Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Blu-ray előny a RAGE fejlesztésénél

Mint tudjuk, a Blu-ray [I]nem jó semmire és mindezidáig még egyetlen játék sem használta ki a nagy tárólókapacitás előnyeit[/I]. Hát persze… úgy néz ki, hogy most éppen az a bizonyos [I]bukott formátum[/I] fog némi előnyt kovácsolni az id Software legújabb fejlesztésénél, a [B]RAGE[/B]-nél.John Carmack (id Software) az MTV-nek adott interjújában elmondta, hogy az éppen készülő játékuknál a PS3 verzió, a konkurens konzoléval szemben (mint, tudjuk a 360-as változatnál gyorsan kifogytak a helyből, ezért két – vagy több – lemezen fog megjelenni) akár sokkal “jobb minőségű” is lehet. Ugyan az konkrétan nem derül ki, hogy miben, de minden esetre biztató, hogy a Wolfenstein 3D, Doom, Quake vezető programozójától ilyet hallhatunk.Természetesen semmit ne vegyünk készpénznek, messze van még a fejlesztés vége, sok apró problémába (pld. Blu-ray-nek köszönhető lassabb töltési idők) futhatnak bele a készítők.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Kíváncsi leszek mivel lesz több a PS verza x)

 2. ezt öröm hallani 😀

 3. vazze komoly.John Carmack és a Blu-ray kapcsolatától az emós vuzikig.korrekt:)

  • A dolgot a PS3-X360 megnevezések egy szövegkörnyezetbe helyezése váltotta ki.

   • Egy darabig részt vettem a dologban,csak amikor normális érvek helyett a személyeskedésbe ment át a dolog akkor popcorn módba kapcsoltam.

    • Nem is csaphat át másba, csak személyeskedésbe, hisz a PS3-X360 kérdés nem tudományos alapon működik, hanem egyénfüggő szempontok vezérlik.

     • Csak kissé hihetetlennek tartom,hogy javarészt felnőtt emberek anyázzák egymást mert másik gépük van.Akinek van egy kis esze,az meg spórol és multiplatform játékos lesz,ha minden jó játékkal akar játszani és röhög a fröcsögősökön.

     • Elég nehéz ma két gépet eltartani és játékokkal etetni.

     • Hármat kéne basszus.A WII-t ki ne hagyjuk.Tudom amúgy,hogy nehéz,nekem is még az új generációból csak egy van,de ahogy meglesz a lehetőségem bővítem a létszámot.Addig is meg nem fikázom azokat akinek a másik van.

     • Az emberek tartozni akarnak valahova, és ilyen szempontból a videojátékosok sem különböznek. Ez pedig úgy nyilvánul meg, hogy kinyilatkozzák, melyik oldalt választották.

     • Aki a videojátékokat választja,az tudja,hogy mindegyik platformnak megvannak a maga kis exkluzív címei ami miatt be kéne szerezni a többi gépet is.Az emberek tartozni akarnak valahova ez igaz.Én a videojátékosokhoz tartozok véleményem szerint és nem a platformokhoz.

     • Igaz. Hiába van X-em, egyszerűen nem szivesen veszek rá játékot. Inkább az exkluzivokat. A multi cimeket és sok minden mást inkább PS3-ra szerzek be, a kényelmes netes vásárlás miatt és az ingyenes Online miatt. Nekem ezek adják el a gépet.

 4. kár volt, azt hittem olvasok pár értelmes dolgot a programozásról, vagy carmack jövőbeli látomásairól. szégyen….

 5. Amúgy mikorra várható a Rage?

  • Úgy láttam hogy a legtöbb helyen TBA ( ami nem sok jót jelent ), de én remélem hogy még ebben az évben meg tud jelenni, talán van rá esély…

 6. Uraim ne veszekedjünk.Üljünk le egy szaftos DMC4 partira, vagy KZ2 mindenki tombolja ki magát, nem jó egymást bántani:(

  • “Ez tiszta sor, csak itt általában az “”bántja”” a másikat akinek nincs PS3… így kicsit necces, nem?”

   • Ez sajna örök téma marad, amíg lesz több féle konzol….:(Inkább játszana mindenki, ahelyett, hogy a másikat buzerálja.

   • Az bíztos, hogy rohadt idegestő.

    • Én ezen általában nem szoktam idegeskedni, tudom kezelni, de nem vagyunk egyformák és sokaknál elszakad a cérna mint ahogy láthatod, érzésem szerint legtöbbször jogosan.

   • Mivel van a birtokomban mind a két konzol így elég hiteles véleményt tudok alkotni mindkét gép előnyéről is és hátrányáról is. Na mind1, legyetek boldogok együtt. Jó játékot.

    • “Nekem szintén van mindkettő, de már kezdem unni, hogy ezt egy PS oldalon “”bizonygatnom”” kell.Jó játékot.”

 7. “””Áll professzor””Beszarok. “

  • Ezt már én is meg akartam jegyezni, de gondoltam kihagyom, úgyis én lettem volna a buta.Helyében ellátogatnék pár nyelvtan órára, biztos futja neki..

 8. Besz@rás már miket olvasni itt. Az egész világ ömleng a KZ2-ről, erre kiderül itt 1-2 bennfentestől, hogy csak 8 pontos dögunalom tucatszemét. LOÁL Imádlak magyarország, szívem közepe vagy! 8D

 9. Ja és még valami: Tételezzük fel ,hogy ezt a szintet csak a PS3 tudja. És akkor mi van? Van ps3-am , azzal tolom, ennyi.Ezért vettem..a gép erejét kisajtoló exclusive címek miatt.

 10. Én ezt nem igazán értem…Egyrészt: Ott a mindenható BR lemez, 50 trilliárd giga hellyel, de a PS3 játékokat kötelezően telepíteni kell… Kérdés: MINEK? Hiszen akkora hely van a lemezen, hogy elférne rajta 2 telepített játék is.Másrészt: úgyis ki fogják venni a PS3-ból a BR olvasót, mert a Sanyi ezen akar spórolni 100 dolcsit. :D(lál, nem tudom milyen gombát evett az aki ezt kitalálta, de én is kérek belőle… 😀 )

  • Mit kell kötelezően telepíteni?Én a ninja gaiden sigma, Mgs4 és a Capcom játékokról tudok ezen kivül valaki valami címet tudna írni érdekelne….

  • Talán a vinyóról kicsit gyorsabban be tudja tolni a memóriába az adatokat 🙂

  • “Ha nem tevedek akkor a BR olvasäsi sebessege miatt (ajänlott) a jätekok magjät a vinyorol futtatni. De mär nem emlekszem pontosan. Meg amikor kijött a gep, akkor elemezgettek a “”szakertök”” hogy miert jobb a DVD, es miert nem kell az X-en telepiteni. (mondjuk erre räcäfolt a GTA IV a texturabetöltesek lassusägäval). Viszont szerintem nyugodtan telepithet, ha ezzel meguszom a töltesi kepernyöket. Abban viszont egyet erthetünk, hogy legaläbb a demokat kellene kitömöritve letölteni.”

   • Annyira azért nem lassú az az olvasási sebesség. Az igz is csak azért olvas gyorsan DVD-t, mert propellerként pörgeti szerencsétlen lemezt, ráadásul olcsó meghajtót raktak bele (az MS spórolt mindenen), ezért a hangja embertelen.

    • Annyira valoban nem lehet lassu, ugyanis ha nem tevedek akkor tudnia kell az 54Mbit/s-et a filmek miatt. Bär ez talän egy csöppet kevesebb mint a HDD, de ennyire mär nem ertek hozzä.

  • 🙂 Ez a PS3 kötelező install régi dogma az igzesek körében. 🙂 De még nekem is új, hogy kiveszik a BD meghajtót a gépből a Sony-ék, ezek képesek mindent kitalálni már. :)))))))) A következő fantáziálásuk mi lesz vajon, hogy floppy kerül a gépbe?

