Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Blizzard Arcade Collection – retropakk már most

The Lost Vikings, Rock N Roll Racing és Blackthorne.

A Blizzard Entertainment bejelentette, hogy már mától kapható a Blizzard Arcade Collection, amely a The Lost Vikings, a Rock N Roll Racing és a Blackthorne alkotásokat tartalmazza.

A csomag része mindegyik móka eredeti változata, valamint a “Definitive” verziók is. Mindegyikben személyre lehet szabni a gombleosztást, és akár 10 másodpercig vissza is lehet tekerni az időt. A The Lost Vikings és a Blackthorne eredeti verziója egy “néző móddal” is rendelkezik, amellyel egy végigjátszást tekinthetnek meg a játékosok úgy, hogy bármikor beléphetnek és átvehetik az irányítást. Mindegyik kalandban lehet bármikor menteni, kivéve a Rock N Roll Recing “Definitive” kiadásában. Emellett bónusz tartalmak is elérhetőek, mint például grafikák a játékokhoz, fejlesztői elemek, fel nem használt tartalmak, interjúk és egyéb infók.

Az eredetileg 1993-ban Super NES-re (majd később Amigára, Amiga CD32-re és MS-DOS-ra) kiadott The Lost Vikingsben Erik a Fürge, Olaf a Testes és Baelog a Vad a főhősök, akiknek egyedi képességeikre építve kell több száz feladványt megfejteniük, ellenségeket legyőzniük és ádáz utakon hazajutniuk. A “Definitve” változatban jobb hang és képi élmény mellett extra pályák és jelenetek várják a kalandorokat, és akár hárman is játszhatnak vele. Utóbbi tartalmak a későbbi, Mega Drive/Genesis verzióbak erültek bele. 2003-ban egyébként Game Boy Advance-re is megjelent, 2014 óta pedig a Battle.netről ingyen leszedhető és a DOSBox emulátorral nyomható. 1997-ben egyébként The Lost Vikings 2 címmel lett egy folytatása is.

Az 1993-ban szintén Super NES-re, majd rá egy évre Mega Drive-ra/Genesisre megjelent Rock N Roll Racingben csapdákkal teli pályákon kell végigszáguldani, miközben ismert rock és metál dalok dübörögnek ebben a roncsderbis-versenyzős mókában. A különféle söfőrök mind egyedi képességekkel bírnak, az élményt pedig tovább módosítja az, hogy milyen verdát választunk: ezek ráadásul fejleszthető arzenállal vannak felszerelve. A “Definitive” változat környezeti hatásokat is tartalmaz – mint a hó és az eső -, és akár négyen is nyomhatják együtt (szemben az eredeti 2-vel). A pályák összesen 384 variációban érhetőek el, támogatja a 16:9-es felbontást, továbbá eredeti és új dalok is vannak bennei amellett, hogy “Loudmouth Larry” kommentátor új hangklippjeit is hallhatják. Az alkotás egyébként az RPM Racing folytatásaként indult RPMII címmel, de a licencelt zenék beépítése után megváltoztatták a nevét. 2003-ban Game Boy Advance-on is elérhető lett. 1997-ben egy folytatást is kiadtak PlayStationre Rock & Roll Racing 2: Red Asphalt címmel.

Az eredetileg 1994-ben Super NES-re és MS-DOS-ra kiadott Blackthorne (amely Blackhawk néven futott bizonyos európai országokban) Kyle “Blakthorne” Vlaros képzett katona történetét meséli el, aki nyers erejével, állatias ravaszságával és rejtélyes múltjával – meg persze egyre erősebb puskájával – indul útnak, hogy beteljesítse végzetét. A játékosok egy futurisztikus, 2D-s idegen világban kell, hogy helyt álljanak, amelyet mutáns szornyek és koboldhordák leptek el. A nép felszabadítása plusz egy pályával bővült a “Definitive” kiadásban, plusz “köd” is lesz a térképen, amely fokozatosan oldódik fel, ahogy felfedezik a világot. A játék Sega 32X-re is kikerült 1995-ben extrákkal, Classic Mac OS-en 1996-ban letett nyomni, Game Boy Advance-en pedig 2003-ban, amit tíz évvel később követett egy windowsos verzió.

A most már több nyelven is elérhető gyűjtemény PlayStation 4-re is kapható már most. Azok, akik megvették a The Blizzard 30-Year Celebration Collectiont ingyen megkapják. Utóbbi egy olyan, még februárban kiadott pakk, amely a különéfle blizzardos játékokhoz elérhető, feloldható tartalmakat foglal magába, hasonlóan a számítógépes The Celebration Collectionhöz. Mindenki más külön is megveheti a retrogyűjteményt.

4 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Lost vikings az jó volt! És milyen rég.. D

  2. A Blackthorne király játék, PC-re is van. 🙂

  3. Nagyon csábító kollekció, mindhárom játékkal anno több tíz órát játszottunk, el is morzsoltam egy (nosztalgia)könnycseppet.

    2
    • Nemrég toltam végig a Blackthorne-t, a Donkey Kong Country-t SNES-EMUN. Most jön a S.Castlevania IV, a The Lost Vikings II, meg a Kong Country többi része. RNR Racing-et csak keveset. 🙂 De az Alien3 sem tűnik rossznak. 32X-emun is akartam játszani a BT-vel -kurtajól néz ki, sokkal-sokkal jobban, mint SNES-en!!- csak akadozott nagyon, uh maradt a SNES verza.

      1