Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Barack Obama az Amerikai Egyesült Államok új elnöke

Ma reggel megszületett a történelmi jelentőségű döntés: a demokrata Barack Obama lett az USA soron következő elnöke. Amerika mondhatni egyöntetűen a gyökeresen új politikai változásokat képviselő Obamára szavazott. Soha nem volt még – és egészen mostanáig eléggé elképzelhetetlen volt – az Amerikai Egyesült Állmoknaknak fekete bőrű elnöke. A demokraták nem csak az elnöki posztot, de a képviselőházi többséget is megnyerték, borítékolható tehát, hogy az USA teljes arculata, és ezen keresztül az ország nem igazán pozitív nemzetközi megítélése is megváltozik majd.(Szeretnék megkérni minden kommenálót, hogy a szélsőségektől tartózkodva, kultúráltan szóljon hozzá a hírhez. Köszönöm.)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “Inkább mint egy újabb fehér “”majom”” talán most majd elkezdődik valami új az USában és a világon.Lehet utálni de elkell fogadni.Neki drukkoltam :)”

 2. Én neki szurkoltam 😀

 3. Eminem : White America… 😀 Nade félre téve a hülyeséget én örülök neki ,hogy ő nyert. Elég szimpatikus a srác ,remélhetőleg évek múlva is ezt lehet majd rá mondani.

 4. Ő volt a legszimpatikusabb ez tény.

 5. Babaarc Koma. (elnézést, muszály volt:D)

 6. A feketék végre megkapták. A fehérek végre jól megkapták. McCain-nek meg a szeme sem állt jól.Az idétlenkedést félretéve: örülök, hogy ő nyert. Bár a puding próbája az evés, de róla tényleg el tudom képzelni, hogy pozitív változásokat hoz Amerikának, és ez valamilyen szinten ránk is hatást gyakorol.

  • McCain is jó elnök lett volna, aki így tud gratulálni az ellenfélnek, arról nem tudnék rosszat mondani. Sokkal okosabb, és sokkal liberálisabb mint Bush.Szenvedett eleget az életben, megjár neki is a tisztelet.

   • így van, nem tudom ki olvasta McCain élettörténetét, de az az ember egy háborús hős! feltéve ha igazak az ott leírtakviszont most nem rá volt szükség – sztem

    • “Ja, tenyleg az volt. A hazajat szereti, ez teny. Viszont ez Obamara is ugyanugy igaz.Sippie-ke, csak annyi a lenyeg most is, hogy: ha hallgattal volna, tudod, talan bolcs maradtal volna. Ez rad altalaban kulonosen igaz. Erv kell? Ez egy kozossegi portal, ahova felkerult az amerikai elnokvalasztas vegeredmenye, ami egyebkent erdekes, a vilagot erinto, erdeklo, es tiszteletre melto. Erre jossz, es a magad egyszeru, primitiv modjan bebofogod hogy “”ki nem sz.rja le””. Szerinted ez mennyi eszre vall kiscsillag?”

 7. Engem annyira nem izgatott ki lesz az elnök, de örülök, hogy Obama lett. Valahogy szimpatikusabb volt az ürge, mint a másik.

 8. Bocs, félrement, a 107-eshez akartam hozzászólni.

 9. Grat Obamának neki szurkoltam. 2 nagy problémája lesz: az egyik a világválság, ami nagyon meg fogja koptatni, és azt fogják szajkózni, h azért nem tud úrrá lenni a gondokon, mert tapasztalatlan.A másik gondja, h a drága Hillary vele együtt besasszézik a fehér házba, a támogatóival együtt, és ott fogja fúrni, ahol éri. Ugyanis az igazi negatív kampányt nem a republikánus jelölt, hanem párttársa Klintonné eszközölte ellene.

 10. Örülök neki hogy ő nyert, bár semmi közöm Amerikához. Max annyi hogy a youtubeon láttam egy videót moriah popiahról (Texas) akibe szerelmes lettem egybő’ :D:D:D:D

 11. Ja, es ha mar itt tartunk: a vilag legjobb golfozoja szines boru, a Formula-1 uj vilagbajnoka szines boru, es most mar az Amerikai Egyesult Allamok elnoke is az. Ezt tenyleg szerintem senki nem gondolta volna par evvel ezelott, hogy bekovetkezik.

  • de dúrva hogy ez ilyen érdekes dolog. mér lennének bármibe is kevesebbek a színesbőrüek? az az idő meg már elmult hála égnek. had ne keljen már ilyen dolgokkal bizonyítani a színesbőrüeknek azt hogy márpedig tényleg minden ember egyforma.

