Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Az újgenerációs konzolok meghibásodási rátája

Legutóbbi, az újgenerációs konzolok [A http://playstationcommunity.hu/note/2539]meghibásodási arányaival[/A] foglalkozó hírünk magas kommentszáma bátorított fel arra, hogy közzétegyem a No Fuss Reviews nevű weboldal hasonló, 2010-es vizsgálódásának eredményét.A NFR [u]állítólag[/u] 500 ezer embert kérdezett meg ez ügyben, mégpedig egy ötletes módszerrel: aki egy bizonyos játék tesztjére általános keresőprogrammal rákeresve eljutott hozzájuk, annak az arcába tolták az opcionálisan kitölthető kérdőívet. (A szám igen magasnak tűnik, leellenőrizhető forrást a weboldalon nem találtam.) A duplikációt – többek között – működő email csatolásával védték ki, a százalékokat pedig kerekítették a pozitív válaszok alapján.A három főszereplő konzol a Playstation 3, az Xbox 360 és a Wii volt.(Mivel a rosszindulat, az értetlenség, az irigység és a mérhetetlen ostobaság az előző hírben is felütötte a fejét, ezúttal kizárólag a Playstation 3-ra vonatkozó adatokat adom közre itt a PSC-n – bár így a táblázat meglehetősen foghíjas, és nehezen áltlátható. A teljes kimutatást [A http://www.nofussreviews.com/survey-results-2010.php]az eredeti helyen[/A] tudod megvizsgálni.)[b]Volt már javítva vagy cserélve a konzolod meghibásodás miatt?Nem: 49%Igen, a PS3: 8%Ha igen, volt már javítva vagy cserélve a konzolod meghibásodás miatt, egynél több alkalommal?Igen, a PS3: 12%Ha igen, volt már javítva vagy cserélve a konzolod meghibásodás miatt, kettőnél több alkalommal?Igen, a PS3: 8%Ha igen, volt már javítva vagy cserélve a konzolod meghibásodás miatt, háromnál több alkalommal? Igen, a PS3: 2%Ha igen, volt már javítva vagy cserélve a konzolod meghibásodás miatt, négynél több alkalommal? Igen, a PS3: 1%Ha igen, volt már javítva vagy cserélve a konzolod meghibásodás miatt, ötnél több alkalommal?Igen, a PS3: 1%[/b]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Jó ez a gép:P

 2. úúúúúúú mennyi xbox meghibásodás vannem hittem a szememnek(nemcsoda hogy ilyen olcsó)a psz3 nem olcóde bírja a strapáta mézes hetekben éjszakára még a 220-ból is kihúztammost megtöbbet megy mint pihen

 3. a enyém csak 1 éves lett (karácsonykor XD)picit karcos, de megy mint a rakétanéha lefagy, vagy elszáll a net…..de az enyém

 4. A Sony fényképezőgépről csak annyit, hogy vettem egyet, rá 1 hétre leejtettem és az optikára esett, amit többet nem tudott visszahúzni a motor. Visszavittem, rá pár napra kaptam is egy vadiújat…

 5. “Tömeg kacatot gyártanak olcsón. Tuti, hogy meg tudnák csinálni jobbra is, csak lehet 2x ennyiért adnák.Martin írta: “”Sony fényképezőket nem ismerem, de ha Nikont vettél volna 15x annyiért, az lehet jobban bírta volna. “”Ebben igen nagy igazság van, a rendes (nem belépő szintű, 100ezres), profi dslr gépeknél, gyakorlatilag nem létezik meghibásodás. (Na jó ,1-2 van elvétve de igen ritka). Ők meg tudják csinálni, igaz, hogy maga a váz millió környékén mozog, vagy felette is, de atom biztos cuccok.De ugyan ez igaz a legtöbb profi, munkaeszköznek gyártott technikai termékre is.Csak hát az ár nagy úr, ha 200ezer lenen a ps3, senki se venné, mindenki vinné a boxot és szervizelgetné negyed ennyiért…”

 6. Nekem 60-som van. Bár az első ps3-t 7 hónap után eladtam, mert ugyanazon az áron vehettem egy zsír újat (a nejem tesója egy hónap alatt 40 percet játszott vele) így lecseréltem. Kb 60 nap cod4, némi KZ2, és 25 nap mw2 egyszeri br olvasó fej csereigényt hozott. Állítólag (lehet városi legenda) állítva jobb a kicsikének, jobb a hűtése, és az se elhanyagolható, ha miután a gamet kikapcsolod, egy perc, és csak utána off a gép.No igen, és a legfontosabb!!! Mindenki szépen nézze meg a lemezeit amiket belepakol a gépbe, hogy a kis kezeinek a nyoma rajta van-e??!!!

