Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Borderlands 3 – Guns, Love, and Tentacles DLC (PS4, PSN)

Egy kis melegség a hidegebb napokra.

…szóval a Borderlands 3 egy tök jó játék. De amennyire szórakoztató, ugyanannyira tömény is túlzott mennyiségben fogyasztva. Viszont amikor éveket kell várni egy új részre, pont kiheveri az ember az előzőt, és újult erővel veti bele magát a kétezres évek végét idéző megoldásokkal fűszerezett agyatlan hentelésbe. De amikor pár havonta jön egy újabb kiegészítő, nekem az valahol túl sok.

Picit ironikusan, egy opcionális párbeszéd során elhangzik valami a Borderlands 3: Guns, Love, and Tentacles DLC-ben. Szóval a lényege: az emberünk könyörög nekünk, hogy ne áldozzuk fel a szörnynek, mivel egy valag csípőset evett és az megfeküdné a szörny gyomrát. Ha az alapjáték a főfogás, akkor az előző kieget nyakon öntötték egy rakás habanero paprikával. A mostani kiegészítő már a trinidadi moruga scorpionnal égeti a pofámat és a gyomrom (a következő pedig gyanítom Carolina Reaperrel fog – nem öröm – könnyekre fakasztani…). Szóval picit megfeküdte a belemet és számomra kezd nagyon elfáradni a formula.

Mert világmegváltásra a lovecraftiánus tematikára kihegyezett kiegészítőben sem kell számítani. Ugyanazok az értelmetlen rohangálós küldetések, folyamatos backtracking és indokolatlanul nagy és helyenként üres, csak a béna autóval bejárható helyszín jellemzi a DLC-t, mint amit bőven túladagoltam már az alapjáték során. Hiába az eldritchi horror Borderlands módra, türelmetlenül vártam, hogy a végére érjek az egész őrületnek.

Amiben vitathatatlanul erős az új küldetéscsomag – ami Wainwright Jacobs és Hammerlock esküvője körül forgatja az eseményeket és csicskáztat minket 5-10 órán keresztül -, az a hangulat, a dizájn, valamint a humor. Talán ez volt eddig a legviccesebb Borderlands élményem, annak ellenére, hogy többször hánytak le, mint tizenéves koromban a punk rock koncerteken. Xylourgos havas tájai, szlörtyögős-dzsuvás-nyálkás barlangjai, csápos repkedő izéi és egymást erősítő, holtakat feltámasztó okkultistái valóban jópofák, egyedül a béna és végtelenségig elnyújtott főellenségek emlékeztetnek arra, hogy a Gearbox még mindig nem a legerősebb a bossharcok megálmodásában (olyannyira, hogy az egyiknél idegességemben majdnem ráfüggtem a crack-kokainra, annyira bénán ötvözte az ugrálós platformer elemeket a végeláthatatlan életcsíkjával – vagy tízszer mentem neki, a végén már eléggé morcosan).

Szóval ennyit tud az új kieg: jópofa dizájn, vicces, sőt, a végére kedves történet. Viszont én teljesen belefáradtam a Borderlandsbe, évekig a közelébe sem akarok kerülni, nem szórakoztat már. Ettől függetlenül, ha te nem untál még rá az agyatlan lövöldözésre, olykor értelmetlen oda-vissza rohangálásba, akkor ezúttal is megkapod az újabb Borderlands adagot, főleg, hogy a szintlimitet megemelték 57-re. Ha más nem, akkor az díjazandó, hogy a játék soha nem akar többnek látszani, mint ami. De legalább csiszolnák akkor tökéletesre…

(A kiegészítőt a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható a PlayStation Store-ból, ára 4590 Ft.)

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Az az óriási, üres, kocsival beutazható terület valami borzalmasan értelmetlen volt ebben a DLC-ben.

    Még csak 48-os vagyok, és végeztem ezzel a DLC-vel Mayhem 2-őn (Normal nehézségen).
    És most agyalok rajta, hogy mit csináljak, hogy elérjem a max. szintet. Van a csomó side quest, amiket kihagytam, Ultimate Vault Hunter mód szerintem nem éri, meg rosszul vagyok ha belegondolok, hogy még 1x végig kéne tolni az alap sztorit.
    Lehet hagyom a fenébe a játékot a kövi DLC-ig.