Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
State of Play 2020. augusztus 6.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
Tokyo Game Show
Ubisoft Forward

Borderlands 3 – Bounty of Blood DLC (PS4, PSN)

A hét szamuráj mesterlövész.

Ugyan a múltkor már picit belefásultam a határvidékeken történő lootwhore-kodásba, de mégis izgatottam vártam az új, Bounty of Blood című Borderlands 3 kiegészítőt; mondom is mindjárt, miért.

Konteo-hívők körém gyűljetek!

Szóval izgalmas időket élünk: a polkorrektség jegyében (de véletlenül sem azért, ahogy a nőkkel bánt és tekintett rájuk) a fiatalabbik Martin Luther Kinget is megihlető Gandhi szobrot őrizni kell a további rongálásoktól, a tengelyhatalmak ellen küzdő Churchill szobrot lená… összefújkálták, sajttortáknak kél lába a Cheesecake Factoryból, miközben a nemzethy koronavírussal fertőzött bevándorlók próbálnak a vidéki kamrákba beszivárogni és összeprüszkölni a tavalyi barack levárt; zseniális szinkronszínészek határolódnak el életük nagy szerepétől, mert nem ázsiaiként vietnami karakternek adták hangjukat – szóval a világ vezetői igencsak kitettek magukért, hogy eltereljék a figyelmet arról, hogy Epstein nem követett el öngyilkosságot.

Egy ilyen túlfeszült helyzetben a perverz kíváncsiság dolgozott bennem, hogy a sok mindennek, de PC-nek végképp nem nevezhető Borderlands kiegészítő hogyan fog ügyesen lavírozni (fog-e?) a senkit nem kímélő humor, valamint a manapság maximumra felpergetett szenzitivitás határmezsgyéjén. Ad absurdum, már láttam olyan cikket, ami pl. az előző, Lovecraft-ihlette kieget szapulta, mivelhogy az író rasszista nézeteit nem ítélte el külön expressis verbis és ugyanmármiez (arról persze nem szólt a fáma, hogy a médiában felülreprezentáltnak nem nevezhető férfiszerelmet ábrázolta teljesen szerethető, egyáltalán nem erőltetett módon), szóval lassan nem csak a gonosz bakteriálisok elől megbújva, hanem a teljesen szürreális paradigmaváltástól magamat megóvandó próbálok a négy fal között megbújni, pedig én aztán Locke-nál is nagyobb liberális vagyok, aki mindenki hülyeségét szívesen meghallgatja. Ehhez az elbújásomhoz szolgáltatott – az engem aztán plane – meglepő módon kiváló hangulatot a legújabb Borderlands DLC.

…ami tematikáját tekintve ezúttal a szamurájos kardozós filmek és westernek szerelemgyerekének tekinthető, ami már önmagában nagyon meta, tekintve az előbbi hatását az utóbbira. Irtó hangulatos, ahogy a vadnyugatot megéneklő filmeket idézően a narrator kommentálja a történeseket, miközben a sivatag közepén japán architektúrával teleszórt pályákon aprítjuk a dínóháton lovagoló cowboyok-micsodákat – leírhatatlanul beteg. A járműves részeket ezúttal végre minimalizálták és nincsenek unalmas, üres területek, ami csak az időnket rabolják. Sőt, az egész játékidő feszesre lett meghúzva, egyedül a szokásosan idióta backtrackelős mellékküldetéseken nem sikerült túllépni, de most valahogy ez sem zökkentett ki a hangulatból; húztam a számat, de azért igyekeztem minden másodlagos kreténséget teljesíteni.

Továbbmegyek: az előző kiegben egy-két bossfightnál a hajamat téptem az elcseszett mechanika miatt, most azonban solo játékosként is kellemes, nem lehetetlen és kicentizettnek sem nevezhető kihívásokat kaptam. Jutalmam busás volt: ha 60-70 új, legendás narancssárga tárgyat nem zsebeltem be egy végigjátszás alatt, akkor valószínűleg csak álmodtam az elmúlt félévet (bárcsak!). A szintlimit kibővült 60-ra, azaz akár két végső képességgel felszerelve röhejesen túltápolt karakter-buildeket lehet összegründolni.

Keretet adva a szokásosnál talán hosszabb kikelésemet a bevezetőben, a poénok kapcsán érezhető egy óvatosabb megközelítés kevesebb humorforrással (kíváncsi vagyok, Ice-T elhatárolódik-e, hogy egy rózsaszín plüssmaci-robotnak [sic!] kölcsönözte hangját, és amúgy is, ő most fekete, vagy fehér, esetleg zöld tea; több tiszteletet a zöld teáknak!), de valahogy ez is jót tett az egész csomagnak – a gageket ezúttal ki kell érdemelni, így fel azok is értékelődnek.

Persze a kopottas – de hangulatos – külső maradt, pár bug ezúttal is képes a legrosszabbkor ideggörcsöt okozni (nekem sikerült az első NPC petjébe beakadnom kezdésnek); kíváncsi vagyok, mi less a sorozat jövőre, képes lesz-e elhagyni saját fejlődésképtelenségét – amire egy ideig lehet mondani, hogy édes nosztalgia, de aztán csak simán átcsap gagyiba és idejétmúltba.
Mindenesetre a Bounty of Blood hangulatos lett, nem pusztán az eddiggi legjobb Borderlands 3 add-on, de egy kifejezetten jó add-on. Jól szórakoztam!

(A kiegészítőt a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható a PlayStation Store-ból, ára 4590 Ft.)

Hozzászólás