Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Bekeményít az SCE UK főnöke

Ray Maguire, a Sony angol részlegének vezetője kemény, elszánt üzeltember, aki bátran veszi fel a kesztyűt a konkurencia markáns területfoglaló és piacvásárló politikájával szemben. Egy korábbi [A http://playstationlive.hu/note/239]HÍRÜNKBEN[/A] már szó volt róla, hogy az úrnak határozott elképzelései vannak a Playstation 3 jövőjével kapcsolatban, most azonban újra megszólalt. Maguire szerint míg a PS3 még csak a szárnyait bontogatja, a konkurencia máris ellőtte szinte minden puskaporát. Elismeri, hogy a Sony-nak valóban több időre van szüksége ahhoz, hogy egy-egy terméket bevezessen a piacon, ám ennek oka van. [I]”A legerősebb videojáték platformot hoztuk be a piacra, amely még nagyon sok ideig jelen lesz ott. A Playstation 3 még csak életciklusának feléhez sem érkezett el, akkor, amikor a konkurencia már kifelé megy a divatból.”[/I]Maguire azt is tudja, hogy a vásárlók igényeit gyorsan kiszolgálni, és kegyeit elnyerni nem egyszerű feladat: “Arra még nem jöttünk rá, hogyan lehet hamarabb életet adni egy gyermeknek, mint 9 hónap” – élcelődött az igazgató.A Home közelgő fellövésével kapcsolatban is van véleménye Maguire-nek: “Jobb kicsit később egy kész anyagot fellőni, mint utólag a végtelenségig patch-elni. Biztosnak kell lennünk abban, hogy a megfelelő időben jövünk ki, amikor már minden rendszer működik, és le van tesztelve.Bár a játékosok többsége mindent lehetőleg AZONNAL akar, Maguire szerint “Jó minőségben kiadni valamit fontosabb, mint gyorsan kiadni.”Ray Maguire a Gamesindustry.biz-nek adott interjújában a következőket mondta:[I]”Amikor elindultunk, szinte kizárólag a PS3 funkcióiról beszéltünk csak, és kissé elhanyagoltuk a játékokat. Sőt, talán nem is volt még elég erős játékkínálatunk.””Most, hogy baromi erős címeink jönnek ki így az év végén, mindenki láthatja, hogy gőzerővel beindult a játékrészleg is. A belsős és külsős fejlesztők is teljes erőbedobással dolgoznak.””Eközben az emberek felfedezik az olyan fullextrás opciókat is, mint pl. a PlayTV – én pont most rakattam 320GB-os merevelemezt a gépembe, csak emiatt.””Végre előtérbe kerül a PS3 – PSP Remote Play funkciója is.” “Ezeket a területeket jövőben még jobban meg fogjuk erősíteni. Behozzuk a GPS funkciót, valamint a kamera felhasználhatóságát is bővítjük.”[/I]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. A PS3 hatalmas csalódás a szememben.

 2. “sztem ez a generáció már elúszott…egyszerűen erős a konkurencia mindenben…Persze lehet,hogy a MS minden puskaporát nagyjából ellőtte,de minden egyes hátrányba kerülésnél jön egy drasztikus árcsökkentés(ami mostanában tényleg fontossá válik) illetve ha ez sem fog segíteni,akkor egy új gép….Ráadásul a MS marketing nagyon jól működik,gondoljatok bele,még egy MGS4 launch-ra is kitaláltak vmit: “”Xbox 360 generates more dollars at retail for third party publishers.””…Valszeg a KZ2 launch-ra is lesz vmi az tuti….figyelemelterelés mindenképp….De nem kell messze menni,ha itthon bementek vmelyik áruházba…Óriási Xbox display-ek mindenhol,a játékok magyarítva,stb…PS3-ból meg van egy darab kiállítva,az se működik,ha meg igen,akkor megy rajta vmelyik multiplatform játék,ahelyett,hogy demózna rajta a GT5,vagy Uncharted,vagy egy baszott nagy plazmán az LBP,hogy a gyerekek megőrüljenek érte…De állítom avval is lehetne gépet eladni,ha a házimozi részlegre beállítanának egyet,mondjuk egy XMB funkciókat bemutató videómontázzsal….a sok techb*zi biztos rákapna…Azt sem értem,hogy a third party fejlesztőket miért nem presszingelik a BD megtöltésére,kovácsoljanak belőle előnyt,legyen extra hangsáv,így készült videó,bármi,ami azt a maradék 37GB-ot megtölti….Evvel egyből lehetne terelni a népet…Szóval van megannyi kérdés ami felmerül….Idén már nagyon erős a felhozatal,nem lehet bírni,se pénzzel se idővel..Én továbbra is maradok a gépnél,mert kezdenek durvulni a játékok,és hála istennek most már a multiplatformok is…”

