Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Bungie-Activision mega-kooperáció

Amióta az Xbox-os Halo sorozatot jegyző Bungie stúdió kikerült a Microsoft kotlóstyúkként oltalmazó szárnyai alól, a fél gamer-világ azt találgatja, hova tojja majd következő – sokak szerint arany – tojását a közkedvelt madárka.Nos, ma kiderült: az Activisionhöz!A két cég mai sajtóközleménye értelmében az Activision 10 évre(!) szóló [u]exkluzív[/u] megállapodást írt alá a Bungie-val. A kiadó eszerint vállalja, hogy a stúdió következő “nagy akciójáték univerzumát” piacra dobja. Az Activision minden jogot megszerzett ahhoz, hogy kiadja és terjessze a Bungie ezután készülő játékait, többféle platformra és készülékre, a világ minden régiójában. A Bungie ugyanakkor továbbra is “független” stúdióként van megnevezve a megállapodásban.A Bungie elnöke, Harold Ryan nyilatkozatában kifejtette: a stúdió azért választotta az Activisiont, hogy következő IP-jük – azaz egy teljesen új játék – multiplatform címhez méltó, világszintű támogatásban részesülhessen, és ehhez a kiadóóriás tökéletes partner.Az Activision Blizzard részéről Thomas Tippl, magas beosztású üzletember kommentálta az üzletet: ő a Bungie-t olyan csapatnak látja, akik pontosan tudják, hogyan kell topkategóriás szoftvereket készíteni, valamit a magas szintű multiplayer élmény megvalósításában is megkérdőjelezhetetlen tapasztalataik vannak.Hogy mi lehet ez a bizonyos multiplatform game, pontosabban “nagy akciójáték univerzum”, egyelőre nem tudni. Szinte biztosra vehető, hogy sorozatról, vagy esetleg online előfizetéses, folyamatosan bővíthető programról van szó, a 10 éves házasság ezt engedi sejtetni. Az is tuti, hogy a cucc valamilyen formában – online – multiplayer szegmensre lesz kihegyezve. Talán valami MMO?[B]*UPDATE*[/B]Joe Staten a Bungie stúdió tagja nyilatkozza: az új IP, amit készítenek “még sokkal komolyabb lesz”, mint a Halo széria. A fejlesztőknek “igazán jó ötleteik vannak”. A megállapodás “nem egy játékra” szól, hosszútávú együttműködést terveznek a felek. Visszanézve az elmúlt 10 évre, a Bungie “csak szerette volna”, ha ilyen lehetőségek állnak rendelkezésére, mint most. Akkoriban csak odáig terjedtek a gondolataik, hogy minden új konzol megjelenésére kész legyen egy vadiúj játékuk is. (Ez utóbbi kijelentés kisebb fricska a Microsoft felé…)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nagy érdeklődéssel várom, ezt a projektet.

 2. Kíváncsian várom a játékukat, a Bungie név önmagába nem fogja eladni a játékot, így volt ez Shinji Mikami-nál is pl:PN O3

 3. Nem kell túl ragozni az ODST-t. Azért kapott 80 körüli alacsonyabb pontokat a sorozat korábbi epizódjaival ellentétben mert a sztorit összekötő esti, egyedül mászkálós pályák rém unalmasak, szarok voltak. Ezek a kampány játék idejének negyedét jelentették. A többi mind a megszokott epikus Halo pályák voltak meneküléssel, járműhasználattal, féktelen harccal ahogy az a nagy könyvben megvan írva. Ott volt még a Firefight is amit mi a haverokkal hónapokig nem tudtunk megunni annyira fasza, pörgős co-op mód volt. Nem hiszem, hogy bármi köze is lenne annak a Halo világához aki ezt végigtolta és utána sírva próbált megszabadulni tőle még 6 ezret el bukva is…Én nagyon csíterm az ODST-t és simán a tavalyi év kedvence volt nálam, amiben mondjuk az is nagy szerepet játszott, hogy vér gyenge volt a tavalyi 360 kínálat. Aki imádja a Halo-k hangulatát, mesteri harcrendszerét szerintem nagyon kellemes órákat kapott az ODST-től,mert bárhogy is nézzük az ODST még mindig a Halo 3 kicsit más hangulattal felruházott, multiban kibővített verziója volt.

