Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
State of Play 2020. augusztus 6.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
Tokyo Game Show
Ubisoft Forward

Alien – tovább készülhet az új játék, megmenekült a stúdió

Negyedjére adták el a csapatot.

A főleg online játékairól ismert Daybreak Game Company vásárolta meg a Cold Iron Studiost, így a csapat tovább dolgozhat Alien játékán.

A Cold Iront negyedszerre veszik meg 2015-ös alapítása óta. A csapat függetlenül működhet, és társalapítója, Craig Zinkievich vezetheti továbbra is. A Neverwinter, a Champions Online, a Marvel Universe Online és a Star Trek Online játékokat, illetve jelenleg a Magic: The Gathering alapján a Magic: Legendst készítő Cryptic Studiosból váltak ki veteránok, hogy létrehozzák a Cold Iront. 2018-ban a Fox vásárolta meg, majd átkerült a FoxNexttel együtt a Disneyhez, idén januárban pedig – a FoxNexttel együtt újra – a Scopelyhoz. Amikor a Disney megvásárolta a 21st Century Foxot, újra hozzákerült a két csapat, de egyértelmű volt, hogy a Disney nem tartja meg sokáig, kiindulva a videojátékokhoz való hozzáállásából.

Maga a Daybreak is átesett viszontagságokon: 2018 decemberében leépítette stábját, majd tavaly októberben is, és voltak jelentések egyéb problémákról is a két időszak között. Idén januárban három stúdióra szervezte át magát: ezek a Dimensional Ink Games, a Darkpaw Games és a Rogue Planet Games, a cél pedig, hogy a három team kiépíthesse saját azonosságát. A Daybreak egyébként 1997 óta létezik, csak akkor még Sony Online Entertainmentként futott a Sony Computer Entertainment leányvállalataként. 2015-ben független befektetővé alakult, és ekkor kapta jelenlegi nevét. Olyan címek birtoklása, fenntartása és készítése kapcsolódik hozzá, mint az EverQuest, az EverQuest II, a The Matrix Online, a PlanetSide, a PlanetSide 2 a Star Wars Galaxies, a Clone Wars Adventures, a Free Realms, a Vanguard: Saga of Heroes, a DC Universe Online, a H1Z1: Just Survive, a H1Z1: King of the Kill, valamint a nemrég hozzájuk került Dungeons and Dragons Online és a Lord of the Rings Online.

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Talán végre kapunk egy normális Alien-játékot a fájdalmasan régen megjelent Alien: Isolation mellé?

    • Olyan soká jelenik meg egy normálisan összerakott játék, hogy nálam lassan már az egész Alien univerzum az érdektelenségbe megy át.
      Jó lenne már egy komolyan megkomponált game, akár az LV426-on is irtanám a dögöket, komoly grafikával és hosszantartó játékidővel karöltve.
      Utolsó élvezetes Alien játékom az Alien Trilogy volt anno PS-en 😀