Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Bayonetta – csúcspontszám a japán tesztelőktől!

A leghíresebb japán videojáték magazin, a Famitsu legfrissebb számában állítólag már értékelte a SEGA [i]punis[/i] Devil May Cry klónját, a [B]Bayonetta[/B]-t. Óriási meglepetésre mind a négy tesztelőjük maximális, azaz 10 pontos ítéletet hozott. Ezzel a magazin történetében a Bayonetta a tizenkettedik 40/40-es game![I]1. The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998) 2. Soulcalibur (1999) 3. Vagrant Story (2000) 4. The Legend of Zelda: The Wind Waker (2003) 5. Nintendogs (2005) 6. Final Fantasy XII (2006) 7. Super Smash Bros. Brawl (2008) 8. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (2008) 9. 428 (2008) 10. Dragon Quest IX (2009) 11. Monster Hunter Tri (2009)12. Bayonetta (2009)[/I][A http://playstationcommunity.hu/note/2306]Tomonobu Itagaki[/A] gondolom nem lát a pipától…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Bizonyára mindegyiket végig is játszottad…

 2. Fasza játék, nagyon várom!

 3. Igen így van. Nem tudom, hogy ő milyen forrásból nézte de én is ezt láttam :40/40 Bayonetta (X360) 38/40 Bayonetta (PS3)

 4. nem a flame keltés miatt de belinkelném a játék japán reklámát ami arra buzdít hogy Boxon vegyed meg.http://www.gametrailers.com/player/57903.htmlHát vagy nagyon más a japók világa vagy tényleg ultrasz*r a reklám de engemet ez nem hozna lázba annyi szent. 😀

 5. Megnyugodhatnak a kritikusok állítólag a negyven pont az nem a Ps3 változaté hanem az Xbox360-as verzáé a ps3 változat 38 pontot kapott.

 6. Ja, amúgy Itagaki is magasról tesz az egészre. Tudja, hogy a Famitsu gay, azt jót röhög, hogy a hype mire képes.

 7. a bayonettát amúgy nem 2010-es megjelenésre csúsztatták? vagy csak európában (és amerikában)? mert ha mindet, akkor mi a brokit tesztelt a famitsu?

 8. szép eredmény, csak hogy látjuk a tendenciát: minden évben egyre több játék kap max értékeléstez így már nem számít annyira(rossznyelvek szerint a Famitsu egyébként is reklámkiadvány)

 9. Sztem nem meglepő bár egy dmc folytatásnak jobban örültem volna!

 10. Dante akkora király, hogy semmi természetellenesség nincs benne. Fél démon, szarrá aprít akárkit és még pózerkedni is ráér. Ő nem kommentálja a Bayonettát, azt mondja nem érdekli, most épp a pizzájával van elfoglalva.

 11. “””Az az igazi színtiszta DMC1 érzés, mint mikor még Dante természetesen volt laza.””Így van!Viszon az a Bayonetta csaj pont annyira természetes és laza, mint Paris Hilton.”

 12. “””1Up awards Bayonetta ‘Best Action Game’ of E3″”ez semmit nem jelent. tavaly a pop is minden díjat bezsebelt, remek kritikákat kapott, mégis hasalt a kasszáknál!Szerinted az a játékosvilág aki remegve vár egy Gearst, vagy a következő Cod-ot, vevő lesz erre? Nem hinném. Pláne hogy nagyjából egy időben jön a DI-vel és a gow3-al.Félreértés ne essék, nem vágyam ,hogy bukjon a game…egész egyszerűen ,csak nem érzem olyan acélosnak mint amilyennek be van állítva. Hype.”

  • No elnézést, de mióta van köze a minőségnek az eladásokhoz? Az, hogy nem lesz olyan fogadtatása, mint egy Geransek ez egyértelmű,(és nem is azt várják el tőle) de ettől még meg lesz a saját közönsége nyugaton is, ettől ne félj.