 3. vicces ez a 9 hónapos szöveg, pláne úgy h az első géppel mindent lesöpörtek. és most sem ien playtvkkel kéne jönni hanem új exkluzív címek bejelentésével.

 4. biztató kis beszéd 🙂 és valóban, inkább a minőségre figyeljenek mint hogy összecsapják az egészet.

 5. Meg fogtok kövezni, de sajnos én ezt a hurráoptimizmust amit a cikk sugal én nem látom oly fényesen.Lehet hogy egyszer beindul ez az úthenger, de egy ilyen szerkezet csak a lejtőn tud begyorsulni igazán – igaz olyankor nincs ember aki megállítsa.Viszont nem értem hogy a Sony a henger elindítását miért nem a domb tetején kezdte el? Úgy tűnik előbb a Sony a Ps3-al és szerintem a PsP-vel is a völgy aljáról indult el a hegyet megmászva és most meg a féket nem meri még kiengedni teljesen.Pedig a Ps2-nek köszönhetően a hegycsúcs tetején voltak, de az indulásnál a gép rükvercbe lett rakva.

  • “””Hurráoptimizmus”” – Bogyi vazzeg ezt a szót engedelmeddel beépítem a repertoáromba.”

  • “Sajnos igazat kell, hogy adjak. Ez a sokadik abszolút magabiztos beszéd valamelyik sony fejestől, de nem igazán látom a végeredméynt. “”Egy évben ne csak egy MGS4 jelenjen meg””. Nem rossz a Resistance és társai, de azért ennél több kell. Legalább 4-5 systemseller, mint amilyen Kojima csodája volt.”

 6. “””Jó minőségben kiadni valamit fontosabb, mint gyorsan kiadni.””- RROD – durván megmondta ez az ember.”

 7. Ez az ember tudja mit beszel !

 8. Elismerik, h amit eddig csináltak, az sz@r volt. Hajrá, hajrá.

 9. érdekes régi cikkre leltem az sg-n, nem lehet hogy ez a gyártási költség mizéria kamu?http://www.sg.hu/cikkek/13312/tovabbra_is_gondot_jelent_a_playstation_2_gyartasa

  • Miért lenne kamu? Nyolc éves hírről van szó.

   • azért gondoltam, mert ahhoz képest hogy buknak a ps2 gyártása során is csak eladtak 120 millió darabot vagy mennyit, annyi játék kelt volna el hogy ez a marketing nyereséges?

    • Amikor bejött a ps2 konzol, akkor buktak a gyártása során. Nekem ez derül ki a cikkből. Valószínűsítem, hogy a helyzet nagyban megváltozott, mivel képesek voltak kiadni egy következő generációt.

    • na igen csak ennek szerintem jókora része slim. azokat meg azért olcsóbban tudják előállítani. Meg ahogy fejlődik a technika… 8 év múlva már a blu-ray előállítása is olcsóbb lesz.

 10. még mindig drága a PS3 :s amint lesz árcsökkentés akkor talán megfordul minden, szerintem a fejlesztők is erre számítanak mert tudják hogy az 120 millió PS2 tulaj még várat magára.. vagyis egy alacsonyabb árcédulára. és szurkolok a Sony-nak de kirúgatnám az egész marketing osztályt.

