Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Biztonságosabb sisakok jönnek

Általában történnie kell valami nagyon rossznak, hogy a biztonság újra előtérbe kerüljön. Ez történt most is. Felipe Massa a Hungariring időmérőedzésén egy fatális balszerencsének köszöntetően súlyos fejsérülést szenvedett egy alkatrésztől ami egy másik autóbúl esett ki korábban. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Massa nem szenvedett maradandó sérüléseket és remélhetőleg mihamarabb visszatérhet a versenyzéshez.A Ferrari sisakgyártója, a Schuberth természetesen most gőzerővel kezdett a sisak fejlesztésébe. A cél az, hogy egy hasonló baleset után a pilóta sérülés nélkül szálhasson ki az autóból.[I]”Olyan sisakot kell építenünk, amely ellenáll az ilyen terheléseknek is. A rugó száz kilométeres óránkénti sebességgel csapódott a 240 kilométeres óránkénti sebességgel érkező Felipe Massa sisakjának, ami összesítve 340 km/h, így két tonnás erőhatás érte a versenyző sisakját és fejét.”[/I] – modta Oliver Schimpf.A cég most kapta csak vissza sisakot az FIA-től, akik eddig vizsgálták ezért Schimpf csak a sajtóban látott képek alapján tudott nyilatkozni még: [I]”A sérülésnyomok alapján a rugó a sisakrostélynak repült, majd a felületének két harmadával a peremhez csapódott.”[/I]Schumacher sisakja már biztonságosabb lesz – mondta. [I]”Felipe sisakrostélya akkor szakadt le, amikor az segítők meghúzták. A sisak és a sisakrostély peremét nem műanyagból, hanem titánból készítjük, így kétszer olyan stabil.”[/I]Azt is elmondta, hogy az Airbus segítségével hasonló baleseteket fognak szimulálni és különböző alkatrészekkel célozzák majd meg a sisakot.[I]”Merészen hangzik, de az a cél, hogy a sisakok olyan ütésnek is ellenálljanak, mint amilyen Massa RF 1.7-esét érte, és a versenyző egy sisakcsere után visszatérhessen a pályára.”[/I]Schumacher azt kérte, hogy a sisakjának első része legyen olyan vastag, amennyire csak lehet.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Lehetséges, hogy egyszer majd fedett lesz a fülke

  • nem lesz, már rég megoldhatták volna…ez egy naaagy gokart!

  • A fedett fülke felvet egy újabb problémát. Ha baleset van, még nehezebb kiszedni a sérültet az autóból.

   • Biztos meg bírnák oldani, de mind egy ahogy telnek az évek és jönnek a balesetek mindig biztonságosabbá fogják tenni az autót meg a szabályok is olyanok lesznek, hogy minél jobban biztonságban legyen a pilóta

 2. “Jól néznénk ki, ha azt mondták volna az első repülő lezuhanásakor a mérnökök, hogy “”á, nem fordul elő ez még egyszer, de legalább is nem olyan sűrűn, hogy bármit is fejlesszünk a repülő biztonságán…””. Remélem érted a hasonlatot. Direkt sarkítottam.A fejlesztés kell állandóan és ez kiváltképp igaz a biztonságot célzó kezdeményezésekre.”

 3. Nem hiszem azért, hogy ilyesmi balesetre nagy esély van még egyszer, majd biztos mindenféle rugót meg csavart dobálnak a sisakoknak:)

 4. Frankóó 😀