   • “Lesz az tuti.Amúgy szeretem Kamiya játékait, az Okamit egyenesen imádom!Ez a mostani nálam a “”ha nincs jobb”” kategória, de csak és kizárólag a design miatt!”

 13. Japánban erre verik..az eu/usa játékosok nem hiszem ,hogy ennyire lelkesek lesznek a játékkal kapcsolatban….demót toltam, van benne fantázia de semmi extra. inkább gyomorforgató.

  • “””Japánban erre verik..az eu/usa játékosok nem hiszem ,hogy ennyire lelkesek lesznek a játékkal kapcsolatban….””Ehem…..:)Nyugati sajtó: “”1Up awards Bayonetta ‘Best Action Game’ of E3″”http://www.seganerds.com/2009/06/12/1up-awards-bayonetta-best-action-game-of-e3/Eddig egy szarnak volt beállítva, most már jön a “”nyugatiaknak ne fog tetszeni”” kifogás. Aztán ha jönnek ott is a jó pontszámok, akkor mi fog következni? 🙂 Ott is jól fog szerepelni és természetesen ott is lesz akinek nem tetszik, ahogy Japánban sem fog mindenkinek. Ha szereted Kamiya játékait és a Devil May Cryt, akkor ezt is fogod, ha nem, akkor nem……..”

 14. Nekem a demo is tetszett , az a sárkány , óóó , gyönyörű . Jó játék , valszeg előbb – utóbb ez is meglesz . ::]

 15. Nem hiszem el, hogy ennyire jó lenne a játék. A másik 11db 40/40-es játék sem érne maximális pontot. Legalábbis a Nintendogs, a FFXII, és a Monster Hunter biztosan nem ér annyit…

  • A te skáládon mely játékok érnének annyit?

   • Hogyhogy mely játékok érek annyit? Halo 3 és Gears természetesen… 😀 Na de viccen kívül, ezt a két játék számomra csak kettő a sok közül, nem rajongok értük, a multijukért meg főleg nem. (na jó, a GoW tetszett régen, de cefetül ráuntam az idő során)Voltak sokkal nagyobb játékok, mint a fenti 12 játék.Egy GTA3 simán megérte volna a 40 pontot anno (bár én a GTA-ért sem rajongok). Tudom, hogy japánról van szó, de ez esetben is hiányolhatnánk olyan neveket, mint a Crash Bandicoot 3, a Silent Hill 2, vagy a Final Fantasy VII-VIII. Az FFnél abszolúte nem értem, hogy a XII miért lett max pontos, annyira nem jó játék.De hogy valami konkrétat is mondjak a kérdésedre: Az én skálámon a DOA4 és a Ninja Gaiden a max pontos játék, mert ezeket imádom.Én úgy gondolom az előzetesek alapján, hogy a Bayonetta egy kellemes 8 pontos játék lesz. Ha nagyon eltalálják a hangulatot, akkor 9 pont. De a 10 pont az nagyon vad lenne szerintem.

    • Látni kell a Bayonettát élőben, a véglegest, aztán majd nyilatkozom. Nem a 10 pont izgat engem, hanem a finoman dögös, p*naszagú hangulat – valami azt súgja, hogy különleges játék ez.

     • Ezért várom én is!Ha a pontok miatt játszanék,nem sok mindent vittem volna végig!Lehet ami másnak xart sem ér ,nekem az a jó!

  • Azt ajánlom, hogy szerezz be egy N64 -et vagy Gamecube-t és próbáld ki az Ocarina of Time-t. Nem fogod ezt mondani. Garantálom. Mert nem tudod, hogy miket beszélsz.A Guns of the Patriots is simán 10 pontos játék. ( Bayonetta-t pedig meglátjuk. )

 16. Kell nekem ez a játék,nagyon tetszik!Azért a kedvenc gamem a Vagrant Story is benne van a topban!:D

 17. Ma reggel mentem egy kört a játékkal, és annak ellenére, hogy nekem nem jött be láttam benne fantáziát. A harcrendszer a DMC-khez képest jobb volt, csak az a fránya blokk hiánya zavar.

