Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Bloodborne – végigjátszotta egy 5 éves

Ezra apukájával szeret játszani.

A FromSoftware hírhedten nehéz Bloodborne című játékát játszotta nemrég végig Ezra Fox, aki 5 éves. Apja, Robbie a Twitteren dokumentálta, ahogy az ifjú végigkaszabolta magát az akció-horroron. A Goomba Stomp interjút készített Robbie-val arról, hogy mi motiválta őket, mit szeretett a srác, hol voltak nehézségei, és hogy miért hagy egy gyereket egy ennyire nyomasztó játékkal játszani.

Robbie megemlítette, hogy Ezrának tetszett, ahogy látta, hogy apukája a Sekiro: Shadows Die Twice-szal, az első Dark Soulsszal, a Dark Souls III-mal, a Demon’s Souls remake-kel, valamint a Bloodborne-nal játszik. Mindig kérdezgette, hogy kipróbálhatná-e ő is, egy nap pedig Robbie úgy töntött: rábízza a nyitórészt. Meglepően jól teljesített, ezért hagyta, hogy nyomja, amíg nem lesz túl nehéz: de nem akarta abbahagyni. Összesen 21 órába telt neki, és leginkább Father Gascoigne, Rom the Vacuous Spider és Shadows of Yharnam főgonoszok okoztak nehézségeket, és utóbbinál kellett egyedül segítséget behívnia idézet formájában. A helyszínek közül az Upper Cathedral pálya nem tetszett neki a sok “Brainsucker” ellenség miatt. Robbie először hagyta a fiút, hogy magától felfedezzen amit tud, majd ha megakadt valahol, megmondta, hogy merre kell továbbhaladni, és hagyta, hogy rájöjjön egyedül. A sok fegyver, ruha, játékstílus és egyéb variáns miatt nem akarta Robbie, hogy összezavarodjon Ezra, így az alap “Saw Cleaverrel” vitte végig, ami a legtöbb ellenség és főgonosz ellen is hatékony. Minden összekötő jelenetet átugrott, fogalma sem volt a sztoriról, és annyit tudott, hogy voltak “rosszfiúk” és “főgonoszok”, akiket meg kell ölni. Robbie szerint a fiú nagyon okos, és meg tudja különböztetni a fikciót a valóságtól: mindig mondogatja is, hogy a játékok és filmek “nem igaziak”. Az apa nem is hagyná úgy játszani, hogy nincs mellette, és ha félt volna, kikapcsoltva volna azonnal: úgy alszik mint egy újszülött, és mindig jókedvűen ébred – nyoma nincs rémálmoknak.

Ezra először le akarja győzni az opcionális főgonoszokat, utána pedig belevetni magát a The Old Hunters kiegészítőbe. Lehet, hogy a véletlenszerűen generált “Chalice Dungeon” módba is belekóstol, és az is lehet, hogy a platinát is bezsebeli – persze felügyelet mellett. Apja szerint ha a srác ki akarja próbálni a cég többi játékát, akkor a felügyelete mellett megteheti, de nem kell játszania velük, ha nem tetszenek neki. Az egyik State of Play óta pedig nagyon érdekli a Ratchet & Clank: Rift Apart, ami bár annyira nem nehéz, de külső nézetes lövöldözős elemeivel más élményt nyújthat. Nagyon tetszik neki a több szempontból hasonló Hollow Knight is. Ezra és Robbie üzenete a játékosoknak, hogy türelem és kitartás kell amellett, hogy élvezi az ember a játékot: elvégre azért tudta végigvinni, mert imádta minden percét.

A Bloodborne és kiegészítője, a The Old Hunters egyébként kizárólag PlayStation 4-en játszható.

Forrás: Goomba Stomp

24 hozzászólás

Hozzászólás

 1. 😀

 2. Én 5 évesen homokot ettem…

  1
 3. Máj bjutiful szán, ájm veri práud, biggeszt bládi killer in dá vörld! Sztár of jutub ánd tvitter!

 4. Gratula a kissrácnak.
  Számomra ez egy túlértékelt ipari hulladék. 😛

  • Ez a komment inkább téged minősít mint a játékot.

   • Húha, biztos valami rosszat mondtam.
    Anno PS3on a Demon/Dark Souls jó volt belőle. Ennyi. Utána sajnos kicsit kiábrándultam a csapatból amikor “remastered” név alatt egy fűszállal se lett több a játék, meg amikor 4 játék után is ugyanazt a látványt kapom és ugyanazokkal az idegesítő bugokkal küzd egy motor.
    Sajnos a játékaik nehézségének része lett a bug is és az a szégyen, hogy azóta se nagyon hányják a szemükre.
    Amikor egy GOTY kiadás, ami már megélt egy update-et (mondhatni végleges verzió) és már az első boss eljutásáig hemzseg a bugoktól az nem engem minősít. Sajnos fejlesztésre lusták költeni.

    1
 5. https://twitter.com/RobbieFox1/status/1379576927132979200

  Itt a feed, minden boss ott van, ahogy a srác leveri őket.

 6. Nekem ugyan ez, talán Gascoigne után kb. fél évig csak kínlódás ment, nem jutottam sehová, csak oda vissza szaladgáltam benne. Aztán egyszer egy hosszú kihagyás után újra nekiültem, és onnantól csak a Bloodbornet toltam egész a platináig, pedig nem vagyok egy nagy trófea vadász.

 7. 3 évembe telt a végére érni.
  Szívből utáltam a játékot, hiába csapkodtam a gombokat, mindig meghaltam, a játék első szakaszával kínlódtam állandóan, nem jutottam sehová, csak a kontrollereket vertem a falhoz. Rengeteg frusztrációt okozott.
  Aztán egyszer nekiláttam századjára, valami kattant és közel 200 órát tettem bele, ha jól emlékszem. annyira elkapott, hogy csak erre a játékra tudtam gondolni, alig vártam, hogy hazaérve indíthassam. Aztán végül a platina is meglett. Zűrös játék, zűrös emlékekkel, amiket hagyott bennem. Hozzám képest iszonyú kemény a kis krapek, le a kalappal előtte.

 8. Riszpekt.

 9. 5 évesen én tuti nem tudtam volna végigtolni. Ügyes!

  1
 10. Még pár év, és az utcán is saw cleaverrel fog szaladgálni 😁
  Amúgy ügyes 🙂