Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Battle vs Chess – képek a sakktábláról

A ’80-as évek végén megjelent Battle Chess sok szempontból forradalmasította a videojátékos sakkprogramok zsánerét, hisz ebben a szoftverben nem csak a észjáték diadalmaskodott, de a vizuális szórakoztatás is: a táblán lezajló háborút ugyanis a figurák “rendesen” le is bokszolták, ütve, vágva, szúrva egymást.Tényleg, te tudsz legalább alapszinten sakkozni? Lépéseket ismered? Nem? Pedig hozzátartozik az alapműveltséghez! Na, itt az alkalom…A Topware Interactive Playstation 3-ra is készíti a 2010 augusztusában megjelenő [B]Battle vs Chess[/B]-t, amely a híres előd hagyományait örökíti tovább. A mesterséges sakk-intelligenciát a megújított “Fritz” algoritmus hajtja.[20643]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én is úgy gondolom, hogy hozzátartozik az alapműveltséghez, nekem anno még sakkórám is volt általános iskolában. Erre a cuccra meg lehet rápróbálok majd, egyáltalán nem tűnik rossznak.

 2. mit nem adnék egy újraélesztett/felújított/újragondolt Archon-ért…

 3. király:)ez letölthető lesz vagy lemezes?

 4. Mennyit ökörködtünk azzal a sakk programmal, te atya világ. Volt benne egy olyan program hiba, hogy ha felvitted a gyalogot az ellenséges vonalak mögé, akkor nem csak a már elvesztett vezéreidet hívhattad vissza, hanem akármit. Így azzal szórakoztunk, hogy 2-3 királynővel szorítottuk sakkba az ellenséget, majd mindig mással adtunk mattot a gépnek, mert meg akartuk nézni az összes különböző animációt ahogy a királyt lealázzák :). A gyalog vs. király bolt a legnagyobb :).

  • Ez nem program hiba, a sakkban tényleg bármit visszahívhatsz.Egyszer még gyerek koromban találkoztam az esettel egy sakkversenyen, két srác vitatkozott, hogy szabad-e ilyet és végül az egyik játékvezető mondta, hogy teljesen szabályos. Ott úgy oldották meg a kérdést, hogy a szomszéd tábláról vették el a királynőt, otthoni körülmények között, ahol egy készlet van ha tehetik a bástyát nevezik ki vezérnek, úgy, hogy fejre állitják.

 5. eszembejutott, hogy PS1-re még volt anno egy sakkmesteres game.azt nagyon szerettem, sokat játszottam vele. :)de ez sokkal jobb. 😀

 6. Ez de nagy! :)Egy-két partit szívesen le is nyomnék így. Bár már ezer éve nem sakkoztam.

 7. huh basszus ez nagyon jó.jöhetne psp-re is. :)mindenképp kipróbálom, nyomatni fogom majd.

 8. Többet nem mentem át , jobb a békesség:D

  • :)))Apám állítólag kölyök korában kikapott a bátyjától, és falhoz vágta a karóráját dühében (nagy szegénység volt akkoriban).Edzettem egy fél nyarat nagybátyámmal, és azt javasolta apámnak, hogy parti előtt vegye le az óráját… 🙂

 9. Engem is érdekelne egy ilyen sakk program, de az ilyen animált figurák nem igazán hatnak meg. Remélem lehet majd alap pályán is tolni, attól függetlenül, hogy a partner hogyan játszik.Engem jobban az online része érdekel, jó lenne kisebb sakktornákat rendezni benne vagy részt venni rajtuk. Bár vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban mert biztos lennének csalók akik a PS-ről másolnák a lépésem a PC-re és a válaszlépéseket viszont, azt még lehet a ló lépést sem ismerik :). Ja és nem magamból indultam ki.

 10. De imádtam C64-en! Mondjuk a gép rendre elvert…

 11. Ez nagyon szép… 🙂

 12. Ha PSNes game lesz akkor tuti beszerzem,nagyon emlèkeztet a Heroes V-re amit imàdtam!

 13. Nagyon tesszik.

 14. De eltudnám ezt képzelni FFVIII as karakterekkel 🙂

 15. Vagyis ez egyfajta Remake lesz majd?Kötelező vétel lesz számomra! Anno régesrég Amigán megvolt a Battle Chess és imádtam:Egy kis retroélmény a játékból: Pc verzió a jó öreg pc beep hanggal (bár ahhoz képest egész jól szólt akkoriban hangkártya nélkül) http://www.youtube.com/watch?v=pFd6SS6hAkoAmigás változat: http://www.youtube.com/watch?v=I2nVnS52hLc(nem találtam eredeti verziót így itt emulátor alól fut a játék amigás változata)És végül C64-es változat: http://www.youtube.com/watch?v=hzOZmaIqsF8

 16. Battle chess…Mekkora királyság volt az a játék:).Illetve nem csak volt,hanem mind a mai napig az.Szerintem még az is játszott vele,aki amúgy soha nem ült le sakkozni.

 17. Na ez a játék, engem nagyon érdekel ! Sakkot mindig is nagyon szerettem 😀

 18. az Archon C64-es verziója volt a nagy kedvenc a 80as évek végén, gondolom valami hasonló ez is. PSN címnek kötelező lesz!

 19. Kis koromba mindig a szomszêdba jártam sakkozni.A gyerek mindig elvert,aztán fejbe vágtam a sakktáblával. Nagy kilsé, de ez van.):

 20. Még C64-en szerettem az ilyen típusú játékokat. Gondolom ez letölthető lesz (store-ról ).

 21. Végre egy sakkprogram ps3ra. Csak online felület kellene bele.Én nem vagyok egy profi sakkozó, viszont a kezdőktől sokkal jobban játszok.

 22. A Fritz meglehetősen erős, komoly kihívás.Sakkban nálam a látvány sokadlagos szempont.

 23. Nem lesz rossz!

 24. Pedig hozzátartozik az alapműveltséghez! LOL ez jó duma volt.