Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Alonso és Piquet is szeret nálunk versenyezni

Fernando Aionso élete első Forma1-es győzelmét itt nálunk, a Hungaroringen aratta 2003-ban. Ezért aztán szívesen emlékezik vissza a Magyar nagydíjak helyszínére.”A 2003-ban elért futamgyőzelmem emléke nagyon kedves számomra, főleg azért, mert a Renault csapat első sikere volt az F1-es visszatérésük óta. Az egész csapatot motiválta, mindenkinek önbizalmat adott. Mindig is kedveltem Budapestet, gyönyörű város, szimpatikusak az emberek.” – mondta Alonso.”Ez egyike az évad leglassabb pályáinak, szinte folyamatosan kanyargunk. A futam fizikailag és mentálisan is eléggé igénybe veszi az embert, főleg a magas hőmérséklet miatt. A sok lassú kanyar miatt fontos, hogy az autó eleje nagyon stabil legyen, mert erős túlkormányozottság esetén nagyon sok időt lehet veszíteni. A jó mechanikai tapadás is nélkülözhetetlen, hogy a lassú kanyarokból kijövet jól sikerüljön a kigyorsítás. Az előzés nagyon nehéz, az egyetlen igazi lehetőség a célegyenes végén van az egyes kanyarban. Nagyon fontos lesz tehát, hogy az időmérőn sikerüljön optimalizálni a teljesítményünket, hogy a versenynek az első tízből vághassunk neki.” – tette hozzá a világbajnok.Nelson Piquet-nek is jó emlékei vannak, ő GP2-ben tudott itt nyerni, ráadásul szakadó esőben.”A múltban nagyon megkedveltem Magyarországot, amikor tavaly hatodikként értem célba, valószínűleg egyik legjobb versenyemet teljesítettem. És a Hungaroringen nyertem a GP2-ben is. Még ha a pályán nincsenek is gyors kanyarok, és egy cikk-cakk az egész, szeretek itt vezetni. A gokartpályákra emlékeztet és valóságos kihívást jelent: meg kell találni a megfelelő ritmust és tökéletesen kell bevenni a lassú kanyarokat, mert egy kanyarkijárat tulajdonképpen már a következő forduló bejárata. A legkisebb hiba is sokba kerülhet.” – jelentette ki Piquet.”Magyarországon hasznot kellene húznom abból, hogy megkapom ugyanazokat a fejlesztéseket, amiket Alonso, úgy vélem, versenyképesebb lehetek. A célom, mint mindig, hogy az első tízbe kvalifikáljam magam, amivel remélem, sikerül pontokat szerezni. Az időmérő edzés meghatározó lesz, miután nehéz előzni a Hungaroringen.” – tette hozzá.Mindkét Renault pilóta szeret tehát itt versenyezni, és jó emlékek is fűzik ide őket. Majd meglátjuk mire jutnak a lelkesedésen túl. Egy biztos, Piquetnek valamit le kell tennie az asztalra, mert akár ez is lehet az utolsó futama ahol rajthoz állhat.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Kár lenne érte.

  • Miért? (Kiért?) Gondolom Piquetre gondolsz. Ideje lenne mutatni valamit. Teljesítmény is kell, nem elég a név…

   • Pontosan , ha most se mutat semmi bíztatót szerintem rövid úton megválnak tőle.

    • Végre megkapja azt amit Alonso. Hát hajrá. Mondjuk szerintem akkor sem tud olyat menni mint a spanyol… De meglátjuk mennyit fejlődik.

     • Olyat biztos nem , hiszen szerintem a jelenlegi mezőnyben Alonso rendelkezik a legjobb képeségekkel. De talán végre mutat valamit , legalább pontot szerezzen , jusson be a Q1-be stb.

   • ha lenne tehetsége ak sztem már megmutatta volna

    • Azért nem tehetségtelen… Bourdais, hogy az F1-nél maradjunk – nincs tehetsége(?), mert nulla az F1-ben. Közben meg 4-szeres ChampCar bajnok volt.Vagy akkor a kis Piquet. 2002, F3 Dél-Amerika – bajnok és párhuzamosan indul a Brit F3-ban, ahol harmadik lett. 2003-ban Brit F3 bajnok, 2006-ban GP2 második (az első Lewis Hamilton volt…). Szóval nem hülye gyerek ő, csak az élet kibabrált vele az F1-ben, mint a példának felhozott Bourdais-val.De ettől függetlenül, menjen, ha nem mutat valamit. (mindezt csak a TEHETSÉG kapcsán hoztam fel) 🙂

 2. Szurkolok Piquének , bebizonyíthatja most hogy nem olyan ügyetlen.