  • Asszem én is átfestetem a bőrömet…

 12. Egyebkent termeszetesen nagyon orulok Barack Obama gyozelmenek, plane itt delen, ahol mindenki McCain szimpatizans.

 13. Ez történelmi pillanat. 40-50 éve, a feketék nem ülhettek a buszon egy oldalon a fehérekkel, s nem ihattak az utcai vízcsapokból amiket a fehérek használtak.Amerika végre felnőtt és megérett. Remélem sikerül Obamanak eggyesítenie Amerikát és visszaállítani az elmúlt 8 évben igencsak megtépázott tekintélyét.

 14. Örülök. Remélem az első számú nagyhatalom vezetőjeként kicist jobb irányba indít el mindenkit. 🙂

 15. Tökre gratulálok neki, én örülök, hogy ő lett, ha ott élnék, én tuti rá szavaztam volna 🙂

 16. Tudatlanok: Ismerős a dátum?? Ezt nézzétek meg! Remélem beszéltek angolul! http://www.youtube.com/watch?v=7a9Syi12RJo

 17. Kultúráltan csak annyit,h grat neki x)

 18. Srácok, témánk az amerikai elnökválasztás, nem pedig a nagyhatalmak történelme. 🙂

  • “Edd meg, amit “”főztél””. ]:)(picit hadd szellemes/(szemtelen)kedjek, olyan jól esik :DD)”

  • “Szerintem érdemes érinteni mivel a második világháború óta tartó nagyhatalmi vezető szerep most recseg-ropog, ezer sebből vérzik. Olyan megszorító intézkedések lesznek szerintem amiről az amik még nem is álmodtak, ezt a békát Barack-nak kell letolni az emberek torkán, illetve szintén ő fogja átadni a “”kékszalagot”” a kínaiaknak. Lehet nem szerencsés, hogy pont ebben a ciklusban lett afroamerikai elnöke az USA-nak, a jó öreg Klán majd úgyis faji kérdést gerjeszt minden egyes visszaváltásnál. “

   • Obama éppen azért lett megválasztva mert a belügyekhez ért leginkább. Ezért akart elnök lenni, hogy ezt rendbe tegye. A választók pedig tisztában voltak ezzel.

 19. Nekem nagyon szimpi ez a pali. 🙂

 20. Na ennek örülök, reméltem, hogy a Barack nyer.

 21. örülök hogy peach nyert:P

 22. Szerintem jól tettétek, hogy kiírtátok hiszen ez egy történelmi jelentőségű dolog és hosszú távon így vagy úgy de mindenkit érint(het).Nagyon örülök, hogy ő nyert és remélem megszolgálja a bizalmat amit megszavaztak neki a választók.

 23. én csak nemrég (pár napja) tudtam meg hogy elnökvállasztás lesz meg hogy ki az új jelölt. én obama-nak szurkoltam. nem vagyok jotthon az amerikai dolgokba de ennek így kellett lennie szerintem.

 24. áá erről akartam írni blogot.. egyébként nagyon örülök 🙂

 25. Azok mi vagyunk:D

 26. “ETTŐL FÉLTEM!! János levelezései: “”Az Újszövetség beszél egy eszkatológiai (végidőben eljövő) személyről, aki az idők végén Krisztus ellenfele lesz, s nagy romlást hoz a világra.””-Nos ő az: Barack Hussein Obama- A 3. Antikrisztus! Barack-6 betű, Hussein-7 betű, Obama-5 betű: 6:7:5=666 Első színesbőrű elnök..nagyon gyanús, túl sokan rajonganak érte, zeneszámok szólnak róla, játékokban is benne van…nagyon gyanús…Biblia szerint Báránybőrbe bújt farkas! Gondolkodjatok el ezen! Maya naptár 2012ben véget ér- Világvége! A Mayák nem tévednek! Googleben kb 650 000rákeresés Obama antikrisztus címszóra, nézzetek utána! Cél: A globalizáció! 1 dolláros bankjegyen a piramis tetején a mindent látó szem!!!!! Ébresztő emberek!!! “

 27. USA 2009-től, az új elnök hivatalba lépésétől kezdve Barackot nyom mindannyiunk fejére…

 28. A legvidámabb Barack…

 29. A Mortal Kombatos poén volt már?Barak(a) wins.BABALITY..:D

 30. Érdeklődnék, hogy mi köze van egy Playstation-irányultságú lapnak ahhoz, hogy ki lett az usa elnöke? Holnaptól nyissatok bulvárszekciót is!

 31. 40 év alatt sokat változott ott is a társadalmi szemlélet.