  • nananana…van különbség rajongás és rajongás közöttaz egyik akkor is megveszi a játékot és tetszik neki, ha semmi különöset nem nyújt, a másik azért szereti mert van egy megszokott minőség, amit elvár tőleaz ODST leginkább azoknak tetszett, akik feltétlen rajongói a szériának

 4. Szoftver futárok vagytok, vagy mi? De akkor miért viszik vissza, ti menjetek érte. A MW-t hányan vitték vissza rövidsége miatt? Ezzel most mit akartok mondani? Volt 2 ember akinek valamiért nem tetszett. És?

 5. Az MS nagyon jó bánt a Bungieval, sokkal több szabadságot kaptak, mint a többi stúdió, viszont a másik oldalról meg ők voltak a Halo csapat, és nekik csak ezt kellett, szabadott csinálni. Anno a Halo 2 idejében is szerettek volna valami mást csinálni, de rá voltak állítva a Halo 2-re és nem volt elég erőforrásuk, hogy elkészítsék a másik játékot. Az is köztudott, hogy az MS szerette volna a Halo 3-at már a konzollal együtt piacra dobni, de a Bungie el tudta intézni, hogy ne így legyen, ami azt jelenti, hogy ők elég nagy szabadságot kaptak.

 6. Van egy olyan érzésem, hogy az új franchise első részei 360-ra fognak jobban sikerülni. Miért? Jelenleg a fejlesztők azt a gépet ismerik legjobban, mivel csak oda fejlesztettek.

 7. Komolyabb mint a Halo? Ejha.. na majd meglátjuk.

 8. “””még sokkal komolyabb lesz””, mint a Halo széria.Na tényleg kíváncsi vagyok miben mesterkednek. Talán E3-on már lesz valami szivárgás.”

 9. Hajrá BUNGIE !!! :]

 10. Bárhogyan is nézzük a Bungie képes arra hogy magas eladásszámú játékokat adjon majd ki – az Activisionnak pedig éppen erre van szüksége az elmúlt heteket is figyelembe véve. A Bungienak meg egy kis levegőre a Microsoft után akivel továbbra is kapcsolatban maradnak elvégre multis cég lesznek nem only on Ps3 vagy Wii.

 11. na erre kíváncsi leszek –>hajrá Bungie

 12. módjuk én egy halo-nak örülnék ps-re, de tuti hogy nem halot csinálnak

 13. Remélem jön majd PS-re is.

 14. Szerintem meg inkább örülni kéne a PS3-a játékuknak, már HA a Halo-k mellett nem felejtettek el más jellegű játékot is készíteni. Mivel a Halo is tudott minden résznél új dolgokat, teljesen új ötleteket felmutatni, ezért nem is aggódnék.

 15. a halo szerintem egy borzalmasan gyenge sorozat ( nekem egyik része sem tetszett ), szóval remélem attól 1 teljesen másik világba eveznek.

  • “Metacritic átlagpontok:Halo – 97Halo 2 – 95Halo 3 – 94Halo 3: ODST – 83 (messze a leggyengébb Halo, mégis 8 pont feletti átlagot kapott – ez az egyetlen átlag, ami szerintem indokolatlanul magas, már ha nem vesszük figyelembe, hogy ez csak egy spin-off)A sorozat nem csak a szakmánál, hanem a kasszáknál is szépen teljesít, valamint az épp aktuális számozott része mindig az online játszott játékok toplistájának csúcsa körül mozog. Szóval igen, bizonyára (ha élhetek a szavaiddal) “”borzalmasan gyenge sorozat””, ebből is ez jön le.”

   • Fogalma sincs annak a sorozatról, aki ilyet ír… A szép teljesítményről meg annyit, hogy anno az első Halo tudta befuttatni a gyengécske kínálattal rendelkező boxot, a harmadikból meg mára több mint tízmillió elment exkluzívként.

   • NEKI nem tetszik.NEKED ez nem mindegy?Egyébként az ODST magas pontszámából kiindulva,nem kell minden esetben bedőlni a pontozásnak (igen az ODST köztudottan egy tucat-kacat fps,a HALO név mögé bújtatva)

    • Jó, az hogy nem tetszik, teljesen vállalható vélemény, de hogy nem gyenge, az egészen mást jelent. Remélem érzed a különbséget.

    • “Igaz, ott a pont, mivel a “”szerintem”” is szerepel a mondatban.Az ODST-t nem nevezném tucatefpéesnek, inkább két nagyobb baja van:- sokan teljes értékű Halo-ként tekintenek rá, miközben ez csak egy relatíve tartalmasabb kiegészítő – az MS hülye reklámhadjárata tehet erről, leginkább- gyakorlatilag semmit sem fejlődött a Halo 3-hoz képest, az éjszakai látásmód lóf@sz és el is rontja az élményt (szerintem), a Firefight mód meg csak ideig-óráig móka.”

