Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

A videojáték-biznisz jövőjének alakulása…

A Wedbush Morgan Securities elemzőcég friss, igen terjedelmesnek mondott tanulmánya értelmében a [I]három királyok[/I] 2013 előtt biztosan nem dobnak piacra vadiúj hardvert, és a gyártók tényleg ragaszkodni fognak a mostani konzolok 10 évesre tervezett életciklusához.A tanulmány azt fejtegeti, hogy jelen konzolgeneráció szoftver- és hardvereladásai folyamatos növekedés mellett az “n-1” évben fognak tetőzni, ahol “n” a következő hardvergeneráció érkezésének bejelentett évét mutatja. Az elemzés a korábbi évek tapasztalataira épül.A Wedbush Morgan Securities elkészítette 2011-ig bezárólag a várható eladási adatokat is. Ezek szerint az adott időpontban [U]a Nintendo Wii vezeti majd a triót 93 millió világszerte eladott géppel, másodikként jön be a PS3 49 millióval, harmadikként pedig az X360 44 millióval[/U].A WMS úgy gondolja, a Playstation 3 “nagy visszatérését”, azaz ciklus végi győzelmét csak a Wii akadályozhatja meg, mégpedig azzal, ha a Nintendo $199.99 áron kihoz egy HD felbontást használó Wii modellt. Ez az új Wii szerintük 100% kompatíbilis lesz a hagyományos Wii-vel, de új funkciókat is kap: a Wii Motion Plus alapból jár majd hozzá, merevlemezt építenek bele, és természetesen a legújabb játékok HD-ben pompáznak majd a képernyőn. A ráncfelvarrott gépet 2010 karácsonyára jósolják. A masina szerintük azért lesz győztes, mert a játékok alacsony fejlesztési költsége vonzó lesz majd a kiadók szemében.Az elemzéshez grafikonokat is mellékeltek:[9238][9239]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Pénzt is kap valaki amiért ilyen előrejelzéseket készít? A wii hd már régóta érik, nem kellett diploma és 50 oldalas tanulmány hozzá.

 2. szerintem akinek ps-van tőbb éve nem fog conzolt váltani,én igy vagyok vele.

 3. Az tény hogy a PS3-ban van még kiaknázatlan lehetőség bőven. Jövő tavaszra igérik a motion sensor kontrolereket is hozzá és akkor kérdéses a dolog hogy feltupírozott esetleg HD Wii vagy a jó bevált PS3. Rengeteg amcsi kolegámnak van mindhárom kütyü, lassan a PS3 mindent tudni fog, és a másik kettőt majd nem veszik olyan ütemben. Szerintem 2010-től a Wii eladás nem fog lineárisan emelkedni.

 4. Ki fizeti ezeket ??? Ja, es miert ?

 5. Nem akarom elhinni, hogy ennyi Ds-t fognak venni.A szépsége, vagy a kijelző felbontása miatt biztos nem..

 6. Érdekes elemzés,majd kiderül mi lesz belőle..

 7. Hmmm. Érdekes elemzés. Van benne valami.

 8. amíg a Föld kerek mindig lesznek gamerek 😛

 9. Legalább 5 évig még hallani sem akarok Ps4-ről!Így is alig győzöm anyagilag a játékokat és egy csomó jó címről lemaradok.

 10. Legalább az XBox hátra szorul!:) Nem is az XBox-al van bajom, hanem a Mirosoftal + a fanjaival…..

 11. Remélem egy jó darabig még nem lesz váltás.

 12. Ezen csak mosolyogni lehet.

 13. MS-fanok azt szajkózzák hogy PS3-nak a video memória mérete ami problémát okoz, meg hogy nem tud olyan jó élsimítást. Ez mennyiben igaz?

  • “Meg kell nekik mondani, hogy az X360nak pedig az a baja, hogy egyszerűen létezik! Aki ilyeneken problémázik, hogy egyik gép job az “”élsimításban””, a másik gépnek “”kicsi”” a video-memója, a harmadik gép, pedig jó, jó, de mégse, meg nem szép nem blabla, meg az egyik 2milliméterrel kisebb mint a másik.. az nem gamer. hanem egy életét unó, megcsömörlött balfék. A Ps3, az Xbox360 és a Wii is (+a handheldek) kiváló szórakoztató eszközök. Mindegyik más és más okból, lévén más és más a gyártó is. Az hogy ki mit vesz, a maga dolga. De nem kell sztem egyik gép specifikációját sem kritizálni. Ez van, ezt kaptuk a gyártótól, ez lesz. Erre csinálják a játékokat. Azt pedig már tudjuk, hogy nem minden a hardver tökössége. Egy gamer játszik, és élvezi. Nem szeretném, hogy a videokonzolok világában is az legyen mint a pc-nél: nekem dvd meghajtóm van neked meg csak cd, blőő, meg nekem 3GHzes procim van neked meg csak 2,7Ghz, blöblőőőő :S”

   • Én csak azért vetettem fel, mert szóba került hogy a Blu-Ray garantálja a hosszú élettartamot. Igen, de mi van a többi alkatrésszel?

