Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Bethesda Softworks – az új játékaik vagy előbb érkeznek Xboxra és PC-re, vagy jobbak lesznek rajta

Nem akarnak mindent elzárni a PlayStation játékosai elől.

Még szeptemberben jelentette be a Microsoft, hogy megvásárolta a Bethesda Softworks anyavállalatát, a ZeniMax Mediát, a játékosokat pedig azóta foglalkoztatja, hogy vajon milyen formában jutnak el – ha egyáltalán eljut – a stúdió játékai PlayStation-re: elvégre a DOOM, a The Elder Scrolls és a Fallout sorozatok mind náluk vannak.

Az Xbox pénzügyi igazgatója, Tim Stuart a Jefferies Interactive Entertainment Virtual Conference-en (amelyet leiratát a Seeking Alpha készítette el) nemrég arról beszélt, hogy a cégnek nincs szándékában “kirántani minden bethesdás tartalmat a Sony, a Nintendo vagy bárki más alól”. Kifejtette azonban, hogy hosszútávon az a cél, hogy ezek a tartalmak vagy először Xboxra és PC-re érkezzenek, vagy jobbak, illetve legjobbak legyenek ezeken a platformokon, ezzel különböztetve meg őket.

Phil Spencer egyébként a Kotakunak nyilatkozott még október végén, ahol egyrészt azt mondta, hogy játékonként döntenek majd arról, hogy ellátogatnak-e az alkotások más platformokra, viszont azt is nyilatkozta, hogy ahhoz, hogy jövedelmező legyen az alku, nem feltétlenül szükséges más felületeken is értékesíteniük tulajdonukat. Todd Howard a GamesIndustry.biznek pedig arról beszélt, hogy “nehéz lenne elképzelni” egy Xbox-exkluzív The Elder Scrolls VI-ot, bár a részleteket még véglegesítik.

Érdekesség, hogy a Bethesda a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo kapcsán időszakos exkluzivitást kötött a Sonyval, így ezek a játékok egy ideig kizárólag PlayStation 5-re lesznek kaphatók, attól függetlenül, hogy most már a Microsoft tulajdonát képezik.

3 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Annyira nem érint, se az TES, se a FO nem izgat, talán a DOOM-ot sajnálnám egy kicsit. Butább játékot meg nem veszek! ;DD

    1
  2. Kíváncsi vagyok mit ért azon pontosan, hogy xbox-ok “jobbak” lesznek a játékok.
    Mivel a PS5 meg a Series X kb ugyanolyan erősek csak szándékos butítás jöhet szóba. Ami kicsit érdekes lenne, pláne hogy a PS5ös verzióért is ugyanannyi pénz kérnének. Ha technikai szempontból értette.