 32. Egy terrorista hangzású névvel ellátott fekete embert megszavaztak az amerikaiak. Változnak az idők apám nem semmi. Ahogy Hofi mondaná:’Em má valami. Miii???’ :):):) Senki ne vegyen komolyan poén. 🙂 Amúgy fura egy ps oldalra hírnek ez egy kicsit. Blogba oké ott minden lehet, de hírnek fura.

  • “Neked ez most bizonyára azért fura, mert ahhoz a Magyarországon 10 éve betokosodott balkáni gamer gonzo weboldal személethez vagy szokva, amely a “”készül az új Halo – kijött torrentre a Gears of War 2, mán mög is van – énnékem Márijó a kedvencem mek a Zelda – cejetem a pjéjsztesünt hüjék vagytok”” minőséget közvetíti.A PSL egy minden tekintetben ezen túlmutató, újfajta szemléletet adó, gamer irányultságú közösségi oldal kíván lenni, nem pedig kis hazánk húszadik ugyanolyan site-ja, ahol bégető birkák és magukat félisten státuszba helyező szakértők tobzódnak. :)”

  • A politika már teljesen beszivárgott a konzol gamer világba is. Példák a közelmúltból:1) Obama reklám az online Burnout-ban2) Virtuális választás az Xbox Live-on3) Ugyanitt választási jelvények voltak betehetők avatarnak.4) LittleBigPlanet-Korán botrány5) Szintén XBL-en a választási beszédeket is letölthetted, az alelnökjelöltekét is…Mennyi FPS szórakozik valós országokkal, városokkal, nevekkel…

 33. Nálunk is volt már színesbőrű elnök!Node nem akarok politizálni.Meg le…rom az amcsikat,úgyis csak gerjesztik a problémát mindig.

 34. Nem irigylem, az USA totális csődben van minden területen, rengeteg népszerűtlen intézkedést kell majd hoznia. Szerintem rengeteg mostani szavazója fehér lepedőben fog rohangálni akkor amikor kihúzzák majd a seggük alól a kis 3tonnás családi autót, mert ki fogják az tuti

 35. “Ja, es ezt foleg Bush-nak “”koszonhetjuk”” …”

 36. Lehetett tudni hogy ö lesz az elnök!

 37. Martin Luther King álma teljesült…

 38. “””We’re all living in AmericaCoca-Cola, Wonderbra”” “

 39. Nem gondoltam, hogy amit a 24 című sorozat előrejósolt ilyen hamar valósággá vállhat. 🙂

 40. Azzal, hogy eltörölték a vízumkényszert, nálam már nyert Amerika.

  • Kár hogy ez az átlagembert nem érinti, szeretnék én is kimenni Ámerikába megnézni a Niagara vízesést meg a sok szép helyet, de ami pénz elmenne rá az bizony vaskosan hiányzik a pénztárcámból.

 41. valamiért mindíg olyan érzésem van, hogy ez az Obama úgy néz ki, mint Lewis Hamilton 20 év múlva.:D ennek ellenére Obama győzelmének örülök, a kis Speed Racer-ének meg nem…:D

 42. Barack Hussein Osama…ööö vagyis Obama lett az elnök.

 43. Obama nyitni fog a K-K felé az biztos, csak nem odavezényelt pisis vérszomjas katonákkal, hanem diplomatikus eszközökkel. Ez a programjának az egyik fő alapköve, a diplomatikus úton való konfliktus rendezés és a béke fenttartása.

  • hát csak mit ér a diplomata fellépés egy olyan térségben, ahol vallásilag elutasítják a globalizációt?

   • A diplomata fellépés nem feltétlenül jelent egyett a globalizációval.

    • Persze, hogy nem. De Amerika a globalizáció maga. Szóval elnöktől függetlenül az iszlamisták elutasítják az egészet. Maximum évente nem 4, csak 2 épületet robbantanak fel. Én erre értettem 🙂

     • Hát szerintem, még egy olyan radikális nézeteket valló nép mint a muszlimok is, bizakodóbbak lettek. És lemerem fogadni, hogy teli van a tökük a háború-val.

   • Nezd meg Chriss a Clinton-i 8 evet, es meglatod mit er. Majd nezd meg a republikanus Bush-fele kulpolitikai donteseket, es egyszerre vilagossa valik hogy a ket oldal hogyan kepzeli el a Kozel Kelet-i helyzet kezeleset.