     • Inkább az MS undorító hadjáratának nevezném,mivel ahogy írtad csak kiegészítő,de időközben már úgy reklámozták,hogy teljes értékű HALO epizóddá nőtte ki magát, amit természetesen teljes áron adtak.Szóval joggal kezelhettük úgy.Miután megvettük,akkor szembesültünk az igazsággal.

     • Egészen biztos, hogy nem teljes árban adták, sőt valahol 2 másik játékkal együtt 9990 Ft-ért. Csak az igazság kedvéért, már ha az számít neked egyáltalán.

     • Minden esetre jóval többért ,mint amennyit ér.Ennyit a nagy igazságodról.

     • Kénytelen voltál helyesbíteni, ezért ennyit az igazságomról csepi81 féle.

     • Undorító hadjárat, hogy kiadtak egy 6-7 órás kampánnyal, és új multiplayer módokkal teli játékot 9 ezer forintos áron még két ajándék szoftverrel egybekötve megvehettél? Tucat fps meg nem tudom, hogy lenne mikor a pályatervezés, a látvány, az AI, a harcrendszer és minden a Halo 3-ból köszönt vissza. A Halo nem egy Cod. széria.. Kiegészítőnek tökéletes volt, és a nyomott ára is teljesen korrekt volt szerintem,.Ha ez undorító akkor milyen véleménnyel vagy a GT Prologue-ról?

     • A firefight volt az egyetlen új játékmód benne.Ha ebbe az irányba tart a Halo széria,akkor köszönöm nem kérek többet.Látom a nagy fröcsögéstől,ezek a bzoli félék,pont a lényeget nem akarják megérteni.Szegény HALOBUZI barátom reakcióját sosem felejtem.Már remegve várta az ODST-t.Átvittem neki,viszont 2 óra múlva már sírva könyörgött,hogy vigyem ezt a szemetet,ne is lássa…

     • Te beszélsz itt fröcsögésről mikor hisztizel mint egy kislány, ha hozzád szól valaki, meg minősítesz embereket? Arra meg, hogy milyen irányba tart a Halo, majd térjünk vissza a Reach megjelenése után.

     • Akinek én vittem, az 2 nap után hozta vissza sírva, és 6 ezret bukott rajta.

     • “Jó nagy láma lehetett, ha 6k-t bukott rajta 2 nap alatt…Amúgy az ODST nem rossz játék, csak messze nem teljes értékű új rész lett belőle. Pontosan az, mint aminek eredetileg (!) bejelentették: egy tartalmasabbnak mondható kiegészítő (már ha a kiegészítőket nézzük). Speciel örülök a hazai nyomott árnak, ezért 12k egy “”picit”” sok lett volna.”

 16. Tuti vmi pénztárca marcangoló cucc van készülöben. Távozz tölem ActGie…

 17. Én is Oni folytatást akarok.

 18. Hogy ebből mi sül majd ki?!?! Meglepetés zabigyerek 🙂

 19. Akármi is, minden bizonnyal magasak lesznek már az elvárások is.

 20. Nem mindegy mit csinál? Eddig csak szar Halo-t tudott csinálni (túl színes porszívók szaladgálnak benne össze-vissza). Most azzal, hogy esetleg képbe kerül a ps3, akkor meg már jó fejlesztő lesz? Ugyan már.

 21. Remélem nem MMO,mert akkor nálam kapásból érdektelen és bukó a dolog… Lehet sorozat,de egyszer keljen csak fizetni érte.

 22. tolják ki a Halo-t ps3-ra is és tökéletesen meg leszek elégedve az Activision-Bungie-val:)

 23. engem nem nagyon érdekel,hogy az Activision a kiado nincs veluk semmi bajom….a helyukben már az mw2 után ki****tam volna az iw-t.

  • Te rosszúl látod a dolgokat. A Modern warfare 2 nem az IW miatt lett ilyen, hanem azért mert az Activison beleszólt a fejlesztésbe. Ők mondták meg mit hogyan és miből mennyit. Egy külföldi fórumon olvastam, hogy az iw nem csak a bónusz lóvé miatt áltak odébb hanem elegük lett az irányításból.Ha az iw szabadon dolgozhatott volna akkor tutkó nem lett volna kaki az mw2…..