 11. Azért szerintem sokat segített a fejlesztőknek a Blu-ray disc nagy kapacitása már a kezdetekben is, hiszen nem kellett annyira odafigyelni a tárkapacitásra, nem úgy mint a dual layeres DVD-knél…

 12. RAGE? Whohhohhóó dejóó.

 13. Én is itt vagyok. xDMi a helyzet?

 14. 200, take 😛

 15. Itt már megint a szokásos buli megy?

  • Szokásos buli, persze. Már vártunk.

   • Ejjj, de morcos ma valaki…..

   • A hozzaszolasok szama azert kielegio lehet. Amennyire tudom, fontos szempont.Neha egy-egy effele hir jot tesz a statisztikaknak. A nivonak kevesbe.

    • Milyen nívót?A nívót az áll professzorok rongálják, a tudálékoskodással és a taliga fényezésével egy PlayStation oldalon. Ez nem köcsög G3..5 ahol tarisznya ágrólszakadt Xmatyi élet vesztesei a szerkesztők! Ennek az oldalnak a látogatói nem az X360-ra rejszolnak! Miről beszélünk?Sok az okoskodó kiskorú, sok a MS bot, azért van mindez… Észre kéne venni, miből alakulnak a viták. Pár ember nem bírja ki, hogy ne szóljon be. Ez itt a bajA Microsoft hitgyülekezetre van megfelelőbb oldal, ott kéne osztani az észt

     • Ezeket komolyan így is gondolod?

     • Mennyire szánalmas alak vagy. Van pofád ilyen hozzászólást leírni.Nevetséges egyszerű hétköznapi kis senki vagy.

     • Hallod! Ki a fa…sz vagy te, hogy beszólsz? Nagy ember vagy látom! Egyáltalán ki szólt hozzád te rák? Ha gondod van írj privit, megadom a telefonszámom, mond el személyesen.

     • 34 évesen mindent tudsz az életről mi? Istenem. Az ilyen alakok miatt hulladék ez a fórum, pedig itt vannak a legjobb szerkesztők, de hála neked és a magadfajtáknak alacsony a szellemi színvonal. Részemről befejeztem. További kellemes kispolgári életet 🙂

     • Igen? Most jól megmondtad mi?Laza vagyAzzal ne törődj, hogy 2 kezemen megtudom számolni, hogy havi szinten mennyi hozzászólást nyomok az oldalon, de miattam ilyen a fórum. (nem kéne magadba nézni?)LOL vagy ember…Én vagyok a kispolgár mi? A magad gyengeségét próbálod másra vetíteni? Fáj az élet? Vesztes vagy ember

     • Ejnye, már hulladék is?

  • Mi kezdődik? Úgy látszik ide is beszivárog egy-két zseni aki megpróbálja bizonygatni, hogy a KZ2 nem is olyan nagy szám, bőven bírná a 360 HW. (lentebb olyat is olvasni, hogy a X360-ba ugyan annyi core van mint a PS3-ba…ez very LOL) Persze azzal egyik okos tojás sem törődik, hogy a világ erről a játékról beszél mióta megjelent, a szakma letette a kalapját a fejlesztők előtt (nem a 15éves tesztelőkről beszélek) Nem az a gond, hogy valaki a 360-ra rejszol, hanem az, hogy sületlenségeket hord össze. A baromságnak is van határa, ami mellet nem tudok szó nélkül elmenni. Hónapok óta nem írok az ilyen jelegű hírhez, ugyanis kerülöm a vitákat de ami sok az sok.

   • Én meg azt mondom, hogy kár ilyesmi miatt idegbajt kapni.:)

   • Grafikailag ok ,mint játék viszont nem nagy szám…bár ha valaki lila ködel a szeme előtt játszik annak jó ez is.Játékmenet? Lol! Hol van egy Bioshochoz képest…Szar sötét pályákon jönnek a szénné szkriptelt ellenfelek. Multi lehet hogy jó ,kipróbálom.Nagyon erős 8 pont ennyi.

    • “Maga a játékmenettől én sem volta elájulva, nem rossz, sőt, de nekem a FEAR2 jobban tetszett (mint játék) Viszont technikailag beszarás kemény a stuff, ilyen grafika még csak megközelítőleg sincs konzolon, pedig mindennel nyomom, beleérte a PC-t is. DTS HD!!! Hol hallhatsz ilyet, ha nem a PS3-on??? Borzalmasan kemény a játék audió-vizualítása. Kétségtelen, hogy mérce lesz egy ideig. Ami nagyon dicséretes, hogy a szakma (fejlesztők) fejet hajtott a fejlesztők előtt, csak is elismerően cikkeznek mindenhol, még a “”nagy”” Epic is gratulált. Ezek a nagy dolgok apám…”

     • Na egyetértünk! Fear 2 tényleg élvezetesebb.A KZ2 überbrutál grafikájához tényleg nem férhet kétség! De ez kevés. Mondom, nagyon jó az anyag, de én többet vártam. Multira kíváncsi vagyok.Lásd: POP, meseszép technikailag tökéletes , de egy dögunalom az egész.Hol vannak már a régi szép idők, amikor beleesett az arcunkba egy ICO, SOTC, vagy egy Okami…..

     • “Termeszetesen minden szubjektiv, es eppen emiatt nem is osztom a velemenyedet a POP-al kapcsolatban. Grafikailag “”meseszep”” a cellshading miatt, es az egyedülällo gameplay miatt gyakorlatilag 5 perc utän beleszerettem. (bär az is lehet, hogy a herceg folyamatos beszologäsai ältal okozott röhögögörcsök, meg a “”nem halhatsz meg”” megoldäs miatti dinamikus jätekmenet is közrejätszott. Egy idö utän ki tudom tepni a hajamat a 15s-es “”meghalosanim””-oktol, meg az ujratöltesektöl) Abban viszont igazad van, hogy nincs se ICO, se SOTC se Okami, ami nagyon gäz… de most ez az agyatlan lövölde a menö. Pont ezek miatt sorolnäm bele a POP-ot, megha multi is lett :(“

     • Most mégis mit vártál? Ez egy háború, nem fog a HG katona csipkés terítőt kötni a sarokban.

     • Ennél többet vártál?Ezzel szerintem egyedül vagy. 🙂

     • Sírok az ilyen hippiféle visszamerengéseken. Ilyenkor biztos beküldesz egy kis cuccost.Kadaj te meg szimplán buzi vagy:)

     • vegyél vissza kisember. mit képzelsz magadról?Ilyen embereket, úristen. Jól megértitek egymást, egy szellemi szinten mozogtok itt elég sokan.

     • Szerintem is!!!

    • Persze, persze. Mindenki hülye. De legalább itt vagy te, és kimondod az igazságot. Talán még a tengert is meg tudnád nyitni, mint Mózes.

     • “Ez az én szigorú magánvéleményem volt!De látom itt ez nem menő.Elnézést “”nagyratisztelt”” Martin Úr, legközelebb odaírom ,hogy MAGÁNVÉLEMÉNY!Mea culpa.”

     • Tündéri vagy, amikor duzzogsz, mint egy pisis kislány. Izomozol itt a 8 pontos tré dumákkal, LOL-ozol nagy vígan, fikázod a látványt (bele sem fogok, hogy elmagyarázzam neked, a Helghan miért egy kopár, mérgező bolygó, a főváros pedig sz*rrá van bombázva), aztán amikor kicsit megböklek, jössz itt nekem a sértődött szöveggel. Gondolom estére már ettől lesz híres a Gémer fóruma, hogy az a kecseg Mártin megint belegázolt abba a mimóza lelkedbe. Leglább generálsz nekik egy kis forgalmat…

     • Kb én is ezt próbáltam ecsetelni lejjebb, igaz kissé más hangnembe. Látod mi lett belőle. Kispolgár lettem… Ez van

     • Legalább férfiasan átbeszéltétek ezt a kérdést, most már mindenki nyugodt.

    • “Mit vártál egy háborús FPS-től?! A játékmenet tényleg nem olyan mint a BioShock ( MERT NEM LEHET OLYAN ), de ez nem is akart az lenni, “”csak”” ezt téveszted szem elől…”

   • Bocsi javítom a magokat szálra, és ebbe már tényleg nem lehet belekötni

 16. 193?!:Dmi. folyik. itt. Gyöngyösön.

