Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Bethesda Softworks – elhunyt az anyacég alapítója, Robert A. Altman

“Igazi látnok és barát volt, aki hitt az emberekben.”

Elhunyt Robert A. Altman, a Bethesda Softworks anyavállalatának, a ZeniMax Mediának az alapítója és vezérigazgatója – írta egy közleményben a cég. A vállalat úgy fogalmazott, hogy “igazi látnok és barát volt, aki hitt az emberekben, és abban, hogy mire lehetnek képesek együtt. Kiemelkedő vezér volt, és mégjobb emberi lény.” Beszámoltak arról is, hogy a koronavírus-járvány alatt Altman minden héten írt egy e-mailt, hogy tartsa a kapcsolatot a kollégákkal, és a csapat ezek közül meg is osztott egy igazán kedveset, teljes egészében – ezt is a fenti linken találjátok.

Altman 21 éve alapította a ZeniMaxot, és idővel az egyik legnagyobb videojátékos kiadóvá nőtte ki magát, amely olyan több millió dolláros franchise-okat felügyel, mint a Doom, a The Elder Scrolls és a Fallout. Az üzletember 72 éves volt, de a halál okát nem határozták meg, azonban a különféle készítők által megosztott posztok alapján váratlanul érte kollégáit. Felesége, Lynda Carter színésznő egyébként a 70-es években játszotta egy televíziós sorozatban Wonder Womant, és 1984-ben házasodtak össze. Altman öt The Elder Scrolls játékban, valamint a Fallout 4-ben is vendégszinkronhangként szerepelt: előbbiekben Azura istenséget alakította például.

Altman a Bethesda Softworks alapítójával, Christopher Weaverrel hozta létre a ZeniMax Mediát (a “Zenith” és a “Maximum” szavakat összerakva), mint a Bethesda akkori anyavállalatának utódját. A Bethesda az Altmantől érkező befektetéssel és más igazgatósági tagok támogatásával megvásárolta a Fallout franchise-t az eredeti kiadójától, az Interplaytől 2004-ben; az id Software-t és a Wolfenstein, a Doom és a Quake szériákat 2009-ben; valamint az Arkane Studiost és a MachineGamest 2010-zel, akiket utána a Prey és a Wolfenstein sorozatokra állítottak rá.

Altman elég komoly kapcsolatokkal rendelkezett, ügyvédként például partnere volt a Lyndon B. Johnson elnöksége alatti nemzetvédelmi miniszternek, Clark Cliffordnak, így több hírességet is be tudott vonzani, hogy egyrészt a ZeniMaxba fektessenek, másrészt igazgatósági tagok legyenek. Ilyenek voltak például Les Moonves, egykori fejes a CBS televízió- és rádiószolgáltatónál; Terry McAuliffe, Virginia egykori kormányzója és az amerikai demokrata párt kampányaiért és pénzgyűjtéséért felelős Democratic National Committee elnöke; Jerry Bruckheimer producer, aki például A Karib-tenger kalózaiért is felelős több sikeres film mellett; Cal Ripken Jr. baseball-legenda vagy Robert Trump, Donald J. Trump volt amerikai elnök fiatalabb testvére. Októberben a ZeniMaxot megvette a Microsoft 7,5 milliárd dollárért.

Nyugodjék békében.

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. RIP!

    1
  2. Szép birodalmat épített fel. Hát mondanám, hogy a semmiből, de azért ilyen kapcsolati tőkével… örülök, hogy okosan kamatoztatta mindazt, amivel a sors megáldotta. Én személy szerint hálás vagyok neki, hatalmas játékokat készítettek, ezek közül több is nagy kedvencem volt, vagy az a mai napig.
    Bízom benne, hogy alapítójához hűen, az MS még tovább emeli majd a cég hírnevét a minőségi játékok terén.

    Nyugodjon békében.

    1