Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Az óvásokat benyújtották

Kezdetét vette az idei év első botránya, ugyanis a mai napon, mint ahogy arra [A http://playstationlive.hu/note/943][B]számítani lehetett[/B][/A] a Ferrari, a Renault, és a Red Bull Racing is óvást nyújtott be a szabálytalannak tartott diffúzor ügyében. Az óvás tárgya a Toyota, a Williams, és a Brawn GP diffúzora. A riválisok szerint a három alakulat kihasználta a szabályokban rejlő kiskapukat, és egy olyan rendszert épített, ami megfelel az előírásoknak, ám valahogy mégsem szabályos a csapatok szerint. Ugyanis a „diffúzor a diffúzorban” megoldást a szabályok bizonyos szintű kijátszásával úgy alakították ki, hogy az jóval nagyobb leszorító erőt legyen képes generálni.A sportfelügyelők jelenleg az adatok elemzésével vannak elfoglalva, ám az szinte biztos, hogy az eredmény még ma megszületik. Azonban hiába dönt a versenybíróság az óvást benyújtók javára, a vesztes fél azonnal fellebbezni fog, és az ügy végül az FIA Fellebbviteli Bírósága elé kerül, mely ülés legkorábban a jövő héten megrendezésre kerülő Maláj Nagydíj után ülhet össze Párizsban.Ross Brawn szerint azok a csapatok vádaskodnak, akik a szabályokat elolvasva nem látták rögtön ennek a rendszernek az előnyeit. „Ha valaki veszi a fáradságot és mélyebben beleássa magát a szabálykönyvbe, annak ez a „diffúzor a diffúzorban” megoldás egyértelmű lett volna” – ecseteli Brawn. A Ferrari volt csapatfőnöke azt is hozzátette, hogy nagy csalódás számára, hogy a korábbi csapata is tiltakozik a diffúzor ügyben. “A Ferrari csak azért vádaskodik, mert valaki gyorsabb, mint ők” – mondja Brawn.[B][UPDATE]:[/B] Megszületett a döntés! Körülbelül négy óra tanácskozás és tárgyalás után a stewardok szabályosnak minősítették a vitatott diffúzorokat. Ám az szinte biztos, hogy a csapatok fellebbezni fognak a döntést illetően. Tehát koránt sincs lezárva az ügy, és egészen jövő hétig – a párizsi tárgyalásig – várnunk kell.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Na végre kinyögték, hogy jó a Brawn GP diffúzora. kiváncsi vagyok, hogy milyen gyorsan tudják lemásolni a többiek…

 2. Na, akkor ide is:A Diffuzorok egyelore szabalyosnak lettek minositve, az ugy megy tovabb a Fellebviteli birosagra, Malaysia utan dontes. A forgatokonyvem eddig tokeletesen mukodik.:) Egyebkent Rigel77:Nem ertem miert pattogsz itt, nem te ulsz az FIA technikai szakember-gardajaban hogy errol donthess, es minden info nelkul kijelenthess olyat hogy NEM SZABALYOS. A kerdeseid amit zsolt1-nak cimeztel egytol egyig ertelmetlenek. Azt nem ertem hogy barmikor, barhol ha F1-es kommentedet olvasom, mindig csak a siras-rivas, a panaszkodas, a mocskolodas. Mi a fenenek nezed egyaltalan a sportot? Nezz sakkot ott egyertelmubbek a szabalyok.