  • “Ne rúgd ki őket olyan hevesen, lehet hogy az utolsó nyiffanást is kisajtolják a ps2-ből 2009-ben (asszem az az utolsó éve) mert lehet hogy több pénz jön be abból mint a ps3-ból, és ha már “”kinyírták”” a ps2-t akkor koncentrálnak 100%-osan a nagytestvérre.”

 11. na, ne etessük tovább a Trollt.

 12. Nelo állj le légyszíves. Te kezdted a fesztivált, te is fejezd be. Ilyen nem volt eddig a PSlive-on. Ne kelljen példát statuálni.

 13. hihetetlen hogy egyesekből két műanyag darab mit ki nem tud váltani..:D

 14. Emberek, utoljára kérem, nyugalom. Ne egymást b@szogassátok, hanem a partnereiteket.

 15. psp-re egy dolog kell csak: játék. speciel nekem, az elkövetkezendő fél évben, egy olyan játék van ami épphogy csak a meglesem kategória, olyan nincs is amit igazán várok. rém kevés játék jön ki rá mostanában, sajnos.

 16. “””A legerősebb videojáték platformot hoztuk be a piacra, amely még nagyon sok ideig jelen lesz ott. A Playstation 3 még csak életciklusának feléhez sem érkezett el, akkor, amikor a konkurencia már kifelé megy a divatból.””Ezt azért túlzásnak érzem.A Sony beleesett a saját maga feature nevezetű csapdájába, amiből a kiutat csak most kezdi megtalálni. Ezt felesleges ennyire körbemagyarázni. Mindenestre örülök hogy beindult a motor, habár a kurbli végig ott volt a szerszámosládában. Patchekről és félkész játékokról viszont még beszélni is szánalmas JÁTÉKKONZOL esetében. Nem létező fogalommá kellene hogy váljon végre.”

 17. Még mindig azt mondom, hogy aki jelenleg nem talál elég játékot magának PS3-ra, az nem is akar. Annyi jóféle van, hogy napi 4 óra játékkal – ami nem kevés – soha nem érsz a végére.

  • “Ezzel 100% egyetértek.Aki viszont csak a gép “”hátrányait”” veszi észre, nézi azse tudja igazán sose értékelni a már meglévő előnyeit a többi géppel szemben (ingyen online játék stb)”

   • Akárhogy is van, ezt a durva beszólogatást nem erőltesd, se Foxnak, se másnak. Eddig sem volt divat itt, ezután se legyen. Egy dolog miatt vagyunk itt mind, mert szeretjük a játékokat.

 18. exclusive címekben tényleg gyenge a ps3,ez van be kell látni hogy ez már nem egy ps2….nade nem ugatok többet , mert még megkapom hogy fanboy vagyok…pedig csak egy egyszerű játékos.

 19. “””Maguire szerint míg a PS3 még csak a szárnyait bontogatja, a konkurencia máris ellőtte szinte minden puskaporát.””Igen, ez nem vitás, hogy így lett kitalálva, hogy egyik sietteti, másik késlelteti a generációváltást.De ettől függetlenül a 360-nak most már semmi oka nincs hogy siessen bárhová is, multiplatform játékok pedig ugyanúgy jönni fognak mindkettőre.””Sőt, talán nem is volt még elég erős játékkínálatunk.””A PS2-nek meg még trágyább volt. Ezt addig fogom hangoztatni, míg valakinek beugrik mennyit volt szídva az a gép a rajtot követő egy-két évben.”

