Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Az új Playstation 3-as, mozgásérzékelős játéknemzedék

A TGS 09-en a Sony következő mozgásérzékelős kontrollerének, a “varázsbotnak” története újabb fejezetéhez érkezett. A kiegészítőt még az E3-on villantották először Los Angelesben, ahol is azt ígérték, a TGS-re új információkkal tudnak majd szolgálni. Az ütemterv jól alakul, tényleg be is futottak az említett infók.A TGS Sony konferenciáján megtudhattuk, hogy a [B]PlayStation Motion Controller[/B] (munka)nevű periféria – köznyelven ő a varázsbot – fejlesztése jól halad, a 2010 tavaszi debütöt valószínűleg tartani tudja a kiadó.A készülék a PlayStation Eye kamerával együttműködve képes a felhasználó arcának és hangjának felismerésére, valamint leköveti a testmozgást, amit a megfelelő szoftverrel a TV képernyőjére vetít.A varázsbot két mozgásérzékelő szenzorral, egy háromtengelyes giroszkóppal és egy szintén háromtengelyes “sebességmérővel” van felszerelve. Ezekkel a kontroller 1:1-es mozgásleképezésre képes, és tökéletesen érzékeli a dőlésszögeket a felhasználó kezében. A kamerával együtt a szoftver pontosan látja a kontroller térbeli helyzetét is. A cucc ugyanúgy fel van szerelve rezgésfunkcióval, mint a DualShock 3, a tetején elhelyezkedő “golyó” pedig szükség esetén színének változtatásával informálja a játékost adott helyzetekről.Az SCE Worldwide Studios a következő – egyelőre csak munkacímen futó – PS3 játékok piacra dobását tervezi első körben:[B]Ape Escape Echochrome 2Eccentric SliderSing and DrawChampions of TimeMotion PartyThe ShootTower[/B]A következő – már megjelent – játékok pedig utólagos varázsbotos támogatást kapnak:[B]PAINFlowerHustle KingsHigh Velocity BowlingEyePet[/B] Külsős fejlesztők közül eddig a Capcom jelentkezett be konkrét játékcímmel: ők a Resident Evil 5: Director’s Cut változatát kívánják az új kontrollerhez rendelni, mégpedig a tavaszi megjelenésre időzítve. Pletykák szerint már a SEGA is dolgozik valamin, ami bizonyára a tenisszel kapcsolatos…[12554][B]*UPDATE*[/B]Resident Evil 5-tel prezentálva az új kontroller.[YOUTUBE]NgDV48JbYXw[/YOUTUBE][B]*UPDATE 2*[/B] LittleBigPlanet és az új irányító.[YOUTUBE]FeAHhUF7qSM[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. remélem azért ez a resi 5 kiegészítőnél nem lesz kötelező,egyenlőre nem mondok róla semmit,majd ha tapasztalom milyen vele a játék,akkor nyilatkozom róla

 2. ez egyí Ki..szot zseblámpa vagy mikrofon:D?

 3. Nem is olyan gázos ez a mozgásérzékelős izé. Nekem egészen bejön. Igaz a Wii-t se próbáltam de a hallomások alapján élvezhető a Wii-s irányítás. Gondolom ez sem fog olyan hűde sokban különbözni akkor.

 4. Én vagyok az egyetlen akinek tetszik? Nézzétek meg mennyi wii-t adtak el. Csak lehet valami ebben a mozgásérzékelésben. Gondolom a DS3 helyett majd kiadnak egy nunchuk szerű irányítót amin egy analóg lesz a mozgáshoz. Bár így sem vészes.

 5. Én általában alapból át is ugrom az ilyen híreket. Nemtom miért, de engem ez mozgásérzékelős izé nem mozgat meg. Én nem ebben és nem is a 3dtv (kész röhely) nevezetű dolgokban látom a konzolok jövőjét.