  • Nem akartam mondani, de most már nem is kell, megtetted helyettem. 😀

  • Most úgy elképzeltem: sakkversenyen szurkolni…

  • “Akkor keresek neked hozzászolásokat. bár igaz most nagyon piszkál ez a diffuzor dolog és ennek hangot is adtam . De régi gamer365 forma 1 topic “”[6] Rigel77márc 16., hétfő 1:15 #5597 Lejárt a két perc, már nem törölheted a hozzászólást! Válaszolok!Azt azért ne vedd készpéznek , már a héten új elemeket tesztelnek + azért a pénteki tesztelés ne feled. szerintem egyébként altatnak , de majd hétfőn kiderül .”” Mclaren gyenge szerepléséről még a jerezi tesztek elött . “”[6] Rigel77febr 24., kedd 22:53 #5467 Lejárt a két perc, már nem törölheted a hozzászólást! Válaszolok!Válasz Tommy_Angelo (#5466) üzenetéreSzerintem meg pont olyan videok ezek , ami poén. Látszik hogy nem egy F1 robotrol van szó .A köpés is olyan hogy az a Pezsgő , nem nyál . Én ezek alapján nem itélem el . Shumi is dobott ki hütőt a Padokbuliban nem jó ha álszenteskednek , mindenki ember .”” Ez 2 videóról volt ahol Massa poénkodik “”Igen egy MS -Ros-Jean 3mas . Más lenne a VB állása . Tényleg durva hogy 80 pontot gyüjtöttek az első + hogy 7 gyöztes van , ez is azt jelenti sokat hibáztak az élmenők és nem tudnak egyenletes teljesitényt futni . “”Ez tavaly év vége elött . Tudom hogy hevesen érvelek , de ez van . F1 et 82-83 környékétől nézek. Magyarországon még nem volt verseny és a TVben is csak 3-4 futamot adtak le. Egy dolgot megtanultam a hosszú idő alatt . Shumit szidni divat , és a Ferrarit is . Sajna ezért ha támadják a kedvec csapatomat akkor én is harapok . Szerintem azok a kérdések nem értelmetlenek ? Lehet rájuk válaszolni , max a válaszok nem tetszenek neked . De akkor is ez van. De ezentul akkor igyekszem csak azt írni GO ***** Go ****** és akkor nem sírok neked . ui: És most nem kérem hogy ide másold az összes negativ hozzászólásomat . Elismerem hogy van , és mostanában sok is volt belőlük igyekszem majd a Hello Kittyis szemüvegen át nézni a F1et . “

 3. Soha sincs ,balhé nélkül évadnyitó 🙂

 4. Szerintem ha van a szabályban kiskapu, ki kell használni! A Ferrari, és a többiek is kihasználtak már a múltban kiskapukat, csak most nem merték-tudták.Savanyú a szőlő…

 5. én sem volnék meglepődve ha 1-2 csapatnak ottlenne’ a box mélyén az átalakított diffúzor. bááár h éles szituban bevetnék…mindenesetre ha voltak annyira előrelátóak, h akár tesztelték is, akkor miért ne…

 6. Szerintem 2-3 futam és mindenkinek fent lesz . De eddig a teszteken bejelentett megnéztük megfelel , nem volt hivatalos . Most már mindenki használhatja. FIA engedéjezte a dolgot , nem is kell kitalálni , csak lemásolni és integrálni a rendszerbe . Remélem ha mindenkinek fent lesz , vissza verik a Ross csapatot oda ahova való a sor végére . Még ezeknek segitettek hogy engedték a név változtatást . Ezek után én 2 szer is meggondolnám a Ferrari helyében kinek teszek szívességet.

  • Nem értelek mi bajod van?! Miért is való a sor végére a Brawn GP? Mert ők találtak ki valamit hamarabb és nem a Ferrari? Vagy mert új csapat?

   • Nem tetszik az egész csapat . Már a Honda sem tetszett , Buttont kicsid Barit annál inkább útálom. Nem tetszik hogy a Ferrarinak be tudták tiltani a fenéklemezét , a Renaultnak a lengéscsillapitót , de a Michelinnek a gumikat stb stb . Szóval mindent , de Berni papának kell az hogy a Brawn Gp elérjen valamit ezért kedveznek nekik . A másik dolog bizom benne hogy max csak az idén tudnak valamit alkotni , mert ezt az autót a HONDA pénzelte több mint 1 éven át . Nem a Brawn GP tette bele a pénzét , de most mindenki róluk beszél. Bár ez a költségvetési sapkával , meg érem redszerrel már lehet hogy a jövő év sem fog tetszeni . Na mindegy Palikéknak lesz téma hogy egy 1 hónapos csapat nyert az F1 ben .

    • Na most akkor egyhónapos csapat, vagy a Honda pénzelte 1 évig? 🙂 Ne felejtsd el, hogy a pénz nem minden (Toyota). Kellenek a szakemberek is! És ez jelen esetben Ross Brawn (és csapata). Egyébként ő nem akarta a csapat nevét sem megváltoztatni. Csak Bernie nem engedte, hogy a régi néven fussanak. Igy viszont elestek 22 millió dollártól, mert mint új csapatnak nem jár az a jogdíj amire a Honda (vagy utódja) jogosult volna a tavalyi 9. helyért.

