt nem hagyott bennem őszintén szólva. Ettől függetlenül nagyon jól szórakoztam mindegyik résszel.Kiváncsi vagyok min törik ott a Bungie-nál a fejüket.

 3. Kár hogy néhány ostoba embernek csak azért szar a halo, mert xbox only.

 4. NEM KELL HALÓ PS3-RA!!! Sz*rral nem játszok.:)Csináljatok mást fiúk! Azt megveszem.

 5. Mi az a Háló?:D

 6. Tartogassák csak a halo-t az X-eseknek. Nekünk lesz jobb. A BGS-en bemutatták az első pályát a H3-ból, és kajak elásítottam magam. Nem gonoszságból, kajak UNTAM.Más project? Azt akárki mondhassa! XDSoliduss-ról meg le lehet szállni, ő az exkluzívokról beszélt.

 7. akkor mondom úgy, hogy szerintem is kellene legyen, de nincs.

 8. Az első Halo nagyon fasza volt, a második már szerintem gagyesz volt de bírtam a multiját, a harmadik egy Halo 2 HD és még tudnám folytatni de félő, hogy megjelennek itt a sátán gyermekei.

 9. A Bungie a Microsoft fanok nélkül semmi lenne. Rajtuk múlt hogy ez a csapat hogy végzi. Csak nekik köszönhető hogy most nem szétszórva különböző csapatoknál kulimunkában fejlesztik a legújabb Spyro-t vagy valami ilyesféle játékot, hanem a világ legsikeresebb fejlesztőstúdiók egyikeként tartják őket számon.Vannak fejlesztőcsapatok akikkel sokkal csúnyábban bánt el a sors.Persze elsősorban a fejlesztő teljesítményén múlik hogy sikeres lesz-e vagy csődbe megy de ez esetben mégis más a helyzet.A Microsoft fanok felemelték a Bungie-t, kiálltak érte, örökbe fogadták. Ezután joggal várhatják el hogy örökké le legyenek kötelezve nekik, ha nem is kizárólag de elsősorban.Persze el is adhatják magukat kilóra mint anno a RARE.

 10. nekem Killzone sokkal jobb gamenak tunt, es ezzel szerintem nem vagyok egyedul. Ha kijon KZ2, akkor sokan felkapjak majd a fejuket es lecsuszik az alluk 🙂

 11. Azért elég gáz, hogy már szinte egyetlen saját studiója sincs az M$-nek. Nekem ez nem tűnik jó stratégiának, hosszútávon semmiképp.Amúgy szerintem nem döntött jól a Bungie, ha ők eröltették ezt a függetlenedést. Megint csak azt mondom, hogy az exkluzivitás védelmet is ad, nem kell megküzdeni egy csomó, akár minőségileg is jobb játékkal, ezért csak a legjobbaknak éri meg a multiplatformosodás, mert nem semmi verseny van a piacon. Kérdés, hogy a Bungie ezek közé tartozik-e. Ahogy már itt is elhangzott, így ráadásul valszeg soha többet nem fogják megkapni azt a szintű marketing kampányt, amit a Hálóval kaptak.

 12. Én szerintem az fps katergóriában meghatározó a Halo, és nem csak szingliben hanem multiban is.

 13. én se szerettem a halot.

 14. Én special utáltam a halo 3-at és nekem eggyik halo se jött-be.Ezért se leszek oda érte.

 15. Én nem bánom a multiplatform címeket, legalább egy xessel is el lehet dumálni.Amúgy tényleg rettenet volt az első Halo. Már töbször is nekifogtam, de 1-2 óránál többet nem bírtam vele játszani.

 16. X-en azért fogy jól a Halo mert nincsen rá más értelmes Fps.

  • és szerencsére ez nem így van.Bungie-nak már a töke tele lehet a Halo-val, logikus a váltás. szerintem valami nagyra készülnek a háttérben hogy ott merik hagyni a kasszasikert biztosító játékukat.

  • Azért van. A Rezin kivül minden PS3as fps megjelent boxra is (pl.: COD4).

  • :D:D:D De LOL 🙂 Ilyen butaságot írni. 🙂

 17. Ha megjelenik az új HALO, akkor a PS3 (de lehet addigra már PS4) tulajok csak egy nagy hyperól fognak lemaradni és nem egy jó játékról. Túlértékelt az egész trilógia, szvsz.Mondjuk ha a Bungie más minőségi, multiplatform játék fejlesztésébe kezdene, annak örülnék.

 18. mekkora érvágás lenne a M$-nak egy PS3-as Héló XD- de ez szvsz elképzelhetetlen –

 19. “Oke, oke, csak nehogy nekunk is csinaljanak egy “”Halot”” … :P”

 20. na de a pénz pénz pénz a microsoftnál van 😛

 21. hehe 🙂 Amúgy akárhogy is nézzük a multiplatform fele halad a világ…pénz,pénz,pénz.