Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Biznisz – számok Nagy-Britanniából

Most, hogy egy új év vette kezdetét, pár érdekes számadatot olvashattunk a [b]videojáték ipar[/b] 2016-os teljesítményéről az Egyesült Királyságban.Míg 2015-ben £927.7 milliós bevételt termeltek a dobozos játékok, addig 2016-ban „csak” £776 millióst – bár érdemes kitérni arra, hogy 2015-ben 53 hetet számoltak, míg 2016-ban 52-t. (Az ERA adatai a GfK számok alapján.)Ezzel szemben a digitális eladások £1.95 milliárdról £2.2 milliárdra nőttek, azaz 12%-kal. (IHS becslések.)Így összesen 2.9%-ot nőtt a videojáték ipar, £2.96 milliárdra.Az ERA információ szerint az Egyesült Királyság játékszoftver iparának 74%-át teszik ki a digitális játékok.Ez a kijelentés is csak becslés, ugyanis a fejlesztők, a kiadók és a digitális „üzletek” még nem egyeztek meg annak tekintetében, hogy megosszák letöltési számaikat és bevételüket.Mindezen információk alapján az Egyesült Királyság videojáték piaca így 2016 legsikeresebb szórakoztatóipari szegmense. A videó – ami az eladott, [i]stream[/i]elt vagy letöltött TV vagy mozi tartalmat foglalja magába – £2.25 milliárdot, míg a zene (letöltött, [i]stream[/i]elt vagy CD-n vásárolt) £1.1 milliárdot termelt.Egyébként ezen piacok is nőttek 2016-ban, a Netflix, a Sky, az Amazon Prime, az Apple TV, a Spotifiy, az Apple Music, a Deezer és egyéb digitális és [i]streaming[/i] szolgáltatások használatának növekedése következtében.A régió legsikeresebb videojátéka a PS4-re is megjelent [i]FIFA 17[/i] volt, 2.5 millió eladott példánnyal megjelenése óta – ami szinte megegyezik elődjével. Az év legsikeresebb videója a [i]Star Wars: Az ébredő Erő[/i] volt, 2.3 millióval.A legsikeresebb zenealbum pedig a [i]Now That’s What I Call Music 95[/i], 908,500 eladott példánnyal.[i]Források: [a http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-01-05-era-uk-digital-games-made-2-2bn-in-2016-and-offset-physical-decline]GamesIndustry.biz[/a], [a http://www.mcvuk.com/news/read/era-2016-physical-games-revenue-down-16-4-year-on-year-but-digital-up-12-1/0177257]MCV UK[/a], [a http://www.eraltd.org/news-events/press-releases/2017/entertainment-sales-reached-63bn-in-2016/]ERA[/a][/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Elég szomorú.Lehet hogy a digit kényelmes. De ugyan azért a pénzért nem birtokolod a játékokat. Ha egyszer lelövik mondjuk a PSN-t akkor minden egyes forint amit kifizettél a kukába ment. Ráadásul megveszel valamit…végül nem tetszik vagy 1 kitolás után többet elő sem vennéd…Eladni elcserélni nem tudod. Szintén kidobott pénz.Már csak azt nem értem ha az egyesül királyság az egyik legsikeresebb szórakoztatóipari szegmens……És hosszú heteken át bitorolta az eladásokat a COD ami nyilvnvalóan a PS4-en történt és nem pc-n vagy a jóval gyászosabban fogyó boxon. Akkor hogy lehet hogy a sokkal szarabbul fogyó BF1 mégis megelőzi a legnagyobb játékplatformon eladásokban többedmagával (jópár cím megelőzte) a COD-ot? Nekem nagyon kamuadatnak tánik minden amit a britektől leközölnek….

 2. Én maradok a lemezes/dobozos kiadásoknál mint mindig.

 3. A videó – ami az eladott, streamelt vagy letöltött TV vagy mozi tartalmat foglalja magába – £2.25 milliárdotvs Az év legsikeresebb videója a Star Wars: Az ébredő Erő volt, 2.3 milliárddal.Szegény angolok mást nem is néztek, és a matek se megy valakinek 😛

 4. Gondolom nem véletlenül jelent meg, vagy fog megjelenni több gyűjtői kiadás játék nélkül.

  • Nyilván, bár nem igazán tudom az ilyen kiadásokat (pontosabban akik megveszik) megérteni. Ha te gyűjtő vagy akkor azért vagy gyűjtő mert szereted a relikviákat, szereted a szobádban látni a játékokhoz tartozó csecsebecséket, magyarul ragaszkodsz a materializált változathoz. Eddig teljesen rendben van, de akkor miért pont a játék az aminél nem érdekel, hogy nem lesz a polcodon? Valószínűleg túl ódivatú a gondolkozásom.

   • Van mar jopar gyujti itthon, ahol cseszhetem a jatekot a regi konzol hianyaban. Hosszu tavon jobb a digitalis, foleg ott, ahol van valamilyen visszafele kompatibilitas is.

    • Semmivel nem jobb a digitális, főleg ,hogy ugyan annyit kérnek érte.A bérlés meg külön vicc.Főleg annak fényében ,hogy 10 év után kész csoda lesz ha menni fog még az előző platform támogatása….

     • Egy, szerintem mar regota nem keszulnek olyan jatekok, amik legendasak lennenek. A masik, szentimentalis erteken kivul, kb semmi amit a gyujtemeny er. Vehetnek rajta egy jobb TV-t ha mindet elvinnek ertekeben, huha.Johet a digitalis, evekkel ezelott elmozdultam az iranyaba, mara kizarolagos.

    • És ahol nincs visszakomp? Ahol nincs régi konzol? Illetve ha egyszer mondjuk lelövik a szervert ahonnan szedheted?A dobozost bármikor előveheted. A réi konzolt félrerakod (vagy gyorsan beszerzed) és go. + van értéke. Elég megnézni milyen árakat kérnek 1-1 régni snes n64 saturn és egyéb játékért. A digit értéke szinte semmi.

   • Egyre kevesebb gyűjtőit veszek. Az utolsó 3 játéknál is visszamondtam és inkább a limitált, vagy steelbook kiadásokat választottam. Már a szekrényekben sincs hely. 80%-a ott van mind bezárva. Már nem egyszer megfordult a fejemben, hogy fel kéne számolnom és csak a kedvenceimet tartanám meg. Digitális nálam szóba sem jöhet. Bízok benne, hogy a jobbak, ami csak úgy elérhető, majd kijön egy válogatás vagy valami hasonló lemezen egyben. Jó pár cím van már.

 5. Ez a 74% elég csalóka nekünk. Gondolom ebben benne van az összes telefon/pc-s piac is ahol majdnem 100 % a digitális eladások részesedése.