Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Alan Kertz – a DualShock 4 a legjobb kontroller””

Markáns véleménye van Alan Kertznek, a PS3-ra és PS4-re is készülő Battlefield 4 vezető tervezőjének a különféle kontrollerekről. Kertz Twitter-üzenetekben válaszolt az ez irányú kérdésekre.- Nem értem, a Sony fanboyok miért védik az öreg szar kontrollerüket. A következő generációban a PS4-é a favorit irányítóm.- A DS4 alakja, mérete, funkciói, textúrája, ravaszai, karjai, mindene jobb, mint az Xbox One irányítóé.- A PS3-as DS3 ravaszai szarok. A DS4 kipróbálása után azt fogjátok kérdezni, miért is használtátok eddig az L1-R1-et?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “Nem tudom ki hogyan van vele, de én továbbra is az L1/R1-et fogom használni lövésre. Már ha engedik majd állítani. Szerintem a legnagyobb hülyeség “”ravaszokkal”” lőni. Azok csak autós játékban jók gáznak meg féknek.”

 2. X360 mindenben igénytelenebb mint a PS, anyagában, exclusivejaiban, még a menüje is gagyibb! A joy az jó az x360nnál, kivéve a fröccsentett műanyag D-pad, meg hogy túl nagy erővel kell a ravaszokat húzni… egy ilyen 12 óra játéknál nem kellemes! Én tudom, most adtam el 2 x360-omat csak a ps3at tartottam meg, várom a PS4-et. De előtte is egy jó gta 5-öt! Na az hány lemez lesz x360-ra LOL! Aki nem ért a konzolokhoz azt kivánom hogy kellemes lemez cserélgetést! 😛

 3. “””Akkor te nem fogsz jokat jatszani a PS4-gyel mert annak homoruak lesznek a karjai.””Én remélem Martin majd kap egy limited kiadású steelbook-os DS3as kontroller-t ami jó lesz neki a PS4-hez! Azt hiszem a Sony hungaria tartozik neki ennyivel, hogy ezt ki érdemelje :)”

 4. Na barki barmit is mond ebben a vitaban, a jelen generacioban az X merfoldeket vert a PS-re. egyszeruen nem lehet egy lapon emliteni a ket kart.

 5. Egyébként meg durva ám, hogy a Sony ekkorát ugrott méretben a DS3-hoz képesz. Bátor. Ami nekem tetszik a DS4-ben: a markolatok (amelyeket megfogunk) valami speckós anyagból vannak, ez a képen is látszik, a DS4 aljától kezdődően. A D-pad egyértelműen jobb a DS4-nél, hiszen a gombok nincsenek elsüllyesztve (xboxnál igen), aztán ott van még az is, hogy a gombok az Xbox-al ellentétben nem csúszós, fényes műanyagból készültek. És szerencsére a DS4 többi gombja is ilyen matt felülettel rendelkezik. (A ravaszokat is ide számítva.)Nem gondoltam volna, hogy a DS4-et jobban fogom preferálni, amíg meg nem láttam… (Mondom ezt úgy, hogy a DS3 egy ergonómiai hulladék, amit külsőleg kell feljavítani, különböző ravasz-kiegészítőkkel, műanyagokkal…)

 6. Nekem már az eddigi Playstation kontrollerek is kézre álltak. Ha az új még jobb lesz, annak meg külön örülök.

 7. Röviden és tömören, a viccbox360 kontrollere jobb mint a ps3-é!Nem véletlen a sok át vett elem.

 8. Jó lenne ha nem lenne annyira …, mint a DS3.

 9. Bammeg ki ne találjátok már hogy nem az L1et meg az R1et kell használni! Xbox-on is ez a legnagyobb faszság hogy az LT-t meg az RT-t kell használni lövöldözős játékoknál.

 10. Egy kis vérfrissítés nem árt! Jöhet!

 11. Ergonómikus úgyhogy biztos kényelmes és jó lesz!

 12. Szerintem semmi baja nincs a DS3nak de várom a 4et is

 13. DS1-2 OKDS3 RETEKDS4 ?

 14. Nekem inkább a kis joystick gombákról csúszott le jópárszor az ujjam, pl. az Assassin’s Creed-ben a sikátoros-üldözéses jeleneteknél…Az R1-R2 nem okozott gondot.

 15. Tekkenben kifejezetten idegesítő a ps joy ravasza.

 16. “Nekem sem csúszott még le az ujjam soha a “”ravaszról””. Én meg ezt nem értem, miért annyira hihetetlen? Nem Jézust láttam egy kib*szott pirítóson. :P”

 17. azt majd meglátjuk. az X360-as joy isten volt és nem sok változás van az X1 joy-on sem. majd ha itt lesz mind a kettő a kezemben , kiderül.

