Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Armed Fantasia & Penny Blood – veteránok készítenek szellemi utódokat

Dupla Kickstarter-kampány a Wild Arms és a Shadow Hearts alkotóitól.

A Wild Arms fejlesztőiből összeállt Wild Bunch Productions és a Shadow Hearts alkotóiból verbuválódott Yukikaze együtt jelentették be, hogy szellemi utódokat készítenek egykori kalandjaikhoz Armed Fantasia: To the End of the Wilderness és Penny Blood címmel. Mindkét projekt egy “dupla Kickstarter-kampányon” indult, és már el is érte a szükséges összeget ahhoz, hogy megvalósulhassanak ezek a “nagykaliberű japán RPG-k”, amik remélhetőleg PlayStation 5-re is megjelennek majd. (Sőt, már a kétszeresénél tart.)

Alább olvashatsz mindkét projektről, valamint a cikk végén az eredeti művekről is, amik hangulatát és stílusát szeretnék továbbfejleszteni a készítők.

Armed Fantasia: To the End of the Wilderness

Az Armed Fantasia: To the End of the Wilderness egy a pusztulás felé tartó világról szól, a játékosok pedig egy csapat Pathfindert irányítanak, akik egy “Westernpunk” vadonban indulnak útnak. A világ sarkában van Londenium, ahol egy Ingram nevezetű fiatal férfi elveszíti nagyapját – így már semmi sem köti szülővárosához. Bízva abban, hogy újra találkozhat gyerekkori barátjával, elindul Pathfinderként, hogy ARM fegyverekkel (Aether Reaction Maximizer) megszabadítsa a vidéket az anomáliáktól. Minden karakter egyedi képességekkel rendelkezik majd, és ezek bevetésével kell nyerni a csatákban és megoldani mindenféle feladványt a hatalmas, tennivalókkal teli terepen.

Penny Blood

A Penny Blood gótikus horrort és rémálomszerű képi világot ígér. A főhős Matthew, egy nyomozó, aki egy sötét, nemzetközi útra indul az 1920-as években, szövetségeseket szerezve és traumákat dolgozva fel egy a kozmikus horror, a rosszindulat és a káosz torzította világban. Az USA-ból Európán át egészen Ázsiáig lehet utazni és felfedezni nemzeteket, amik vagy magukhoz próbálnak térni, vagy ünnepelnek a történelem egyik legvéresebb konfliktusa után – és nincsenek tudatában a felszín alatt bugyborékoló zűrnek. Matthew Farrel New Yorkban magányos nyomozó, és bár gyűlöli az apjától örökölt képességeit, az átalakulással le tudja vadászni a szörnyeket. Egy nap egy furcsa, egy elmegyógyintézetnél történt incidens után nyomoz, amikor a helyszínre érve észreveszi, hogy tele van groteszk lényekkel. Elindul kideríteni az igazságot. Zsúfolt utcáktól kísérteties szanatóriumokig lesz mindenhol furcsa esemény és masszív szörnyek. Mindez egy hagyományos, körökre osztott harcrendszerrel, amihez azonban reakcióidő és reflexek is kellenek a támadások maximalizálásához.

A Wild Arms eredetileg 1996-ban jelent meg Japánban, Európába pedig 1998-ban jutott el. A Media.Vision fejlesztőcsapat Filgaia fantasy világában játszódó mókája a Dream Chasers nevezetű csapatról szólt, akik izgalmakat és vagyont keresnek a világban. A főhős egy fiatal fiú, Rudy, aki képes a hatalmas erővel bíró Ancient Relic Machine (szintén ARM) fegyvereket irányítani, amik pisztolyokra és egyéb lőfegyverekre hajazó, egy letűnt kor tiltott eszközei. Szövetségeseivel együtt a vadont bejárva igyekeznek megakadályozni egy másvilági hatalmat, ami vezetőjét próbálja feltámasztani, hogy elpusztítsák a világot. Ugyan a Final Fantasy VII “árnyékában” jelent meg, azonban kereskedelmi és kritikai siker lett. Akkoriban egyébként sem voltak Amerikában nagyon RPG-k, ugyanis a Sony nem akarta kiadni őket ott – ez is hozzájárult ahhoz, hogy a kevés választékból többen lecsaptak rá. Az alkotás sorozattá nőtte ki magát, lett belőle manga, fizikai játék és anime is mobilos alkalmazások mellett, az eredetit pedig PlayStation 2-re újraalkották és kibővítették 2005-ben Wild Arms Alter Code: F címmel. A klasszikus elérhető a PlayStation Plus “Premium” előfizetési szintjén a playstationös klasszikusok között.

A Shadow Hearts 2001-ben jelent meg PlayStation 2-re, és a Sacnoth készítette. A kaland igazából folytatása az 1999-es, az eredeti PlayStationre kiadott Koudelkanak: egy világban játszódik a két szerepjáték és közös karaktereik is vannak. Az 1913-ban játszódó, alternatív történelmet feldolgozó és lovecrafti elemeket tartalmazó sztori főhőse Yuri Hyuga, aki képes szörnyeket elkapni és átalakulni a lényekké. Célja megmenteni Alice Elliotot egy gonosz varázslótól. A játékosok felfedezhetnek különböző helyeket Yurival, a csatáknál pedig körökre osztott mechanikák vegyülnek az időzített gombnyomásokkal. A móka még egy folytatást és egy spin-offot élt meg az elkövetkező pár évben.

Hozzászólás