Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Activision Blizzard – rekord év, a vezérigazgató masszív bónuszt kap

Az embereket pedig kirúgják.

Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója évente több millió dolláros bónuszt kap annak függvényében, hogy miként teljesít a cég: idén összesen 200 millió dollárra, azaz kb. 62 milliárd forintra csaphat le – írja a CtW Investment Group, egy szakszervezeti nyugdíjalap-támogató szervezet. Mindez azért történhet meg, mert a koronavírus-járvány alatt erősen teljesített a cég, a bónusz pedig a szerződése szerint valósulhat meg.

A Call of Duty szériát készítő cég vezérigazgatójaként akkor kaphat extra pénzt Kotick, ha eléri a vállalat a profitcélkitűzéseket, illetve egyéb mérföldköveket. Mivel 2020-ban drámaian megugrott az Activision Blizzard részvényeinek értéke – mivel több millióan a videojátékozáshoz fordultak a járvány közben -, Kotick most begyűjtheti az összes korábbi, kimaradt bónuszt a több tíz millió dollárnyi éves fizetése mellett. 2016-ban a cég részvényei 32 dollár értékkel bírtak, tavaly márciusban ez a szám 56 dollár volt, idén februárban pedig a 100 dollárt is elérte, majd valahol 92 dollár körül megállt. Mivel a Kotick 2016-os megbízási szerződésekor aktuális részvényérték több mint kétszeresét tartották a részvények több mint 90 napig, a dokumentum szerint “aktiválódhatott” a bónusz feltétele.

“Míg az Activision részvényértékeinek emelkedése valamennyire dícséretre méltó, mint azt tavaly is kifejtettük, és idén is tartjuk magunkat ehhez, ekkora kifizetést ez a teljesítmény nem indokol a vezérigazgató számára” – mondja a CtW elemzője, Michael Varner. Varner a Kotakunak úgy fogalmazott, hogy ez a fajta összeg olyan, mintha valaki hat perc alatt lefutott volna egy mérföldet, az Activision Blizzard pedig gyakorlatilag visszamenőleg jutalmazza Kotickot “aranyérmekkel” korábbi teljesítményéért az alapján, hogy most mi van. A cég rekord eladásokat generált tavaly nyáron is, és a Bloomberg jelentése alapján több alkalmazott is megosztotta egymással saját fizetését egyfajta tüntetésként azért, hogy a siker ellenére ők nem kaptak arányos fizetésemelést.

Míg a járványtól Kotick még gazdagabb lehetett, ez nem vetett véget a leépítéseknek. 2019-ben 800 embert rúgtak ki, majd később még több százat, illetve bezárták francia irodájukat. Pár hete 50 és 190 ember között bocsátottak el alkalmazottakat – körülbelül a munkaerő 2 százalékát -, beleértve egy teljes esport-divíziót, amely a személyes események ellehetetlenülése miatt problémákba ütközött. A Bloomberg értesülései szerint a kirúgott dolgozók az év végéig kapnak egészségbiztosítást, illetve egy 200 dolláros ajándékkártyát a cég videojátékait értékesítő Battle.netre, így legalább munkanélküliként nem kell költeniük az Overwatch szerkókra.

Kotick korábban egy tweetben írta, hogy 2021-ben több mint 2 ezer embert fognak felvenni.

Forrás: Kotaku

5 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Amikor ilyen történik idehaza de sokszor hallani, hogy “ilyen is csak nálunk van”, “ezért rohadt ez az ország”, “volna mit tanulnunk a nyugattól” stb stb.

  Persze ettől még nem kevésbé bicska nyitogató ez a hír.

 2. Letörölném a vigyort a pofájáról egy reszelővel, vagy forró vasalóval…Az emberiség nem változik, csak másképp hív dolgokat, de a képlet mindig ua. Gazdagok és szegények, a szegények csak szegényednek, a gazdagok meg gazdagodnak. Amíg van emberiség, ez így lesz.

 3. “isten hozott öcsém, ez a való világ” 😀
  igy megy ez sajnos mindenhol…

  2
  • Nálunk is ez megy druszám… 4 napos munkahétből 5 napost csináltak, plusz elvettek órákat a melósoktól, és csak a főnökök mosolyognak így, mint ez a fasz. Gondolom ők is markolják fel a prémiumokat, hogy kevés emberrel 5x annyi munkát végzünk, mint eddig, csak kevesebb pénzért.