  • Hát nem tudom. Fogtam a kezembe xbox joy-t is, és semmivel sem éreztem jobbnak a ds3-nál.

   • hosszabb időt ha játszol a két joy-al a ps3 joy sokkal jobban elfáraszt.rosszabb tartani.

    • LOL persze azt az amorf féltéglát könnyebb.

     • Az az amorf féltégla zseniálisan van tálalva, összerakva! Észre sem veszed hogy mennyivel nagyobb és nehezebb, sokkal kezelhetőbb mint a DS3! Lehet nem csak mi jöttünk rá erre, ha nem már a SONY is!! Vagy tévedek??? Lehet rosszul látom hogy a DS4 már ravasz szerű gombokkal jön, és mélyesztett analóg karokkal hmm Akkor hogy is van ez? Tudod van az a mondás, a jótól lopni nem bűn. Ja és még a méretet nem is említettem! A képen is látszik hogy a DS4 sokkal nagyobb lesz mint a viccbox kontrollere, akkor csak van benne valami hogy a méret igen is fontos kényelmi szempontból.Na röviden ennyi! De tudom, megint biztos én mondtam hülyeséget!

     • A mélyesztett analógok isteni beavatkozásnak köszönhetőek! :)Mi lesz így velem, ha nem fog lecsúszni az ujjam? Soha nem zuhanok le BF-ben? 🙂

     • Nekem még soha nem csúszott le a DS3ról sem az ujjam, de akkor is jobb minden szempontból a viccbox kontrollere 🙂 és ezt mondom úgy, hogy a PS3at pártolom jobban minden szempontból, kivéve a kontrollereket. Mi lesz így veled? hát nem 4es lesz a statod, hanem pl 5ös 😀

     • Nekem van BOX és PS kurblim is. A DS3 analógjai sokkal normálisabban mozognak szerintem és gombjai is normálisabbak. A homorú megoldást meg rühellem rajtuk, ha analóg, akkor domború legyen. Azt kéne megérteni, hogy ahány ember, annyi kéz.

     • “””Azt kéne megérteni, hogy ahány ember, annyi kéz. “”Ez oké, ez természetes! DE….. Akkor mond már meg légyszi miért van az, hogy aminek van fogása és jóminőségű (gumikalapácstól kezdve a tököm tudja meddig) annak általába mélyesztett bordái vannak! Talán nem véletlen! Fogj meg pl egy bicikli kormányt aminek domború a fogása, na ügye olyan szerintem nincs is! és miért, na ügye, nem lenne kényelmes, talán sikerült megértened miért homorú szinte minden és nem domború.”

     • A homorú és domború praktikuma kizárólag attól függ, milyen szögben fogod a kontrollert és ezért hogy esik rá az ujjad. Nekem pl. a domború a praktikus, mert kényelmesen tartom alulról, és nem úgy, mint egy fogyatékos gorilla, ami a hüvelykujjait felülről belenyomja a lyukakba, mint amikor a szemét akarod kinyomni valakinek.Ugyanez a véleményem a ravaszról is. Az X360 ravasza egy kemény műanyag, textúrázatlan, fényesre kopó zsíros szar fogyatékosoknak, homorítva, hogy a barbár kezük ne csússzon le róla.Nincs ezzel semmi baj: az egyik embernek a finom műszer való, a másiknak az otromba dorong.

     • Akkor te nem fogsz jokat jatszani a PS4-gyel mert annak homoruak lesznek a karjai.(nagyon halkan mondom, meg ne halja valaki: a SONY is rajott 15 ev utan h a homoru azert csak jobb egy kicsivel…)

     • “””SONY is rajott 15 ev utan h a homoru azert csak jobb egy kicsivel…) “”Na pont ezt ugatom én is 🙂 Elég szomorú hogy 15 év kellett nekik :(“

     • Szerintem a PS4 karjai nem homorúak, hanem peremesek, és a közepük továbbra is domború.

     • “””Az X360 ravasza egy kemény műanyag, textúrázatlan, fényesre kopó””Martin: elve fényes 😀 és csak halkan mondom, dirket olyan barátom :)”

     • Olcsó kétfilléres fröccsöntött termék, mint maga a gép is. A FAT PS3 mellett az eredeti X360 olyan, mint Bugatti Veyron mellett a Suzuki Swift.

