Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

A Renault felfüggesztett büntetést kapott, Briatoret örökre eltiltották

A Sport Informations Dienst értesülései szerint mindössze 90 perces volt a tárgyalás, ahol Piquet-t, Alonsot és a csapatot képviselő Bernard Rey-t (a Renault elnökségi tagja) és Jean-Francois Caubet-t (PR szakember) meghallgatta a 26 fős Motorsport Világtanács.A hírügynökség szerint még ma lesz határozat az ügyben.Flavio Briatore és Pat Symonds nem jelentek meg a tárgyaláson, mivel nem Renault alkalmazottak már.[B]*FRISSÍTVE* A Motorsport Világtanács határozata alapján a Renault csapat 2011-ig felfüggesztett kizárásos büntetést kapott. A bizottság úgy ítélte meg, hogy Piquet állításai igazak, a csapat utasította, hogy autójával balesetet szenvedjen ezzel Alonsot előnyhöz juttatva.A Renault csapat ezzel megszegte a Nemzetközi Sporttörvény 151c cikkelyét, és ártott a sport megítélésének. A büntetés értelmében a csapat 2011-ig felfüggesztve marad és állnia kell a perköltséget és a vizsgálatok költségét. Flavio Braitore örökös eltiltást kapott minden FIA versenysorozatból, Pat Symonds öt év után lesz ismét alkalmazható. Fernando Alonso – aki nem tudott a tervekről, az együttműködése miatt nem kapott büntetést – mint ahogy Piquet sem, akinek már korábban büntetlenséget ígértek.[I]”A Renault olyan vétséget követett el, aminek következménye csak a Forma-1-ből való teljes diszkvalifikálás lehet, de az enyhítő körülmények miatt – a csapaton belüli felelősöket azonnal eltávolította, elismerte a vádat – az ítélet a 2011-es évad végéig felfüggesztett”[/I] – áll az FIA hivatalos közleményében.[/B][B]*FRISSÍTÉS*[I]”Szomorú vagyok, hogy ismét a Motorsport Világtanács elé kellett állnunk. A belső vizsgálatokat követően a múlt héten arról tájékoztattuk az FIA-t, hogy nem vitatjuk a vádpontokat, valamint, hogy vállaljuk a felelősséget a tavalyi Szingapúr Nagydíj során történtekért.””Teljes mértékben elfogadjuk a döntést, és elnézést kérünk a Formula-1-es közösségtől az elfogadhatatlan viselkedésért. Bízunk benne, hogy hamarosan magunk mögött tudhatjuk ezt a témát. Szeretnénk a jövőre összpontosítani. Ezzel kapcsolatban az elkövetkezendő napokban adunk információt.”[/I] – mondta az ítélet kihirdetése után a csapat elnöke, Bernard Rey.Briatoret továbbá eltiltották attól is, hogy pilótákat menedzseljen a továbbiakban. Ezért Piquet-nek, Alonsonak, Webbernek, Grosjeannak, Kovalainennek és a GP2-es Lucas di Grassinak is új menedzser után kell néznie. Ha ezt nem teszik, megvonják a szuperlicenszüket.[/B]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én azért kispikét is elmeszelném,süket duma,hogy a szerzödés hossazbítása végett belement a buliba.Utána egészen a kirúgásáig lapított,mint sz@r a fűben.Akár más pilóta vesztét is okozhatta volna az idióta.

 2. Briatore jó megszívta…..hát azért kicsit sajnálom, de tényleg csak egy kicsit :DAzért ő már letett v.mit az asztalra….és most hibázott, ami az F1-es pályafutása végét jelentette.

  • Frissíteni kell az F1-et a vezetők terén is. Ron Dennis már nincs, Briatore nincs, Jean Todt nincs. Az öreg Williamset is le kellene már cserélni szerintem. Az FIA-t is fiatalítani kell(ene).Eljött ennek az ideje már.