 7. Közhely, tudom, de Murphy is megmondta: ami elromolhat, az el is romlik. 🙂

 8. A közvetlen haveri körben 6 hármas van az enyémen kívül. Egyiknek sem volt soha semmi baja tudtommal.Az enyém most van szervizben először, a fej fáradt meg szegény. Első napos hatvanas. A három év alatt az életét széthajtottam, vagy húz a szürke, vagy megdöglik alapon. 🙂 Nem akarom ragozni, a lényeg az, hogy a sokszorosát kapta mint amire tervezték (a mellékelt tájékoztatóban foglaltakról nem is beszélve).Az LCD és egy harminc kilós, 7.1-es erőlködő között lévő 15 centi ad otthont neki a sarokban, tetőtéri csapott fal alatt.Nem is álmodtam volna, hogy ennyit kibír.Mindig van mindenre ellenpélda…

 9. Bocs, ( ha nyers voltam ) –

 10. Minden hamisítható még a Sr is- Ebből ne indúljon ki senki, elromlik a PS3 uu MINT xBOX is csak annyi különbbséggel hogy : kibaott idióta SONY hun, kezeli a bajt…………..

 11. Ez mind szép és jò, DE learom nekem 3 év 3gép több mint 300 ezer forint PS3 ra – statisztika,-_/.? ugyan már ezt ki hiszi eL? polír a javából, NEVETSÉGES, az egész- … Pökhendi pockok szerzeménye.! LIEorDIE

 12. Nekem még csak a PS2-m halt meg de az teljesen. Szétjátszottam na. 48 órás maratonokat és néha 2 hetes szüneteket nem szerette.+4 db PS-ből csak a kettes számú halt be és az is 5 év után. lolJó bírják a Sony termékek.

 13. szerencse az én gépemmel semmi baj nem volt eddig és remélem nem is lesz

 14. Az utolsó kérdés komoly, hogyha ilyen sokszor kellett már valakinek javíttatni. Nincs szerencséje az olan embernek. A Wii meglepően jól teljesített, az X360-tól pedig ezt vártam.

 15. Fasza a box teljesítménye

 16. nálam és a haveroknál eddig semmi gond (2007-es 60gb-os gépek)…de nem is mennek 12 órát naponta az biztos…A wii talán azért a legmegbízhatóbb az összes közül, mert kiforrott régebbi technológia, ami nincs gyárilag az egekig hajtva, nem igényel masszív hűtést, vagy nincs benne egy újonnan induló optikai meghajtó (bluray)…Régi cuccokhoz ezeket a gépeket felesleges hasonlítani, mert azok jóval egyszerűbb szoftverrel/hardverrel bírtak, ezáltal a hibalehetőség is kevesebb volt….Nem volt annó évente 2x modellváltás, volt idő tesztelni, stb… Ma a nagy verseny velejárója pl a sietve piacradobás (lsd xbox), de ezt mutatja az ipad wifi problémája is….

 17. Ha bír 10órákat a ps,akkor nem aggódok a napi 1-1,5 órácskámmal… xD

 18. A Wii nem megbízható, csak keveset van használva.

 19. “A PS3-nál két fő meghibásodás az amiről érdemes beszélni, a sárga led és a fejhiba. A fejhibát nem kell szerintem részletezni… minden olvasóval ellátott gépben előfordulhat (nemcsak konzolokban)A sárga ledet viszont az előállítás során használt gyengébb minőségű hőpaszta eredményezi. Amik 2 évnél többet nem bírnak ki (elolvadnak). Azért nyugodtan kiemelhetjük hogy egy ilyen apró dolog “”érik”” csak el a gépben, a többi alkatrész kiválóan teljesít.”

