Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Brexit – az angol játékipar 40%-a szeretne átmenni más országba

Míg a parlament enyhén szólva szivatta [s]Margaret Thatcher[/s] Theresa May miniszterelnököt – most pedig már tudjuk, hogy kezdetét veszi hamarosan a [b]Brexit[/b] – az Association for UK Interactive Entertainment (UKIE) készített egy prezentációt prioritásaikról, amelyeket észben tarthat a kormány az EU-val történő tárgyalásai során.Ebben szerepelt pár nagyon érdekes adat:- A felmérésben részt vevő vállalatok 40%-a fontolgatja, hogy vállalkozásának egészét vagy egy részét az Egyesült Királyságon kívül helyezze.- Ezen vállalatok 23%-át már más helyekről megközelítették.- A határozat óta a befektetések bevonzása terén a cégek 37%-a érzékelt negatív hatásokat.- A vállalatok 38%-a tapasztal közvetlen negatív hatást a tehetségek bevonzása és megtartása terén.- A vállalatok 57%-a alkalmaz EU munkásokat. Átlagban, a vállalatok 34%-át teszik ki EU alkalmazottak. Példának okáért, íme pár videojáték fejlesztő és kiadó, amely az Egyesült Királyságban található:[i]Ninja Theory (Heavenly Sword, DmC: Devil May Cry, Hellblade: Senua’s Sacrifice)Media Molecule (LittleBigPlanet, Dreams)Sony London (PlayStation VR Worlds, Singstar)Sony Manchaster (VR játékok)Playground (Forza Horizon)Codemasters (Dirt, Grid, F1)Rockstar North (Grand Theft Auto)Dambuster (Homefron: The RevolutionRocksteady (Batman Arkham)Traveller’s Tales (Lego videojátékok)Team17 (Worms)Rare (Sea of Thieves, Banjoo-Kazooie)[/i]A teljes dokumentum [a http://ukie.org.uk/sites/default/files/cms/docs/Ukie%20State%20of%20Play%20-%20March%202017_0.pdf]INNEN[/a] tölthető le.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Rendelni akkor is lehet majd továbbra is angliából, már ha egyáltalán lesz rá igényem mert itthon is szinte mindent meg lehet kapni legfeljebb ha valami ritkaságról van szó.Kint élni és kint maradni viszont sokkal nehezebb lesz -gondolom- .

 2. ide kell csábítani őket

 3. Nem csak a játékipart érinti a brexit. De ez nem újdonság. Minden olyan céget érint, ami nem csak Anglia területén van jelen. Ahol dolgoztam, a világ vezető biztonsági üzemanyag tank gyártó cége (ATL). Még a brexit előtt egy meetingen konkrétan kijelentette a vezetés, ha kilépés lesz a szavazás vége, akkor 2 éven belül áttelepül valahova az eu-ba. (mondjuk úgy néz ki hogy mégis marad. 🙂 ) majd kiderül… Ettöl függetlenül szerintem Angliának jó lépés volt a brexit. Hosszú távon mindenképpen.

 4. Az is szép lista lenne hogy az elmúlt 10 évben mennyi nagy angol fejlesztő zárt be. A brexit előtt is bőven szar volt már a helyzet.

 5. Várható volt, hogy ilyen lépések lesznek… és nem csak ebben az iparágban.

 6. Miért, az Egyesült Királyságon kívül rosszabb játékokat fognak készíteni ezek a stúdiók ha netán elköltöznének?Amúgy meg az egész Brexit nyavjgás a lagosság részéről olyan mint az USA-ban Trump megválasztása, úgy csinálnak mintha lenyomták volna akaratuk ellenére a torkukon holott ők választották törvényes szavazás útján. Ez a demokrácia, ti találtátok ki.

  • Nem, ugyanolyan játékokat fognak csinálni. A veszteség az országé lehet üzleti szempontból, illetve az alkalmazottaknak el kell hagyniuk az otthonaikat, stb.

 7. Akinek van Fontja az még most adja el, mert, ha ezek kilépnek bőven befog esni 280-alá

 8. Erről is a Soros tehet :/

 9. Most sírni kéne?