 20. engem elsősorban a játékfunkció érdekel, azért vettem, EU launcs óta kicsit meg is csömörlöttem, de úgy érzem, most azért beindult a termelés, ez persze nem kifejezetten a sony érdeme, de most érzem először, hogy nincs se pénzem, se időm, pedig csemegézni próbálom a legjobbakat…most jött a Mirrors Edge, miközben be sem fejeztem a Dead space-t, mert jött a Resistance 2, aminek multija megy ezerrel, jövő héten tán már itt van Lara, december eleje Prince of Persia, ja a Far Cry 2 meg ott figyel a dobozom alján, épp csak belenéztem fél órára és a Motorstorm 2-tőt meg sem vettem, talán jövőre bepótlom, közben lefogyott a számlám :)ezzel a kis kitérővel csak arra akartam célozni, hogy én most érzem először, hogy beérett a szoftverkínálat, persze a teljesség igénye nélkül soroltam…ennél rosszabb ne legyen és nem lesz baj :)és van egy olyan érzésem, hogy jövőre a sony is belehúz a saját fejlesztésekkel és az ismerteken kívűl pár meglepetés is lesz…végre örülök

 21. Annyiban nyugtató hogy legalább látják a hiányosságaikat…Amúgy van a Lair-en meg az F1-en kívül más game ami használja a remote play funkciót?

 22. lássuk Sony mit tudtok…..

 23. Foxhound , te mi a jó büdös francról beszélsz a 18-as és 31-es kommentedben?ha nem teccik ballagj el jó messzire oké?Nem kell ide eza feszültségkeltés!

  • Tényekről.

   • Ballagj el innen sztem ne flémelj itt! Erre senki nem kíváncsi!

    • Elárulnád, hogy te ezen az oldalon, vagy bárhol máshol kicsoda vagy és milyen minőségben, hogy egy hírszerkesztőnek megmondod mit, hova írjon és egyáltalán mit csináljon? Szerintem akinek itt gondolkoznia kellene, az te vagy.

     • Elgurult a gyógyszered?Én senkinek nem mondtam meg semmit mit tegyen, arról van itt szó, minek jön ide pocskondiázni egy hírt ha hozzászólni semmit nem tud?Talán a szombati kispajtásod Foxhound vagy mi?Egyébént is martin írta a hírt.Éste vajon kivagy?A jóisten hogy megmondod más miről gondokodjon apám.Ész az látom nem jutott sok!

     • Vedd már észre, hogy Foxhound is hírszerkesztő. Nem egy hírt küldött be. Ezt az undormány stílust, szókiforgatást pedig baromi gyorsan felejtsd el velem kapcsolatban, tartogasd a haverjaidnak. Köszönöm.

     • Nem érdekel ki ő mi ő, de ezzel stílussal nemsokra megy itt és tesem.

     • Szerintem meg te leszel a kedvenc itt. Már látom lelki szemeimmel,amint a sok rajongói levelet kapod a pslive-ról.:)

 24. A Ray gyereknek az a dolga,hogy ilyeneket nyilatkozzon.Dunsztom sincs mit fog hozni még ez a generáció. Vagyis gondolom rengeteg játékot. Hogy ezek közül mennyi lesz a kedvencem,nem tudom. Remélem legalább annyi,mint a PS2 korszakban. Bár csodát már az én koromban már ritkán várnak az emberek. Az igazság az,hogy nem sok játékot várok,hanem inkább több időt ahhoz a kevéshez ami érdekel. De sajnos időből egyre kevesebb van.

 25. Valóban!Resistance 2Killzone 2Motorstorm 2LittlebigplanetRatchet & Clank Future 3(2009)

 26. “””Sőt, talán nem is volt még elég erős játékkínálatunk.””Szerintem nem kell itt szerénykedni, ugyan már! Talán!???Biztos, hogy kibaxott gyenge volt a játékkínálatuk!!!Jövő év meg????Jó nagy kérdőjel.KZ2 meg HR (ha megjelenik jövőre egyáltalán) OK. És aztán? Esetleg még InFamous, de hogy ott is a koncepcióból kb annyira biztos, hogy jó játék lesz, mint a HS meg a Lair esetén.Nem halad rosszul a PS3 szekere, de ez ilyen dolgokon múlik, mint a Dead Space, meg mondjuk a Valkyria, szal külsős fejlesztéseken.Modjuk, hogy bevédjük az ipsét egyedül talán Európában hoz egy olyan formát a PS3, amit egy majd félidős konzolra elfogad az ember (érdekes módon itt jelent meg utoljára).”