 17. azé a sony se hülye…

 18. AKKOR H.KOJIMA MIÉRT MNDTA AZT HOGY KEVÉS NEKI A BD,MGS4 NÉL BIZTOS HOGY KIHASZNÁLTÁK A BLU-RAYT…

 19. érdekes fejlesztésnek hangzik 🙂

 20. RAGE! Én, ha csak a címét meglátom a játéknak és rá gondolok, már nem érdekel semmi, se ez a cikk, se bármi más úgy en bloc a világon.

 21. Én csak azt akartam az egésszel mondani, hogy fölösleges ezen vitázni, d eén is belefolytam…:PA Blu Ray győzelme és szükségessége nem vitás a jövőre nézve

 22. Nofene. Akkor mégiscsak picsát csinált a szájából ez az úriember is… Carmack szájából ilyet hallani nagy meglepetés. Ő volt az egyik legnagyobb ps3/BD fikázó Gabe N.-el karöltve. Úgylátszik mégsem olyan szar ez a ps3+BD.

  • Csak végig kell nézni az id és a Valve munkáin. Az id is például elég kicsi csapat, kevés emberrel dolgoznak, sokáig szöszölnek a játékokkal. Nem előnyös számukra ha még a hardvert is a nulláról kell kitanulni.Mert oké, KZ 2, csak nézzük meg hány ember, hány évig, hány millióból fejlesztette (de a RE5-öt is mondhatnánk).Ugyanezekkel a körülményekkel, egy eléjük tolt PS3-on az id Software (is) sz*rrá büntetné a világot.

   • Értem én. Csak, mikor 1éve jöttek itt az okos kijelentéseikkel meg interjúkkal, hogy így+úgy fos a ps3. Gyenge a vas, sokat kell szenvedni vele, meg nemjó semmire a BD, mennyivel jobb egyszerűbb a 360 stb. És akkor mondtam én, hogy ez hülye, fogalma nincs miről beszél. Erre rögtön nekem ugrott pár izomgyuri, hogy márpedig Gabe és Carmack tudják mit beszélnek mert bináris számokkal programoznak, számolnak, meg különben is amit ők mondanak az minimum szentírás. Erre most tessék. Kiderül, hogy a Raget boxra erősen butítani kell a pc-verzához képest, ps3-ra meg nem. 8OÚgylátszik isten is tévedhet. Az idő meg engem igazolt.

 23. “BR a nyerő és a PS3 :P133-ra: Hát ezen nagyot nevettem 😀 “”elmenne Xbug360-on a KZ2″” nem fog azon elmenni soha, mert nem bírná megjeleníteni az a f*s. PS3 ereje igazán az exclusive címekbe mutatkozik és nem a MULTI címekbe. Jön itt nekünk( GOW3, Heavy rain, GT5, UC2, KZ3!!! stb.. stb…)Úgy gondolom, nekem jobban megérte a PS3, mint az a bughalmaz360 konzol… Többet nyújt mint egy egyszerű játékgép :PPS3 4ever!!!!”

 24. “Úgy rémlik kezdetben Carmack nem csípte a PS3-at, ez legalább haladás. Mondjuk szerintem inkább elcserélné a b*szott nagy helyet néhány plusz giga memóriára. :)Azért érdekes lesz, hogy az id mire jut a konzolokkal. Régebben az a hír járta, hogy Carmack elég rendesen belát a “”színfalak”” mögé, ez a skill viszont a konzol fix hardvere miatt oda lett.Remélem, hogy nem vacakolnak sokat a RAGE körül, mert én még ebben a generációban Doom 4-et akarok, olyat, amilyet az id a legvadabb álmaiban elképzelt, amit Carmack megígért, úgy, hogy egy fél millás PC-hez képest ne kelljen butítani PS3-on.”

 25. Amúgy meg marhára nem kéne enniyre felháborodni ezen konzol vs. konzol dolgon. Mindenki leírhatja a véleményét, csak személyeskedés nagyon ne legyen benne. Attól mert valaki azt mondja, hogy szar az Xbox… istenem ez van. Mondhatja bárki nyugodtan, hogy trágya a PS3… ez van. Le kell szarni, jó magasról, ilyen egyszerű. (Viszont egy Playstation-nel foglalkozó netes magazin oldalán ne csodálkozzon senki, ha az Xbotokat egyből szétszedik.)Én csak visítok az olyanokon, akik besértődnek (és utána meg vagy fél évig dobálják a sz*rt a másikra :), ha leszólják a kedvenc gépüket és annak legE-P-I-K-U-S-A-B-B játékát. Ugye-ugye… 🙂

 26. én már írtam basicben programot és mindenki hülye, főleg a carmack:P 🙂

 27. Na végre hazaértem (pedig egy baleset miatt rendesen fenn akadt a forgalom), és szép számmal jönnek még ide a hozzászólások.Shinobinak meg teljesen igaza van mindkettőben. De felejtsük. hogy a DVD sem volt olyan népszerű eleinte, csak amikor a lejátszók ára már az 1kg-os kenyérrel vetekedett. Azt viszont tényleg nem értem, hogy miért ne lehetne eltérni a témától (főleg a 160 adik komment után) Ha valaki a cikkhez akar hozzászólni, azt is elolvassuk és reagálunk rá.

  • Én 1998-ban vásároltam az első DVD playeremet. Akkor összesen 3db lejátszó volt elérhető Európában. (2 Panasonic modell és egy Sony) Vettem egy Sony DVP-S 715 készüléket közel 200e ft-ért (az akkor borzalmasan hatalmas összeg volt) bementem az Intercom-hoz, hogy vegyek filmet 3db film közül, választhattam. 4999ft/db áron, abban az időben nem volt éppen olcsó mulatság a DVD. Így kezdődött az egész, a BD sem fog gyorsabban befutni. Sőt…

 28. Akkor járna jól mindenki ha pl: a SONY exclusive PS3 game-kel, bombázná a játékosokat, amire a konkurens Microsoft szintén exclusive x360 game-kel reagálna! A multigamek (KISZÁMÍTHATÓ BEVÉTEL, stb) megölik az egyedi fejlesztéseknek (FEJLŐDÉSNEK) még a szikráját is! A zsaroló multijáték fejlesztők a húnyok abban, hogy nincs érdemi fejlődés! (Abban mi a nagy szám, hogy pl:RE5 stb szinte mindkét konzolon egyforma lesz? Szerintem semmi!) Ha a két gép teljesítménye közel megegyezne, nem is lehetne kritízálni a dolgot, de így szerény véleményem szerint, nagy büdős lószar az egész multijátékosdi!!! A blu-ray-t meg jó lenne már ha rendesen kihasználnák, mert ez így sovány lesz!

 29. hú de sok isten király okos ember van itt! Mikor veszik már észre, hogy az X is rettentő jó gép ,DE ha nem tetszik ne vedd meg és kész…Mit kell itt egyiket vagy másikat fikázni?Én játékos vagyok ha jó a játék teljesen mindegy melyik gépen küldöm…mind a kettőnek meg van a maga előnye, hátránya.Egyik fél sem hülye ,hogy épp az adott gépet választotta. A piacnak meg egyenesen jót tesz ha több gép van.