 20. Két Sony tévém van (régi projektoros SD és LCD), több évesek, tökéletesen mennek. A 10+ éves Sony kétkazettás deckem a mai napig 100%-os a toronyban, karcmentes, koszmentes, mintha ma vettem volna ki a dobozból, a Denon erősítőm, a CD-m, a hangfalaim mind tökéletesek, a PS3 első szériás 60-as, semmi baja. Minden műszaki cikkem hibátlan, mert vigyázok rájuk, nem hajtom szét őket, nem basztatom, nem hordozgatom. Egyedül a DVD lejátszóim szarnak be évente, de azokat 10 ezerért veszem a Media Martkban, amikor meg elfárad, kidobom a szemétbe, mert annyit ér, amennyibe került.

  • Még mindig nem érted. EZ egy SONY PlayStation!Ha verekszem, vele ne törjön el. Ha kocsiba rakom, védjen meg a karamboloktól. Ha pénzt rejtek bele, más ne tudja kivenni, és ha beleejtem egy kád vízbe, akkor változtassa azt jakuzzi-vá.Jah és szerezzen nekem jó csajokat, ha hiányom van :DEhhez képest elég lehangoló egy sárga led.

  • “Na erre a “”projektoros SD”” tévére nekem rá kellett UTFG-znem (gyéká: júz dö fákin gúgöl). Életemben nem hallottam róla. Megtermett egy példány, nem mondom!”

  • 60-as gépem van, megjelenéskor vettem. Nem hajtom szét, sajnos nincs is lehetőségem átlagban napi 1 óránál többet játszani/használni hetente (!!!). Ha befejeztem a játékot mindig letakarom egy lepellel a gépet, hogy ne porosodjon, vagy ne annyira (ezt a szokásom már a ps1-nél is csináltam, már egy picit beteges vigyázás). A szellőzése is rendben van, egyszer lett széthúzva és összedugva (költözés), mégis bedobta a törölközőt, sárga led. Összesen a vinyó lett kicserélve a gépben, ami talán rendellenes dolog. Nem hiszem, hogy ez okozná a problémát. Sajnos pechem van, de azért ennél jobban kéne bírni ilyen intenzitású használat mellett a kis ducinak.

 21. Szomorú adatok. Bizony hiába röhögtünk a 360-on. A PS3 ugyanúgy tönkremegy, csak tovább bírja.

 22. Hmm…az elég érdekes hogy az egynél több alkalommal történő meghibásodás %-a nagyobb,mint az első kérdés %-a.Ez hogyan lehetséges?

  • Nem rendeltetésszerű használat (ötforintos mocsok DVD-ről filmnézés napi 8-ban, amit valami fos íróval égettek 128x sebességgel), helytelen tárolás (befalazva úgy a konzol, hogy tojást lehetne sütni körülötte), problémás körülmények (napi 2 doboz cigi elszívása a gép mellett), túlhajtás (12 óra játék egyfolytában, rendszeresen), túlmozgatás (idióta ki-be dugdosás, tologatás, forgatás).

   • Ezt értem ,de a gép egyszerre csak egyszer hibásodhat meg,szóval hogyan hibásodik meg egynél többször ha még 1x-sem hibásodott meg előtte.

    • “Akkor most én nem értelek. A “”ha igen”” az eredeti kérdésben szerintem azt jelenti, hogy egyszer más volt, aztán másodszor…”

     • Megpróbálom még 1x.Ha a ps3 tulajok csak 8%-ának hibásodott meg a gépe,akkor hogyan hibásodhatott meg 12%-ának egynél többször.Tehát ezalatt azt értem ,hogy mindenképpen az első kérdés %-ának kéne nyagyobbanak lennie.

     • Az első 8%: az összes megkérdezett PS3 tulaj 8%-ának hibásodott meg a gépe.Ezen a 8%-nak a 12%-ának 2-szer is. És így tovább.

     • Na figyu:A megkérdezettek[ez a 100%] 8%-nak romlott el a gépe.Annak a 8%-nak,akinek elromlott[ami most a 100%],ebböl romlott el a javított gépek 12%-a.Remélem most már érhtetö:)

     • Én tudom hogy erről van szó,de ha elolvasod a kérdéseket ,akkor nem egészen így van megfogalmazva.

