Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Biznisz – készen állunk a játékok árainak emelésére…

…a Rockstar tulaja szerint.

A Rockstar Games anyavállalatának, a Take-Twonak a vezérigazgatója szerint a videojátékos közeg készen áll az áremelésre: ezért is emelték 10 dollárral (kb. 3 ezer forinttal) az NBA 2K21 árát.

Strauss Zelnick fejes a Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference-en nyilatkozott a témáról, miután megkérdezték, hogy mit gondol az áremelés reakciójáról, és hogy ez az egész mit jelenthet a jövőre nézve. “A 70 dolláros árat azért jelentettük be az NBA 2K21-hez, mert kimagasló élmények összességét kínáljuk rengeteg újrajátszhatósággal. Továbbá utoljára 2005-ben, 2006-ban volt áremelés Amerikában, így úgy véljük: a fogyasztók készen állnak.” Hozzátette, hogy úgy fog működni majd ez az összeg, hogy ha a cég olyan szintű tartalmat kínál, amely ezt indokolja, így azt nem is jelenti ki előre, hogy mostantól mindent ennyiért árulnak majd. “Szeretnénk mindig a fizetett értéknél több tartalmat kínálni, és azt akarjuk, hogy a játék- és a fizetési élmény is pozitív legyen a vásárlók számára. Tudjuk, hogy ha a játékélmény jó is, ha azt érzed, hogy túlárazva vetted, az tönkreteheti, és nem akarsz újból hasonlóban részt venni. Ha elmész például egy nagyszerű étterembe, eszel egy finomat és a kiszolgálás is jó, de utána meglátod, hogy kétszer annyit kérnek érte, mint amennyi szerinted járna ezért, akkor sose mész majd oda vissza.”

A következő generációs árak kérdése továbbra is megosztó, és a kiadók még nem döntöttek egységesen erről. Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója novemberben védte a cég azon döntését, hogy bizonyos játékokat PlayStation 5-re, mint például a Demon’s Souls vagy a Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition, 70 dollárért adnak. A Ubisoft júliusban arról beszélt, hogy következő generációs kalandjaik első hulláma nem kerül majd többe, mint a jelenlegi generációsok, ami igaznak is bizonyult – bár a cég nem zárta ki, hogy később drágulhatnak termékei. Phil Spencer, az Xbox feje pedig tömören így fogalmazott: “Iparként annyiért adhatjuk a dolgokat, amennyiért akarjuk, és a fogyasztó majd eldönti, hogy mi a jó ár a számára. Nem zavar az, ha mások megváltoztatják az árakat, mert tudom, hogy mindenkinek a döntése mögött saját üzleti szükségleteik állnak. Manapság azonban a játékosoknak több döntési lehetősége van, mint valaha, és végső soron tudom, hogy a fogyasztó irányítja azt, hogy milyen árat fizet, és én bízom ebben a rendszerben.”

Ti mit gondoltok? A fejlesztési költségek indokolják az áremelést? Fizetnétek többet azért, hogy konkrét élményeket kapjatok? Vagy csupán kapitalista csel az egész?

Forrás: VGC

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Lehet erre a fazonra cifrákat mondani (én se értek vele egyet mert speciel a GTA5 az első hétvégén behozta a komplett fejlesztési költséget, innentől kezdve meg ne rinyáljanak) de valahol megértem, hogy ilyet mer mondani mert nem fog senki se kevesebb játékot vásárolni csak mert némileg emeltek az árakon. Úgyis megveszi mindenki a kedvenc várva várt játékát.
    Kis párhuzamot érzek a loot box botránnyal is, mindenki szidja a rendszert és sose vesz senki se, mégis dollár milliárdok(!) folynak be belőle a kiadóknak.

    Egyébként egy elgondolkodtató eszmefuttatás a témában:
    https://youtu.be/dOVZjyruyqI

  2. Én mára eljutottam oda ,hogy előrendelni egyáltalán nem szokásom ,teljes árat meg csak kivételes játékok esetén vagyok hajlandó fizetni. Két havonta úgyis jön egy leárazás.

    1