Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Armored Core 6 – részletek szivároghattak ki egy fogyasztói kérdőívből

A FromSoftware nem csak a Soulsról ismert.

A Souls szériáról ismerhető FromSoftware másik népszerű sorozata a mechás Armored Core széria, aminek új epizódjáról, az Armored Core 6-ról szivároghattak ki részletek egy fogyasztói kérdőív szerint – írta Red Liquorice ResetEra-felhasználó.

A kérdőívben egy leírás, fotók és videók voltak – az egyik felvételen egy főgonosszal vlaó küzdelem, a másikon egy havas térség látható. Az anyagokon azonosító vízjelek voltak, de a felhasználónak sikerült eltakarnia őket, és megosztotta publikusan a fotókat – a videókat nem tudta lementeni. A játék leírás a következő volt:

“A melange egy idegen anyag, ami drámaian hozzá tud járulni az emberi társadalom fejlődéséhez. A múltban ez az anyag egy kozmikus katasztrófát okozott a Bashtar bolygón, ami érintette a környező naprendszereket, később azonban eltűnt. Évtizedekkel később a melange-reakciót ismét megerősítették a Bashtar bolygón. Az ismeretlen, elveszettnek hitt anyag nyomában különféle spekulációk keletkeztek, és mindenféle felek szálltak be a játszmába: a kormány, vállalatok, szektások és ismeretlen zsoldosok – a főhős egyike ezeknek. Az alkotás egy külső nézetes lövöldözős mechás akciójáték, amiben egy elképesztően nagy pályán lehet közlekedni egy sci-fi világban. Erős ellenségek és kemény csaták várnak hosszú- és rövidtávú fegyverekkel és pengékkel.”

A felhasználó az alábbi beszámolót osztotta meg a videókról:

“A főgonosszal való harc nagyon Souls-szerű volt a sebesség és stílus tekintetében. Egy iparinak kinéző barna szoba volt, a játékos távolról indult, bemérve az ellenséget lőtt, majd közelített és támadott; a közelharc és sebesség/mozgás nagyon a Souls stílusát idézte. A főgonosznak kupolaszerű feje volt és nagyobb volt a játékosnál, de nem volt hatalmas. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy az “Asylumhoz” vagy a “Taurus Demonhoz” hasonló korai főgonosz lehett, de egyértelműen itt csak tippelek. Mindenesetre nem tűnt grandiózusnak vagy kifejezetten lenyűgözőnek mint összecsapás. A főgonosznak volt a képernyőn látható életcsíkja (a képernyő tetején) – nagyon egyszerű, de inkább LED-stílusú, futurisztikus, amire számítanál -, lekerekített sarkokkal, így nem szabályos négyszög volt. A második videónál nem volt harc, csak egy nagy fal vagy kapu felé haladt a játékos egy havas térségben, követve vagy más játékosokat vagy ellenfeleket, akik előttük voltak. Viszonylag aprónak tűntek és távolinak, de köralakú “célpont” effektus volt rajtuk – talán nem célpont, de jelzések, amik más mechákként azonosították őket. A hó a Capcom régi mechás játékát idézte nekem.”

A cím terén a következőt mondta Red Liquorice:

“A kérdőív több címet is felsorakoztatott, így gondolom arról még nem határoztak. A legtöbb az volt, hogy Armored Core: [Valami], de volt csak simán Armored Core, valamint Armored Core 6 és Armored Core VI is olyan alcímek mellett, amikre már nem emlékszem. Volt olyan is, amiben egyáltalán nem szerepelt az Armored Core.”

Egyébként 2016-ban a FromSoftware megerősítette egy interjúban, hogy dolgozik egy új Armored Core részen. Két évvel később, Hidetaka Miyazaki, a cég elnöke arra tett utalást, hogy, bár nem volt még hivatalos bejelentés, a játék fejlesztése még folyamatban van.

A széria 1997-ben indult még PlayStationön, és gyakorlatilag az összes főbb PlayStation-platformra jött már rész belőle, leszámítva a PlayStation 4-et. Az utolsó fejezet a 2013-as Armored Core: Verdict Day volt PlayStation 3-ra, ami a 15. fejezet volt. (A hírhez kapcsolódó fenti kép a 2012-es, PlayStation 3-as Armored Core V-ből van.)

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Egy PS5-ös Armored Core játék nem lenne rossz.
    Bár ha régóta fejlesztik akkor ez még PS4-re is kijön.
    Kíváncsian várom.

  2. Ehhez az anyaghoz eddig nem volt szerencsém, de egy új részre ránéznék szívesen.