   • Valóban nem rendeltetésszerű használat,viszont az nehogy már probléma legyen,hogy valaki 12+ órát játszik vele. Ha ennyit nem bír a gép,akkor ott problémák vannak(nem csak a ps3)

  • Azt úgy kell értelmezni, hogy ha egyszer beszart a géped és megcsinálják, akkor nagy az esély rá, hogy megint be fog szarni.

 23. X360 nagyon durva eredmenyeket produkalt. De en most mostansag a PS3-amat feltem foleg hogy az ember napi szinten olvassa itt a PSC-n is hogy besargult a gepe meg hasnlok. azota szinte csak PSN jatekokkal jatszok igy legalabb az olvasofejemet is megkimelem :S szomoru dolog ez nagyon hogy ez van. nagyon remelem hogy a kovetkezo generacio 200%-al kifinomultabb technival rendelkezik majd, mert ez igy botranyos…

 24. Minél többet nyujtanak a gépek, annál nagyobb a meghibásodási arány.Valamit valamiért…Kivéve a box, az csak simán félkész XD…bocs 😛

 25. Nekem 1,5 hete szart be a ps3-am. Két fejcsere után most gondolt egyet és sárga ledes lett.Nem baj, gondoltam ott a box. Na, az meg 3 napja adta be az unalmast.Jók és megbízhatóak ezek a nextgen gépek.

 26. nekem a premieres 60G jól bírja még soha semmi baja nem volt

 27. Nekem már sajnos két 60-as is besárgult 8((

 28. 8% … Teljesen rendben van – az összes első széria (60G), és az átdolgozott modellek eleje (40G) HAJLAMOS a meghibásodásra – ha ezt nézzük, nem sok az a 8.(Kíváncsi lennék arra a majdnem 10 százaléknyi emberre, aki 4-5× javíttatta a boxát. Biztos nem vérfanok… csak kitartóak. A warez nagy úr!)

 29. És olyan kérdőív hol van, hogy elvették a linuxot?

 30. az az 1% eleg kitarto… 😀

 31. Én azt olvastam úgy kb. egy éve hogy a legelső boxonak megközelítőleg a 60%-a el sem hagyta a gyártósort. Hála istennek nem volt még semmi baja sem a Box-nak, sem a PS3-nak.

 32. Az én ismerőseim között, még eddig egy PS3 sem purcant ki. Pedig az egy slim kivételével, mind premieres 60GB-os. Remélem így is marad.

 33. kicsi adalék, hogy legyen mihez hasonlítani a számokat:http://ask.slashdot.org/article.pl?sid=05/08/10/1858214&tid=187&tid=4&tid=137&tid=218mivel egy fórumról van ez az infó is, ezért érdemes a hitelességét a helyén kezelniAmúgy érdekes, hogy nem igazán lehet találni hasonló információt háztartási gépekről, vagy más szórakoztató-elektronikai berendezésről, TV-ről, HI-FI-ről, stb.sztem ennek fényében az a 8% nem olyan rossz arány

 34. Nálam 1-1 re áll a meccs a 360 kontra PS3-nál, azzal a pici különbséggel, hogy utóbbi javítása sokba került. Ettől függetlenül messze igényesebb hardver a PS3 mint a 360.

 35. a Wii ennyire jó gép lenne?

 36. A ps3 ide vagy oda,nincs olyan haverom,akinek legalább egyszer ne döglött volna be a ps3-ma,beleértve az enyémet is.

 37. “””Ha igen, volt már javítva vagy cserélve a konzolod meghibásodás miatt, háromnál több alkalommal? “”Bazze, 3 éve van piacon a ps3 mégjó, hogy csak 2%-nál romlott el….Ez a kérdés két év múlva időszerü.”

  • Az X360 4 éve van a piacon, és mennyi romlott el belőle? A PS3 egy évvel később jött. Kicsit elszámoltad magad.