 6. Rém gagyi az egész.

 7. Azt nem értem, hogy mitől nyújt többet pl. a fl0wernél, mint a Motion Sensor?

 8. Hát nem tom mire lesz pontosan jó!

 9. Rezegni is fog? 😀

 10. Az a megoldás, hogy balkézben kontroller jobbkézben nyalóka nagyon prodidzsáj

 11. LBP co-op mód:-)

 12. Miért cirill betű van az ö betű helyett mindenhol?

 13. Az LBP videót már tegnap láttam. Nagyon jó. Talán még nagyobb csapatmunkát igényel, mint a többszemélyes rész.

 14. LBP szopatás az tetszett xD

 15. Nem tetszikJoystick+Bot szerintem már nem is jó játékélmény egyszerre kettőt kell használni.

 16. A fejlesztők helyében az fps-játékokat vagy pl a resit én a GunCon3-ra irnám ez helyet.

 17. Nem hozott lázba ez a bot biztos nem vesszem meg ,van wiim is tökéletesen elég.

 18. A kontrollert nem lehet egy kézzel rendesen fogni, hogy a kart + 2 gombot is nyomjon az ember. Ebben a formában tuti nem lesz jó.

 19. Itt nincs balkezes, mint a szocializmusban.A hagyomanyos kontroller+varazskuki tenyleg fura.

 20. Bal kezeseknek ez így nem lesz nagyon kényelmetlen?

  • nem hiszem mert én is bal kezes vagyok 🙂 de a joynál mindkét kezemet használom, a wandnál meg azt amelyik kényelmesebb 😛

 21. “Az egyik “”botra”” kellett volna egy analog kar, meg a botok aljára valami ravasz gomb (L, R gombok) és minden jó lenne…, de az nekem sem jön be, hogy egyik kezemben dualshock másikban bot…”

 22. Hát ennek tényleg nem sok értelme van. Egy irányító helyett kettővel kell bohóckodni, abszolút nem előnyös. A támogatott játékok listájában pedig egy értelmes játék sincs 🙁

 23. remélem erre a joy fogás majd ki találnak valamit, a kettő együtt nem a legjobb

 24. Ez most akkor JÓ ? Nem volt elég egy bohòc ?

 25. Nagyon gyorsan lépett a Sony a Natalra, szép.Én inkább maradok a normális kontrollernél, nem tudom elképzelni, hogy pl. RE5-t játsszak mozgásérzékelős kontrollerrel.

 26. nekem tetszik.a Wii-vel az a bajom, hogy még ha jó is a játék, akkor is azt az egy generációnyi grafikai mínuszt nehéz feledtetniráadásul ott mindent a wiimote-ra írnak, aminek bizonyos játékoknál semmi értelmeezt leszámítva én inkább játszom így, mint joy-yal – sokkal átélhetőbb, sokkal közvetlenebb a játékfíling, körülbelül úgy, mint amikor Mantis megrázta a joyt

 27. joy-al szeretek jáccani, nem izgatnak az ien mozgás érzékelős cuccok

 28. minek ijeneket talàlnak ki csak nekik idövesztés

 29. Ez így elég fura, hogy mindkét kontrollert kell fogni (Wii esetében okés, mert ott kimondottan egykezes témára van mindkettő tervezve). Ebben a formában már nem kifejezetten hoz lázba, de jó látni, hogy az alap PS3-as játékok teljes pompájukban támogatják az újfajta irányítást.

 30. Haveromnál próbáltam annak idején wii n a Resident Evil 4 et a mozgásérzékelős irányítóval, egyikünk sem tudott vele játszani…..Ahogy elnézem ez ugyanolyan lesz.

 31. szart sem ér

 32. kell a francnak

 33. mit hadonàszik ez a hülye zseblàmpàval. szerintem egy nagy sz…. .maradok a réginél.

 34. Igeeen, új Ape Escape!!!

 35. Mindenképpen kihagyom! A sima controller kényelmesebb, mint rángatózni ide-oda!

 36. Eddig a Sony megoldása tűnik a legprecízebbnek.A Mikorszopsz Natália kb a röhögcség szintjén van az 1 mp-s laggal.Lődözős játékokhoz, még jobbnak is tűnik mint a sima kontroller, vagy akár az egér. Egy spec markolatot el tudok hozzá képzelni fps-ekhez.Persze nem mindenhol van értelme.

 37. nem láttom sok értelmét

 38. Király, hogy már fél év múlva készhez kaphatjuk, és hogy a támogatottság se szóbeszéd. Hajrá Sony!

 39. szép volt sony! könnyű másolni a nintendo-t! és ez vonatkozik a mikrofosra is

  • Ez szerintem senkit sem érdekel.