  • Az tény hogy a háborúkat nem az zárja le, ha látványosan felrobbantanak valami nagy bombát (ez csak a hálivúdi filmekben van így), hanem ha néhány emberke egy csendes szobában néhány órás tárgyalás után aláír valami papírt, amihez aztán tartják is magukat.Bush annak idején látványosan kijelentette, hogy ők nem tárgyalnak terroristákkal, ami már akkor egy végeérhetetlen háborút vetített előre.Valamiért érdeke volt Amcsinak egy hosszú háború, talán több okból is. Ha ezek az okok továbbra is fennállnak, akkor a háború folytatódni fog bármit is ígért Obama a választási beszédeiben.

   • Pontosan erről van szó Nex! Egyébként meg teljesen mindegy melyik nyert, minden előtérbe tolt politikai báb mögött a háttérhatalom áll. Megmondom őszintén túl nagy figyelemmel nem követtem a választást, persze tudom ki-ki meg híreket elolvastam azért de ennyi.

   • “Nem, már nem áll fenn. Az olaj, meg a pénz egy másik téma, egyébkén viszont nagyon “”okosan”” ki volt ez találva.Ott az USA, egy k*rva nagy ország, egy ilyen országban mégis mivel a legkönnyebb az embereket egységbe faragni? Valamilyen külső fenyegetettséggel, és ha ez megvan, akkor ennek az erősítésével.Ezt csinálták/csinálják is, ameddig lehet/lehetett.Most meg majd lehet takarítani a szemetet, rendbe tenni az igencsak szégyenletes szociális ellátórendszerüket, megcsinálni a nagy demokráciát, persze csak abban az esetben ha nem akarják követni a Brit Birodalmat, Rómát, vagy épp a Szovjetuniót. “

 44. Hogy imákozhattak ott a Közel-Keleten, hogy Obama legyen az elnök…Ha Mccain lett volna, akkor az öldöklés új szintre került volna.

 45. Kerry után nekem ő volt a második legszimpatikusabb elnök jelölt.

 46. Engem meglepett. Jo persze enis Obamara szavaztam volna, de most akkor honnan lesz olajuk, ha nem folytatjak a kozelkeleti hoditasaikat?Kivancsi vagyok a programjara. Mindjart bele is kukkantok, csak elobb hutoleolvasztas 😀

  • Hidd el, hogy nemcsak ott van olaj…De még ha csak ott is lenne, nem csak háborúval lehet onnan elhozni. Ahogy eddig a republikánus brencs próbálta.

 47. drukkoltam neki 🙂

 48. na ennyit Will Smith terveiről. amúgy örülök neki.

  • “Szerintem pont nem 🙂 A végső akadály ledőlt előtte is.Emlékszem mikor anno a Deep Impact ment a moziban. A filmben Morgan Freeman volt az elnök. Egy valag “”esztéta”” meg filmszakértő véleménye mi volt? Szikla ami kiírtja az emberiséget? Senki nem veszi észre? Lehet. De, hogy amerikának fekete elnöke legyen? Ennek az esélye nulla. Jah. Nulla XD”

   • úgy értettem ő akart lenni az első. 🙂 de igaz, az elsőséget bukta viszont az esélyei nőttek rendesen.

 49. Naggyon nagyon örülök neki.

 50. ennek igazán örülök!!újra egy szimpatikus elnök, hajrá!

 51. Örülök neki. Kíváncsian várom a továbbiakat. A legfontosabbat el is felejtettem: nagyot nőtt a szememben Amerika, az amerikai választó polgárok. 🙂

 52. Kíváncsi leszek valóban lesz-e változás, meg új arculat.Izgatottan várom a folytatást/kezdést. X)

 53. “Remélem szenvednek emiatt a rasszisták!””A rasszizmus a buta emberek sznobériája! Mert nincs más amire büszkék legyenek mint a bőrük színe,amit ráadásúl nem is maguk választottak.”””

  • ja, kár hogy a legrasszistább fajok pont nem a fehérek :Pugyanakkor nem értem hogy jön ez a pslive-ra? bármelyik hírportálra felmegyek ez a hír virít az arcomba. ez tényleg a playstation közösségnek a része kell hogy legyen?nem mellesleg ki a fenét érdekel hogy ki az USA elnöke? magyarok vagyunk, semmi hasznunk nem származik abból ha A-t vagy B-t szavazzák meg… különben is a metal gear solid óta tudjuk hogy az USÁ-t a patriots irányítja nem az elnök :D:D

 54. Nálunk narancs, náluk barack… 😀

 55. ha jól tudom Nostradamus ezt is megjósolta :Damúgy tényleg a világ ezentúl teljesen máshogy tenkint majd az USA-ra ami nagyon jó dolog. más országokban is történhetnének hasonló gyökeres változások.

 56. Kíváncsian várom milyen lesz az új amerikai face. Elsőként azt az ígéretét, hogy csökkentik a katonai jelenlétüket Irakban…