 18. A 360 verzió 40 pont. A PS3 38-at kapott.

 19. Na az ilyenekből lesznek a kult/rétegjátékok, amelyek közepes kasszával végzik (jobb esetben). Piha!

 20. Mármint a 10 ponttal nem a kételkedőkkel!!!!!!

 21. egyetértek!!!!

 22. Biztos kijavították a V-sync hibát.Még ugy is meglepő a 40pont

 23. Ezek közül én csak Ocarina-nak, Vs-nek és Mgs4-nek adnék 10 pontot.A többi egyel kevesebbet vagy még kevesebbet kapna nálam. :-))

 24. Úúúúúúúúúúúúúúúriszteeeeennnn….. Famitsu max pont jajj úúúúriszteeeeen… Már az MGS4 max pontszáma miatt sánta a magazin, meg ebből a 12 játékból alig van pár ami meg is érdemli. Felejtős téma, de gyíkoknak jó fap alap.

 25. Engem megfogott a demó. Van egy fajta elvont világa a Bayonetta-nak. ( többször is kipörgettem ).És mekkora poén a Sonic-ből kiszedett érméket összeszedni.Ez már marad a Sega védjegye :-))Egyre több helyen látok európai megjelenési dátumot.Ha az pontos akkor ne költsetek sokat a karácsonyfa alá mert január 10-et láttam mindenhol. Állat.Csak nem tudom, hogy megveszem -e ?

 26. “””punis Devil May Cry klón””Ezen felkacagtam:DNekem több teszt kell, hogy meggyőzzön mondjuk.”

 27. Magam alá kakkantok mindjárt. Mi a gyíkom az a 428?

 28. Lehet benne valami,mert láttam olyan gameplay videókat róla,amik 100x jobbak voltak ,mint a demóbeli rész.

 29. Kemény… :O

 30. “A Ninja Gaiden S2-t csak emiatt a játék miatt vettem meg, mert a demójától rákaptam megint a H’n’S-re. Az is frankó game, de a Bayonettának a stílusa sokkalta egyedibb. Az az igazi színtiszta DMC1 érzés, mint mikor még Dante természetesen volt laza.Ez van, van akinek a gyomra nem bírja a fűszeresebb kaját (még ha úgy hiszi is). Nyugodtan dobálhatjátok sz*rral a játékot, nem változtat a tényen, miszerint most többségetekben van a “”hiba”” (gyengébb a gyomrotok).”

 31. hát nálam a kiadott demó aalpján jóval kevesebbet ér.

 32. …….. és még most se fog meg a game …….

 33. Vicc, hogy mennyire nem érzitek át a pontszámokról való vitázás abszurditását…

 34. 40/40?? Nagyon meglepő. De mivel japán értékelők, így megértem. Amerikai/európai tesztelők nem fogják ennyire magasztalni.

 35. retegjatek, ez nem GOW-fele mindenki szamara elfogyaszthato hack n slash, hanem old school hardcore cucc, es ebben a kategoriaban tenyleg kivalo.

 36. Akkor nem lehet rossz. Mostmár felkeltette az érdeklődésem.

 37. Vicc ez a játék…

 38. Ez nem változtat semmit azon, hogy a dizájn nem jön be. Kipróbálom, lenyelem és vagy habzsolom tovább, vagy…

 39. Tyű de várom már.

 40. Ööö…kövér meglepi.Amúgy érdekes, hogy a fele maxpontos az uccsó nem egész 2 évben jött össze.Ööö…mán megin’ ottan vagyunk, hogy akinek nem tetszik, az kapja be. Szép (már nem a játék).

