Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Biznisz – multiplatform fejlesztő lesz a Quantic Dream

Tizenkét év PlayStation exkluzivitás után multiplatform fejlesztő lesz a [B]Quantic Dream[/B] (Heavy Rain / Detroit). A VG247.com híre szerint a stúdió egy olyan vadonatúj játékmotoron dolgozik, mely cross-platform kompatibilis, azaz multi-platform fejlesztésre is alkalmas. A Quantic Dream továbbra is fejleszt PlayStationre, ugyanakkor az az új célja, hogy “játékait a lehető legtöbb játékoshoz eljuttathassa világszerte, platformtól függetlenül”. Guillaume de Fondaumiere alapító szerint “ez mindenképpen egy nagy lépés 12 év exkluzív PlayStation fejlesztés után”.A Quantic Dream már PC, Dreamcast, Xbox, PS2, PS3, PS4, és PS4 Pro rendszerekre készített engine-eket. Éppen ezért biztosak benne, hogy meg tudják tartani a rájuk jellemző magas minőséget multi-platform formátumban is. “Sokat tanultak” PlayStationön, mely tudást most “más platformokra is át akarják vinni”.A Quantic 200-ról 300-ra emeli munkatársai számát. Ezt a jelentős előrelépést egy most létrejött deal biztosítja, mely során a kínai Netease bevásárolta magát a cégbe. Ennek köszönhetően a Quantic ezután “globális multi-franchise szórakoztató vállalat” minőségben funkcionál tovább, elvileg független formában..A Netease korábban már komolyan invesztált néhány Blizzard játékba, hogy azok az ázsiai piacra kerüljenek, nemrégiben pedig 100 millió dollárt fektettek a Bungie-ba.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Magyar felirat miatt kár érte.

 2. Én sose szerettem a QD játékokat úgyhogy nem nagyon izgat a dolog. De sztem. alapvetően hibás az a gondolatmenet, hogy csak az exclusive lehet jó játék!

 3. RIP magyar nyelv a játékaikban.

 4. R.i.p. pénaztásön

 5. Picit továbbgondolva…Nem tudom van-e rá esély, de ha a PD hasonlóképpen kihátrálna a GT-vel, az lenne az a pont nálam, ami után könnyes búcsút vennék a pléjsztésöntől. =(

  • Miért, utána fájna, hogy más is játszik a Gran Turismoval? Nem lenne tőle rosszabb a te gépedbe behelyezett verzió.

 6. A kínaiak rengeteg digitális szórakoztatással foglalkozó cégbe beleugrottak pénzügyileg az utóbbi években, többnyire eredményesen, ez csak jól jöhet a QD-nek is. Nem tartok attól, hogy bármiben csökkenne a minőség.

 7. Jó, mondjuk a QD játékoknak amúgy is a sztori és a különböző változatok a fő értéke, ez még nem függ attól, h exkluzív vagy nem. Az viszont simán lehet, h grafban nem hozza majd az eddigi szintet.

 8. Akkor itt a vége aminőségi játékaiknak. Meg lehet nézni, hogy akik eddig csak exkluzívokat csináltak miután áttértek multiplatformra egy kalap sz*rt nem érnek a játékaik.

 9. Sok pénznél jobb a több.

 10. Insomniac games is majdnem belebukott egy ilyenbe.

 11. Hát, ugyan én soha nem voltam oda a játékaikért, meg ha továbbra is fejlesztenek a Sony konzoljaira, akkor nekem tök oké. De kíváncsi leszek, hogy ezek után meglesz-e ugyanaz a minőség, hogy a Sony nem áll majd mögöttük.

  • Szinte biztosan kijelenthető már most, hogy nem lesz meg 🙁 Kézzel fogható a különbség egy exklúzív és multi között.

 12. Izgalmas hír, kíváncsi vagyok milyen projektek leszek ebből, remélem a megszokott QD minőség marad. Egyébként adtak ki egy jópofa vidit is, amiben Choe számol be a hírről.https://mobile.twitter.com/Quantic_Dream/status/1090264691090149376