Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Borderlands 3 – Psycho Krieg and the Fantastic Fustercluck DLC (PS4, PSN)

Rémálom az Elm(e) utcában.

Rég vártam annyira fizetős tartalmat, mint a Borderlands 3: Psycho Krieg and the Fantastic Fustercluckot. Már számoltam a napokat visszafelé és álmaimban töltöttem is a negyedik Borderlands 3 kiegészítőt. Tudtam, ha ezen még átszenvedem magam, végre letörölhetem az egész pakkot a gépemről és vissza sem fogok nézni.

Ugyan az előző kiegészítő – a legjobban engem meglepve – egész szórakoztató volt és ott annyira nem éreztem, hogy legyenmárvége, tényleg herótom van már ettől a játéktól, az alapjáték többtíz órája bőven kielégítette a Borderlands igényeimet az elkövetkező minimum öt évre, a fizetős tartalmak pedig gyakorlatilag nem vitték előre a játékot semmiben és nekem ez már unalmas volt. A poénokon alapvetően jól szórakoztam végig, de játék agyatlanságatól és a megújulás teljes hiányától jobban kiégtem mint a tűzijáték 2006 augusztus 20-án.

Sommázva: Tannis kérésére ezúttal a Borderlands 2 kiegészítőjéből megismert, elmeroggyant Krieg agyába vezet a menet és gyakorlatilag azt regéli el a DLC, hol és miért ment szegénykém félre. Krieg normális és zakkant személyiségei közötti párbeszédek és artikulálatlan üvöltözések hajtják ezt a skizofrén rémálmot és a legnagyobb erősségként ezúttal is a furcsa humort tudnám megemlíteni (amikor az őrült Krieg a kontextusra fittyet hányva kajabálja, hogy behatol a sajtlyukakba, ott mosolyra görbült a szájacskám). Viszont sokadszorra már a legkevésbé sem voltak ínyemre a szokásos backtrackingre felhúzott mellékküldetések, ahogy a másik véglet sem -amikor a feladatot felvéve egy helyben állva kell valami badarságot végighallgatom. Gondolom – az úgynevezett – pandémia miatt itt is elfogytak ez erőforrások és csak valahogy be kellett fejezni a kieget, de ettől gyakorlatilag csak erőltetettebbnek hatott a játékkal töltött minden perc. Az új gyűjtögetni való, ahol időre kell memóriafoszlányokat kilőni abszolúte nem kontrollerbarát, az utolsónál mér fel sem idegesítettem magam és toltam a skip gombot, ignoráltam az egészet.

Elismerés illetné a fejlesztőket, ha mindegyik főellenség olyan jópofa lett volna, minta szellemvonat, ami mind mechanika, mind hangulat szempontjából egész jól sikeredett, cserébe a végső bulletsponge – szép magyar szóval töltényszivacs – főellenségnél gondoltam egyet, és ünnepélyes keretek között inkább letöröltem a játékot a francba, annyira felidegesített az egész. A többi genya között lesznek ismerős arcok, de egyik se hagyott maradandó nyomot bennem se jó, se rossz értelemben.

Szóval a megszállott rajongókon kívül, akik játékidejük jelentős részét a tavalyi megjelenés óta a Borderlands 3-ba ölték tökéletesítve karakterüket és felszerelésüket én különösebben nem ajánlom senkinek a negyedik Borderlands 3 DLC-t. Nekik egy maximalizmusuktól függően 4-10 órás végigjátszás, valamint igényeiknek megfelelően végtelen számú percnyi repetitív farmolás és újrajátszás a nyereményük. Részemről öngólként éltem meg, hogy a season pass tartalma nem tartalmazott se új hősöket, se új képességfákat (hiszen kellett tartogatni valamit az ez utáni fizetős kontentre is, de én a PS5-ömön soha nem akarok Borderlands-et látni). Nekem a jóból is megárt a sok – a Borderlandsből pedig most már pláne!

(A kiegészítőt a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható a PlayStation Store-ból, ára 4590 Ft.)