Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Anglia – újra lecsapott a PS5-öket felvásárló brigád

Nyerészkedés 1000%.

A VG247.com videojátékos portál jelentése szerint azonnal, gyakorlatilag már a forgalmazás megkezdése előtt leszívta az Argos kereskedőház friss PlayStation 5 készleteinek nagy részét az a nyerészkedő brigád, akik miatt Angliában már az első hullámban hiánycikk volt a Sony újgenerációs konzolja.

A forrás azt mondja, a nyerészkedők “az ebolt rendszerének egy kiskapuját kihasználva” már azelőtt felvásárolták a konzolokat, hogy azok egyáltalán elérhetővé váltak volna a vásárlói felületen. Hogy ezt mégis hogyan sikerült elérniük, arról értelemszerűen nem szól a fáma, arról azonban igen, hogy hiába kapcsolt még többé-kevésbé időben az Argos, egy csomó gépet már fel is vettek a cég “átvevőhelyein”.

Laikusként nyilván nehezen érthető ez az egész: nagyjából úgy kell elképzelni a húzást, mintha egy webshop rendszerébe belistáznának egy új terméket élesítés, azaz publikus elérés nélkül – ez mondjuk minden eboltnál bevett gyakorlat -, listába vennék, de valaki valahogyan mégis hozzáfér az adatbázishoz és máris vevőként tünteti fel magát. A nyerészkedő ezután szélsebesen elfárad az átvételi pontra, ahol a világáról nem tudó kedves alkalmazott készségesen átadja az “előrendelt és már fizetett” terméket.

12 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Ez szerintem iszonyú. Gondolom minden területen lecsapnak.
  Gondolok a PC-s videó kártyákra. Szinte esélytelen beszerezni az újdonságokat és ott is sok végzi az apróhirdetési portálokon.
  Új, bontatlan és garanciával jeligével.

 2. Remélem előbb-utóbb visszájára sül majd el a dolog…ha rendeződik majd a helyzet és csökken a kereslet (egy nagyobb szállítmány után) akkor remélem a sok számító szarrágóra rárohad majd a nyerészkedésből felvásárolt készlet, kíváncsi vagyok meddig fogják ezt játszani h nagy tételben veszik meg számításból a gépeket, előbb utóbb törvényszerű h magukkal fognak kicseszni. Persze ezek a szánalmas jampik is azért tudnak nyerészkedni, mert sok olyan élettelen lúzer van akik hajlandóak dupla árat is fizetni, csak h PS5-höz jussanak…gáz az egész.

  3
  • Gondolom az utolsó pillanatig felvásárolnak annyi gépet amennyit csak tudnak és számolnak azzal, hogy ha helyre áll a helyzet akkor a nyakukon marad jó pár gép. Azokat meg eladják normál áron szóval semmiképp se buknak pénzt.

   • Ezzel nem értek egyet, ha rendeződik a helyzet akkor csak bizonyos fokú buktával fognak tudni túladni a gépeken és még árában se fogják tudni eladni. Senki nem fog magánszemélyektől vásárolni és ezzel tökölni, pláne már egy megindult garanciával, ha bárki le tudja majd emelni a konzolt a polcrol vagy meg tudja rendelni webshopból simán friss garival. Pl. tegyük fel én nyerészkedésből vettem egy gépet 1 hónapja, de már van raktárkészlet mindenhol és nincsenek rám szorulva a csóri gyerekek…nem fogom tudni 185-ért sem eladni, mert 185-ért megrendeli a csóri gyerek a boltból friss garival és kiszállítja neki a futár és nem az én 2 hónapos gépemmel tököl majd személyes átvétellel vagy postával…ergo nem fogom tudni eladni, csak mondjuk legalább 20k buktával…

 3. Egyszerű, nem szabad megvenni a túlárazott gépeket, és akkor bukta lenne nekik. Gyorsan kellene a polcokra rengeteg gép. Ez lenne az egyik megoldás ellenük. De most /pill az, hogy nem szabad venni így gépet.

  1
 4. Szerintem egyáltalán nem kivédhetetlen ez az egész nyerészkedés, biztos vagyok benne hogy kemény pénzekkel le vannak fizetve az illetékesek. Még így így gennyesre keresik magukat.
  Az sem lehet kvantum fizikai nehézségű, hogy egy (vagy több) túlárazott gép ki rak fel, milyen utat jár be a gép (ki vásárolta, hova szállították ki stb) több száz vagy ezer gépet megvásároltak valamilyen néven és címmel.
  Jóval mélyebbre vezetnek itt a szálak mint gondolnánk, komoly korrupciós botrány lehetne ebből.

  • Nem olyan egyszerű ez Mentol mint ahogy gondolod. Többen csinálják… ha vissza akarják göngyölíteni valószínű nem egy névhez jutnak el stb.

  • Ez egy szervezet, sok taggal. Pénzkeresési forrás magánembereknek. Belépsz tagnak, aztán jön az email, hogy melyik webshopban mikor kell online lenned és azonnal vásárolnod a megadott – limited edition – termékből. Ezt a megvásárolt terméket aztán leadod a “cégnek”, akik természetesen kifizetik neked a vételárat és a százalékodat. Ők meg továbbértékesítik.

 5. Úgy tűnik kivédhetetlen ez… 😞… A normàlis játszani akaró gamer-ek elől csaklizzák el a gépeket hogy aztán dupla áron továbbadják. 😞

  1
 6. Egyszer majd csak vége lesz ennek az őrületnek, és normális áron a polcról is megkapod a PS5-öt.
  Én várok türelmesen, nem szaladnak el a játékok, jók lesznek azok 1-2 év múlva is 🙂
  Főleg hogy akkor már remélhetőleg több játék közül válogathatunk.
  Bár nekem már az is egy csoda, amilyen minőségben a 4-es játékokkal játszhatok.
  Azokat meg úgyis olcsón tudom majd beszerezni, ha nekem is lesz gépem 🙂

  1