  • Igazad van teljes mértékben!Kár fikázni egyik másik gépét, amikor EDDIGI teljesítményük alapján színte ugyanazt tudja mind a kettő, és igen ebbe beleértem a KZ2-t is, akárkinek bármennyire is fáj.Mind két gépekre vannak f*sza játékok ami a másikra nincs.Objektíven:A csodálatos CELL procit hasonlítsuk cska össze a 360-val.Ugyan úgy 6 magos lényegében mind a kettő!És, hogy miért?Ezért:A CELL-ben ugye 7DB SPE van, ami marha jól hangzik, hívhatjuk Special Processor Unitnak, de a valóság inkább az, hogy Single Processor Unit… Benne is van a nevében, 7 mag nuku párhuzamos szálak egyszerre magonként csak 1 szállat tud futtatni, ebből a 7 magból 1-et le is foglal a rendszer maradt 6…X360: 3 mag, mind 3 mag 2 szálat futtat párhuzamosan, ez ugye 6 akárhogy is nézzük…. Na és máris ugyanott vagyunk…..Ami a CELL felé billenti a mérleget az a marha gyors cache szerű memória, de ez is korlátozva van magonként 256 KB megcímezhető memóriával… És programozó legyen a talpán aki olyan futtatható programkódot ír ami ebbe belefér, ha meg nem és ugye ezért kulábbak a multi címek, akkor a központi memóriából tölt ami ugye lassú.Na csak akkor bikább, ha tényleg úgy írják meg a programot, amúgy meg még lassabb is.ENNYI ÉS KÉSZ EZEN FÖLÖSLEGES VITÁZNI

   • Már bocsi, nem akarok kötekedni, de hol tanultad az informaikát? Vagy lehet én jártam szar suliba…:D

    • Nem a saját tanulmányai m alapján mondtam, hanem a Codemasters volt fizikai programozója mondta a Grid kapcsán.És hozzátette, ha HA JÓL VAN MEGÍRVA akkor 4-szer gyorsabban renderel mint a box, csak éppen marha nehéz megírni

     • Úgy látszik a jobbaknak ez nemjelent gondot. Lásd ps3 exkluzívok. A tucat multicímeket/csapatokat meg (néhány kivétellel) vastagon lexarom.

     • Így van, a jobbaknak nem is gond:D

     • Ez most komoly? A Grid fizikai programozója? Az egy 6 hónapos összecsapott szutyok. Egy Arcade-nek elmegy, na de annyit nem faragtak azon a játékon, hogy ilyen következtetéseket le tudjanak vonni.

   • Te sem értesz hozzá, erről ennyit.

   • Szerintem olyan formában mint PS3-on van nem lehetne megcsinálni, és ez alatt mindent értek: AI, effektek, fizika stb. na és persze egy lemezen legyen…De ha meg lehet mutass már nekem minőségben csak hasonlót, a 360 már úgy is régebben piacon van, ezért biztos már jobban megtanulták programozni, akkor hol vannak ezek a játékok…

    • Most nem azért a 100-sért, de a KZ2-től én pont nem dobtam hátast és elvileg az a legdurvább PS3-as game, Nekem az a graf max csak jó minőség, akár meg is kövezhettek, de nem fogom szebbnek látni mint amilyen valójában.Én úgy látom, hogy láűtvány téren akárhogy is fáj kimondanom fullra egy színten van a 2 konzol és én is PS párti vagyok annak a fényében mondom ezt.De lehet, hogy az én szememmel van a baj. Szerintme aki nem elvakult az ugyanígy gondolja részben.A fizikai számításokra tényleg durva a CELL, de az a procinak max csak a 10%-át használhatja, a tbbit a grafikára fordítják, meg AI-re

     • Sztem nagyon nincs egyszinten a 2 gép. Sosem feljtem el mikor tömör 1év 360-azás után megérkezett a ps3 és belőttük a motorstormot, Unchartedet. Meg azóta lezajlott pár legendás cím, MGS4 most KZ2 stb. Pedig uazon a hdtv-n toltam mindkét gép játékait, de zongorázni lehetet a különbséget. A másik gép megsem közelíti ezt látványban. Bár én sonyfanboy vagyok. 🙂

     • “Én biztos hogy nem foglak megkövezni azért, mert leírod a véleményed, ha neked ez a grafika “”csak”” jó az a te dolgod, így látod, ennyi.Ezek szerint akkor neked ebben a generációban még nem született olyan játék amire kiváló látványt dobnál?Mert én meg úgy látom hogy jelenleg az összképet nézve ez a legdurvább FPS ( engem nem csak a grafika érdekel, lehet az én “”hibám”” 😛 ), mindent rommá aláz, és teljesen mindegy hogy melyik platformot nézzük, mert NEKEM sem ez számít.”

     • Technikai szempontból lehet, hogy rommá aláz, de pl. Nekem látványra Resi 5, meg Drake 2 sokkal jobban bejön

     • Resi 5 a Killzone-hoz??? Pfff Az egy vicc…

     • Rossz példát hoztál fel, én szigorúan stíluson belül ( FPS ) , írtam azt amit…Kezdem úgy érezni hogy te nem szereted az ilyen játékokat, így nem nehéz kritizálni.

     • Most építik be a Cell procit a terminátorokba na ott már 100%-os kihasználtság lesz!Köszi Sony!Halálra ítéltél minket!

     • 😛

     • hát nemtudom srác te mit nézel,de én másodszorra viszem végig a kz2-öt,és van benne egy-két olyan összetett jelenet,csata,amitől az agyam eldobtam…nem véletlenül van tőle mindenki elájulva,mind technikailag mind art szempontból…3d-vel foglalkozó oldalakon elemezgetik magát a motort képkockánként már egy hete..a pyrhuss rise multipályánál 32 emberrel én még nem láttam szebbet…pedig nyomtam már egy-két játékkal……ami meg a cikket illeti,ugyanaz lesz mint ami eddig is BD ide vagy oda….a végére úgyis tükörverziók lesznek….

     • “Így ahogy mondod, a szakma a KZ2-ról ódákat zeng. Több neves cég (crytech, stb) egyszerűen technikai csodának nevezi a játékot. Konzolon ilyen magas szintű megvalósításra még nem volt példa. Kétségtelen, hogy a KillZone2 etalon az fps-ek közt. Egyetlen játékkal említhető egy lapon, mégpedig a Crysis. Az N4G-n pár hete volt egy cikk a Crytech egyik vezető programozójával,. Így nyilatkozott:””A KillZone2 bebizonyította, hogy a PS3 képes HighEnd PC szintű grafika megvalósítására, erősen el kell gondolkodnunk a crysis PS3 port gondolatával. Az biztos, ha lesz konzolos verzió csak is a PS3 jöhet szóba.””Ez elmond mindent…”

     • Ja szép de dögunalom….4 pálya után abbahagytam és 2 hete be sem tettem.

 30. szerintem menjetek át a chat.hu-ra

 31. Martin!Miért nem zárjátok be a topikot,amikor eltérnek a témától?

 32. Ez az oldal tele van szakértőkkel, ezért szeretek itt olvasgatni.

 33. Basszus ma sem dolgozatm semmit, csak ide irogattam… asszem haza kellene mennem… nektek is jobb lenne 😀

 34. Carmacknak tetszik a Blue Ray. Ami eddig megtetszett neki abból a maximumot hozta ki.

 35. szerinted mirol szol a cikk? :]

 36. Szerintem meg LP-re kéne rágyúrni XD

 37. Ez egyértelmű volt hogy előbb-utóbb kevés lesz a DL DVD a játékokhoz. A Blu-Ray a jövő,ha elfogadják az emberek,ha nem. Ugyanez volt a DVD-nél is,csomó év eltelt mire mindenki áttért rá. Ugyanez zajlik a BR lemezzel. 6-8 év múlva röhögünk rajta ha valami nem BR-en jelenik meg…

 38. “Mindenki pofázik a warez ellen,de a játékokon akar megtollasodni.Az “”egyik”” nagy hálózat is a legnagyobb ellenző de ROHADTUL drágák.Akkor mit akarnak?És megveszed a játékot,aztán nem unlockolod az extra tartalmat,hanem fizetsz érte.Egyre sz@rrágóbbak a játékgyártók is.”

 39. A másik konzolokkal foglalkozó oldalt úgy megutáltam… És miért ?Pontosan azért ami itt kezd el folyni! ………..

  • 🙂 Mit värtäl? Sajnos erröl szol a dolog jelenleg. Nekünk fäj, hogy miattuk szivunk, nekik meg hogy egy fostalicska a masinäjuk amit egyebkent dobhatnak ki 1-1,5ev mulva a 720-as miatt.