     • “Állj, állj, állj, én nem a konzolról beszéltem, hanem csak a kontrollerről!!Nekem is mint konzol, egyértelműen a PS3 jön be jobban mint a viccbox, hiába rendelkezem mind a kettővel és tudom melyik miben jobb, Egyértelmű hogy a PS3 köröket ver rá, de akkor is azt állítom hogy a viccbox-nak sokkal jobb a kontrollere (csak az, semmi más!) és erre rájöttek a sony-ék is. Az amorf féltégla szó, egy kicsit túlzás volt, amúgy a DS4-re meg mit fogsz mondani? Amorf mosógép, mert az kb majdnem akkora lesz.De amúgy megint akkor hülyeségen “”vitázunk”” kinek mi, nekem a viccbox, neked a ps kontrollere jön be, ennyi! Úgy se tudjuk meggyőzni a másikat hogy ez miért jobb, vagy az miért jobb.PEACE!De a viccbox-é akkor is jobb :D”

     • Pontosan! A domború a szememben csak akkor kényelmes, ha úgy tartod a kurblit, mint amikor Kratossal kinyomod Poseidon szemeit. Viszont aki nem így tartja, annak nem feltétlen tetszik a homorú.A BOX kurblinak egyedül a borítása jó anyagú, az analóg karok gumija és az összes többi gombjának anyaga viszont tragikus.(Én PC-hez használok BOX joyt, mielőtt bárki azt feltételezné, hogy még nem tartottam a kezemben, vagy hasonlók.)

     • “””Gumikalapács””, “”nincs domború bicajkormány””Mondom én, hogy parasztkézbe való az X360 téglája. :D”

     • “Kalapácsnál pl. az a fontos, hogy fixen egy helyen maradjanak az ujjaid munka közben. Én viszont nem egy helyen fixen tartott ujjakkal játszok és az analógot is inkább tolom. Ha nagyon akarod, akkor összedobok neked paintben egy “”techdemot”” arról, hogy én hogy használom a kurblimat.”

     • jó vagy már.. gondolom órákat nyomtál már vele elvakult Ps fanként,hogy pontosan tudd a két joy közötti különbséget.

     • Éveken keresztül egy multiplatform lap főszerkesztője voltam, számtalan X360 játékot teszteltem és játszottam végig, talán többet, mint amennyit te életedben láttál. Emellett 2009-ig két gépet etettem úgy, hogy minden egyes játékot megvettem PS3-ra és X360-ra is, ami tetszett. Szerintem van elképzelésem a különféle kontrollerekről.

 18. Nem értem ezt az ujj lecsúszás dolgot… több mint 10éve tolom a PS gépeket, brutál mennyiségű órát öltem bele a játékokba, de egyetlen egyszer sem csúszott még le a gombról az ujjam. Egyetlen ismerősöm se meséltem még nekem ilyen jelenséget. Hozzáteszem nekem még ebben a kib melegben sem izzad a tenyerem, több órányi intenzív game után sem, dehát bztos mutáns vagyok! 😀 Nem tom elképzelni, h tud lecsúszni az ujja vkinek, dehát bztos meg van rá az ok, ha többen is panaszkodtak erre állítólag.

 19. nekem soha nem csúszott le a kezem a ds3-ról sem, igaz legtöbbször lábbal játszom.

 20. menyen a játék

 21. jó a régis

 22. Az L2/R2 fék/gázadáshoz jó, autós játékokban. Ezért használjuk az R1-et, mert azt nem kell annyira benyomni, hogy lőjél.

 23. R2/L2-vel lőni és célozni ill. R1/L1-el gránátot dobni ill. késelni az mekkora baromság már.

 24. Azért használom az R1/L1 gombokat lövésre mert azok vannak a hüvelykujjnál bazdmeg. Ravasszal lőni az idiótaság nem az R1/L1-el!

 25. Na ezt jól megaszonta! De nem fogom bánni, ha igaza van 🙂

 26. Nem tudom, én nem tartom magam táplálékzavaros kockának, de nekem PS1-en sem csúszott le sose az ujjam az L2-R2-ről. PS2-n szintén nem. A 3-ról nem tudok nyilatkozni ugyan, de szerintem a lényeg bár ezt valószínűleg rajtam kívül kevesen vallják, hogy normálisan kell bánni a kontrollerrel. Nem úgy szorítani mintha az életed múlna rajta és nem úgy nyomni a gombokat, hogy az ujjad kifehéredjen a vérhiánytól. Gondolom ezek nélkül is reagál a Joy. ^^

  • én is így vagyok vele. 🙂

  • Ez butaság. Nyár van, meleg vana szobában, rekordmelegek vannak kint. Izzadunk. Én igen. Meg szerintem még sokan mások is. Ilyenkor pedig hatványozottan előjön ez a csúszásgond.Ha nem lenne általános probléma ez a csúszás, akkor nem változtattak volna rajta. Ha nem lenne általános probléma, akkor nem lenne egy csomó féle trigger a DS3-hoz. (lásd: http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=dualshock+3+trigger&_nkwusc=dualshock+3+triger&_rdc=1)Szóval nem, én is finoman hazsnálom és csúszik. Nem is értem hogy lehet az ellenkezőjét állítani. Homorú vs domború. A végén még azt mondjátok, hogy a homorú ravasz rosszabb, de akkor én tökönlövöm magam, mert FIZIKAI KÉPTELENSÉG…