 27. Végre nincs mellébeszélés! Ideje volt észbe kapni, így még versenyben maradhatnak.

 28. Bohócok ezek. Most, hogy kicsit erősödött a játékfelhozatal mindjárt akkora lett az arcuk mint a ház. Persze semmi egetverő újdonság, kizárólag a már évek óta reklámozott címek értek/érnek be.

  • Hát valahogy így. A Home is elég érdekes dolog egyrészt, már kb másfél év késésben vannak az első bejelentéshez képest.De gondoljunk csak abba, hogy egy ilyen beígért alapfunkció, mint a tartalmak megosztása, mit is jelent. Az LBP-nél már beindult az inkvizíció. Ha valaki Lulydzsi bajúszára emlékeztető dekorációt rak a pályájába már kapja is a deletét. Akkor mi lesz, ha valaki a Home-ban berak valami sztárvársz vidijót, hogy azt nézzék a haverekkel???!!! Lukász már küldi is Dártvédert, hogy megfelelő kontrollal hasson oda a rebellis söpredék vértforraló machinációira.

   • Infamousból effektív amit láttam(unk) az szvsz rettentő vérszegény, minden tekintetben. A LBP cenzúrához meg hozzá sem akarok szólni, a cenzúra is állítólag teljesen kaotikus. Érted hát nem lehet Mario vagy MGS pályát csinálni? Jó mittudomén vegyék ki a pornógráf meg önkényuralmi témakörű dolgokat de ne kezdjenek esztelen törlésekbe.

 29. Csak így tovább 🙂

 30. Mese habbal.

 31. nem a ps3-on : ) a psp-n!

  • “A Go!Explore egy már nem tudom mióta létező GPS kiegészítő PSP-re. http://www.youtube.com/watch?v=xZYD3278CBAAkkor mégis mire is akarják behozni ezt az “”új”” funkciót? :D”

   • Gondolom összekötik a PS3-mal.

    • Ezt úgy komolyan gondoltad? 😀

     • Miért?

     • GPS-t a PS3-mal? Mi lenne benne a ráció? Lentebb vki írta, hogy már csak egy LCD kell a hátára és lehet is egyensúlyozni 😀

     • Az egész a CELL erejéről szól. A PS3 sokkal gyorsabban tervezi meg az útvonalat. Gondolom :D:D A többi részlet ki a francot érdekel.

     • Ahaaa köszi mester a felvilágosítást 😀 Jól nyomják ám ezek!

     • Há persze…kell ám a Cell proci a GPS-hez. xD

     • Gondolkozz kicsit távlatokban, nagyobb dimenziókban. A PSP-n futhat a térképes GPS, a PS3-on viszont vele egy időben akár egy komplexebb helyszínbemutató. Ezen kívül azt is el tudom képzelni, hogy a kamerával összekötött PSP kvázi adóként, vagy felvevőként funkcionál, miközben otthon a család/barátok/barátnők nézik élőben vagy felvételről azt, hogy hol jár az illető.

     • Aha értem. Jobban szeretek a földön járni, mintsem a Sony tipikus bullshit szemetét beszopkodni és várni a csodát. Gondolod ilyen dolog lesz amikor még a FW-ben sem tudják függetleníteni a chatet? Majdnem évekbe tellett amíg az üzenetíráshoz végre nem kell kilépni az aktuális játékból. Tipikusan Sony marketing, 4D, Kutargai lázálmai és sorolhatnám. A Play TV meg annyira full extrás a hazai viszonyokat tekintve, hogy gyakorlatilag használhatatlan. De nem fokozom tovább, azt hiszem ez volt az utolsó Sony markerting hír amit elolvastam, totál dilettantizmus.