    • A játékélményhez nem kell jobb vas, az irányítás szinte alig változott a PS1 óta… max grafika változhat, az meg kit érdekel, ha jó a játék….

    • Nem érdemes tökölni ezeken a hülyeségeken, nézd meg a játékfelhozatalt mindhárom konzolon és ami neked szimpatikusabb abba ruházz be!

    • A ps3 -elviekben- erősebb hardver mint a 360, a játékok kinézetén viszont ez nem köszön visszta (ergo gears2 jelen pillanatban mindent gyilkol grafika terén).Majd ha a sok balfék programozó egyszer megtanul normálisan játékot írni, akkor kijön a megjelenítésbeli különbség is.

 14. Remélem is hogy elhúzódik ez a korszak.A tököm se tud hamar sok pénzt összekuporgatni majd a PS4re:)

 15. ha 2013-ig nem adnak ki akkor kb mikor jelenik meg a ps4?

 16. Én személy szerint szeretem a statisztikákat, ha jó helyről jönnek!:)

 17. Olyan korszakot akarok, mint a snes-megadrivos időkben volt. Bár engem még nem győzött meg a nextgen…

 18. Szerintem meg Phantom 4ever!!!!!!

 19. Bármi lehet ez csak statisztika.

 20. Abban én is biztos vagyok, hogy hosszabb generáció lesz ez, mint a szokásos, de abban is biztos vagyok, hogy a mosatni gépek a 10 éves életciklust nem egyedüliként élik majd meg. Az utolsó években már jelen lesz az utód is.(az MS-nél és a Sonynál biztosan, a Nintendo más tészta, az más utakon jár.)

 21. Hát a Boxot és a Wii-t nem tudom, de PS3 SZERINTEM még egy jóóóó darabig lesz utód nélkül. És ez így is van jól!

 22. “Most komolyan minek kellenének új gépek? A grafikán kívül más nem fejlődhet, és nem az a legfontosabb egy játékban. Fotorealisztikus játékok? Minek? Játszani akarok, nem egy virtuális valóságba “”menekülni”” a való világ elöl… Még a PS1 is jó lenne most, ha nem lennének az emberek grafika megszállottak…”

 23. Ds kicsit előrenyomult nem?

 24. “2013-14 ben sem a ps3 lesz bajban a blurayel, hanem a box meg az N lesz rákényszerítve a fejlesztésre… ha egyáltalán lesznek olyan szintű játékok amire nem elég a ps3a többi “”konkrétum”” meg jóslat.. erősen”

 25. Szerintem 2014-ig kitart a ps3!

 26. “Remélhetőleg 2013 – ig kihúzzuk a PS3 – mal . Nem hiszem , hogy kellene hamarabb egy PS4 ( mondjuk ) , tud a PS3 is , csak ismerjék ki a vasat és akkor olyan game – k jöhetnek majd , hogy lesz aki nem hiszi el , hogy azt a PS3 “” hajtja “” .”

  • A tököm akar megint új gépet venni, új játékokkal.

   • egyetértek… egyelőre ez a generáció maradjon, a gyártóknak is megérné ha még nem dobnának újat piacra (új fejlesztés, a jelenlegi sem hozta vissza az árát, válság van he 😀 ) de mind1, valszeg nekem úgyis csak PS5 lesz, a PS2 is kimaradt 😀

   • Szívemből szóltál, főleg, hogy még ebben a generációban is van potenciál bőven, legalábbis a PS3-ban biztosan.

   • Ezt mondtam én is , se pénzem , se kedvem nincs új gépet venni . Remélem kihúzzuk 2013 – ig ( minimum !!! ) Amúgy meg szerintem még akkor is lesz erőtartalék a gépben , bőven . PS3 RULEZ !

 27. Majd meg látjuk.

 28. Nem szeretem a spekulációkat!Blabla bla, blablabla. Bla blabla……………