   • az lehet,hogy a multi szarsága meg ilyenek nem az iw hibája de a játék rovidsége az ai meg ilyenek az teljes mértékben az iw hibája….32. roland31: megnyugodhatsz Halo nem lesz ps3-on mivel a játék jogai maradtak az MS-nél csak a fejleszto ment át máshová!

 24. a Bizarre-ék is az Activisionnél kötöttek kivalamit tudnak

 25. Mi lesz ebből?Aki kitalálja,az előtt le a kalappal!

 26. Ennyit arról,hogy a következő Bungie játék nem shooter lesz :S

 27. Kíváncsi vagyok mi lesz az új játékuk, ahogy arra is, hogy az MS berkeiben alakult új csapat milyen Halo játékokat fog majd csinálni.

 28. Majd rájönnek Bungie-éknál,nem csak az élet napos oldaláról szól az Activision keze alatt dolgozni.

 29. Mivel a Bungie független maradt nem akkora baj, hogy egy ilyen undorító pénzéhes cég lett a kiadójuk. És ha a Bungie csinál játékot akkor az rossz már nem lehet!!!

 30. Csak ne MMO legyen… Mindent bele Bungie!

 31. Azt is tegyük hozzá, hogy ha minden igaz, a két cég közti egyezkedés olyan 9 hónapja kezdődött és csak mostanában tettek pontot az ügy végére, így még véletlenül sem kavarhatott be az Infinity Ward körüli cécó.Meg a Bungie marad független, csak egyetlen új sorozatra szerződtek az Activision-nel. Az az érdekes, hogy elvileg ezzel a hosszú távra tervezett sorozattal a Bungie állt elő, ha pedig így van, akkor valami nagy durr is lehet – a csapatot ismerve, ha ilyen magabiztosak, az nagyon nem lehet véletlen.

  • De 9 hónapja már megvolt az egyesülés a vivendivel, kb azután kezdték emelt szinten tolni a bunkóságaikat.

   • Ez igaz, bár – mint mondottam – a Bungie csak EGY sorozatra szerződött velük úgy, hogy függetlenek maradtak, gondolom nem igazán izgatta őket a kérdés.A Bungie az MS-től minden támogatást megkapott. Anyagi támogatást, iszonyat kemény reklámhadjáratot, mindent. De mivel most multiplatform címet szeretnének fejleszteni, de tudják, hogy egy jó játékhoz erős hátszél (tehát SOK pénz) is kell, és ugye az MS-hez nem mehettek egy multiplatform címmel (illetve biztos mentek, az MS-nek nem kellett a játék exkluzívként), így kellett egy anyagilag eleresztett, reklámra sokat költeni sem rest multiplatform kiadó. Az Activision ilyen szempontból telitalálat.

  • csak egyre, de 10 évig! :Dazt lehet, hogy ablakmosónak szerződtették őket

  • “””csak egyetlen új sorozatra szerződtek az Activision-nel””Jaj, megint ez az okoskodás a légből kapott semmire.”

   • Igazából az ő információi legalább annyira megalapozottak mint azoké akik az ellenkezőjét állítják. Szerintem ez az elrugaszkodás a tényektől, meg nyálcsorgatós fölös álmodozás nem helyénvaló. Egyébiránt én is úgy tudom egy sorozatra szerződtek. Amúgy nekem mindegy, mert nem mozgat ez a része különösebben a gamescene világának. Peace

    • “Jaj ember, ne fárassz már a kozmikus bölcsességeiddel, ezeket nem én mondom, hanem interjúkból idézem.So Bungie has high aims for what it can accomplish with a property conceived on a grand scale from the get-go. “”We weren’t focused on just signing a deal to ship a game,”” Staten says of the new agreement with Activision. “”It’s really about signing a deal for a long term partnership, to create any gaming expereience that makes sense in this universe.””””If we look back 10 years ago, we only wish we had this kind of foresight,”” he adds, reflecting on Halo’s launch. “”At that time, we were terrified about shipping a single title for launch for a new platform on time. To be honest, we weren’t thinking too much beyond that.”””

     • Már sokszor hallottunk/olvastunk mindenfélét ezekben az interjúkban. Aztán a fele sem volt igaz. Ment az igérgetés csak meg a PR. Majd akkor pont ezt fogom készpénznek venni.