  • “Ezzel én is így vagyok, legjobb az volt amikor a “”szerkesztőtől”” kaptam az oltást hogy PSfanboy vagyok, mert én nem tudom elfogadni hogy egy tartós fogyasztási cikk 1éven belül 4* elromlik… nekem van mindkettő neki meg csak doboz ( ő persze nem 360fan ) de azé’ leáll rajoskodni a szerencsétlen… “

 40. Azért az elég meleg,hogy a Blu-raytől eljutott a hír az X joystickig.Evolválunk.

 41. “Én bízom Carmackban, egy nagyon komoly és meghatározó személyiség az “”iparnak””…így vagy úgy de érzésem szerint egy nagyon ütős cuccot fogunk kapni a RAGE személyében, ha pedig jobb minőségű lesz PS3-ra biztos nem fogok haragudni rá :P”

 42. az joo lenne ha minden gamet,full optimalizalnak a gephez.(ps3 :] ) almodik a nyomor….. 🙂

 43. Na ezt nem gondoltam volna, hogy egy ilyen hirböl is XfosVSPlehsztesön csatät fogtok vivni… de tetszik 🙂 Viszont az teny, hogy az X egy fos (meg a joy is), a warez itt tabu, es ez egy PS-es oldal. Egyältalän minek olvassa bärki is aki meg van rola gyözödve, hogy az 5 forintos legkevereses olajkälyhäja egy technikai vivmäny?

  • ja,igaz. de a xbux joja nemannyirafos.:)

   • Mär värtam hogy valaki reagäl erre, es akkor most szeretnem megkerdezni, hogy mier? Jobb a föggölegesen eltolt kar? Jobb a vegtelensegekig nyomhato ravasz? a kökekemeny gömbölyü gombok? Es mindezt pärositva azzal a 72kg-al amit a joy nyom? En megertem hogy izlesek es pofonok, de higgyetek el nekem, ha az MS megtehette volna, hogy olyan joyt csinäl mint a sony, akkor olyan lenne. Csak ugye mär egy ideje le volt vedve. Akinek meg nem tetszik vegyen egy ätalakitot, vagy X-es alaku joyt. Lehet kapni, csak könyörgöm a gepet ne ajnärozzätok a joy miatt.

    • Ácsi haver TE fêlre êrtesz valamit, ên nem ajnârozom a gêpet de nekem kêzre ãll az is , amugy meg ki mondta ,hogy jobb? fanboy NEM vagyok , xbox360 -am sincs.ha erdekel most is ps3-rol nyomom meg a netet is ,most jelen pillanatban ps3 joyjal, pedig usb bill is van a tv mellett. csa

    • mi miê? nem birod el a 360 joyt? ha kotekedni akarsz, akkor en nem vok vevö erre.

  • Szerintem attól, hogy PS-es oldal, nem csak PS FANBOYOK-nak jó olvasgatni, és ha esetleg valaki rendelkezik mindkét konzollal, attól ugyanúgy szeretheti mindkettőt, és TALÁN jobb konklúziót is von le mint sok elvakult ember

 44. jáccótér

 45. a cikkel kapcsolatban meg, Fejlesztőkcsak ne sírjanak ez a dolguk! Annyi pénzért csak kussoljanak!

 46. Hiszem, ha látom!

 47. ráadásul ha komolyan vehető a 2 dvd-s limit, el kell majd egy idő után gondolkodni a fejlesztőknek, h pályákat nyirbáljanak kisebbre v kihagyjanak párat!

 48. ” Carmack””And there is a little bit of least common denominator-ing, where usually the PS3 becomes the sticky point in terms of [being] a little bit slower on the graphics, you’ve got a little bit of less memory to deal with but a little bit more processing power. So you kind of have to balance the things between all of that. But our important fundamental decisions do have to be made around what’s going to work on the console, even though people with the very highest end PCs might have a system with a couple times the processing power of what a console has.””””So if we get it to look decent on the 360 on two discs, we’ll probably leave it with that data set on the PS3,…”””

 49. jobb minőségű textúrák, zenék/hangok, átvezető videók. ha ez így lesz, az egyik verza nagyon kopottnak fog tűnni 🙂

 50. ugyan nem szorosan a rage-hez tartozik, de az BR-nek még egy előnye van a nagyobb tárhelykapacitás mellett, hogy ellenben más lemezekkel (CD, DVD), sokkal kevésbé hajlamos karcolódni…mivel én elég háklis vagyok, ha poros lesz, vagy valami (gyári cd lemezeim sűrűbben forgatom), bizony még a legfinomabb tisztitáskor is könnyen karcos lesz, a BR lemezek viszont lazán tisztithatóak, illetve (normális) használat közben nem karcolódnak…technikailag nem tudom, hogy készül és miben más, de nálam pl. ez plusz pont…

  • igy van! karcmentes anyagal van bevonva.. en viz alatt szappannal mostam le. es papirzsepivel toroltem le a heavenly swordot. no problem . dvd ne ugyan ez full karc. kiprobaltam

 51. Ebbő is látsziki hoty a igzbogz 480 eg ykalap macskahugy

 52. Mi? Hogy a ps3 verzió szebb lesz mit az x366-as…ne ezt semi nem veszi be. De ha így is lesz a GT-TV bebizonyítja az ellenkezőjét :Degyébként Carmack egy zseni- *respect*

 53. Ma voltam egy konzolboltban, és csevegtem egy ottani sráccal pár percet. Ő is egyetértett abban, hogy egy PS3 mellett egy X360 teljességgel felesleges, és egyértelműen a Sony gépet érdemes megvenni.

  • #NÉV?

  • Nekem ikszbokszom van. A grillsütőt majd jobb esetben nyáron veszem meg. A konzolboltos srác lehet kicsit efogult a témával kapcsolatban… Mivel xboxra több az exkluzív cím, mint ps3ra, már nem tudok neki igazat adni. Aztán ott van ez a warez téma. Én mind2 céget kifejezetten utálom (sanyi, és mikrofos) a legtöbb játékfejlesztőkről nem is beszélve (egyre több az ipari hulladék). Szóval ha tehetném a ps3at is feltöretném. De ez az én nézőpontom. Visszatérve a warezhoz, az ikszbokszom fel van törve, és büszke is vagyok rá 🙂 14000ft egy ipari hulladék játékért, amit utána nem akarnak becserélni a konzolboltosok, mert sír a szájuk. Hááát hogy is mondjam. Ez a dolog (hozzáállás) nem nyeri el a tetszésemet. Wareznál meg maximum 400ft-ot bukok a dolgon, ami belefér. A grillsütőt még nem törték fel, így az a meglátásom, hogy kell egy xbox amit feltörsz, és úgy használsz, akár liveon is. Aztán kell egy PS3, amire meg megveszed az ottani nagy neveket. Így minden nagy névvel játszhatsz, ami nem az ipari hulladék kategóriát erősíti………. Egyébként meg Carmack bácsiék is elmehetnek a picsába 🙂 Mi van akkor ha 3 vagy 4 lemez lesz egy játék (Lost Oddyssey, Blue Dragon)? Felállok, és kicserélem a lemezt. Nem nagy művészet… Sőt…. Gyorsabb megoldás mint Act-onként 4-5 percet installálni, lásd MGS4-et. Persze lehet csak én látom rosszul a dolgot, mivel nem vagyok programozó. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem egyből a kifogásokat kéne keresniük a játékfejlesztőknek, hanem alkalmazkodniuk kéne. Mind2 másiknak kint van már több mint 2 éve. Ennyi idő alatt rájöhettek, melyik gépnek mik az előnyei és a hátrányai, aztán úgy programozni rá a játékokat. Jaaa, persze, ez mind idő, energia, és pénz. Amit nem igazán szeretnek ráfordítani egyesek, mert jó a szar is a parasztnak, akkor minek csináljunk valami igazán ütőset. NE a gépekbe keressük a hibákat, hanem azokban akik fejlesztenek rá…

   • Ez egy kicsit kretén hozzáálás Danikám…..Pláne annak a fényében ,hogy egyre több magyar feliratos gáma van! (pl most a HW is)A sok kretén warezos legalább ezeket venné meg!Nincs pénzed játszani? Sorry! Ez egy hobbi..nem jár alanyi jogon!Én sem lopok Ferrarit , pedig kéne.Sűrgősen meg kéne változni ennek a mentalitásnak..de természetesen nálunk erre esély sincs!Sorry az off -ért!