     • Plusz a két utolsó box az övék a két utolsó számmal…

     • “Hát pont ez az . Úgy fogják beállitani hogy egy 1 hónapos csapat leiskolázta a mezőnyt . Pedig ez így kurvára nem igaz. De nézd meg a Mediának szenzáció kell , is mi lehet legnagyobb szenzáció mint ez. Na mindegy az első 2-3 futam elveszett a többi csapat számára , kérdés mikor tudják felszerelni a “”szabályos”” diffuzort a többi csapat , attól kezdve kezdődik a VB .”

     • Továbbra sem értelek… De zárjuk a dolgot. Holnap hajnalban végre kezdődik és engem ez érdekel igazából! 🙂

 7. Másik kérdés , Miért engedték meg a Renaultnak azt hogy felhozza a motort teljesitményét a többiek szintjére . Valami olyan maszlaggal hogy közel hasonló teljesitényt akarnak . És miért mondták a többi csapatnak tavaly májusban hogy illegális ?

 8. ez az egész annyira de annyira forma-1es. 🙂

 9. Csúnya lesz ez az ügy. És megint ki szív? Mi nézők. Hosszú hetekig nem lesz döntés, nem lesz hivatalos eredmény, stb….Miért nem lehet a szabályokat úgy meghozni, hogy az vagy fehér vagy fekete? Miért hagynak kiskapukat. Vagy azért mert egyszerűen nem értenek a szabály alkotáshoz vagy szándékosan, hogy a csapatok folyamatosan egymásnak ugorjanak és hogy legyen miről írni a sajtóban, ami ugye tudjuk hogy reklám.

  • Ez van. Manapság a Formula 1-et a bíróságon játsszák! Ha már az egyik csapat gyorsabb, vagy talált valamit, amit a másik nem, akkor már rögtön támadni kell. 🙁

   • Azért zs0Lt1 . 1. Dolog miért van a szabályban kiskapu ? 2. Miért egy szabályt tervező ember csapat profitál belöle a legjobban ? 3. A fenéklemezt be tudták tilatni , a lengés csillapitót is akkor ezt most miért nem ? 4. A FIAnak miért volt fontosabb a érem rendszer mint a diffuzor kérdés ? 5. Mi értelme volt csökkenteni a méretet ha egyesek csalással vissza tudják hozzni az elveszett leszoritó erőt , nem az volt a cél hogy kevesebb Aero tapadás , több mechanikus tapadással szemben . Válaszolsz nekem ?

    • Úgy néz ki félreértettelek! :DJogosak a kérdések! Ez van, nem tudok többet hozzáfűzni.

     • Szabályosnak minősítették a vitatott diffúzorokat! Pedig azt hittem, az ellenkezője fog történni. Jó lenne ha a többi csapat is magához térne és a vádaskodások helyett, az autójára fókuszálna.

     • Ennek örülök! Jó, hgy a kisebb csapatok is előnyt tudnak majd szerezni. Nagyon íváncsi vagyok milyen lesz az erősorrend az edzéseken.

     • Helyes. Remélem a FB is ezt dönti majd pár hét múlva. A többiek meg kezdjenek el dolgozni az újfajta diffúzorokon – amik lehet már ott vannak a boxban, csak eddig nem merték felrakni. 🙂 (megjegyzem, ha a Ferrari találja ki lehet egyből betiltják, de így, hogy kiscsapatok találták ki nem. Persze ez csak valamiféle üldözési mánia nálam:)

   • Gyerekes dolog ez a marakodás. De pénzről szól. Mit várunk? 🙂

 10. Mi lesz a nyitófutammal?

 11. “””Valaki azért vádaskodik , mert csak azért gyorsabb mint ők . ez így pontosabb”” Ez így tényleg pontosabb?????”

 12. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, de wallace forgatókönyve szerintem elég reális.

 13. Valaki azért vádaskodik , mert csak azért gyorsabb mint ők . ez így pontosabb. Kérdem én Ross benne volt a szabályt megalkotó Előzési munkacsoportban aki kitalálta ez az egészet . Akkor még arról volt szó hogy a diffuzor hatásfokát/méretét x %al csökkentik . Akkor ez most mégsem arról szól . Vagyis minek kellet megváltoztatni ha vissza lehet csalni a teljesítményt ? A FIA miért nem pontositotta a szabályokat még tavaly decemberben . Miért a buzi éremredszerükkel foglalkoztak . A Renault és Red Bullnak miért utasitották el 2008. májusában ezt a fajta elképzelésüket ? stb stb Ja és ha betiltották a lengéscsillapitót és a padlólemezt akkor ezt is be kell tiltani .