 41. Szerintem be voltak ezek szívva.. ez a game max 32/40…

  • Milyen jól belőtted így látatlanban azt a 32-őt 😛

  • Ja, vagy csak térdeltek a fejlesztők:PViccet félre téve, szerintem ha nem szerepelne annak az embernek a neve a készítők között, akkor max csak közepes értékeléseket szedett volna be…Nekem nem tetszik, de izlések és pofonok

   • “””ha nem szerepelne annak az embernek a neve a készítők között, akkor max csak közepes értékeléseket szedett volna be..””Na ne essünk át a ló túloldalára. A fent szerepelő 11 játék mind stílusának legjobbjai és nem nevek miatt kaptak max pontszámot, ami a Bayonetta esetében sem így van. (ezzel továbbra sem azt mondom, hogy biztosan tökéletesen, de biztosan JÓ és nem közepes.)”

 42. Utóbbi idők legstílusosabb, legvagányabb, legmerészebb játéka, aki nyammog az bekaphatja!

 43. “Azért egy igencsak lényeges dolgot elfelejtetek, itt az összes játék a SAJÁT kategóriáján belül kapott max. pontszámot. Tehát a Bayonettát nem lehet innen egyik játékhoz sem hasonlítani, mert egyik sem az ő kategóriája azt meg pláne helytelen felvetés, hogy “”nem lehet olyan jó, mint a listán leírt játékok””. Ha lenne itt egy Devil May Cry, vagy egy NInja Gaiden, akkor azokhoz lehetne hasonlítani, mert minden játék a saját stílusán belül kapja a pontokat. Ha egy autós játék kap 8 pontot és a Bayonetta 10-et, akkor az még messze nem jelenti, hogy jobb játék a Bayonetta. A SAJÁT kategóriájában 10-es. Másképp nem tudom elmagyarázni.”

 44. Én már a demo kipróbálása után tudtam, hogy megfogom venni ezt a játékot ha megjelenik:)

 45. De tudtam! ^^ Wáááá de zsííír 😀

 46. A fenti listán nagyon jó játékok vannak, de valahogy a XII után nekem kevésbé hiteles a dolog. Jó játék az is, meg minden, de nemtudom.Én péjeshármon maradnék a szar szigmakettőnél, de azért végigviszem majd ezt is.

  • “Hát igen, ez reális érv. Nekem az jön be legkevésbé a “”családon”” belül 🙂 Még a IX is sokkal jobban tetszik :)”

   • Ráadásul szerintem a negyedik Metal Gear Solid-nál is vannak jobb részek a sorozatban, és szerencsére GrayFox is megerősített hogy talán mégsem én vagyok hülye. Azok közül mégsem került egyik sem be. Talán kicsit változtak a dolgok a famitsu háza táján is.Ettől függetlenül az egyik legigényesebb, és legnagyobb hírértékű magazinnak tartom most is, csak ezt az allstars listát nem tudom maradéktalanul átérezni. :DAmúgy a Gájdenkettő 34 pontot kapott, szóval szerintem az sem egy rossz érték. Szerintem a Bayonettánál pont az a jó, ami másoknak rossz benne: a stílusa, ami megosztja az embereket.

    • Hát én se nagyon értem mért pont a 4, sztem vagy az 1 vagy a 3, de ők tudják…

     • De az az érdekes, hogy az ez az amcsi szaksajtómnál is így volt. Az MGS4 10 pontot kapott, az MGS3 meg 8.7-et a gamespotttól. (Számomra pedig messze a legjobb rész a harmadik, de úgy álltában a rajongóknál vagy az első, vagy a harmadik szokott lenni a kedvenc és mégis átlagban kevesebbet kapott, mint a negyedik. A kritikusok pontjai nem mindig egyeznek a közízléssel és lehet, hogy a Bayonettaánál is erről van szó. Ettől függetlenül én biztos vagyok benne, hogy jó lett. Az, hogy 10 ponts-e, abban már nem.)

     • Igen, hányszor volt már olyan, hogy a kritika elismer egy játékot, a játékosok meg nem voltak rá kíváncsiak és bukta lett belőle.

     • Beyond Good & Evil című játékra gondoltál ugye?

     • Az is jó példa.