   • “Mint azt írtam is, én gondolom így. Mindezt, úgy állítottam, hogy sajnos minden esetben izzadós a tenyerem bármilyen kellemetlen is ez. Szintén hozzátettem, hogy PS3-hoz nem tudok hozzászólni, de szerintem nekem ott sem lenne gondom vele. Mindenesetre én határozottan örülök, hogy most mindenki számára megfelelő Joy-t készített a Sony csapata.Csak sokan úgy képesek nyomni alapjáraton a kontrollert is meg billentyűzetet is, hogy szinte könyörög a szerencsétlen eszköz a láncfűrész után, úgy recseg ropog a user kezében. Aztán 1 év után megy a kukába mert “”elhasználódott”” és persze a gyártó a hibás emiatt is. Kicsit becsüljük meg amit megvettünk főleg ha megdolgoztunk érte. :)”

 27. Én nyitott vagyok minden újra

 28. Az X1-ról az MLG kontrollere jut eszembe.

 29. Azt nem tudom, hogy a legjobb-e de, hogy d#rv@ jól néz ki az hótziher. Nagyon várós már a cucc.

 30. Nagyon szép ez az új irányító, ránéz az ember ès tudja, ezt játékra tervezték. A legjobb dolgokat hagyták meg, az eddig zavaró kis dolgokat cserélték (az analog karok besűlyesztése, a ravaszokat eddig is használtam és nem csúszott az ujjam) és ami igazán újitás, azt elegánsan adták hozzá. Nekem az egész Ps4-ben ez tetszik a legjobban.

 31. “Nekem a mostanival az a bajom csak, hogy a két “”nyúlvány”” kicsi :)A DS4 szerintem jobban illik majd a kézbe. :)”

 32. Elhiszem, hogy nagyon jók az új ravaszok, de továbbra is az L1/R1 gombokat szeretném használni.

 33. nekem ezidáig egyetlen bajom volt az eddigi kontrollerekkel, hogy a karok gumi borításai hajlamosak magukat megadni elég korán. vagy én vagyok túl idegbeteg. bár inkább ez engedjen mint a mechanika a kontrolleren belül. na de akkoris’! 😀

  • Na ja. A sima ps1-es dualshock analogja nálam már olyan fényes, hogy látom magamat benne.Igaz kb 15 éve megvan de hibátlanul működik.Az xbox joy-ról viszont fél év intenzív játék után leszakad a gumírozás.A gamecube analog kar borítása jött be eddig a legjobban.Arra ráteszed az ujjad és mintha odaragasztották volna:)

 34. kép alapján meglepően brutálisan nagy lesz. egy xbone kontoller mellett: http://img.gawkerassets.com/img/18rz2uxd1evkljpg/k-bigpic.jpg

  • Bazzeeeg! Olyan, mint valami sugárzás hatására növekedésnek indult rovar! Majd veszek japán tenyerű edísönt.

 35. Nekem a PS1 óta soha semmi bajom nem volt a DualShock-kal. Soha nem értettem miért fikázzák, egyszer sem csúszott le az ujjam az L2/R2 gombokról.DS4et még csak közelről sem láttam, arról nem tudok nyilatkozni.

  • Ezt a lecsúszik az ujjam róla dolgot én sem értettem soha…

  • A sok hormon- és táplálkozászavaros kocka keze állandóan izzad.

  • Ez az, amit én nem hiszek el. Vagy csak nem ismered el, vagy nem jászol elég aktívan. Vagy…Mert az tény, hogy a DS3 nem ergonómikus, tény, hogy a gombok domború felületet kaptak (ravaszok és karok), az pedig csúszik. Pláne, hogy sima fényes felületű, csúszós műanyag a borításuk.Komolyan nem hiszem el, hogy valakinek nem csúszott le néhanapján (de inkább gyakrabban) az ujja. A DS3 techológiailag oké (hisz pontosak az analog karok, pontosabbak mint az xbox360-aséi), de ergonómiára nulla a gamepad.NEM hiába változtattak rajta.A DS4-nél nagyon tetszenek az anyagok, amelyek borítják a gombokat, meg úgy sok minden mást is. (pl a karok, ahol megfogom a gamepadot)Továbbmegyek, a D-pad ismét sokka jobb lett, mint az Xbox One gamepadjáé. Miért? Mert az Xbox kontrolleren egy süllyesztett helyen vannak a gombok, elérésük kényelmetlen lehet, nem emelkednek úgy ki, ahogyan mondjuk a sima DS4-es felületen kiemelkednek. Oké, hogy ez most apróság, de nyugodtan el lehet képzelni, hogy bizony kényelmesebb lesz azt is DS4-en használni…

 36. A DS4 tech demo különösen tetszett.