Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Biznisz – lecsapott a Bethesda a Prey” szóra”

Szomorúan és dühösen adta hírül a világnak a háromtagú NoMatter Studios indie fejlesztőbrigád, hogy Prey for the Gods című játékukat mostantól [B]Praey for the Gods[/B]-nak hívják. Az akció-RPG kalandot a rendelkezésre álló publikus infók alapján azért kellett átkeresztelni, mert a Bethesda állítólag megtiltotta a “Prey” szó használatát nekik. A mini-stúdió először gondolkodott azon, hogy pereskedésbe kezd, azonban végül ezt az ideát ejtették, az [I]erősebb kutya kefél[/I] elv alapján. A játék elkészítésére kellő összeget már összekalapozták a Kickstarteren, nem akartak most az ügyvédekre is kunyerálni.A Bethesda/Zenimax “Prey” című sci-fi akciója holnap jelenik meg PlayStation 4-re is.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ha amugy a szoba bele lehetne kotni 2K nyugodtan baszogathatna a Bethesdat, ugyanis 2006-ban ugyanezzel a nevvel mar volt egy jatek. 🙂

  • Ebbe pont nem nagyon lehetne belekötni, mivel a Prey brand jogait megvette a ZeniMax (a Bethesda is az övék) és nem is a 2K volt az eladó, hanem a 3D Realms. Eredetileg ők kezdték el a Prey 2-t, amit a Bethesda is ezen a néven folytatott, csak később lett számozás nélkül Prey a játék címe.

 2. A Bethesda nagy kiadova hizta magat es ugy gondoltak, hogy elkezdenek fergeskedni. Nem kellet volna nekik engedni. A szotari prey-re nem lehet copyrightot aggatni, foleg akkor nem ha a szo egy mondat egeszet kepezi. De nem vagyok jogasz.

 3. egy dekát nem kellett volna gondolkozni, hanem bemutatni a bethesdának, hogy megnyalhatja a bráner végét, bő nyállal.Sky tévé se bírta ledózeroltatni a no man’s sky címet…ez egy eléggé szánalmas húzás volt a zedimaxéktől. Innentől rendre vajon rendre rá fognak mindenkire rontani, aki olyan gamét csinál, aminek a címében van monnyuk elder vagy doom vagy fall?!

 4. Megtiltotta… egy szó használatát. A pofám leszakad.Valaki megtilthatná a bugos játékok kiadását is, Bugthesda menne a levesbe.

 5. Ilyenkor valamelyik egyhaz miert nem csap le a Bethesdara ?Ingyen penz lenne.

  • “Amire te gondolsz azt “”a””-val írják..”

   • Nem az imadkozasra gondoltam. Az otestamentum tele van vadaszattal, ezekhez kotheto referenciakkal, de mas vallasok elso irasos muvei szinten tele vannak ezzel. Amig a magyarok hittek a regi legendakban, itt is elsok kozott szerepelt a vadaszat es istensegei.Szoval ha ugy nezzuk, akkor van parezer evnyi irasos bizonyiteka a vallasoknak, hogy a Bethesda fizessen nekik.

 6. Na nem mintha a Prey játékuk olyan sikeres lesz majd. Kezdem gyűlölni őket. Interplay miért basztátok el és miért ezekhez kerültek a Fallout jogok 🙁

 7. Bekaphatják! Én meg innentől kezdve befogok perelni mindenkit akinek a nevében benne lesz egy rohadt j betű is!

 8. Na jó ez már vicc kategória…. mi az hogy megtiltják egy szó használatát ?!

 9. pfh ez annyira számít???(gondolom hasonlót még nem is látott a világ, vicces)

 10. Szomoru tortenet.

 11. nevetséges…

 12. “eléggé undorító lépés egy szó miatt ilyen drasztikusan fellépni. ennyi erővel sony santa monica az összes játékot basztathatná amiben az “”of”” kötőszó benne van mert az szerepel a god of war játékcímekben…”