 3. szerintem Alonso is tudott a tervekről…

 4. Egy a lényeg Briattore végre eltünt a képből!Nekem ez elég.

 5. túl enyhe a büntetés, szerintem

 6. Brisó jómeg szópta megérdemli vén b.zija, miattuk a RENAULT-név is bekoszolódik…

 7. Nem lesz Briatore GP….

 8. “Piquet is el kénre tiltani, ugyan olyan hibás ha belement ebbe “”játékba””. Mint ahogy Ecclestone mondta: “”Ha én azt mondom neked, hogy menj és rabolj ki egy bankot, miután elkaptak, nem mondhatod azt, hogy ’Izé, nekem Bernie mondta, hogy ezt tegyem’”””

  • nem ugyanaz, azért te is érzedgáz, de végül is csak a saját testi épségét veszélyeztette, ráadásul azzal a feltétellel, hogy így marad a csapatnálinkább arra lennék kíváncsi, ki NEM csinálta volna meg?

   • “Jó tudom, de azért ő is nagy f*sz. Eddig hallgatott most meg hogy elküldték mert béna volt (lehetőség adott volt 1,5év) kipakol mindet. Megbízható ember biztos sokan fogják majd alkalmazni rá lehet bízni minden titkot. Aztán ha bevágja a durcit elmond mindent a “”világnak””. Én csak azt sajnálom, hogy nem kapott semmi büntetést/eltiltást. Mondjuk F1-be soha nem fog remélhetőleg visszakerülni de ez ne mis baj.”

 9. Flavio Braitore örökös eltiltást kapott minden FIA versenysorozatból :O ajaj…..

 10. Hát izé… szopi-szopi. Braitore-ból semmi jót nem néz ki az ember, nem fog hiányozni. Az kicsit durva, hogy az összes FIA versenysorozatból kivágták, viszont érhető is, mert lehetséges, hogy máshol is eljátszaná ugyanezt és próbálna trükközni.

 11. Én a pilótáknak is adtam volna. Piquének mindenképp.

 12. felfüggesztett? O_okaptak volna inkább egy év kizárást…bár erős a gyanúm, hogy akkor nem tértek volna vissza és az tényleg nem tett volna jót a F1-nek. ez van.

 13. …tehát ha részegen vezetek és elütök vlakit, akkor csak felfüggesztettet kapok, ha nyilvánosan összetörök egy üveg sört.

 14. Igy viszont mehet Kubica a Renaultba.

 15. “Na, most aztán “”jól”” megmutatták nekik. Ennyiből azt is mondthatták volna, hogy “”ejnye-bejnye””… Epic fail.”

 16. Lehet en vagyok ertetlen, de akkor lenyegeben nem kaptak semmit, csak felfuggesztettet, az-az ha 2011-ig csinalnak megint valamit akkor kizarjak oket. Vagy pedig 2011-ig nem indulhatnak…

 17. felfüggesztett, ez de lol.

 18. Ez a büntetés szerintem kevés.A Briós és Symonds büntetése okés, de csapat egy fillér és pontlevonás nélkül megússza.

  • Válság van, meg kell tartani a gyártókat.

   • Ok. De büntessék meg akkor. Vegyék el a tavalyi össze pontjukat és utólag diszkvalifikálják őket, de legalábbis Alonso akkori pontját. Ja, hogy azt nem lehet, mert az az év már lezárult…Akkor vegyék el az idei pontjait a csapatnak. Vagy fizessenek bírságot, amit megint valami fejlesztésre fordíthat a szövetség. De ez így SEMMI!

 19. Na kíváncsi vagyok…….remélem nem lesz kizárás az senkinek se lenne jó.

  • De ha meg nem szigorú a kizárás akkor egyrészt jönnek a károgók, hogy ezt is elsimították, de ami rosszabb, nem lesz precedens értékű ez az eset sem. Igy is lehet már adatot lopni, hazudni a bíróknak. Ha most jön az, hogy lehet szándékosan falnak küldeni vesenyzőt, akkor mi a következő???Példás büntetés kell!

 20. Flavio de elb@szta…. sajnálom.:(