   • Te direkt félre akarod érteni amit írok??1: x360 hogy jön ide? Egy vacak, silány készülék, ha dobálnák sem kéne. 2: a ps3 3éve van piacon (mammutban vettem éjféli nyitáskor, ott voltál te is), és sajnos elég szánalmas kérdés a fenti, miszerint 3 év alatt hányszor romlik el egy SONY termék. Merthogy régebben ilyen nem fordulhatott elő….legalábbis eddig nem arről volt hires a cég, hogy 3 év alatt többször is elromolhat. Szerintem ugyanis a 3-nál több alkalom igenis kellemetlen. Így arányaiban nézve 2%-nál évente egyszer minimum beszarik.

    • Nem félre, megérteni akartam a kalkulációd. Régen valóban nem romlott el ennyi/ilyen hamar a konzol, de nem is volt ennyi technika a masinákban. Azért a PS1 CD-s olvasófej környezete nem különb, mint egy Walkman, a cartridge-es őskövületeknek meg csak az úthenger árt. 🙂

     • De ha így nézzük akkor is helyén kell kezelni a dolgokat. A ps1-et is abban az időben nézd, ne mai szemmel. Fejlett proci/cd-rom olvasó volt(igaz az audio cd visszanyúlik a 80-as évekbe) mégis megbízható volt. Ráadásul akkor a sony kezdő volt a konzolgyártásban mégis stabil gépet alkotott, míg ma gyártja a mai világra jellemző szokásos szemetet. Egy biztos: míg anno egy szempont volt nekem a sony minősége a vásárlásnál ma már nem az. És sajnos nemcsak a konzoloknál van ez, digitális fényképezőm is beszart egy hónap után, kisszobás bravia pixelhibás, hm erősitőm kétszer volt javítva…

     • Mert biztos nem vigyázol a dolgaidra. Nem a TV-vel kéne frizbizni! Persze, hogy minden elromlik, ha az épp repülö TV-re van kötve :DNekem a PS3at leszámítva minden SONY-s cuccom bírja.

     • Az utolso mondatod nalam is megallja a helyet.Eleg sok Sony cuccom van,de panaszom nem lehet rajuk,csak a PS3 kullantott be,de az mondjuk rendesen.Meg par korabbi mobiltelko is elhasalt,de azokat nem erdemes szamolni ide,mert a tobbi sem igen birta tovabb naluk.

     • Továbbra sem értelek, de ez az én hibám bizonyosan. Nem vágom, hogyan hasonlítasz egy olyan konzolt, amiben 3 chip volt egy olyanhoz, amiben 103 van, tehát a meghibásodási lehetőség is sokszoros.A Sony fényképezőket nem ismerem, de ha Nikont vettél volna 15x annyiért, az lehet jobban bírta volna.

     • Nekem világos miért nem érted.Mert nem akarsz megérteni….ennyi.A lényeg, hogy ez a sárga ledes hiba egy konstrukciós -ergo valamit a tervezésnél elbasztak- hiba. Nem azért van, mert sok a csip hanem azért mert 1: gagyi vacak anyagot használnak2: tervezéskor valamit elcsesztek. Ezek a hibák persze nagyobb eséllyel szerepelnek egy egymilliós csippel rendelkező készülékben mint egy 2dbal rendelkezőben, viszont a fenti kutatásban nem az szerepel, hogy a 60-as gépek 12%-a romlik el egyszer hanem arról, hogy minden tipus (itt ezekben a mérésekben benne van a 60/40/20/80gb és benne van az eddig kiadott slim gép is), ergo számomra nyilvánvaló, hogy a 12% nagy többsége 60-as és ami ebből következik, hogy a 60-as nem 12%ban romlik, tehát mint fent említettem valszeg konstrukciós hiba. Előre szólok, ha ezt sem akarod érteni hagyom a francba. Peace.

     • Szerintem meg nem konstrukció hanem egy sima szabvány bevezetése miatt van ez az egész sárga led. Mivel nem lehet már a régen olyan jól bevált módszerrel forrasztani ezért pasztázzák, az meg nem bírja.:)

 38. Azért látszik,h melyik konzol a legmegbízhatóbb … … … a Wii =D

 39. Nagyon brutál a 360 🙂

 40. Annyira nem is gázos… Xbox 360hoz képest egyáltalán nem.

 41. Uhh. Az eredeti oldal durvább… =)