Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Assassin’s Creed – a Die Hard írója az élőszereplős netflixes sorozat élén

Jeb Stuart vezeti az adaptációt.

A Netflix az Assassin’s Creed élőszereplős sorozatadaptációjának élére Jeb Stuartot nevezte ki, aki írója és showrunnere is lesz a szériának – írja több forrásra hivatkozva a Variety.

Stuart olyan filmeket írt, mint például az 1988-as Drágán add az életed! (Die Hard) Bruce Willis főszereplésével, vagy A szökevény Harrison Forddal. Stuard a felelős a Vikings: Valhalla elkészítéséért, amely a History Channel Vikingek című sorozatának folytatása. A sorozat egyébként nem az első élőszereplős verziója lenne a népszerű, 2007-ben debütáló játéknak, amelyből az évek során több mint 155 millió darab fogyott: 2016-ban Michael Fassbender főszereplésével mozifilmet csináltak belőle, amely kb. 125 millió dolláros keretből készült, és több mint 240 millió dollárt hozott – bár a kritikusok és a rajongók sem voltak érte túlzottan oda.

A Netflix egyébként A Ubisofttal több projekten is együtt dolgoznak: lesz egy élőszereplős film a Tom Clancy’s The Divisionből és egy szintén élőszereplős film a Beyond Good & Evilből, valamint egy anime a Splinter Cellből és a Far Cry: Blood Dragonból. A streamóirás továbbá rengeteg videojátékos adaptációt finanszírozott. Bár a The Witcher alapvetően a könyvek alapján készült, a játékok tették igazán ismertté, jelenleg pedig egy új évad mellett a The Witcher: Blood Originen is dolgoznak, amely egy élőszereplős előzménysztori 1200 évvel Geralt kalandjai előtt, továbbá már megjelent egy animációs film The Witcher: Nightmare of the Wolf címmel, amely Geralt mentorának, Vesemirnek a sztorijára összpontosít. A The Witcher mögötti csapat a Final Fantasy XIV világában egy élőszereplős Final Fantasy sorozaton is dolgozik egyébként. A Sonic the Hedgehog alapján Sonic Prime címmel lesz egy 3D-s animációs sorozat, míg mozivásznon már vetített Angry Birds alapján készül az Angry Birds: Summer Madness is. Szintén animációs – bár nem 3D-s – széria készül a Tomb Raiderből. A Resident Evilből élőszereplős széria készül, hamarosan pedig kikerül egy 3D-s animációs sorozat, a Resident Evil: Infinite Darkness. Nemrég ment le a Castlevania negyedik és utolsó évada, de ugyanebben az univerzumban új szériát indítanak, továbbá a mintájára a Devil May Cryt is adaptálják. A cég a DOTA: Dragon’s Blood és a Dragon’s Dogma animékkel is gazdagította az adaptációk sorát, előbbiből pedig második évad is lesz. A Cyberpunk 2077 világában is játszódik majd egy anime Cyberpunk: Edgerunnerscímmel, a The Cuphead Show! pedig a népszerű, a ’30-as évek rajzfilmjeinek stílusában készült Cuphead történetét dolgozza fel. A pletykák szerint a Nintendo The Legend of Zelda franchise-ából is lehet valami a Netflixen.

Hozzászólás