Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Bleszinski – ijesztő, komoly probléma a hackerkedés

Cliff Bleszinski, az Epic stúdió központi figurája, aki videojáték készítőként és dizájnerként tevékenykedik, egy interjúban kifejtette, hogy mit is gondol a mostanság egyre nagyobb méreteket öltő internetes hackerkedésről: “ijesztőnek” és “komoly problémának” tartja a jelenséget.Cliffy B szerint “ki******* sz****” az, ami például a PlayStation Networkkel történt. Szerinte szégyenletes, hogy a Sony-t ilyen helyzetbe hozták, hisz a közel egy hónapos leállás “elmondhatatlan összegbe” kerül a kiadónak, plusz több olyan fejlesztő is megszívta a dolgot, akiket Bleszinski jól ismer. Ők saját friss anyagaikat pakolták volna a PSN-re, de nem tehették.Játékfejlesztőként Cliffy riasztónak látja a jövőt egy olyan rendszerben, ahol minden és mindenki online összeköttetésben áll. Emellett Bleszinski a Microsoft “hackerbiztosnak” mondott védelmét is kommentálta:[I]Necces dolog ez a hacker kérdés, hiszen ha rossz társasággal kezdesz el packázni, könnyen tönkretehetik minden munkádat[/I] – fogalmazott nagyon óvatosan a játékfejlesztő.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ezt tudjuk mi is:(

 2. bazinga!

 3. kéne egy olyan hacker csoportot bérelni, akik a rossz indulatú hackereket buktatják le, jutalomért:)

  • Így is van! Rablóból lesz a legjobb pandúr…

   • Ez így van.De kik is ezek?Ezek az emberek különlegesek és kicsit betegek. Nagy árat fizettek a tudásukért. Nem csajoztak, nem a beach-en lóbálták a lábukat, és nem sportnak éltek, hanem legalább 15 évig könyveket bújtak, a netet, és a gépüket. Magyarul kockák. A világgal való kapcsolatuk annyi, hogy levágják mennyivel okosabbak másoknál az informatikában, és óriási tudásuk jelentette hatalmat érvényesíteni szeretnék a világban, hogy megtalálják a céljukat vele az életben. Legtöbbjük talán valóban valamiféle modernkori keresztes lovagnak tartják magukat, vagy egyenesen varázslónak, netalán istennek.Elszállt önértékelésükkel bármiféle legkisebb sérelmet képesek megbosszulni, hatalmuk bizonyítása céljából. Nincs ellenségük, ezért találnak maguknak. Személyes indíttatás alapján, nincs benne olyan logika, mint a vírusokban.Egy valamit azonban elérnek, tudton kívül. Saját fajtájuk felértékelődését. Hamarosan a legtöbb cég felismeri, ha biztos rendszert akar, akkor a legjobbat kell megszereznie, azokat a hackeret, akik a legjobbak. És kemény pénzekért alkalmazzák majd őket.Ez az egytelen mód majd, hogy megzabolázzák ezt a egyre terjedő rákfenéjét a társadalomnak, és végül beáll majd egy egyensúly, a biztonságos rendszerek és hackerek között, ahol kis százalékban lesznek majd képesek érvényesülni. Mindig lesznek esetek, de nem ilyen mértékben mint ma, ahol a diákok felülmúlják tanáraikat, mert úgy születnek, hogy vérükben hordozzák az 1-es és a 0-s gént.Láttam egy ismeretterszjesztő filmet, hogy amerikában az FBI-nál már 10 éve alkalmazzák a rácsmögötti hackereket versenytársaik elfogására, engedményekért cserébe, és hasznosan. Ezeket a hackereket 5-10 évre büntetik, majd elöbb utóbb kiengedik, de egy életre eltíltják őket a számítógépektől ( , amerika… egy vicc…) Egyszerre okosak és nem az FBI-nál, mert a kiengedetteknek akaratlanul is megtanítják a saját nyomozati módszereiket.

 4. Nagy bajt/kárt/stb.-t csináltak ezek a pöcsök . Ez tény . Remélem ugyanilyen mértékű lesz a büntetésük is . Megérdemlik.

 5. Az ember a történelem folyamán bebizonyította, hogy nem méltó a túlzottan nagy szabadságra (tisztelet a kivételnek). Rendszeresen vannak olyan egyének, akik a kiskapukat használva próbálnak hasznot húzni a másik kárára. Az internet az eddigi legnagyobb lopások helyszíne, és erre a hatóságok sajnos későn reagáltak. Nem értek a programozáshoz, de itt kemény új szabályokat, védelmet kell bevezetni, akár hardverileg is. Megint megelőzte a szekér a lovat….

  • Sajnos üzletileg még mindig jobban megéri így fenntartani. Amikor a CIA és az FBI is csak marketingdumával védi a szervereit, miszerint háborús cselekménynek veszi a megtámadásukat, addig sok minden nem fog változni szerintem.

 6. Én egy az egyben úgy bánnék ezekkel a hackerekkel, mint a legdurvább terroristákkal. A szememben nincs különbség. Emlékszik még valaki Sandra Bullock A hálózat csapdájában című filmjére? Lassan ott tartunk, hogy tényleg képesek lesznek egy ember identitását törölni. Amikor már egy olyan kis kézikonzol, mint a 3ds, vagy a Ps Vita a közösségi dolgokról szól, minden online rajta, akkor már tényleg van félnivaló. Egyetlen jó van az egészben, ha jónak nevezhető, hogy rákényszerítik a cégeket, hogy a legkomolyabb módon védjék a felhasználók adatait.

 7. nem azt mondtam, h nincs igaza, csak az, h amit mondott abban nincs semmi újdonság. minden épeszű játékfejlesztőnek a nyilatkozatát be lehetne ennyi erővel vágni ide.1 szó mint 100, a sok hacker támadás ami most zajlik, kurva nagy gond. ezt bárki megmondta volna.

 8. nagy kobak ez a cliffy. legközelebb talán valami kevésbé nyílvánvaló dolgot is mondhatna amivel okosabbak leszünk.

  • Ez véleménykinyilvánítás volt!

  • “Ha te is a helyében lennél te sem mernél semmit nyilatkozni.Kijelenti, hogy a Ms hackerbiztos… erre a hackerek vérszemet kapnak és elintézik…Az epice-t is megtörték, képzeld el mi lenne ,ha mondjuk a premier gear of war 3 online részét vágnák csak haza…..Én megértem a csókát….. igazi “”kemény”” gyerek, de azért helyén van az esze.”

 9. már én is félek…..