     • Ott mondjuk az volt a baj, hogy azt se tudták az emberek, hogy létezik a játék.Mármint a maga idejében.

     • De akár említhetnénk a Tim Schäfer féle Psychonauts-ot is…

    • Kyo, nincsenek, az MGS4 a legjobb. Ezt neked is látnod kell.

   • A IX. a legrosszabb nálam. A XII-t azért maxolták szerintem, mert nagyot lépett egy friss, új irányba.

    • Én csak átlagemberként abból indultam ki, hogy a VIII (nem írtam el, a nyolc :D) annak idején szerintem eléggé ottvolt a topon mindenben, legalábbis szerintem több téren is kiemelkedő volt mint a XII a maga idejében, mégse kapott fullos pontszámot.Persze még mindig tartom a véleményem, hogy a XII is egy nagyszerű játék.

 47. Az igen. Tudtam hogy jó játék de hogyha még a Famitsu is maxolta akkor igencsak mérföldkő kategória (kiindulva a fenti címekből).

 48. Arra azért kíváncsi lennék mennyivel lett kiforrottabb a full, mivel a demo engine nem gyengén v sync hiányos és instabil volt.

 49. “Eléggé meglepett a dolog. Főleg, ha azt nézem, milyen játékok kaptak előtte max. pontszámot. Demo alapján “”elmegy”” kategória, legalábbis nálam.Amúgy ami még meglepő nekem, hogy a DQVIII nem kapott max. pontszámot. Jah és mi ez a 428? Valami Ds-es cím?”

 50. Japán játék, japán aggyal és ízlésvilággal rendelkező japán embereknek. Amúgy a demótól kb okádva hánytam. Agymenés a köbön.

 51. Ebből is megnyilvánul, h jó kis game ez 🙂 Demo alapján eléggé bejött…

 52. A 40 pontos gamek fele Nintendos…

 53. Már a videók alapján is tetszett, a demó megggyőzött, de pénz sajna nincs rá.

 54. WTF?!?!?!?!?ez nagy meglepetés, azért majd várok egy IGN tesztre is

  • Szerintem a nagyobb amerikai és európai magazinok nem fognak maximum pontszámot adni, ha mégis nekem az lenne a meglepetés.

 55. Én is tesztelném már a csajt nagyon szívesen :DA fikázóknak meg középső ujj 😀

 56. ízlések és pofonok

 57. Ugye megmondtam.:) (nem azért , mert akkor jóstehetség vagyok és még csak nem is azért, mert 1 éves korom óta játszom:D, hanem szimplán Kamiya miatt, ami garancia a minőségre. Mindenki fintorgott pár hónappal ezelőtt, de mondtam, hogy várjátok meg az első teszteket és láss csodát.:) )

  • Akár én mondtam volna. ^^

  • Hiába ad rá 40 pontot ,próbáltam a demo-t de egyáltalán nem tetszett.Ez még csak egy teszt volt,várjuk meg a többit…

   • Mondtam én, hogy törvényszerűen tetszenie kell mindenkinek azért, mert 40 pontot kapott?

    • Nem mondtad ,de nekem most teljesen úgy tűnsz mintha te lennél a Bayonetta PR főnöke. :PCsak annyit szerettem volna ezzel mondani,hogy hiába dobálják majd rá a max pontszámokat,akinek eddig nem tetszett,annak most sem fog.Természetesen ez fordítva is igaz.Aki eddig is oda meg vissza volt a játéktól,az egy estleges gyenge értékeléssorozat után se mondaná rá hogy szar.Ízlés alapján választjuk a játékokat ,nem a pontozás számít.

     • És sajnálom, hogy az jött le ebből, hogy a pontok alapján kell játékot választani, vagy akár az, hogy erre próbálok bárki is sarkalni. Sajna akkor nagyon mellé ment, amit meg szerettem volna értetni.

     • Te érthetően fogalmaztál,csak voltak ,vannak ,lesznek akik félreértik.

 58. Nézem a naptárat, de nem április elseje van. Oo