    • Jogos, hameg ojan nagy X-es vagy Minek vagy Playstation Oldalon???

    • “Ez a fajta mentalitás, felfogás, nem az alsóbb rétegeknél kezdődik, ( átlag ember) hanem pont ellenkezőleg, nézz már körbe eme piciny országban, mennyi gané, mocsok, képmutató “”hazafi”” (parlamenti csürhe, és csatlósaik armadája) élősködik a népen! Először a nagyok mutassanak követendő példát, és mindjárt meglátod, hogy ez a warez téma is változni fog! “

    • Ezt Te sem gondolod komolyan??? Azért vegyek meg egy játékot mert magyar felirat van rajta??? Attól még az a játék lehet nem üti meg a szintet. Mondok egy példát. Amitől igazán sokat vártam, és közel sem azt kaptam. De volt rajta magyar felirat 🙂 Fable 2. Az év vicc kategóriája 🙂 Én egy csodát vártam tőle, és mit kaptam??? … Gyorsan el is adtam… Talán majd 400ft-ért beszerzem. Talán…

     • No komment.Ami nem tetszik azt ne vedd meg ennyi.Warezolsz? Ok. De legalább ne reklámozd.Mellesleg ,ha jól emlékszem fél éve még nem voltál ekkora warezpárti.Mind1 te dolgod…de marhaságokat ne beszélj. (legalább)

   • Bátor vagy! Engem martin, kevesebbért is moderált már. (Warez téma) Szerintem veled is ez lesz.

   • Igaza van a boltosnak, én is ismerek jó pár üzlet tulajdonost Bp-en közelről.Nekem minden gépem van, tehát úgy pofázok mindig a fostalicska berregő 360-ról, hogy itthon figyel 2db! (+ PS3 + Wii) Számomra 2 fillért nem ér a szerkezet, hihetetlen szar tákolmány az egész. Már kis millioszor leírtam de most is megteszem, komolyabb rendszeren elvérzik a taliga. Gyerekeknek való kvarcjáték

    • Mit értesz komolyabb rendszer alatt?

    • Ha ennyire utálod miért tartasz akár egyet is? Kettőt meg pláne:)

     • Sodji csak harcolni jár ide, úgy mint én 🙂 Egyébként Ő is az xboxot ajánlja a warez végett. Tudom, mert sokat beszéltem vele erről a témáról…Sodji koma! Igazad van, az XBOX360 taliga a PS3hoz képest, de ettől még sajna a játékok minősége lesz jobb. Itt a fejlesztőknek kéne elgondolkodniuk, legalábbis szerintem. Mert adva van két igen erős konzol, mégis azt érzem hogy visszafele fejlődik ez az iparág. Anno xboxon, és ps2n sokkal tartalmasabbak voltak a játékok. Persze most is akad pár igazán jó minőségű játék, de ez sajnos nagyon elenyésző…

     • Elenyésző?Én a fizetésem felét elköltöttem játékokra és még így is van legalább 4-5 cím amiért sírok.

     • Ez a durva,hogy a lóvéd nagy részét kidobod játékokra és még mindig van pár ami kéne.Lejjebb kéne vinni az árakat,hogy több ember meg tudja venni a gamákat máris visszaszorulna a warez.

     • Persze ez is egy megoldás lenne, de… Ez az ami soha nem fog bekövetkezni. Viszont még megdrágíthatják a játékokat. Erre több esélyt látok.

     • Amíg a minimálbér negyede lesz egy játék,a warez működni fog.Nehogy azt higgyétek,hogy a ps3at nem fogják megpiszkálni…

     • Sajnos ez a magyar mentalitäsunkba mär beleegett. Ittkint (DE) az irodäban nem nagyon merem megemliteni a torrentet, mert ugy neznek räm mint egy UFO-ra. Ezzel szemben hivatalosan lehet hasznält jätekot becsereltetni, söt a legtöbb 7 napos visszaväsärläsi garival van. Sza ha nem tetszik egy az egyben leväsärolhatod mäsra.

     • A múltkor volt egy cikk róla(egy másik oldalon),hogy a gyártók gátolni akarják a játék becserélést és amikor egy játékot beraksz a gépedbe fel fog regisztrálni a gyártóhoz és csak a Te gépeden fog elindulni.Ez nem tetüség?Főleg amikor a várt nagy címek jelentős részéről kiderül,hogy egy rakás kula.Amúgy ha a warez magyar jelenség lenne,nem menne külföldön is.

     • Én erről még nem hallottam, de ez mekkora g*ciség már…

     • Nem kell izgulni, ilyen soha nem lesz.

     • Kicsit érdekes lenne, mert ha ugye meghal a gép ( 360 ilyet nem szokott 😛 ) , ahhoz van serial szám meg még egyéb azonosítok, szóval akkor nem indulna el az új gépen…

     • “Keresd meg kb 1 hónapja volt kint a “”másik”” oldalon.”

     • Elhiszem, de én már nem is nagyon szoktam ott nézelődni, tényleg elment a kedvem attól az oldaltól…

     • De. Mert át tudod vinni a profilod másik gépre és így a jogok is átmennek teljesen. Transfer account-val. Igaz csak évente egyszer lehet ellőni.

     • A lényeg, ha nagyon akarják úgyis megoldják, hogy akár naponta is lehessen variálni az egészet, aztán mi meg csak lesegetünk hogy most ezt mégis hogy gondolták…

     • minden egyes géphez tessék újra megvenni a játékokat 🙂

     • Rendben, de akkor legyen sokkal olcsóbb, kb. mint egy eldobható műanyag sz*r öngyújtó 😀

     • Az.Sz@rrágás.Mert ha Te használtat veszel Ők azon nem fognak.

     • Nem azt mondom, hogy itt nincs. Itt is van egy fiatal csoka, aki nagyon X-fejü, es bevallotta, hogy ö is a 2 gepes konstrukicioval nyomja. Ennek ellenere, sokkal többen veszik itt kint akär meg a zenei CD-t is (vagy iTunes-ost) mint otthon. A magyaräzat roppant egyszerü min.1.500EUR <->60EUR, max100.000HUF <->16.000HUF.

     • Ez az,hogy ha a olcsóbb a termék kisebb a warez.

     • hat igen az aranyok nem igazan frankok , ez moszag.

     • hàt ez elêg szar lenne, tetuseg a köbön. (akkor ên meg w@r..- olok majd) :] ui : igy se tudok beszerezni minden joo gamet , ugyebar 5 -17 ft egy game, de ha mëg használtan vagy cserëvel se lehet beszerezni ês ha nem csak 1-2 jatekkal akarok nyomulni akkor nem lesz valasztas ,mindenki warezolni fog . gondolkozzanak el ezen egy kicsit akik ezt kitalaltak.

     • Nem tudnak majd,ha egy játék csak egy gépen fog menni.

     • tudnek erre mit mondani , de nem tehetem. ( az eddig megjelent gameknal ez meg nem igy van, tehat majd beszerzi mindenki az osszeset , te is ezt tenned -nem? ) de meg az elott , hogy valaki ezt komolyan vegye , figyelmeztetem , hogy ez csak egy hulye fikcio. ok? – :]

     • Senki sem mondta,hogy így van.De azt szeretnék így legyen.

     • en inkabb nem is szolok senkihez ,mert mindenki felre ert mindent , persz tisztelet a kivetelnek. :]

     • “Csak mi a fene köze van ehhez a cikknek ahhoz, hogy elromlik az X, van aki 2 géppel nyomja, vagy a ps3 kar kitöri a kezet, vagy , hogy Az X karnak más az elrendeződése.. (ott oltják az emberek egymást ahol lehet…. )+ ilyen drága a játék, olyan olcsó “”lopni a játékot””…. .. az másik dolog , hogy nem a magyar fizetéshez szabják az árakat ….”

     • ööö ahhoz semmi.Elindult egy ilyen irányba a beszélgetés.