     • Szerintem semmilyen csodát ne várj senkitől. Akkor nem fogsz csalódni.Főleg ne a konzolgyártóktban várd a messiást. Fekete öves nagymesterek abban,hogy lyukat beszéljenek az ember hasába.Általában jókat szoktam rajtuk szórakozni. Főleg Kutaragi mester kirohanásait imádtam. Tényleg,vajon mi lehet az öreggel? Rég hallottam róla. Imádtam a sármos mosolyát.Én nem várok semmi egetrengetőt,és faszául el is vagyok.

     • Én pontosan, hogy nem várok semmit. Nem is lehet, éves szinten kijön max 2 exklúzív cím ami igazán üt és ennyi, többre nincs pénz. Csak ne kezdjenek hülyeségeket beszélni. Persze marketing az egész és talán az outsider gyermekeket meg is tudja vezetni de az érettebb játékközönségnek már szvsz kifordul ettől a gyomra. Tegyenek le valós dolgokat az asztalra. Mai napig nincs bevezetve az online fizetést megkönnyítő pontkártya. Alap dolog a konkurenciánál. Ne arról hadolváljon, hogy hány hónap alatt fejlődik ki egy magzat hanem arról, hogy tud az európai játékos fizetni a rendszerükben ha az országa nincs támogatva.

     • “A “”konkurencia”” itt kutyát nem érdekel.talán te valami nagy Anti Sony terrorista vagy ?És az hogy te itthonról nem tudsz fizetni a store-on nem csupán a sony hibája.Esetleg gondolkozz mielőtt kitátod azta hatalmas szád kiscsillag!”

     • “””Pontkártya”” gyermekem, mond ez neked valamit? Európában nincs bevezetve. Japánban, ahol minden embernek van vagy 10 kártyája, elsőnek vezették be. “

     • Japánban van 4 gs telefon is.tthon meg a 3g a nagyszám.TÉMA LEZÁRVA!

 32. Amugy ps3-on mit kezdek egy GPS-szel?!:OHurcolászom magammal a vállamon? Ja és, h egyensúlyba legyek a másikra még feldobok egy LCD tv-t…hát gratulálok.:P

 33. Beszél bele a levegőbe Maguire úr…Eszéve se jut, h. lemonnyon? Miatta is alakulnak így a dolgok!

 34. GPS funkció már mintha kapható lenne a PSP-hez (Go!Explore).A kamerára nagyon jó, ha tényleg rágyúrnak, mivel csomó techdemot láthattunk, amit nem dobtak piacra.Emellett az online játékot is erősíteni kéne, mert csak egy-két játékban megy csak gördülékenyen a multizás (érdekes, hogy az egyik említett erős cím az LBP, amiről tudjuk, hogy a multi részében van a legtöbb potenciál mégis elég nyögve nyelősen megy).Az, hogy a konkurencia megy ki a divatból (mondjuk ez szerintem alapból sántít egy kicsit, ám legyen) addig lesz érvényben, amíg be nem vág egy új konzolt, aztán kezdődik elölről az egész.

 35. üres duma, ne sze semmi fogd meg jól, évek óta ez megy. PS3-ra több patch jelent meg mint játék.

 36. “””Amikor elindultunk, szinte kizárólag a PS3 funkcióiról beszéltünk csak, és kissé elhanyagoltuk a játékokat.””Rájöttek? Hogy lehet? :OCSODA!(Hiba: “”A BELŐS és KÜLŐS fejlesztők is teljes erőbedobással dolgoznak.”””

 37. Valami konkrétumot azért mondhatott volna… 😀

 38. Így legyen.

 39. Mindezt persze Angliában . Psp Gps funkció miatt törettem fel a pspmet , mert mentük olaszba és sehol nem volt térkét , aztán kaptam egy linek , és láss csodát hoppsz magyarul is tudott a program és még magyar térkép is volt benne meg olasz ami fontos volt .