  • Másolás????Hat sötétítselek fel kedves barátom. Az eredmény ugyan az ugyan de a technológia háttér más.Míg a nagy wii mozgásérzékelő a senzor bar ésa kontroller távolsága alapján képezi le a mozgást addig a Sony ,meg a Microsoft technológiája egy kamerán keresztűl. Így a leképezés 100% grafikai rendszer segítségével történik, mely sokkal egyszerübb és jobb mint ha csak a senzorbár és a wiimote távolságát számolná.Több stuidó is nyilatkozottt, hogy a sony masinájára gyerekjáték fejleszteni, mivel egyszerübb egy fgrafikai felismerő programot írni, mint egy számolósat.

 40. Huh, mak, ezek a jatekok pont nem erdekelnek.

 41. ez egy elemlámpa bazzeg 😀

 42. Én tuti veszek majd egyet 😀

 43. LBP Gameplay az új mozgásérzékelővel!!!http://www.youtube.com/watch?v=FeAHhUF7qSMNo comment…. :O EZ HATLMAS LESZ !!!Most már tuti, hogy beszerzek egy ilyet… Megint jön egy új feature az LBP-be… de még milyen 😀

 44. “Ez kegyetlen jól néz ki.Kmaerám már van, ez is tuti vétel lesz !Mekkora lenne egy StarWarsos játék ezzel a “”bottal”” :D”

 45. Zseblámpa. xD

 46. Kamera van. Eyetoy már meg van rendelve. Remélem lesz Wii szintű program Full HD-ben 1:1 lekövetéssel. Kell mindenképp. Annak idején gondolkoztam a Wii és a PS3 között. Na nem mintha össze lehetne hasonlítani a kettőt. A leglényegesebb, ami a Wii mellet szólt az az irányítás és a sok gyerek program. Mindkettőre kiváncsi vagyok Full HD-ben.

 47. Resi 5 új fejezetére kiváncsi leszek.

 48. Szerintem egy ilyen cucchoz mindenképp kellene egy a Nunchuk-hoz hasonló analóg kar, amit a másik kezedben fogsz.FPS, TPS, stb. esetében az előre-hátra, jobbra-balra mozgást, nem lehet csak a varázsbottal (kényelmesen irányítható formában) kivitelezni. Szerintem.

 49. Nekem tetszik a kontroller. A Bowling-hoz meg is fogom venni a mozgásérzékelős frissítést.

 50. lézerkardozós…. hmm nemtom, majd h nagyon elterjed s jó lesz… de venni egy kamerát + kardot + játékot.. most nem nyerő anyagilag…

 51. hádeháde herri pottyert mijé hagyják ki?! O_o

 52. E-hez ugy-e kamera is kell ?

 53. “- Beszerzem biztos, ha lesznek hozzá értelmes játéktámogatások, és nem a halom “”Wii SPORT”” klónt kapjuk.- Most már igazán kiadhatnának egy ilyen kontrollerhez egy vérbeli Star Wars játékot, amiben pontosan követi a kontroller a mozdulatunkat és igaziból k”

 54. Nem érdekel.

 55. Tutira beszerzem.

 56. -(18)-Tapizós, bugyihúzogatós játékot akarok!:D-(18)-

 57. Várom!

 58. Harry potter nem is lesz?Fellázadnak a varázslótanoncok akkor:D

 59. Hát nekem nem kell 🙂 persze meló után még hadonásszak otthon XD, még a mozgás érzékelőt is kikapcsolom a kontrolleren, a flower is pont ezért nem tetszett mert nem lehetett analógokkal irányítani

 60. RE 5-Rendezői változat ? Gondolom lesz hozzá valami fegyver formájú joystick is…

 61. Sok potenciál van ebben az új irányítóban, és a fejlesztők se vonakodnak iránta.:)Mindenképp kipróbálom.:)

 62. kiváncsian várom

 63. Resident Evil 5 Directors Cut??????????aztadurva o_O így már engem is érdekel a varázsbot

 64. Nekem tetszik nagyon,és a re5-re kíváncsi leszek.

 65. Egész jól néz ki ez a kontroller. Engem fognak érdekelni az új címek (jelenleg kizárólag a Resi5), viszont csak akkor, ha kényelmes lesz és nem lesz agyonbonyolítva az irányítás. Természetesen maradok a klasszik, fotelben ülős (inkább cockpitben, abból játszom mindent xD) dolognál, de mint érdekesség, mindenképp meglesem majd.