     • Arra próbáltam utalni – amit mondasz, az egyébként teljesen igaz -, hogy szó nincs egy sorozatról.

   • Én is olvastam, hogy az új IP-re szerződtek, amiből nekem is az jött le, hogy csinálhatnak még Halo-t, vagy mást másnak, ha akarnak.

   • “Nem én találtam ki. Íme egy kiragadott mondat az egyik oldalról a sok közül, hivatkozva a hivatalos forrásra:””Activision announced it had entered into a ten-year deal with Bungie on its next “universe”. Again, like Respawn, Bungie would maintain full control over the IP.””Persze ez még nem zárja ki, hogy egy másik, új Bungie-féle játékot is ők adnak ki, de jelenleg csak ennyiről volt szó. Pont.”

 32. Èn a helyükben àtgondoltam volna ezt a hàzassàgot. Èn ha egy ekkora kaliberü fejlesztö cèg feje lennèk. nem rohannàk ilyen pènzèhes zsarnok ölèbe, mint boby kotick.Vigyàzzanak nehogy úgy jàrjanak mint az iw. Az ehhez hasonlò àllatokat irtani szoktàk. Az ubival jobban jàrtak volna.

 33. A Bungie kifejezetten sz@r játékot még nem csinált. Talán az Oni az egyetlen, ami olyan so-so, a többi (a Halo-, a Marathon- és a Myth-sorozat) a maga kategóriájában minimum klassz, de inkább kiemelkedő.

 34. Valszeg király game lesz – és ezt nem nehéz megjósolni . :]

 35. Ez mindenképp jó hír, jönni fog Bungie játék PlayStation 3-ra – tehát minden lehetséges (ME, GoW, Splinter stb)!Remélem valami olyasmi helyzetet ki tudnak alakítani, mint a Blizzard. És még ki is fizetik őket.Activision, c-c … 🙂

  • “””Ez mindenképp jó hír, jönni fog Bungie játék PlayStation 3-ra – tehát minden lehetséges (ME, GoW, Splinter stb)!””Ha Halo jönne PS3-ra, akkor lenne helyes az állítás.Én csak drukkolok nekik, hogy hasonlóan szerethető, hangulatos és kidolgozott játék(sorozat)ot hozzanak össze.”

   • Azt hiszem a többi általam sorolt cím nem direkt az MS alá tartozó kiadótól jön – de igaz!A cím, a box legnagyobb exkluzívjának címe a CÉG-é: Halo. Csak aligha tudnak olyan szintű gámákat alápakolni, mint a Bungie tudott.Nem sok fejlesztő van manapság, ami garanciát jelent a minőségre (mindenki lejáratta már magát vmi gagyival, talán a Rockstar még makulátlan…) de el kell ismerni, hogy a Bungie ilyen!

 36. Szegény Bungie… Hegeszthetik az új CoD-ot xD

 37. Csoda, hogy szóba áll valaki az Activisionnel…

 38. Meglep, hogy még van bárkinek is gusztusa az Activisionnel dolgozni.

 39. Ami a legfontosabb, hogy az új IP jogok a Bungie-nál vannak, és a stúdió független, szóval így náluk van a diktálás joga. Az Activision csak kiadó. Szerintem nem kell attól tartani, hogy úgy járnak mint az IW.

 40. hát reméljük a Bungie tudja hogy mit csinál és nem kerülnek ugyanabba a darálóba mint az Infinity Ward. remélem nem csak egy MMO-ról lesz szó :s

 41. Mi lesz itt?Halo Modern Chiefwars ? 😀

 42. Nagyon rossz helyre kerülnek. Remélem azért sikerül valami maradondót alkotniuk.

 43. Ezek vmi szadomazo arcok lehetnek: ostorral verik ki belőlük a játék évenkénti verzióját:)

 44. Isten óvjon minket tőle. Mármint nem a Bungie gametőlé hanem a pénzéhes activisontől.Kíváncsi vagyok az ő dolgukba is olyan keményen bele fognak szólni mint a cod franshiseba….Nézzük a kristálygömböt :- játék ára 70 dollár mert ez egy kúrva jó game és nem szégyelljük felkúrni az árat-Dlc-k pályánként 30 dollár-sőt már lehet azért pénzt fog kérni, hogy elinduljon 😀

  • Én nem szívesen vagy inkább nyugott szívvel kötnék üzletet, olyan cég vezetőivel, aki(k) már átkúrtak pénzügyileg, egy neves stúdiót !