Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Blizzard – a cégbe olvasztották a Crash Bandicoot remake-ekért felelős Vicarious Visionst

Jelenleg a Diablo II remake-en dolgoznak.

Az Activision Blizzard bejelentette, hogy a Crash Bandicoot N. Sane Trilogyért és a Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2-ért felelős Vicarious Visions a cég Activision részéről átkerült a Blizzardhoz, illetve be is olvasztották oda a csapatot. “Az alkalmazottak most már teljesen elkötelezettek a Blizzard játékok és kezdeményezések mellett” – nyilatkozták a GamesIndustry.biz-nek. A vállalat kitért arra, hogy miután már egy jó ideje működtek együtt a Vicarious Visionsszel, és jó kapcsolatot alakítottak ki, úgy érezték, hogy remek lehetőség nyílik a hosszútávú támogatásra. Jena Oneal, a stúdió feje most már fejlesztési executive alelnök a Blizzardnak, a korábbi műveleti vezető, Simon Ebejer pedig Oneal pozícióját veszi át.

Jason Schreier, a Bloomberg oknyomozó újságírója is közölt egy cikket, amelyből kiderült, hogy a Vicarious Vision már 2020 óta dolgozott együtt a Blizzarddal a Diablo szérián, illetve konkrétan a 2000-es Diablo II egy remake-jén is. A régi klasszikus újraalkotását 2020-ban valameddig még a Blizzard Team I csapata készítette, de a Warcraft III: Reforged negatív fogadtatása miatt a készítők összeültek, hogy megvitassák, mi ment félre. Megállapították, hogy a rossz tervezés, a pontatlan kommunikáció és a menedzsment miatti nyomás által elkapkodott megjelenés is közrejátszottak. Annak érdekében, hogy elkerüljék ezt a Diablo II esetét, a Blizzard úgy döntött, hogy elveszi a projektet a Team I-től és a Diablo IV-ért felelős Team III-nak adja át, amelyhez becsatlakozott a Vicarious Visions csoportja is. 2020 októberében a Team I-et átszervezték és a csapattagok lehetőséget kaptak arra, hogy a cégen belül más pozíciókra pályázzanak. Azokat, akik nem találtak új helyet, vagy fokozatosan leépítették, vagy maguktól mentek el és csatlakoztak egykori blizzardosok által alapított független stúdiókhoz. (A Team I és a Classic Team eredetileg különálló entitások voltak, de amikor 2018 környékén a Classic Team átvette a StarCraft II és a Heroes of the Storm fejlesztését, ők lettek a Team I.) A Team I újraszervezésével egy napon a Starcraft II mindennemű fejlesztését is berekesztették a csapat részéről. A Warcraft III: Reforgedot továbbra is támogatják majd, de azt nem erősítette meg a Blizzard, hogy ki lesz érte a felelős. Az pedig jelenleg még nem egyértelmű, hogy a Diablo II újragondolása mennyiben egyezik a korábban rebesgetett Diablo II: Resurrecteddel (vagy épp milyen mértékben tér el tőle).

Minden eddig elérhető részletet figyelembe véve úgy tűnik, hogy valójában nem a Blizzard “falja fel” a Vicarious Visionst, hanem utóbbi veszi át az irányítást előbbi felett, amely még egy példa arra, ahogy az Activision fokozatosan bontja le a Blizzard autonómiáját, ahogy azt már több döntéssel is tette.

A Vicarious Visionst egyébként 2005-ben vásárolta meg az Activision, és korábban a Guitar Hero, a Call of Duty, a Destiny, a Spider-Man és a Skylanders franchise-okon is dolgozott.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. A Diablo 2 remake nagyon remélem konzolokra is jönni fog.