Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Bee Simulator (PS4, PSN)

Mé(h)lyrepülés.

Manapság már nem meglepő, hogy a különböző független fejlesztőstúdiók gyakorlatilag minden ötletet próbálnak meglovagolni, ennek következtében pedig szokatlannál-szokatlanabb játékokkal rukkolnak elő, hogy felkeltsék a játékosok, egyben potenciális vásárlók érdeklődését. Kifejezetten nagy piaci rés és lehetőség ezen stúdiók számára a különböző szimulátorjátékok terepe, hiszen az emberi természet kíváncsiságából adódóan néhanapján mindenkinek eszébe jut, hogy vajon mi lenne, ha például egy szelet májkrémes kenyérként tengetné mindennapjait. A VARSAV Game Studios minden bizonnyal hasonló ötletelések során jutott arra az elhatározásra, hogy hiánypótló lenne egy méhecske szimulátor, ennek eredményeképp pedig megszületett a Bee Simulator.

Ennek megfelelően a játékot egy méh szerepében töltjük, amelynek során repkedhetünk a – leginkább amerikai parkokra hajazó – megadott sandboxban, legfőbb feladatunk pedig a virágokban található pollen visszaszállítása a kaptárba (a játék bevezető szekciója egyébként itt történik). Játékmenet tekintetében ehhez gyűrűkön átrepülve kell ügyességi részeket teljesítenünk, amíg visszaérünk az otthonunkul szolgáló lokációhoz. További tevékenységekre is van lehetőség, mint a darazsak elleni küzdelem, vagy például egy teljesen szürreális táncos minijáték. Ezen felül a környezetünkben található flóra és fauna is feltérképezhető, amelyet egy mini-enciklopédiába tudunk gyűjteni érdekességképp, a “knowledge point” nevezetű valutánkkal pedig 3D-s modelleket vehetünk a benne szereplő tételekből a kaptárba. A játék egyébként nem hosszú, kb. 2-3 óra alatt végigtolható, amelyet maximum még a nehéz mód abszolválása nyújthat tovább, ebben az esetben az adott minijátékok időre mennek és a harc is nehezebb egy fokkal. Ezután maximum a “szabadrepülés” nevű módban randalírozhatnak az érdeklődők, itt szabadon járható be a játéktér, küldetésektől függetlenül.

Sajnos azonban a Bee Simulator pont a legalapvetőbb fundamentumnál vérzik el, amely maga a játékmenet. Béna irányítás (kifejezetten problematikus a repkedés például), rettenetes szinkronmunka és förmedvény látvány jellemzi az egyébként nem rossz, alapvetően oktató jellegű elgondolást. Amennyiben, kedves játékos, elég türelmed van, hogy ezek ellenére nekirohanj egy méhecske életének, mindenképp jusson eszedbe, hogy érdemes várnod egy akcióra, hiszen a 14 ezer forintos árszabás igen túlzó egy ilyen terjedelmű játékért. 

(A játékot a Magnew biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható a PlayStation Store-ból, ára 13990 Ft.)

★★
CSAK ÓVATOSAN
Kiadó: Bigben Interactive
Fejlesztő: VARSAV Game Studios
Megjelenés: 2019. november 14.
Ár: 13990 Ft
Feltöltőkártya: PlatinumShop

7 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Karácsonyra megkaptam, ajándékként elmegy.

 2. Alapból kiráz a hideg a méhektől, képtelenek lennék ezzel játszani.

 3. Eléggé elmérték a pöcsüket ezzel az árazással.

 4. Kycsimel meg vetük csak eszt jácuk!

  1
 5. Kérném a Bee Simulator-t Ginfo és Trén prezentálásában! 😀

  1
 6. “Kicsit” túlárazták… De azért köszi! 🙂

  1
Advertisements
Advertisement