     • Ezeknek mär semmi köze. De ez mär csak igy szokott lenni. Elkezdödött egy beszelgetes, amiben a cikkhez kapcsolodo velemenyeket lezärtuk ennyi. Mindig is igy volt ez. (De ha belegondolsz akkor a cikk alapüzenete, az hogy vegre olyat is hallunk hogy a ps jobb valamiben… amire persze konträzni is kell röktön.)

     • Hát igen..sajna már itt is elkezdődött az ilyen… El se tudom képzelni mi lett volna itt, ha több X es van az oldalon 🙂 WAR !? 😀

     • War has changed:)

     • A konzolháborút olyanok csinálják akik túl buták ahhoz,hogy belássák,ha az összes jó játékkal akarnak játszani akkor több gépet kell venniük.

     • Ez nem teljesen igaz. Ez egy egeszseges technikai verseny mellektermeke. Es mint mondottam nem a GoW2-t vagy a Halo-t irigylem (2 ev mulva meglesz iPhone 4G-n) hanem, hogy a cegek mär nem jätekot hanem üzletet csinälnak. Emiatt multisodik egy csomo cim (es romlik a minöseg), vagy megy ät a konkurenciähoz.

     • Mekkora királyság lenne,ha a mikorfos ,sanyi és nintendó összeállna és kidobnának egy közös gépet.

     • Sajnos semmi jo nem sülne ki belöle. Nem fejlödne ennyire az ipar, es csak egy hatalmas ällovizben ücsörögnenk, ahol a Pacman üldözi a Mariot egy Sonic-os sapkäban. Viszont nemreg olvastam egy erdekes elmelkedest. Megpedig hogy a Sega visszaterne a hardwer piacra. Csak ugye mär nincs akkor a tökeje, es ezrt szövetkezne az Apple-el. Na az komoly lenne! Egy Sega masina egy Snow Leopard CE-vel. 😀

     • Jobban fejlődött volna az ipar. Mert ha két gép van, akkor csak apró lépésekben szabad menni, hogy ne költekezzünk túl sokat mert ha a másik megugrik azt követni kell és az pénzbe kerül. Ugyanezért nem fejlődik a másik sem, mert az pénz és elég neki mindig csak egy arasszal a másik előtt lennie. Ugyanez van a pécés processzor (amd/intel) és videokari (ati/nvidia) piacon, a MS meg behozta nekünk a konzol bizniszbe is. Hurrá.

     • Eleve egy gépnek szabadott volna lennie. De nem, a MS bele akart sz*rni a piacba. Mennyivel jobban járt volna, ha inkább játékot gyártanak PS2/3-ra. Meg mi is. Most meg a multiplatform + MS kilóravett fejlesztői miatt nézhetjük a gépek teljesítményét meg sem közelítő vackokat, meg néha a pár jó exkluzívot. Meg harcolunk a klónozódó egyagysejtű xbot sereg ellen. :)))

     • Ez 10 pontos välasz! Bär meg mindig tartom magam ahhoz, hogy a versenyszellemre szüksegünk van.

     • Ha nincs konkurencia az soha nem vezet jóra….Gondolj bele…a mostani generációban ha kihúzzuk az exclusive címeket , mi marad? Egy kezemen meg tudom számolni…..Harcoljanak csak! Mi játékosok járunk jól.

     • De nincs harc hanem állóháború, kivárásra játszik a két konzolgyártó. 🙂 És ugyan minek csináljanak jól meg egy gamét a developerek, amikor ha multi akkor megveszik úgyis mindkét gépre, ha meg exklu akkor nem várható belőle túl sok pénz vagyis nem éri meg az időráfordítást? Csak igen kevesek olyan elhivatottak, hogy egy Gran Turismo-t vagy Killzone2-t, esetleg Ratchetet legyártsanak.

     • Az exkluzív címeket pont a konkurencia miatt kényszerülnek megcsinálni. Ha nem lenne konkurencia harc, nem is fektetnének be ennyit fejlesztésekbe, és játékokba sem, mert más választásod úgysem lenne. Monopol helyzetből még soha nem sült ki jó dolog.

     • Ez igy van! Szerintem a KZ2 fejlesztesi költsegei bekerülek abba fiokba, ahol az 51es körzet, meg a Kennedy gyilkossäg reszletei vannak. Eszmeletlen mennyiseget äldoztak rä, az tuti (föleg miutän egyik naprol a mäsikra megnöveltek a 35fös legenyseget 200ra.)

     • A játékok terén mindig lenne verseny. Egy gépnél még nagyobb is mint most, lásd régi idők demo és compo versenyei, az egységes hardver volt pont a kihívás.

     • Viszont a hatalmas fejlesztési költségű belsős címek teljesen eltűnnének, hardver fejlesztés pedig alig-alig lenne. Régebbről tökéletes példa a C64, nagyon jó helyzetben voltak, és nem fordítottak fejlesztésre semmit, aztán amikor elkezdett süllyedni a hajó, már késő volt…

     • Úgy látom te már megértetted a lényeget, a többiek is rá fognak jönni, idővel. (Nagy vagy!) 🙂

     • “Még jó,hogy a Ps tulajok között “”nincs”” egysejtű.Amúgy a Nintendo tulajok mondhatnák,hogy a Sony szart bele a konzolbizniszbe.Nézőpont kérdése.”

     • De akär a Sega is mondhatnä. Vold DC-m es sajnälom hogy megdöglött mint konzol.

     • Ja.Sokan úgy adják elő a dolgokat,hogy a Sony sz@rta a spanyolviszt.Pedig elötte is voltak konzolok.

     • Ez van szemét világban élünk.Tény hogy egyre több a hulladék a piacon. De azért vannak finom anyagok is, és ha az ember szeret játszani(mindennel), akkor nem tehet mást be kell szereznie az összes piacon lévő konzolt.Igen én nem gyakran használopm a ps3 at, de beledöglenék ha a jövőben pl nem tolhatnám a God of War 3-at ,vagy az Uncharted 2-őt.

     • Csak sajna nekem mär ennyi idöm nincs. A Wii-nk is csak porfogo, az X-et meg be se kapcsolnäm. Marad a sony, mert fanboy vagyok es ez tetszik, illteve feläll a hätamon a ször az MS-töl. (na meg mert van nehäny BRD-m)

     • Majd ha veszel végre egy TV-t, akkor lehet, hogy hanyagolni fogod a taligát…:D

     • “Hät igen! Azert egy PS3 jobban mutatt meg akär egy 26″”-so HD Ready-n is. (na de persze valami normälisabb fajtäbol, nem holmi Funai meg techwood) Csak ugye annak ära van… “

     • Most vettem…+ múlthéten egy KURO-n toltam…(vagy az is szar?:) ) és nem vérzett el a taliga.

     • Akkor velem van a baj…Képzeld nekem is van KURO-m, meg minden más,… én nem a havernál láttam 😀

     • “jó de én nem vagyok tv kereskedő ezért nekem “”csak”” egy TH-46PY8 van.Tökéletesen elégedett vagyok vele.Azt hogy meg a haver sznob faterja megvette az említett tv-t ,mit von le abból hogy az x nem vérzik el képminőségben.De tényleg hagyjuk, tök fölöslegesen , marhaságokról vitázunk már megint.Bár én élvezem:)”

     • Pontosítanék! Kép és hangnőségben is szánalmas teljesítményt nyújt! Akármennyire is szeretnéd, hogy ne így legyen, ez TÉNY. 100millió tesztet végeztünk, olvastam. Ez van…

     • Legalább Te használod valamire, nekem csak a Blu-ray filmek pörögnek, legutóbbi a Resident Evil Degeneration. A két emlitett cim engem nem érdekel, a Killzone 2-re vártam egyedül, az pedig lássuk be, elég gyenge lett a korábban kialakitott kép alapján, nevetve elfutna a berregő 360-on, sőt …

     • Azert ez igy meredek egy kicsit nem? 🙂 KZ2 az X-en? ….

     • “Ez egy vig-től nagyon “”hiteles””, érthető hogy védi a 360-at de azért ekkora butaságot áhhhh… :D”

     • Fejtsd már ki legyél olyan szíves, hogy miért is nem futna el a boxon?

     • Nezd! Programozo nem vagyok, es a kodot sem lättam. A GG azt nyilatkozta, hogy a BD nelkül nem megy, illetve hogy hatalmas elönyt jelentett nekik a PS3 architekturäja, ami miatt nagyon nehez vagy akär lehetetlen lett volna a konkurens gepen megvalositani az elkepzeleseiket. Termeszetesen mondhatod, hogy biztos ezt kellett nyilatkoznia mert külömben a Sony felbereli a Yakuzät, de ha nem igy van akkor miert nincs ilyen jätek X-re. Nem tämadäsnak szänom! Mellesleg amennyit megertek a tech-dumäbol, pont a Cell-nek köszönhetöen lehet annyi mindent egyszerre lekezelni a jätekban. (mint pl. a fizika, fenyek, AI stb) Valoszinüleg ha nem lenne ennyire sokszintü az engine, akär grafika romläsa nelül is elmenne egy X-en… 3DVD-n. Persze jön majd egy Alan Awake, ami talän kikarcolja a protonokat is a Xenon-bol, de addigra lesz egy Heavy Rain, GoW3, meg Uncharted ami arra megint räcäfol. De a kerdesed jogos… es nem tudom pontosan megvälaszolni, csak visszakerdezni, ahogy azt fentebb meg is tettem.

     • Hehe, csalódtam benned, kellemesen :)Köszönöm a kielégítő választ, teljesen igazat adok neked.Igen az Alan Wake majd büntet.Biztos vagyok benne, hogy a GG érti a dolgát és nem feltétlen a feljebbről való nyomás miatt nyilatkoznak csak úgy bele a vakvilágba.Mind ennek ellenére úgy gondolom, hogy működne a dolog boxon is, ha egy tehetséges fejlesztő csapat kezébe kerülne a dolog.Minden csak akarás kérdése. Ja igen, mielőtt Dzsoni újra lehurrogna, se nem vagyok X se nem vagyok PS fanboy, csak nem szeretem, ha valaki az életét felteszi a szeretett márkájára és minden áron erőlteti másra az igazát és nem képes ellen érvként felfogni a másik oldal álláspontját.

     • Ez meggyőző volt:) szép lett volna ha a GG azt nyilatkozza: persze megy ez xen is:)

     • ” “”nevetve elfutna a berregő 360-on, sőt “”Úristeeen ember? Mi van veled? Gondolom csak visselsz? Ha nem az bizonyítja a szakértelmed…LOL”

     • tudod ,hogy van ez, ez sajna igy szkott menni , ahogy csapolevi is mondja.beszelgetunk es a dolgok kapcsan mas dolgok is eszunkbe jut , leirjuk , megkerdezunk vmit a masiktol.nalad ez nem igy megy?

     • DE IGEN!Eszedbe jut… Megkérded… megbeszélitek..Csak éppen nem elkezdni csicska szarnak hívna a másik gépét… Ebből jönnek a szép oltások…És ez zavart..

     • Pedig az. Es ezzel nincs is semmi baj. Technikailag alacsonyabb szinten van, amit az elöällitäsi kötsegek, a korai piacradobäsi strategiäbol, a meghibäsodäsi %-okbol is lätszik. (illetve a kollegäm elbeszeleseböl, aki benne az elözö cegenel benne volt a project-ben) Mi ezzel a gond. Miert ne szidhatnänk. Attol meg nem lesz senki egysejtü. Ugyan ez megy minden területen. Nagyon jol el lehet szitkozodni a Samsung LCD-ken, a Winfoson, a Nokia vacak Symbian-jän, vagy akär a francia autokon. 🙂 (ezekre most nem kell kommentelni)

     • figyu , nagyokosok mindenhol vannak,igy itt is. en nem fikaztam semmit, de van akinek ez jon be. max sajnalni tom oket. mas:KZ2 xboxon ? , hat azt azert megsasolnam.

     • Amíg az árak akár csak 10 forinttal is az írható dvd-k fölött lesznek,addig nem fog eltűnni a copyzás,ugyanis sok ember még azt a külömbséget is soknak fogja tartani.

     • Akkor vállalj be még egy másodállást is 🙂 Egyébként én is ilyen voltam. Rengeteg pénzt költöttem konzolozásra… Most más a hozzáállásom. A fizetésem felét elbulizom, csajokra költöm. A másik feléből meg próbálok megélni. Persze kinek mi jön be, mi éri meg igazán.

     • Látod,nekem csak egy csajra kell költenem 🙂 De ez meg megint egy olyan dolog,hogy milyen ember vagy.A game hobbi.De lehet többféleképpen is csinálni.Szívesen áldozom rá azt a nagy köteg pénzt,mert nekem jobb úgy benéznem a vitrinemben,hogy pl a Dead Space gyűjtői változata van meg,mintha ott lenne egy 50 Ft-os tok,ráfirkantva hogy DED SZPÉSZ.Ez no offense.

     • Van Dead Space gyűjtői? Miért nincs nekem ilyen

     • Csak példának használtam,nekem csak a sima van meg,de úgy tudom hogy létezik.

     • Harcolni…? Kb 3hetente írok 1-2 hozzászólást a témákhoz, már nagyon régen abba hagytam a harcolást. Gyerekekkel és gyenge elméjű emberekkel nem lehet vitázni…:D

    • Tényleg,ha akkora fostalicska minek van 2?

     • Gondolom az egyik warez – no net, a mäsik meg origi Live elöfizuval 🙂 Ezert van annyi gep a piacon. Meg sem tudnäm szämolni, hogy häny olyan emberröl hallottam aki ezt csinälja. (vagy csak kikapcsoltäk näla a központi fütest 😀 )

     • Így van, egyik bannolt a másik érintetlen. De egyik sem müködik rendesen…:( Ezért van 2db 360-am. Mondjuk játszani egyikkel sem szoktam, kizárólag chat a Live-on, játékra van jobb konzolom.

   • “Nekem ebből kb. annyi jött le, hogy az ipari hulladék kategóriát 360-on játszod ( mert 400pezetát megér ) , “”komoly”” játékos vagy :D”

   • Erről az a vicc jut az eszembe,amikor a skinhead sétálgat az utcán és lát egy brazilt aki olvasgat egy könyvet…

 54. Ő tudja.

 55. Ez ma már olyan jó kis bevált duma…..de igaz az is,hogy f*sz tudja,hátha Carmack bácsi ne baszarintja át az arcunkat.A dobozon legyen randább NUH! (Zé a fanboy, muhaaaaaaaaaa)

 56. Sajnos szerintem azon kívül,hogy nem kell a lemezeket cserélgetni semmi haszna nem lesz a BR-nek. Minőségi javulást szvsz nem fog hozni. Nem fog nekik annyival többet hozni a konyhára,hogy külön optimalizálják esetleg a magasabb felbontású textúrákat (amik ugye jobban elférnek a BR-en). De ne legyen igazam:-/

  • Hát Carmack azt nyilatkozta anno,hogy bizony a X-nél ha nem engedik nekik min.3 lemezre rakni(mivel a Micróék max. 2 lemezt akarnak) akkor ezt bizony a textúrák meg fogják érezni,betöltés.

   • “És pont ez az ,ami aggaszt.Mert nem biztos,hogy megéri nekik 2 konzolra optimalizálni. És mivel az X a “”gyengébb””,akkor a PS3 verziót is olyanra fogják csinálni. Ami ugyebár a minőség rovására mehet a Mi szeretett masinánkon.De ezek csak feltételezések,remélem kihozzák a PS3-ból a BR által elérhető maximumot.”

 57. BR POWER!!!!

 58. Nekem ez most új volt :)De örülök ennek a hírnek :)Nem dísznek rakta a Sony ezt a gépébe 🙂

 59. De xar ez a PS3 mingyá elcserélem egy igzbogzra…

 60. Mondjuk egy ilyen Wolfenstein 3D szeretnék. Kettőt, apunak is. 🙂

 61. Ez a hír kb. fél éve volt aktuális 🙂 QuakeCon,igaz egy Rage ingame-t már mutathatnának 🙂